| | |
24.08.2013 18:31 -
Re: Neblikaji smerovky
|
2612512
|
|
cimbal
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
bluesting napsal(a): Ahojte, dnes sa mi stala tak neprijemna vec, prestali mi blikat smerovky na lavej strane auta, ziarovky su ok, preblikuje len ukazovatel na pristrojovke intenzivnejsie ako ineokedy, tak akoked mate vypalenu jednu ziarovku a blika to rychlo, kukal som poistky, pozrel som asi vsetky co som nasiel avsak neviem ci som nieco neprehliadol, bola uz tma a svietil som si len mobilom. Stretol sa uz niekto z vas s takymto niecim? Pripadne viete ktore poistky teda ak je to poistkami , by to mohli byt? prava strana funguje bez problemov. Dakujem za rady
Tak s touto hlákou jsem se také setkal, u mě blikaly taky vechny árovky. Vyměnil jsem za nové a ve funguje jak má (staré vypadaly na pohled velmi zachovale, asi stačí drobný výkyv napájení a začne to blbnout...)
Ahojte, dnes sa mi stala tak neprijemna vec, prestali mi blikat smerovky na lavej strane auta, ziarovky su ok, preblikuje len ukazovatel na pristrojovke intenzivnejsie ako ineokedy, tak akoked mate vypalenu jednu ziarovku a blika to rychlo, kukal som poistky, pozrel som asi vsetky co som nasiel avsak neviem ci som nieco neprehliadol, bola uz tma a svietil som si len mobilom. Stretol sa uz niekto z vas s takymto niecim? Pripadne viete ktore poistky teda ak je to poistkami , by to mohli byt? prava strana funguje bez problemov. Dakujem za rady
Tak s touto hlákou jsem se také setkal, u mě blikaly taky vechny árovky. Vyměnil jsem za nové a ve funguje jak má (staré vypadaly na pohled velmi zachovale, asi stačí drobný výkyv napájení a začne to blbnout...)
|
|
13.04.2014 20:22 -
|
2687022
|
|
Carlosek
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj, kdytak se předem omlouvám jestli to tu u bylo a já píu do patného vlákna, ale neblikají mi vechny 3 blibkry na levé straně. Na palubce kontrolka blika, cvaká to, pojistky ok, arovky taky. Neví někdo nějaký typ? Předem díky za radu
Ahoj, kdytak se předem omlouvám jestli to tu u bylo a já píu do patného vlákna, ale neblikají mi vechny 3 blibkry na levé straně. Na palubce kontrolka blika, cvaká to, pojistky ok, arovky taky. Neví někdo nějaký typ? Předem díky za radu
|
|
13.04.2014 21:11 -
|
2687036
|
|
jumep
|
|
|
kazda ta ziarovka ide do inej casti konektoru BSI
osobne si myslim ze sa ti nespusta prikazovo ta smerovka
ked pustis vystrazne (tj. vsetky smerovky) tiez neblika?
kazda ta ziarovka ide do inej casti konektoru BSI
osobne si myslim ze sa ti nespusta prikazovo ta smerovka
ked pustis vystrazne (tj. vsetky smerovky) tiez neblika?
|
|
13.04.2014 21:15 -
|
2687037
|
|
Carlosek
|
|
|
Kontrolky blikají, směrovky jenom pravá půlka
Kontrolky blikají, směrovky jenom pravá půlka
|
|
14.04.2014 00:10 -
|
2687129
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
eby KO relatka v bsi? Pozri či nie je niektorá iarovka v skrate.
eby KO relatka v bsi? Pozri či nie je niektorá iarovka v skrate.
|
|
14.04.2014 17:05 -
|
2687292
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Na patnou árovku v zadním blinkru mě tuhle auto upozorňovalo na displeji - take i zkrat u jednoho světla by snad mělo umět rozpoznat jako nestandardní odpor a upozornit, které to je. Pokud to tedy má u C5 I.
Na patnou árovku v zadním blinkru mě tuhle auto upozorňovalo na displeji - take i zkrat u jednoho světla by snad mělo umět rozpoznat jako nestandardní odpor a upozornit, které to je. Pokud to tedy má u C5 I.
|
|
14.04.2014 17:43 -
|
2687300
|
|
Carlosek
|
|
|
árovky jsou ok měl jsem vechny 3 vyndané a napojené na baterku a svítí podle mě to bude to relé nebo uklepanej drátek, ale hledej si ho
árovky jsou ok měl jsem vechny 3 vyndané a napojené na baterku a svítí podle mě to bude to relé nebo uklepanej drátek, ale hledej si ho :-D
|
|
14.04.2014 18:42 -
|
2687336
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Niekde je tu postup ako sa resetuje BSI tak treba skúsi aj to. A C5I nemá iadnu kontrolu iaroviek, ktorá by signalizovala poruchu na prístrojovke. Len, e bliká kontrolka rýchlejie.
