| | |
18.04.2016 00:15 -
Re: Xenony - výbojka nebo startér?
|
2942900
|
|
jruze
|
|
|
Zkouel jsi i jiné výbojky ? Potom bych jetě zkontroloval com + BSI a BSM (nekoukal jsem do schemat) - mám tu zázračnej sprej - vodiví olej ten dovede neskutečné věci - propojí snad ve. A stálé napětí (i pod zatíením)?
Zkouel jsi i jiné výbojky ? Potom bych jetě zkontroloval com + BSI a BSM (nekoukal jsem do schemat) - mám tu zázračnej sprej - vodiví olej ten dovede neskutečné věci - propojí snad ve. A stálé napětí (i pod zatíením)?
|
|
18.04.2016 23:02 -
|
2943251
|
|
jumep
|
|
|
ak tam ide stabilne napajanie, to ide priamo z BSM, tak to musi robit nieco v samotnom svetle
kde si meral to napajanie? pred konektorom svetla ci za?
ak tam ide stabilne napajanie, to ide priamo z BSM, tak to musi robit nieco v samotnom svetle
kde si meral to napajanie? pred konektorom svetla ci za?
|
|
18.04.2016 23:42 -
|
2943260
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): No jestli si dobře pamatuji tak blikají obě světla ? - to je divné , to by vypadalo jako na vlhkost v lampě (ale v obou?) Setkal jsem se s tím e byly prodřené kablíky (svazek) pod P. lampou u BHI a krom blikání jetě někdy sjeli dolů a svítily do zemně (občas pomohlo kubnout volantem pravá-levá a srovnalo se - jinak vypnout zapnout zapalování a na chvíli byl pokoj) - pokud blikají obě lampy tak to teoreticky můe dělat jedna z nich myslím e jsou propojené - vyzkouej jednu odpojit jestli bude změna a potom druhou - a jinak upřímnou soustrast (nezávidím)
Právě,e blikají obě,ale ne ve stejném rytmu. Zítra jetě zkusím odpojit jednu a pak druhou,jestli nastane změna... Jinak pojistku mají kadé svojí,ale relé bude společné v BSM...
Ale zase pokud by to dělalo relé (např napálený kontakt),tak by asi ta světla blikala stejně a hlavně by se to asi projevilo na napájení...
No,jsem z toho muflon...
@Jumep: Měřil jsem to přes adaptér-takovou tou kabelovou vlokou mezi konektor na kabelái a světlem...
Právě,e blikají obě,ale ne ve stejném rytmu. Zítra jetě zkusím odpojit jednu a pak druhou,jestli nastane změna... Jinak pojistku mají kadé svojí,ale relé bude společné v BSM... :nevim
Ale zase pokud by to dělalo relé (např napálený kontakt),tak by asi ta světla blikala stejně a hlavně by se to asi projevilo na napájení...
No,jsem z toho muflon...:-(
@Jumep: Měřil jsem to přes adaptér-takovou tou kabelovou vlokou mezi konektor na kabelái a světlem...
|
|
19.04.2016 00:02 -
|
2943262
|
|
jumep
|
|
|
ak by to robilo rele, vidis to na napajani toho - by to tam poletovalo, hovoris ze si tam mal osciloskop
proste jednoduche, mas privod z baterky na ten srob BSM a odtial to ide priamo na relatko ktore to zopne a kazda strana ide na svoju poistku a kabel ku svetlu
cize ak bolo napajanie stabilne co tvrdis, tak moze byt problem len v samotnom svetle, alebo v merani
v najhorsom skus druhu BSM
inak nevydava to nejake zvuky ked si pri tom?
ak by to robilo rele, vidis to na napajani toho - by to tam poletovalo, hovoris ze si tam mal osciloskop
proste jednoduche, mas privod z baterky na ten srob BSM a odtial to ide priamo na relatko ktore to zopne a kazda strana ide na svoju poistku a kabel ku svetlu
cize ak bolo napajanie stabilne co tvrdis, tak moze byt problem len v samotnom svetle, alebo v merani :)
|
|
19.04.2016 20:38 -
|
2943543
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ak by to robilo rele, vidis to na napajani toho - by to tam poletovalo, hovoris ze si tam mal osciloskop
cize ak bolo napajanie stabilne co tvrdis, tak moze byt problem len v samotnom svetle, alebo v merani
Je mi jasný,e kdyby to dělalo relé,tak to naměřím
Zvuky to vydává-při blikání ne,ale po tom rozjasnění to cvakne,zabliká a zase bliká normálně...
Nicméně auto jsem dneska pánovi vrátil,e ho potřebuje a budu ho tu mít zase asi za 14 dní,take budeme pokračovat
Je mi jasný,e kdyby to dělalo relé,tak to naměřím ;-)
Zvuky to vydává-při blikání ne,ale po tom rozjasnění to cvakne,zabliká a zase bliká normálně... :-)
Nicméně auto jsem dneska pánovi vrátil,e ho potřebuje a budu ho tu mít zase asi za 14 dní,take budeme pokračovat ;-)
|
|
19.04.2016 21:16 -
|
2943567
|
|
jumep
|
|
|
skus prekontrolovat kable vnutri svetla aspon kam sa dostanes
skus prekontrolovat kable vnutri svetla aspon kam sa dostanes
|
|
20.04.2016 06:41 -
|
2943755
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Lehké veselé odbočení ke kolegům:
Můj známý má Paouta 508 a po příjezdu do garáe mu displej napsal chybu hlavních světel. Na foru se dočetl, e to je normální, e mu za detě natekla voda do snímače výky zadní nápravy. Já to chápu - systém naklápění xenonů neměl vstupní informaci v jaké poloze je auto. Ale pro laika to byl ok, e mu blbnou světla vepředu kvůli tomu, e mu nateklo do něčeho na zadní nápravě.
