| | |
03.04.2012 12:14 -
Re: Ozvučení, reproduktory apod.
|
2465127
|
|
karneval
|
|
|
Zdravím, mám v aute audio JBL a výkače v zadných dverách niekedy praskajú a chrapčia. Stáva sa to výlučne za jazdy a len niekedy, inak hrajú normálne. Mám pocit e na rozbitej ceste je to intenzívnejie. MOu to by nejaké blbé kontakty alebo.. ?
Zdravím, mám v aute audio JBL a výkače v zadných dverách niekedy praskajú a chrapčia. Stáva sa to výlučne za jazdy a len niekedy, inak hrajú normálne. Mám pocit e na rozbitej ceste je to intenzívnejie. MOu to by nejaké blbé kontakty alebo.. ?:nevim
|
|
03.04.2012 12:22 -
|
2465131
|
|
jumep
|
|
|
zhod tapacire a uvidis
zhod tapacire a uvidis
|
|
03.04.2012 19:08 -
|
2465306
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Delalo mi to uplne stejne!
Ve dverich a palubce bylo vse naprosto v poradku.
Nakonec jsem vyndal radio a poradne zapojil konektory, to stejne na zesilovaci za Airbagem a bylo to OK.
Zatim to porad drzi.
Jimmi
Delalo mi to uplne stejne!
Ve dverich a palubce bylo vse naprosto v poradku.
Nakonec jsem vyndal radio a poradne zapojil konektory, to stejne na zesilovaci za Airbagem a bylo to OK.
Zatim to porad drzi.
Jimmi
|
|
17.05.2012 21:06 -
|
2479274
|
|
jardas
|
|
|
Nejsem v tomto tak zběhlej, ale to auto hraje opravdu příerně, take s tím chci něco udělat, ale co ? Do dvěří asi nejspí středobasy (třeba tyto ? .link. a nebo komponentní (třebas tyto .link. ? ? No a dál, dá se na RD4 připojit zesilovač ? Nebo respektive bych k tomu chtěl přidat aktivní sub
Nejsem v tomto tak zběhlej, ale to auto hraje opravdu příerně, take s tím chci něco udělat, ale co ? Do dvěří asi nejspí středobasy (třeba tyto ? http://www.ahifi.cz/reproduktory-hertz-sv-165.html a nebo komponentní (třebas tyto http://www.ahifi.cz/reproduktory-jbl-p6560c.html ? ? No a dál, dá se na RD4 připojit zesilovač ? Nebo respektive bych k tomu chtěl přidat aktivní sub
|
|
18.05.2012 16:41 -
|
2479389
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Ty Hertzy jsou relativně dost předimenzovaný a v sadě není Výkáč, co je podstatný nedostatek. JBL bych v zásadě bral. Nemají tak ostrý zvuk, jako Hz obecně, ale jsou měkčí a detainějí, co je pro někokoho výhaoda, pro jiého zápor - záleí na ánru, jaká poslouchá. Tak, či onak - připrav se na mírné komplikace v podbě instalace výhybky - nemůe ji dát do dveří, páč je výká na palubce, čili je zapikat někam za radio či do středového tunelu, k repru ve dveřích nadále pouívat původní kabelá přez lowpass vyhybky a od výkáče natahnout nový kabel k vyhybce, páč nepočitám, e najde, kde je od kabelového svazku oddělena odbočka pro výkáče... jinak - výměnu rozhodně doporučuju...vo tom ádná.
Ty Hertzy jsou relativně dost předimenzovaný a v sadě není Výkáč, co je podstatný nedostatek. JBL bych v zásadě bral. Nemají tak ostrý zvuk, jako Hz obecně, ale jsou měkčí a detainějí, co je pro někokoho výhaoda, pro jiého zápor - záleí na ánru, jaká poslouchá. Tak, či onak - připrav se na mírné komplikace v podbě instalace výhybky - nemůe ji dát do dveří, páč je výká na palubce, čili je zapikat někam za radio či do středového tunelu, k repru ve dveřích nadále pouívat původní kabelá přez lowpass vyhybky a od výkáče natahnout nový kabel k vyhybce, páč nepočitám, e najde, kde je od kabelového svazku oddělena odbočka pro výkáče... jinak - výměnu rozhodně doporučuju...vo tom ádná.
