| | |
02.11.2016 09:03 -
Re: Xenony - výbojka nebo startér?
|
3008019
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Hele ty rejpale, já si z něj dělám prdel e co doporučuje jiným jemu není dost dobrý
Já měl problém e světlo nesvitilo, tak jsem objednal nové výbojky (kde koupit poradil Hanz) kdy přili tak to stejně nelo, tak jsem jel k Honzovi a on mi dal z té jeho bouračky to trafo(?) Prostě tu destičku na světle. Po výměně jsem tam dal tu novou výbojku z Hulína a svítila, nicméně jinou barvou, tak jsem zkusil tu starou původní a ta svítila taky,take tam zůstala a nové mám dvě náhradní na přítě. Můu mu je po 1500.- střelit - jsou vyzkouené e nehoří, tak se cena zvyuje o 1000.-
Hele ty rejpale, já si z něj dělám prdel e co doporučuje jiným jemu není dost dobrý :-))
Já měl problém e světlo nesvitilo, tak jsem objednal nové výbojky (kde koupit poradil Hanz) kdy přili tak to stejně nelo, tak jsem jel k Honzovi a on mi dal z té jeho bouračky to trafo(?) Prostě tu destičku na světle. Po výměně jsem tam dal tu novou výbojku z Hulína a svítila, nicméně jinou barvou, tak jsem zkusil tu starou původní a ta svítila taky,take tam zůstala a nové mám dvě náhradní na přítě. Můu mu je po 1500.- střelit - jsou vyzkouené e nehoří, tak se cena zvyuje o 1000.- :-)))) :-)))):-))))
|
|
02.11.2016 10:16 -
|
3008020
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Tak hlavně e mě a Zdendovi jsi doporučil nějaký ten NONAME z Hulína Ale pro svého mazlíčka by jsi chtěla něco lepího jo?
Ty z Hulína svítí a nehoří jen měli nějakou víc lutou barvu ne ty "originál Osram z netu" co tam zatím u vic jak dva roky mám ... Vak jsi to viděl kdy jsi mi měnil to trafo
Doporučit v pohodě, na své by si to nedal, má strach, aby mu to neshořelo .
Ale kdy jsme mu to odzkoueli, tak by to snad mohl dát , nebo potřebuje víc testovacích jitrnic?
Jinak zatím spokojenost, do luta mi ale nesvítí, ty bude mít asi jiný auus , ani vlastně nevím, kde je objednával, akorát říkal, e kámo na nich jezdí dva roky bez problémů, tak se divím, e do nich sám nejde a shání zde.
Doporučit v pohodě, na své by si to nedal, má strach, aby mu to neshořelo :-d.
Ale kdy jsme mu to odzkoueli, tak by to snad mohl dát :-d, nebo potřebuje víc testovacích jitrnic? :-))))
Jinak zatím spokojenost, do luta mi ale nesvítí, ty bude mít asi jiný auus :-d, ani vlastně nevím, kde je objednával, akorát říkal, e kámo na nich jezdí dva roky bez problémů, tak se divím, e do nich sám nejde a shání zde. :-o
|
|
02.11.2016 10:31 -
|
3008023
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
On je divnej
To jsou ti lidi co poslouchají tu ílenou hudbu,vdy to zná
On je divnej :-))))
To jsou ti lidi co poslouchají tu ílenou hudbu,vdy to zná :-))))
|
|
02.11.2016 10:36 -
|
3008025
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
panove zklidnete to trochu
panove zklidnete to trochu :nevim
|
|
02.11.2016 11:50 -
|
3008033
|
|
jruze
|
|
|
ale já nerejpu jen jsem se pokusil o vtip a jinak ani u těch rádoby značkovejch nemusí být jistota e nejsou přebalené auus.