Edit: Tak vraj toto je reset BSI.. Tak skús.
Dajte vodičove okienko dole, zdvihnite kapotu.
Zaistite, e vetky dvere sú zatvorené a vyberte kžúč zo zapažovania.
Počkajte po dobu 3 minút, odpojenie akumulátora vozidla a počkajte 15 sekúnd.
Pripojte k akumulátoru vozidla, počkajte ďalích 10 sekúnd (neotvárajte dvere.).
Zapnite obrysové svetlá cez okno vodiča.
Zapnite zapažovanie a skontrolujte funkčnos systému.
Drte tlačidlo Zámok na kžúč po dobu 10 sekúnd.
Vyberte kžúč otvori a zatvori dvere, testovací systém centrálneho zamykania.
Natartujte motor a kompletného systému kontroly.
Nedodranie tohto postupu môe vies k nesprávnej činnosti mnohých poloiek súvisiacich s BSI.
Niekde je tu postup ako sa resetuje BSI tak treba skúsi aj to. A C5I nemá iadnu kontrolu iaroviek, ktorá by signalizovala poruchu na prístrojovke. Len, e bliká kontrolka rýchlejie.
Edit: Tak vraj toto je reset BSI.. Tak skús.
Dajte vodičove okienko dole, zdvihnite kapotu.
Zaistite, e vetky dvere sú zatvorené a vyberte kžúč zo zapažovania.
Počkajte po dobu 3 minút, odpojenie akumulátora vozidla a počkajte 15 sekúnd.
Pripojte k akumulátoru vozidla, počkajte ďalích 10 sekúnd (neotvárajte dvere.).
Zapnite obrysové svetlá cez okno vodiča.
Zapnite zapažovanie a skontrolujte funkčnos systému.
Drte tlačidlo Zámok na kžúč po dobu 10 sekúnd.
Vyberte kžúč otvori a zatvori dvere, testovací systém centrálneho zamykania.
Natartujte motor a kompletného systému kontroly.
Nedodranie tohto postupu môe vies k nesprávnej činnosti mnohých poloiek súvisiacich s BSI.
|
|
14.04.2014 19:04 -
|
2687341
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
U chybí jen abí chlup, babský ucho a ploutev z kamzíka a budete o půl hodiny starí. Kdy se to teda povede.
U chybí jen abí chlup, babský ucho a ploutev z kamzíka a budete o půl hodiny starí. Kdy se to teda povede. :-))))
|
|
14.04.2014 19:19 -
|
2687350
|
|
jumep
|
|
|
kazda jedna ziarovka podla schemy ide na iny konektor BSI
kedze si o aute neuviedol v podstate nic, neviem ti presne pomoct
a tiez nie som si isty ze to ovlada relatko (toto nie je skodovka / stare auto, tu to funguje trocha inac)
osobne by som najprv skusil diagnostiku co povie - kludne to moze byt problem v packach alebo podobne (pripadne prepinac varovnych svetiel)
ps. preto sa vlastne aj na tazne zariadenia pouziva vlastna jednotka ktora nie je nicim inym ako poistkovkou ktora z CANu cita data a posiela tieto prikazi do zasuvky aby vo svojej podstate neodpalilo BSI a aby tato nedetekovala problem na ziarovkach
ps1. pri c5 1 sa to stale dava na zadne ziarovky - zjavne este dokaze dostatocne ignorovat zvysenu zataz zo ziaroviek
kazda jedna ziarovka podla schemy ide na iny konektor BSI
kedze si o aute neuviedol v podstate nic, neviem ti presne pomoct
a tiez nie som si isty ze to ovlada relatko (toto nie je skodovka / stare auto, tu to funguje trocha inac)
osobne by som najprv skusil diagnostiku co povie - kludne to moze byt problem v packach alebo podobne (pripadne prepinac varovnych svetiel)
ps. preto sa vlastne aj na tazne zariadenia pouziva vlastna jednotka ktora nie je nicim inym ako poistkovkou ktora z CANu cita data a posiela tieto prikazi do zasuvky aby vo svojej podstate neodpalilo BSI a aby tato nedetekovala problem na ziarovkach
ps1. pri c5 1 sa to stale dava na zadne ziarovky - zjavne este dokaze dostatocne ignorovat zvysenu zataz zo ziaroviek
Přílohy: signaling.pdf ( 60214b ) - |
|
14.04.2014 20:46 -
|
2687403
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Nechci provokovat, ale loni na chalupě přiel vagr e mu nejde levá zadní směrovka - árovka v háji. Poslal jsem ho do dílny, a si ji tam vezme. Za 10minut byl zpátky, e u mu nejde celá levá strana. Závada byla v árovce, místo 12V vzal 24V. Dal tam správnou a ve funkční.
