| | |
21.12.2015 10:08 -
Re: Xenony - výbojka nebo startér?
|
2899500
|
|
jruze
|
|
|
Ferro napsal(a): Chci se předvánočně podělit o zkuenost s výměnou D1S na mé C5 II (facelift) 12/2004.
Ve středu jsem zjistil, e pravé oko svítí při startu a při jízdě ani nemrkne. Ve Čt jsem vyndal baterii a dekl nad HBI a po asi půldruhahodinové námaze a stejně dlouhém sakrování na aborouty se mi povedlo výbojky prohodit. Raději nebud psát o tom, co to bylo za nervy a piplačku usaditt zpět na své místo zajiovací perko, které jsem si při "ikovné" manipulaci vyhákl z úchytů. Po tomto mikrochyrurgickém výkonu jsem zjistil, e ta pravá, co jsem dal do leva, svítí - nesvítí stejně blbě jako před záměnou a ta původně levá, co jsem dal do prava, u nesvítí vůbec. Z uvedeného jsem vydedukoval, e tak jako tak musím objednat obě výbojky a pak se uvidí, zda není v pytli i ta pravá elektronika.
Internet je mocný násatroj, který s oblibou vyuívám, ale nyní jsem si naběhl. Prozkoumal jsem cenové relace zboí, ceny dopravy a dodací lhůty a vypadlo mi z toho, e teď před vánoci jsem natolik finančně vyčerpán, e Philipsku kus za 2.700 si prostě dovolit nemůu. Nakonec ani Osramku za 1.170. I kdy mne hóódně lákala, tak po pohledu do kasy jsem nerad odolal. No a co zůstalo? Nounejmy za 360, nějaké číny za 490 a 650 a pak jsem narazil na firmu EUROLANP, která inzerovala prodej značek Philips, Osram, Narva a dalí renomované firmy + firmu Autolamp. Tak si říkám, e někdo koupil výrobní linku od Tesly a spustil výrobu. Po přečtení recenze, e výbojka je k patici připevněna kovovými úchyty na rozdíl od levných náhraek zvítězil můj český patriotizmus a já jetě ve Čt objednal u nich. K mému velkému a příjemnému překvapení doručila PPL balíček ji v So navečer. Nedočkavě jsem jej otevřel a árovky na mne tajemně jukly a se mi srdce zatetelilo. Opatrně otevírám pevnou, černou, lesklou krbičku s potiskem AUTOLAMP výbojka D1S. Je tak dobře udělána, e dostat se do ní bez potrhání mi zabírá dobré 2 minuty. Vyjímám vloený karton s vlastní výbojkou, kterou v ruce otáčím a se zalíbením prohlíím. Ale ouha!! Otočil jsem ji dnem proti očím a nestačím zírat. ádný potisk AUTOLAMP, ale velmi nevýrazné gravírování s nápisem MIKROUNA - tedy Čína. No to tedy .... - nevěřícně zírám. Po překonání prvního oku jsem zase u kompu a proháním internet. A nyní jsem zjistil, e Autolamp je firma s 10ti zaměstnanci, která provozuje sklad o ploe cca 200 m2 bez výrobního zázemí. Tedy prodejci a přebalovači, kteří si za přebalení účtují cca 150 Kč. To byl 2. ok. Nael jsem si i info k výrobci a jeho prodejním cenám na trhu a to byl ok č. 3.
Zbytek So večera jsem se z toho oku zotavoval a v Ne v 10 (po ranní kávě) je s těkým mindrákem el vyměnit. Díky čtvrtečnímu přípravnému nácviku u to byla akce se vím vudy na 20 minut. Tak tohle se povedlo. Výbojky svítí a doufám, e to takhle vydrí jetě mnoho vánočních svátků.
O konkrétní ceně a mari prodejce se nemá cenu bavit. Nyní jsem jen v obavě, jak budu (v případě nutnosti) zboí reklamovat? Krabička a účet je na výbojku D1S Autolamp, co v reálu je jen vnějí pozlátko. Není tohle náhodou podvodné jednání prodejce? Je to tipické matení spotřebitele, ale co s tím?? Kdy budou v pohodě déle ne 2 roky, tak není o čem hovořit. ALE!! Co kdy mi za 3 měsíce 1 klekne?? Budu muset opět měnit dvě, ale reklamaci mi nemusí uznat ani na jednu. Tomu se říká kvadratura kruhu a zapeklitá otázka.
Má-li v tento čas předvánoční k tomuto problému kdokoli co doplnit (mimo jízlivého "dobře Ti tak vole"), tak sem s tím.
Jinak přeji vem klubákům proít klid a pohodu Vánoc a v přítím roce tisíce bezporuchových km, ádné podobně poouchlé zkuenosti a hlavně: Zdraví a tak, .... jak si sami přejete.
No jízlivej nebudu ale popřeji ti hodně těstí aby ty co jsi namontoval nepatřili k těm co zničí vnitřek lampy a nebo zlikviduje elektroniku a vydrí alespoň rok. - hezké svátky.
No jízlivej nebudu ale popřeji ti hodně těstí aby ty co jsi namontoval nepatřili k těm co zničí vnitřek lampy a nebo zlikviduje elektroniku a vydrí alespoň rok. - hezké svátky.;-)
|
|
21.12.2015 10:13 -
|
2899501
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To byly myslím přebalený Philipsy a to zahořelo okamitě po rozsvícení. O jiných případech jsem neslyel.
Tak kecám. Tady je něco o Osram - .link.
A tady ten Philips - .link.