|
|
05.06.2012 12:17 -
|
2482500
|
|
jardas
|
|
|
Tak nakonec jsem vzal celý z gruntu, začlo to převodníkem HI/LO (AUDIO SYSTEM HLC4) pro pouití zesilovače (vzal se JBL GTO1004E), nakonec na předek (FOCAL ACCESS 165 A1), zadek (HERTZ EV 165L.4 ), no pak nějaký kravinky jako tlumící materiál, kabelá jak napájecí, signálová tak i pro repro, přeci jenom přes tu původní to nemá smysl krmit
Tak nakonec jsem vzal celý z gruntu, začlo to převodníkem HI/LO (AUDIO SYSTEM HLC4) pro pouití zesilovače (vzal se JBL GTO1004E), nakonec na předek (FOCAL ACCESS 165 A1), zadek (HERTZ EV 165L.4 ), no pak nějaký kravinky jako tlumící materiál, kabelá jak napájecí, signálová tak i pro repro, přeci jenom přes tu původní to nemá smysl krmit
|
|
05.06.2012 12:41 -
|
2482507
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
jardas napsal(a): Tak nakonec jsem vzal celý z gruntu, začlo to převodníkem HI/LO (AUDIO SYSTEM HLC4) pro pouití zesilovače (vzal se JBL GTO1004E), nakonec na předek (FOCAL ACCESS 165 A1), zadek (HERTZ EV 165L.4 ), no pak nějaký kravinky jako tlumící materiál, kabelá jak napájecí, signálová tak i pro repro, přeci jenom přes tu původní to nemá smysl krmit taky mě čeká o dovči výměna kabeláe ve dveřích...nějako v citroenu nepouili kvalitní kable-dost se láme izolace(i třeba věčně nefungující sklo zad.dveří)měli pouít kabelá izolovanou silikonem:NA VĚKY!!!
Tak nakonec jsem vzal celý z gruntu, začlo to převodníkem HI/LO (AUDIO SYSTEM HLC4) pro pouití zesilovače (vzal se JBL GTO1004E), nakonec na předek (FOCAL ACCESS 165 A1), zadek (HERTZ EV 165L.4 ), no pak nějaký kravinky jako tlumící materiál, kabelá jak napájecí, signálová tak i pro repro, přeci jenom přes tu původní to nemá smysl krmit taky mě čeká o dovči výměna kabeláe ve dveřích...nějako v citroenu nepouili kvalitní kable-dost se láme izolace(i třeba věčně nefungující sklo zad.dveří)měli pouít kabelá izolovanou silikonem:NA VĚKY!!!
|
|
05.06.2012 14:07 -
|
2482553
|
|
jardas
|
|
|
pravda, taky mi občas vynechává zadní levej repro, proto to půjde komplet nový a ve větím průřezu
pravda, taky mi občas vynechává zadní levej repro, proto to půjde komplet nový a ve větím průřezu
|
|
06.06.2012 15:31 -
|
2482820
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
jardas napsal(a): Tak nakonec jsem vzal celý z gruntu, začlo to převodníkem HI/LO (AUDIO SYSTEM HLC4) pro pouití zesilovače (vzal se JBL GTO1004E), nakonec na předek (FOCAL ACCESS 165 A1), zadek (HERTZ EV 165L.4 ), no pak nějaký kravinky jako tlumící materiál, kabelá jak napájecí, signálová tak i pro repro, přeci jenom přes tu původní to nemá smysl krmit
Ty Focaly - dobrá volba, ale nevim, jak se poperou s těm Hertzema, páč Focaly jsou spíe neutrální a "umírněnějí v projevu se sluným podáním porstoru, Zatimco hertzy jsou poměrně agresivní, hodně zřetelný a výrazný projev, tak nevim, jak bude vypadat výsledný zvukový obraz, ale vechno je to alchymie... hlavně doporučuji vytlumit dveře. Francouzi na tom nejsou a tak dobře jako němci a je vhodné si uetřit případné pazvuky a rezonace ji v této fázi přestavby, ne to pak znova rozebírat.
Ty Focaly - dobrá volba, ale nevim, jak se poperou s těm Hertzema, páč Focaly jsou spíe neutrální a "umírněnějí v projevu se sluným podáním porstoru, Zatimco hertzy jsou poměrně agresivní, hodně zřetelný a výrazný projev, tak nevim, jak bude vypadat výsledný zvukový obraz, ale vechno je to alchymie... hlavně doporučuji vytlumit dveře. Francouzi na tom nejsou a tak dobře jako němci a je vhodné si uetřit případné pazvuky a rezonace ji v této fázi přestavby, ne to pak znova rozebírat.