Nechci provokovat, ale loni na chalupě přiel vagr e mu nejde levá zadní směrovka - árovka v háji. Poslal jsem ho do dílny, a si ji tam vezme. Za 10minut byl zpátky, e u mu nejde celá levá strana. Závada byla v árovce, místo 12V vzal 24V. Dal tam správnou a ve funkční.
|
|
14.04.2014 20:52 -
|
2687408
|
|
jumep
|
|
|
presne takto by to mohlo detekovat skrat a pre istotu aby nespalilo bsi vyplo celu stranu
myslim si ze aj diagnostika by najskor uviedla nejaku chybu
presne takto by to mohlo detekovat skrat a pre istotu aby nespalilo bsi vyplo celu stranu
myslim si ze aj diagnostika by najskor uviedla nejaku chybu
|
|
14.04.2014 21:13 -
|
2687420
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Co by řekla diag nevím, tenkrát jsem odhalil závadu, kdy jsem se díval, je-li árovka v pořádku, tak diak nepouita.
Co by řekla diag nevím, tenkrát jsem odhalil závadu, kdy jsem se díval, je-li árovka v pořádku, tak diak nepouita.
|
|
14.04.2014 21:39 -
|
2687429
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jednou taky přestala svítit árovka,celou jsem jí prohlédl,zvyklej na prasklé vlákno nebo urvanou baňku,ve bylo v pořádku,dva dny jsem proměřoval kabely a ve v pořádku,u jsem si s tím nevěděl rady,stavil se u mně kamarád a řekl a skusim jinou árovku,pánové,svítila,ta stará byla přeruená někde v tom kovovém krku,stalo se to jenom jednou,ale byl jsem dost bezradnej,od té doby si ji hned prozvonim nebo odzkouim jestli svítí.
Jednou taky přestala svítit árovka,celou jsem jí prohlédl,zvyklej na prasklé vlákno nebo urvanou baňku,ve bylo v pořádku,dva dny jsem proměřoval kabely a ve v pořádku,u jsem si s tím nevěděl rady,stavil se u mně kamarád a řekl a skusim jinou árovku,pánové,svítila,ta stará byla přeruená někde v tom kovovém krku,stalo se to jenom jednou,ale byl jsem dost bezradnej,od té doby si ji hned prozvonim nebo odzkouim jestli svítí.
|
|
14.04.2014 21:58 -
|
2687438
|
|
Carlosek
|
|
|
Díky za rady, zítra to dávám do servisu uvidíme co najde dám vědět co to bylo. Já u nevím co s tím autem je jedno opravím druhé se rozbije. Asi to je páteční auto nebo co
Díky za rady, zítra to dávám do servisu uvidíme co najde :-d dám vědět co to bylo. Já u nevím co s tím autem je jedno opravím druhé se rozbije. Asi to je páteční auto nebo co :-d
|
|
14.04.2014 21:59 -
|
2687439
|
|
jruze
|
|
|
Čistě náhodou není na BSI relé (né v něm,ale klasicky nastrčené-tuím zelené??) - začal bych s ním (nejdříve árovky),potom test ovládání,prostříknul kontakty vodivím olejem (kontakty relé) a a potom .......
Čistě náhodou není na BSI relé (né v něm,ale klasicky nastrčené-tuím zelené??:nevim) - začal bych s ním (nejdříve árovky),potom test ovládání,prostříknul kontakty vodivím olejem (kontakty relé) a a potom .......
Přílohy: rele blinkry.jpg ( 175619b ) - |
|
14.04.2014 22:03 -
|
2687443
|
|
jumep
|
|
|
jruze: keby si pozrel tu schemu vidis ze tam to rele neni na smerovky - ide to priamo do elektroniky, takze verim ze tam budu na to tranzistori
jruze: keby si pozrel tu schemu vidis ze tam to rele neni na smerovky - ide to priamo do elektroniky, takze verim ze tam budu na to tranzistori
|
|
14.04.2014 22:58 -
|
2687480
|
|
jumep
|
|
|
mno, ak by to bolo rele, nesli by ani prave
podla mna ked ho vytiahnes, tak zrusis napajanie nejakej casti tej bsi, coho nasledkom nejdu aj smerovky
ked pozres v tej scheme su nakreslene relatka, ale nie na prerusovanie blikania
a este, riesime tu nieco na co je tu uz odpoved:
.link. dokonca je to na tejto strane diskusie
mno, ak by to bolo rele, nesli by ani prave
podla mna ked ho vytiahnes, tak zrusis napajanie nejakej casti tej bsi, coho nasledkom nejdu aj smerovky
ked pozres v tej scheme su nakreslene relatka, ale nie na prerusovanie blikania
a este, riesime tu nieco na co je tu uz odpoved:
http://www.c5club.cz/diskuze/single/2612512-re-neblikaji-smerovky/ dokonca je to na tejto strane diskusie
|
|
| |
|
|