To byly myslím přebalený Philipsy a to zahořelo okamitě po rozsvícení. O jiných případech jsem neslyel. :nevim
Tak kecám. Tady je něco o Osram - https://youtu.be/bHmgeS4cMM4
A tady ten Philips - https://youtu.be/vhaTJ3XQ--I
|
|
21.12.2015 10:24 -
|
2899502
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
ČUS BUS sice to sem a tak moc nepatří ale jen pro ůvahu ,včera jsem měnil výbojky na svém a před výměnou mi probíhala kalibrace (nivelace) a při rozsvícených světlech a při rozsvícení mi dálkové H1 mi svítili společně s xenony,no a po výměně mi nivelace jde ji po otočení klíčku zap. a pak ji né a při zapnutí dálkových mi zhasnou xenony.
Nevím jak by to mělo být správně a u vůbec nevím jak je moná taková změna chování zřejmě svéhlavého auta.
ČUS BUS sice to sem a tak moc nepatří ale jen pro ůvahu ,včera jsem měnil výbojky na svém a před výměnou mi probíhala kalibrace (nivelace) a při rozsvícených světlech a při rozsvícení mi dálkové H1 mi svítili společně s xenony,no a po výměně mi nivelace jde ji po otočení klíčku zap. a pak ji né a při zapnutí dálkových mi zhasnou xenony.
Nevím jak by to mělo být správně a u vůbec nevím jak je moná taková změna chování zřejmě svéhlavého auta.
|
|
21.12.2015 15:37 -
|
2899562
|
|
ivanivan
|
|
|
C5I - xenon a dálka jde dohromady. Zbytek a budu v autě .
C5I - xenon a dálka jde dohromady. Zbytek a budu v autě ;-) .
|
|
21.12.2015 16:10 -
|
2899563
|
|
.45acp
|
|
|
No mě určitě s dálkovýma svítí společně Xenony
No mě určitě s dálkovýma svítí společně Xenony
|
|
21.12.2015 17:16 -
|
2899566
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
take se asi někde stala chybička
take se asi někde stala chybička:-o
|
|
19.01.2016 07:50 -
Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
|
2909683
|
|
Devilian
|
|
|
Zo dna na den mi prestal svietit bixenon pred soferom. Kupoval som novy pred 9 mesiacmi, aj ked je to len philips. Dialkove ale idu, taktiez natacanie funguje. Myslite ze bude problem vo vybojke?
Zo dna na den mi prestal svietit bixenon pred soferom. Kupoval som novy pred 9 mesiacmi, aj ked je to len philips. Dialkove ale idu, taktiez natacanie funguje. Myslite ze bude problem vo vybojke?
|
|
19.01.2016 20:53 -
Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
|
2909786
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, jene xenon nezhasíná a nerozsvěcí při přepnutí z dálky na tlumený. Výbojka svítí pořád. Jen překlápí zrcátko. Take je divný, e by to svítilo jen při dálce a při tlumeným světle ne.
A kdy se chci podívat, jestli mi svítí dálka nebo tlumený, tak spí proti zdi, nebo vratům, ne abych vylejzal z auta a koukal do paraboly. Stejně bych to na tý čočce asi nepoznal.
Jo, jene xenon nezhasíná a nerozsvěcí při přepnutí z dálky na tlumený. Výbojka svítí pořád. Jen překlápí zrcátko. Take je divný, e by to svítilo jen při dálce a při tlumeným světle ne.
A kdy se chci podívat, jestli mi svítí dálka nebo tlumený, tak spí proti zdi, nebo vratům, ne abych vylejzal z auta a koukal do paraboly. Stejně bych to na tý čočce asi nepoznal. :-d
|
|
04.02.2016 19:28 -
|
2915548
|
|
jarda 68
|
|
|
prosím nevíte někdo čím můe být sem tam vyblikávání xenonu dík
prosím nevíte někdo čím můe být sem tam vyblikávání xenonu dík
|
|
17.04.2016 23:10 -
|
2942877
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak schválně
Mám tu jedničkovou C5. Nové výbojky Osram,na zkouku jednotky ze světel,která 100% fungujou,očitěné ukostření,na světlo jde stabilní napětí (osciloskop) a přesto xenony blikají. Nepravidelně,kadý jinak,nezávisle na čemkoliv,při vypnutém zapalování i při nastartovaném motoru.
Občas se najednou víc rozsvítí (jeden,nebo druhej) pak zabliká a zase svítí "normálně".
Na pravém byla kdysi vypálená patice na zapalovači,ale blikalo to před výměnou a bliká to i po ní...
Malá ukázka: .link.
Napadá někoho něco?
Tak schválně :-d
Mám tu jedničkovou C5. Nové výbojky Osram,na zkouku jednotky ze světel,která 100% fungujou,očitěné ukostření,na světlo jde stabilní napětí (osciloskop) a přesto xenony blikají. Nepravidelně,kadý jinak,nezávisle na čemkoliv,při vypnutém zapalování i při nastartovaném motoru.
Občas se najednou víc rozsvítí (jeden,nebo druhej) pak zabliká a zase svítí "normálně".
Na pravém byla kdysi vypálená patice na zapalovači,ale blikalo to před výměnou a bliká to i po ní...
Malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=gJaIXOGLQ9M&feature=youtu.be
Napadá někoho něco?
|
|
17.04.2016 23:14 -
|
2942878
|
|
jumep
|
|
|
co je na napajani jednotky?
ok, zasa necitam, ciste napajanie a predpokladam ze blikali aj tie vymenene jednotky ....
co je na napajani jednotky?
ok, zasa necitam, ciste napajanie a predpokladam ze blikali aj tie vymenene jednotky ....
|
|
17.04.2016 23:34 -
|
2942880
|
|
jumep
|
|
|