:palec ale já nerejpu jen jsem se pokusil o vtip;-) a jinak ani u těch rádoby značkovejch nemusí být jistota e nejsou přebalené auus.:-p
|
|
02.11.2016 13:30 -
|
3008041
|
|
Hanz 397
|
|
|
@Hellmut a Zdenda: voslové
Ty, co jsem vám doporučil bych si klidně dal taky, ale potřeboval jsem to řeit ze dne na den, protoe blikající xenon je pro policajty lákavějí, ne nesvítící. A jízda s tím je taky docela peklo. Kdybych auto denně nepotřeboval a nejezdil větinu jízd za tmy, tak nad tím nepřemýlím a počkal bych si, a mi přijdou...
@Hellmut a Zdenda: voslové :-d:-d
Ty, co jsem vám doporučil bych si klidně dal taky, ale potřeboval jsem to řeit ze dne na den, protoe blikající xenon je pro policajty lákavějí, ne nesvítící. A jízda s tím je taky docela peklo. Kdybych auto denně nepotřeboval a nejezdil větinu jízd za tmy, tak nad tím nepřemýlím a počkal bych si, a mi přijdou... ;-)
|
|
19.01.2017 13:23 -
|
3029701
|
|
crown
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ferro napsal(a): ....ádný potisk AUTOLAMP, ale velmi nevýrazné gravírování s nápisem MIKROUNA - tedy Čína. No to tedy .... - nevěřícně zírám.
---
Zbytek So večera jsem se z toho oku zotavoval a v Ne v 10 (po ranní kávě) je s těkým mindrákem el vyměnit. Tak tohle se povedlo. Výbojky svítí a doufám, e to takhle vydrí jetě mnoho vánočních svátků.
A podělíte se o zkuenost, jak jsou na tom výbojky tohoto výrobce po roce pouívání?
700 Kč/ks je dobrá cena, ale jaká je pravděpodobnost, e to po čase zničí startovací elektroniku? Nebo e ty výbojky po pár měsících odejdou? Nael jsem je v barvě 6000K, co chci, ale ne je koupím a namontuju, budu rád za zkuenosti...
Jako alternativu uvauju certifikované orig. Phillips WhiteVision za 1850,-/ks.... Má to tu hodnotu?
A podělíte se o zkuenost, jak jsou na tom výbojky tohoto výrobce po roce pouívání?
700 Kč/ks je dobrá cena, ale jaká je pravděpodobnost, e to po čase zničí startovací elektroniku? Nebo e ty výbojky po pár měsících odejdou? Nael jsem je v barvě 6000K, co chci, ale ne je koupím a namontuju, budu rád za zkuenosti...
Jako alternativu uvauju certifikované orig. Phillips WhiteVision za 1850,-/ks.... Má to tu hodnotu?
|
|
29.04.2017 14:43 -
|
3063346
|
|
Tomale
|
Město: Bruntál, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím, a nezaklám nové téma tak vloím svůj dotaz sem. Začalo mi zhasínat jedno světlo tak jsem dal nové výbojky ale závada zústala stejná take to vidím na vadný starter. Povedlo se mi sehnat oba celé světlomety ale startér na nich vypadá jinak. Dočetl jsem se tady e jsou dva typy a nelze je zaměnit. Můj dotaz tedy je jestli mi budou tyto světlomety fungovt nebo je tam něco jinak v elektroinstalaci?
Zdravím, a nezaklám nové téma tak vloím svůj dotaz sem. Začalo mi zhasínat jedno světlo tak jsem dal nové výbojky ale závada zústala stejná take to vidím na vadný starter. Povedlo se mi sehnat oba celé světlomety ale startér na nich vypadá jinak. Dočetl jsem se tady e jsou dva typy a nelze je zaměnit. Můj dotaz tedy je jestli mi budou tyto světlomety fungovt nebo je tam něco jinak v elektroinstalaci?
|
|
06.07.2017 21:55 -
|
3080294
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
crown napsal(a): A podělíte se o zkuenost, jak jsou na tom výbojky tohoto výrobce po roce pouívání?