|
|
11.06.2012 22:00 -
|
2483485
|
|
jardas
|
|
|
Jinak ty Hertz, přemejlel jsem dlouho jestli dozadu koaxialy a nebo středobasy, no vyhrály to středobasy
Výtlum a vechno toto u je připravený... jenom se zeptám ne budu vymejlet vymylený, snad jste to někdo řeil, Připojení přívodního napájecího kabelu pro zesilovač k baterce. Napadlo mě, e tam dám klasickou svorku, ale ty kabely co jsou na starter a altík asi nebudu dost dlouhý na předělání
Jinak ty Hertz, přemejlel jsem dlouho jestli dozadu koaxialy a nebo středobasy, no vyhrály to středobasy
Výtlum a vechno toto u je připravený... jenom se zeptám ne budu vymejlet vymylený, snad jste to někdo řeil, Připojení přívodního napájecího kabelu pro zesilovač k baterce. Napadlo mě, e tam dám klasickou svorku, ale ty kabely co jsou na starter a altík asi nebudu dost dlouhý na předělání
|
|
11.06.2012 22:02 -
|
2483488
|
|
jumep
|
|
|
k BSI do tej poistkovky co je nad BSIckou ide hruby kabel, snad 4mm prierez
su napajane na nom el. sedacky a original zosik atd.
vedeny je priamo z megapoistky, na ten sa napoj
k BSI do tej poistkovky co je nad BSIckou ide hruby kabel, snad 4mm prierez
|
|
13.06.2012 15:53 -
|
2483741
|
|
Roozena
|
|
|
jumep napsal(a): k BSI do tej poistkovky co je nad BSIckou ide hruby kabel, snad 4mm prierez
V C5\III je to v podstatě stejné, jen jsem zjistil, e tento přívod není zahrnut do "Green programu" čili se na něj nevztahuje aktivace sleep modu. Pokud je přez tento přívod napájeno i radio (plus zesík) - co je můj přívod (oněm originálním slaboučkým kablíkům se poněkud nedá věřit a raději jsem si natahal napájení radia odtud), tak je potřeba počítat s tím, e rádio bude hrát potud, pokud bude klíček v zapalování, či se ručně nevypne a Eco mod se na něj vztahovat nebude.
BTW - tohle je rozhodně lepí řeení, ne tahat separé kabel od baterky přez kabinou příčku.
V C5\III je to v podstatě stejné, jen jsem zjistil, e tento přívod není zahrnut do "Green programu" čili se na něj nevztahuje aktivace sleep modu. Pokud je přez tento přívod napájeno i radio (plus zesík) - co je můj přívod (oněm originálním slaboučkým kablíkům se poněkud nedá věřit a raději jsem si natahal napájení radia odtud), tak je potřeba počítat s tím, e rádio bude hrát potud, pokud bude klíček v zapalování, či se ručně nevypne a Eco mod se na něj vztahovat nebude.
BTW - tohle je rozhodně lepí řeení, ne tahat separé kabel od baterky přez kabinou příčku.
|
|
13.06.2012 17:36 -
|
2483744
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ja som si potiahol kabel od baterky popod stierace na pravu stranu a tam je zaslepka gumena rovno ku kastliku pred spolujazdcom.
Ja som si potiahol kabel od baterky popod stierace na pravu stranu a tam je zaslepka gumena rovno ku kastliku pred spolujazdcom.
|
|
16.07.2012 18:53 -
|
2492698
|
|
peat
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
měl bych dotaz ke stávajícím reproduktorům. Mám 6 reproduktorů a zadní nehrajou a levý v předních dveřích také ne. Kde hledat zradu? díky za rady
měl bych dotaz ke stávajícím reproduktorům. Mám 6 reproduktorů a zadní nehrajou a levý v předních dveřích také ne. Kde hledat zradu? díky za rady
|
|
16.07.2012 19:44 -
|
2492711
|
|
jumep
|
|
|
konektory na reprakoch alebo radio (priamo ten most (ak teda nemas JBL))
konektory na reprakoch alebo radio (priamo ten most (ak teda nemas JBL))
|
|
25.08.2012 10:43 -
|
2501155
|
|
Nyo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny
Buď jsem patně četl, nebo nevím, ale nikdo tu neřeí to, e při výměně repro ve dveřích, je nutné se dívat na montání hloubku reproduktoru. Vepředu mám u repro měněno za ALPINE sps 17c2 koaxiální, co je samozřejmě nesmysl vzhledem ke stavající vyhýbce v autě./Místy při poslechu se to dost nechutně tluče/. Proto poputují do zadních dveří. Auto mám momentálně v servisu, proto to nemohu zjistit. Moje Alpine mají m.h.56mm a vzpomínám si, e v té kapse bylo jetě místo. Zaprvé by mě to prosím samotného zajímalo a za druhé si myslím, e by tato informace mohla eliminovat zbytečné vracení zboí a reklamace a prostě by tu měla viset.