Oprava na jejich foru je nechat uschnout a obalit izolepou.
Lehké veselé odbočení ke kolegům:
Můj známý má Paouta 508 a po příjezdu do garáe mu displej napsal chybu hlavních světel. Na foru se dočetl, e to je normální, e mu za detě natekla voda do snímače výky zadní nápravy. Já to chápu - systém naklápění xenonů neměl vstupní informaci v jaké poloze je auto. Ale pro laika to byl ok, e mu blbnou světla vepředu kvůli tomu, e mu nateklo do něčeho na zadní nápravě.
Oprava na jejich foru je nechat uschnout a obalit izolepou.
|
|
20.04.2016 22:16 -
|
2943969
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Probíjí hlavice nebo startér.-to jsi měl napsat jako první (ale nevím - je to jen doměnka ) měl jsi to otevřené bude tam moná vlhkost C5 I na toto dost trpěli.
Bylo by to super,ale ani jedno,ani druhý
Ve světle zůstala jenom kabelá... Kdybych blbec přehodil rovnou mezi sebou celý světla,moná u bych věděl,na čem jsem... Takhle pořád nevím,ale vypadá to,e nejspí bude někde ve světlech nemocná kabelá...
Jak jsem psal-za 14 dní to tu mám znova.
Bylo by to super,ale ani jedno,ani druhý :-(
Ve světle zůstala jenom kabelá... Kdybych blbec přehodil rovnou mezi sebou celý světla,moná u bych věděl,na čem jsem... Takhle pořád nevím,ale vypadá to,e nejspí bude někde ve světlech nemocná kabelá...
Jak jsem psal-za 14 dní to tu mám znova.
|
|
08.05.2016 23:11 -
|
2949684
|
|
Hanz 397
|
|
|
No,tak jsem si díky peku s převodovkou vzpomněl,e jsem nedopsal řeení sem.
Take: vyměněny (původně jen na zkouku) obě světla. Výbojky i jednotky z blikajících světel a ve ok. Take problém někde v kabelái uvnitř světla/světel... Neřeil jsem to nijak dál-nebyl čas,ale a se budu nudit,tak to prozkoumám
No,tak jsem si díky peku s převodovkou vzpomněl,e jsem nedopsal řeení sem.
Take: vyměněny (původně jen na zkouku) obě světla. Výbojky i jednotky z blikajících světel a ve ok. Take problém někde v kabelái uvnitř světla/světel... Neřeil jsem to nijak dál-nebyl čas,ale a se budu nudit,tak to prozkoumám ;-)
|
|
31.10.2016 23:11 -
|
3007805
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nemá někdo zkuenost s výbojkama značky ELTA?
Začal mi zhasínat pravej xenon a nechce se mi nějak dávat nějakých 1400 za Osramku třeba z Kelly. Jinde je brát nechci,protoe jsem u párkrát na vlastní oči viděl (na první pohled stejný) Osramky z čajny: .link.
A nevěřím prostě tomu,e mají ve,co mají mít. Třeba UV filtr,e jo... A vechny ty čosramky byly z českých e-shopů. No a právě Elta byla jediná,kterou jsem na Ali nenael...
Nemá někdo zkuenost s výbojkama značky ELTA?
Začal mi zhasínat pravej xenon a nechce se mi nějak dávat nějakých 1400 za Osramku třeba z Kelly. Jinde je brát nechci,protoe jsem u párkrát na vlastní oči viděl (na první pohled stejný) Osramky z čajny: https://www.aliexpress.com/item/2-PCS-one-pair-Free-shipping-100-Genuine-Original-OEM-D1S-HID-xenon-bulb-lamp/32751170049.html?spm=2114.01020208.3.1.XLLq1k&s=p&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_1&btsid=720a0482-31be-4914-9dfe-9ece1f590177
A nevěřím prostě tomu,e mají ve,co mají mít. Třeba UV filtr,e jo... A vechny ty čosramky byly z českých e-shopů. No a právě Elta byla jediná,kterou jsem na Ali nenael...
|
|
01.11.2016 21:40 -
|
3007952
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Mně vozí dodavatel osramky za něco kolem 1000,- a není snima problém.Kup v kameným obchodě a rozloupni jí čínu pozná
No,za litr jí loupat asi nebudu-to bych si rovnou koupil v Kelly
Čína se dá poznat i tak,ale musí mít v ruce "stejnej" originál. Kdy porovná provedení baňky,tak je větinou vidět,e originál je takovej jako preciznějí...Ale nechce se mi,v případě,e budu mít podezření na fake to posílat z5,nebo riskovat montá...
No,za litr jí loupat asi nebudu-to bych si rovnou koupil v Kelly ;-)
Čína se dá poznat i tak,ale musí mít v ruce "stejnej" originál. Kdy porovná provedení baňky,tak je větinou vidět,e originál je takovej jako preciznějí...Ale nechce se mi,v případě,e budu mít podezření na fake to posílat z5,nebo riskovat montá...
|
|
01.11.2016 22:23 -
|
3007972
|
|
jumep
|
|
|
inak jedna z veci - nemam overene - ale na tych cinskych by nemal ist nacitat qr kod lebo je robeny kopirkou
inak jedna z veci - nemam overene - ale na tych cinskych by nemal ist nacitat qr kod lebo je robeny kopirkou
|
|
| |
|
|