Zdravím kolego,
asi u to není aktuální, ale k téhle diskusi jsem neměl důvod se vracet, protoe Xenony svítí bez problému. Chtěl jsem dát recenzi po dvou letech, ale kdy čtu Tvůj dotaz, tak tedy já jsem naprosto v poho. Vzhledem k tomu, jaké jsem měl obavy, tak zatím jsem velmi spokojen. Za poměrně slunou cenu bezproblémová práce světel. Za ,mne mohu doporučit a el bych přímo k prodejci, co na plnou hubu přizná co prodává. Nejen, e je to levnějí, ale hlavně mne se*ou ti, co si hrajou na něco co ve sakutečnposti nejsou. Navoněná bída je pořád jen bída. Akorát draí!!
Zdravím kolego,
asi u to není aktuální, ale k téhle diskusi jsem neměl důvod se vracet, protoe Xenony svítí bez problému. Chtěl jsem dát recenzi po dvou letech, ale kdy čtu Tvůj dotaz, tak tedy já jsem naprosto v poho. Vzhledem k tomu, jaké jsem měl obavy, tak zatím jsem velmi spokojen. Za poměrně slunou cenu bezproblémová práce světel. Za ,mne mohu doporučit a el bych přímo k prodejci, co na plnou hubu přizná co prodává. Nejen, e je to levnějí, ale hlavně mne se*ou ti, co si hrajou na něco co ve sakutečnposti nejsou. Navoněná bída je pořád jen bída. Akorát draí!!:-))))
|
|
13.10.2017 22:31 -
|
3101544
|
|
Adamko1987
|
|
|
Nazdar chalani, mam taky problém, e mi blikaju oby dva svetla naraz..pri vysokých otačkach to nerobi, ale pod 3000 to blika ako stroboskop.. neviete nahodou, čo to môe spôsobova? Vybojky som vymenil, ale nepomohlo tto. Diky za rady.
Nazdar chalani, mam taky problém, e mi blikaju oby dva svetla naraz..pri vysokých otačkach to nerobi, ale pod 3000 to blika ako stroboskop.. neviete nahodou, čo to môe spôsobova? Vybojky som vymenil, ale nepomohlo tto. Diky za rady.
|
|
13.10.2017 22:41 -
|
3101546
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Kedysi mi tiez xenony zacli blikat a bolo to alternatorom. Avsak bolo to koncernove auto, no z principu to moze byt podobne, preto pisem. Uz neviem ci tam bolo nieco s mostikom ci co, lebo altik isiel na repas.
Kedysi mi tiez xenony zacli blikat a bolo to alternatorom. Avsak bolo to koncernove auto, no z principu to moze byt podobne, preto pisem. Uz neviem ci tam bolo nieco s mostikom ci co, lebo altik isiel na repas.
|
|
15.10.2017 19:43 -
|
3101977
|
|
Adamko1987
|
|
|
Alternator dobija podža napätia dobre, po nastartovani dáva 14,3V, ale čo sa mi nezdá je baterka, pri tarte by sa napätie nemalo klesnú pod 11V a mne klesne a na 10V. Otázka znie, môe baterka spôsobova to blikanie xenonov?
Alternator dobija podža napätia dobre, po nastartovani dáva 14,3V, ale čo sa mi nezdá je baterka, pri tarte by sa napätie nemalo klesnú pod 11V a mne klesne a na 10V. Otázka znie, môe baterka spôsobova to blikanie xenonov?
|
|
02.10.2021 22:14 -
|
3323596
|
|
HELLMUT
|
|
|
Nevíte čím můe být e na dvojkové C5 někdy xenon svítí a někdy ne? Tuhle jsem jel za autem a vidím v odrazu e mi nesvítí světlo. Zrovna pravá strana co má patný přístup. Zkouel jsem hýbat konektorem ,xenonem, kabelem a nic.
Tak jsem výměnu nechal na druhý den a ráno nastartuju a svítí obě...
Asi po týdnu na mě blikali auta e nesvítím - odeel levý a nesvítil ani pravý. Asi po dvou hodinách jsrm jel domů a pravý u zase svitil. Levý jsem vyměnil a svítili oba.
Asi před dvěma měsíci jsem tu "árovku" vpravo měnil - hrozný porod. Byl jsem tak hotovej e nevím jestli jsem tam dal novou nebo u pouitou...
Ten levý tam byl dlouho take měl nárok na výměnu.
