| | |
08.03.2010 06:00 -
Třetí brzdové světlo
|
1806196
|
|
indigos
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Mám vyhnilé odpory ve třetím brzdovém světle, nevíte někdo jejich hodnotu? Děkuji
Mám vyhnilé odpory ve třetím brzdovém světle, nevíte někdo jejich hodnotu? Děkuji
|
|
08.03.2010 06:38 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
1806198
|
|
Mamlas
|
|
|
Jde to spocitat. Taky jsem je menil. Jestli si to dobre pamatuju tak jsem odber diody bral 50mA a napeti 3,3V a vychazelo to kolem 100ohmu. Na jeden odpor bylo naveseno vic diod teda pokud si to nepletu s necim jinym.
Na www.gme.cz maji tyhle ledky pro auta vcetne datasheetu. Tak tam dohledat nejakou podobnou diodu a podle ni to spocitat.
Jde to spocitat. Taky jsem je menil. Jestli si to dobre pamatuju tak jsem odber diody bral 50mA a napeti 3,3V a vychazelo to kolem 100ohmu. Na jeden odpor bylo naveseno vic diod teda pokud si to nepletu s necim jinym.
Na www.gme.cz maji tyhle ledky pro auta vcetne datasheetu. Tak tam dohledat nejakou podobnou diodu a podle ni to spocitat.
|
|
10.04.2010 20:49 -
|
2341453
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Ahoj lidi,tak jsem dneska zkouel opravit třetí brzdový světlo a nějak sem se do něj nedostal.Sice mi normálně svítí ale kdy na něj kouknu zblízka jsou v něm kapičky vody.Normálně jsem vymontoval spoiler vyndal světlo to bylo v pohodě,myslel jsem e ho nějak rozloupnu přetěsnim a zase sloím,dokud jetě funguje ne tam ta voda nadělá nějakou paseku.Ale to světlo sem za boha nemohl rozloupnout na 100% by ten červenej plast prasknul,tak sem to zase sloil a vyprdnul se na to.Taky vám tam zatéká voda?
Ahoj lidi,tak jsem dneska zkouel opravit třetí brzdový světlo a nějak sem se do něj nedostal.Sice mi normálně svítí ale kdy na něj kouknu zblízka jsou v něm kapičky vody.Normálně jsem vymontoval spoiler vyndal světlo to bylo v pohodě,myslel jsem e ho nějak rozloupnu přetěsnim a zase sloím,dokud jetě funguje ne tam ta voda nadělá nějakou paseku.Ale to světlo sem za boha nemohl rozloupnout na 100% by ten červenej plast prasknul,tak sem to zase sloil a vyprdnul se na to.Taky vám tam zatéká voda?
|
|
11.04.2010 08:41 -
|
2341471
|
|
indigos
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Mahony napsal(a): Ahoj lidi,tak jsem dneska zkouel opravit třetí brzdový světlo a nějak sem se do něj nedostal.Sice mi normálně svítí ale kdy na něj kouknu zblízka jsou v něm kapičky vody.Normálně jsem vymontoval spoiler vyndal světlo to bylo v pohodě,myslel jsem e ho nějak rozloupnu přetěsnim a zase sloím,dokud jetě funguje ne tam ta voda nadělá nějakou paseku.Ale to světlo sem za boha nemohl rozloupnout na 100% by ten červenej plast prasknul,tak sem to zase sloil a vyprdnul se na to.Taky vám tam zatéká voda? Také. Do světla jsem se dostal, samozřejmě jsem kus ulomil, tak jsem si musel koupit jiné.
Ahoj lidi,tak jsem dneska zkouel opravit třetí brzdový světlo a nějak sem se do něj nedostal.Sice mi normálně svítí ale kdy na něj kouknu zblízka jsou v něm kapičky vody.Normálně jsem vymontoval spoiler vyndal světlo to bylo v pohodě,myslel jsem e ho nějak rozloupnu přetěsnim a zase sloím,dokud jetě funguje ne tam ta voda nadělá nějakou paseku.Ale to světlo sem za boha nemohl rozloupnout na 100% by ten červenej plast prasknul,tak sem to zase sloil a vyprdnul se na to.Taky vám tam zatéká voda? Také. Do světla jsem se dostal, samozřejmě jsem kus ulomil, tak jsem si musel koupit jiné.
|
|
11.04.2010 20:39 -
|
2341536
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Taky jsem se pokouel do světla dostat, někde na to byl návod. V okamiku, kdy to jemně křuplo jsem pokusů zanechal a celý den nechal vysouet na slunci. Samozřejmě bez tý lutí čepičky. Pak jsem to zavřel. Po obvodu celý jemně zalepil silikonem. Dalí pokus a to nebude svítit, pak u pokzení tolik nevadí
Taky jsem se pokouel do světla dostat, někde na to byl návod. V okamiku, kdy to jemně křuplo :-)) jsem pokusů zanechal a celý den nechal vysouet na slunci. Samozřejmě bez tý lutí čepičky. Pak jsem to zavřel. Po obvodu celý jemně zalepil silikonem. Dalí pokus a to nebude svítit, pak u pokzení tolik nevadí :-))
|
|
21.10.2019 12:22 -
|
3244618
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj vem. Tak jsem se také pokusil rozebrat třetí brzdové světlo, nepovedlo se, tedy povedlo ale dolo k totální destrukci obalu. Ten ploný spoj s diodami jsem po deseti minutách opravil, cena opravy dvě koruny české. Mám jetě jedno celé světlo, nemáte někdo návod jak ho rozebrat bez toho aby se to celé rozlámalo ?
Ahoj vem. Tak jsem se také pokusil rozebrat třetí brzdové světlo, nepovedlo se, tedy povedlo ale dolo k totální destrukci obalu. Ten ploný spoj s diodami jsem po deseti minutách opravil, cena opravy dvě koruny české. Mám jetě jedno celé světlo, nemáte někdo návod jak ho rozebrat bez toho aby se to celé rozlámalo ?
|
|
21.10.2019 15:45 -
|
3244648
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To je úplně jednoduchý. Musí to dělat opatrně.
To je úplně jednoduchý. Musí to dělat opatrně. :-))
|
|
| |
|
|