Děkuji a přeji pěkný den
Zdravím vechny
Buď jsem patně četl, nebo nevím, ale nikdo tu neřeí to, e při výměně repro ve dveřích, je nutné se dívat na montání hloubku reproduktoru. Vepředu mám u repro měněno za ALPINE sps 17c2 koaxiální, co je samozřejmě nesmysl vzhledem ke stavající vyhýbce v autě./Místy při poslechu se to dost nechutně tluče/. Proto poputují do zadních dveří. Auto mám momentálně v servisu, proto to nemohu zjistit. Moje Alpine mají m.h.56mm a vzpomínám si, e v té kapse bylo jetě místo. Zaprvé by mě to prosím samotného zajímalo a za druhé si myslím, e by tato informace mohla eliminovat zbytečné vracení zboí a reklamace a prostě by tu měla viset.:nevim
Děkuji a přeji pěkný den
|
|
25.08.2012 10:59 -
|
2501156
|
|
karneval
|
|
|
Mňa tie repráky u riadne s*rú, pratí u aj basák na pravej strane, a mám pocit e som to počul u aj z žavej strany. Tzn. zdroj problému musí by rádio, či? Vobec neviem ako lokalizova problém.
Mňa tie repráky u riadne s*rú, pratí u aj basák na pravej strane, a mám pocit e som to počul u aj z žavej strany. Tzn. zdroj problému musí by rádio, či? Vobec neviem ako lokalizova problém.
|
|
25.08.2012 12:36 -
|
2501160
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Nyo napsal(a): Zdravím vechny Buď jsem patně četl, nebo nevím, ale nikdo tu neřeí to, e při výměně repro ve dveřích, je nutné se dívat na montání hloubku reproduktoru. Vepředu mám u repro měněno za ALPINE sps 17c2 koaxiální, co je samozřejmě nesmysl vzhledem ke stavající vyhýbce v autě./Místy při poslechu se to dost nechutně tluče/. Proto poputují do zadních dveří. Auto mám momentálně v servisu, proto to nemohu zjistit. Moje Alpine mají m.h.56mm a vzpomínám si, e v té kapse bylo jetě místo. Zaprvé by mě to prosím samotného zajímalo a za druhé si myslím, e by tato informace mohla eliminovat zbytečné vracení zboí a reklamace a prostě by tu měla viset. Děkuji a přeji pěkný den hloubku není třeba a tak řeit-lze ji vyřezat a koupit novou hlubí.prodávají se z laminátu na kterém je tlumivka.to e ti rachtají-zní jako přebuzené můe být tím e nestačí oddechovat protoe ta kapsa je skoro úplně uzavřená a vytlačený vzduch tlačí ze zadu na membránu.je to stejné jako bys na tubě(subwooferu)zakryl oddechový otvor tak bude řinčet do té doby ne zničí membránu.
Zdravím vechny Buď jsem patně četl, nebo nevím, ale nikdo tu neřeí to, e při výměně repro ve dveřích, je nutné se dívat na montání hloubku reproduktoru. Vepředu mám u repro měněno za ALPINE sps 17c2 koaxiální, co je samozřejmě nesmysl vzhledem ke stavající vyhýbce v autě./Místy při poslechu se to dost nechutně tluče/. Proto poputují do zadních dveří. Auto mám momentálně v servisu, proto to nemohu zjistit. Moje Alpine mají m.h.56mm a vzpomínám si, e v té kapse bylo jetě místo. Zaprvé by mě to prosím samotného zajímalo a za druhé si myslím, e by tato informace mohla eliminovat zbytečné vracení zboí a reklamace a prostě by tu měla viset.:nevim Děkuji a přeji pěkný den hloubku není třeba a tak řeit-lze ji vyřezat a koupit novou hlubí.prodávají se z laminátu na kterém je tlumivka.to e ti rachtají-zní jako přebuzené můe být tím e nestačí oddechovat protoe ta kapsa je skoro úplně uzavřená a vytlačený vzduch tlačí ze zadu na membránu.je to stejné jako bys na tubě(subwooferu)zakryl oddechový otvor tak bude řinčet do té doby ne zničí membránu.
|
|
26.09.2012 13:28 -
|
2507788
|
|
jumep
|
|
|
potom radio von a skontrolovat koncak (zosilovac v nom)
potom radio von a skontrolovat koncak (zosilovac v nom)
|
|
| |
|
|