Ve čtvrtek zase pravý nesvítil a v pátek zas ano.
Na té pravé straně tam nový bez demontáe světla nedám tak ne se do toho pustím chtěl bych vědět jestli to můe dělat "árovka" a nebo je problém jinde. Mám náhradní celé světla z rozbitého auta tak eventuálně vyměnit rovnou to trafo zespodu ?
Nevíte čím můe být e na dvojkové C5 někdy xenon svítí a někdy ne? Tuhle jsem jel za autem a vidím v odrazu e mi nesvítí světlo. Zrovna pravá strana co má patný přístup. Zkouel jsem hýbat konektorem ,xenonem, kabelem a nic.
Tak jsem výměnu nechal na druhý den a ráno nastartuju a svítí obě...:-o
Asi po týdnu na mě blikali auta e nesvítím - odeel levý a nesvítil ani pravý. Asi po dvou hodinách jsrm jel domů a pravý u zase svitil. Levý jsem vyměnil a svítili oba.
Asi před dvěma měsíci jsem tu "árovku" vpravo měnil - hrozný porod. Byl jsem tak hotovej e nevím jestli jsem tam dal novou nebo u pouitou...
Ten levý tam byl dlouho take měl nárok na výměnu.
Ve čtvrtek zase pravý nesvítil a v pátek zas ano.
Na té pravé straně tam nový bez demontáe světla nedám tak ne se do toho pustím chtěl bych vědět jestli to můe dělat "árovka" a nebo je problém jinde. Mám náhradní celé světla z rozbitého auta tak eventuálně vyměnit rovnou to trafo zespodu ?
|
|
04.10.2021 21:14 -
|
3323860
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Zla vybojka ti bude fialoviet az prestane svietit.
Starter na Alfe mi robil toto. Sem tam preblikoval xenon...
Po vymene vsetko OK.
Ale moze byt aj kontakt, s tym som mal problem ale na halogenoch, na inom aute. Vacsia jama, zahrkotalo autom a svetlo prestalo/zacalo svietit
Zla vybojka ti bude fialoviet az prestane svietit.
Starter na Alfe mi robil toto. Sem tam preblikoval xenon...
Po vymene vsetko OK.
Ale moze byt aj kontakt, s tym som mal problem ale na halogenoch, na inom aute. Vacsia jama, zahrkotalo autom a svetlo prestalo/zacalo svietit
|
|
05.10.2021 07:22 -
|
3323868
|
|
HELLMUT
|
|
|
Taky jsem si myslel e výbojka buď svítí nebo je mrtvá.
Kontakt, to byla první domněnka. Dříve jsem měl pár případů kdy to nesvítilo a kdy jsem na to sáhl tak začalo. Jene tentokrát jsem dělal psí kusy hýbal a tahal za ve a nic. Take jsem myslel e bude patná výbojka. Proto jsem byl překvapený kdy to ráno zase svítilo.
A teď u to zas pár dní normálně svítí...
Taky jsem si myslel e výbojka buď svítí nebo je mrtvá.
Kontakt, to byla první domněnka. Dříve jsem měl pár případů kdy to nesvítilo a kdy jsem na to sáhl tak začalo. Jene tentokrát jsem dělal psí kusy hýbal a tahal za ve a nic. Take jsem myslel e bude patná výbojka. Proto jsem byl překvapený kdy to ráno zase svítilo.
A teď u to zas pár dní normálně svítí...
|
|
05.10.2021 20:49 -
|
3323910
|
|
.45acp
|
|
|
kdysi, mi taky občas jeden xenon občas nesvítil. Po zhasnutí a novém rozsvícení se zas rozsvítil. Tak to chodilo nějaký čas a pak zfialověl. Po výměně výbojky to u fungovalo bez závad. Tak ji zkus vyměnit a uvidí.
kdysi, mi taky občas jeden xenon občas nesvítil. Po zhasnutí a novém rozsvícení se zas rozsvítil. Tak to chodilo nějaký čas a pak zfialověl. Po výměně výbojky to u fungovalo bez závad. Tak ji zkus vyměnit a uvidí.
|
|
| |
|
|