| | |
22.07.2022 08:06 -
Re: Ozvučení, reproduktory apod.
|
3344387
|
|
Markynin
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
Můete mi poradit jak se odkryje ta plastová část na zadních dveří abych se dostal k reproduktorům?
Můete mi poradit jak se odkryje ta plastová část na zadních dveří abych se dostal k reproduktorům?
|
|
25.12.2022 19:42 -
|
3352797
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
ahojte, nehtiac sa mi podarilo odstiknut na C5 2002 konektor o reproduktorov.
Ako zistim ktory kabel ide kde? Pretoze oba kable su rovnake...
ahojte, nehtiac sa mi podarilo odstiknut na C5 2002 konektor o reproduktorov.
Ako zistim ktory kabel ide kde? Pretoze oba kable su rovnake...
|
|
25.12.2022 23:10 -
|
3352804
|
|
jumep
|
|
|
na reprak je to v podstate jedno ako ho das
na reprak je to v podstate jedno ako ho das
|
|
25.12.2022 23:25 -
|
3352805
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Nechcu jako primo oponovat, ale nemelo by to byt jedno. Pokud to bude prehozene, bude to znit divne, protoze nebude levy sfazovany s pravym, ale budou hrat proti sobe. Hrat to bude, to jo, ale bude to znit proste zvlastne. V aute to mozna az tak znatelne nebude, ale s bednama v obyvaku nebo tak to jde poznat.
Nechcu jako primo oponovat, ale nemelo by to byt jedno. Pokud to bude prehozene, bude to znit divne, protoze nebude levy sfazovany s pravym, ale budou hrat proti sobe. Hrat to bude, to jo, ale bude to znit proste zvlastne. V aute to mozna az tak znatelne nebude, ale s bednama v obyvaku nebo tak to jde poznat.
|
|
26.12.2022 19:03 -
|
3352877
|
|
jumep
|
|
|
fungovat to bude, bude ti chodit opacne membrana
inak len cislami kablov sa to da inak
lavy zadny: 1 = 8470, 2 = 8471
lavy predny: 1 = 8410, 2 = 8411
pravy predny: 1 = 8432, 2 = 8433
pravy zadny: 1 = 8470, 2 = 8471
1 je +
fungovat to bude, bude ti chodit opacne membrana
1 je +
|
|
26.12.2022 19:10 -
|
3352888
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): fungovat to bude, bude ti chodit opacne membrana
1 je +
To, e bude chodit na opačnou stranu je dost podstatné... 😉Vzhledem k tomu, e ten reproduktor je určen k tomu, aby vyzařoval před sebe... Kdy bude "hrát" za sebe, tak si hraje do konstrukce a do ozvučnice (kterou jsou v naem případě dveře) a jednak to bude mít hrozně zkreslený zvuk a jednak ty dveře budou drnčet víc, ne u (díky mizerně navrenému upevnění reproduktorů) i tak drnčí...
To, e bude chodit na opačnou stranu je dost podstatné... 😉Vzhledem k tomu, e ten reproduktor je určen k tomu, aby vyzařoval před sebe... Kdy bude "hrát" za sebe, tak si hraje do konstrukce a do ozvučnice (kterou jsou v naem případě dveře) a jednak to bude mít hrozně zkreslený zvuk a jednak ty dveře budou drnčet víc, ne u (díky mizerně navrenému upevnění reproduktorů) i tak drnčí...
|
|
26.12.2022 23:08 -
|
3352906
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): To, e bude chodit na opačnou stranu je dost podstatné... 😉Vzhledem k tomu, e ten reproduktor je určen k tomu, aby vyzařoval před sebe... Kdy bude "hrát" za sebe, tak si hraje do konstrukce a do ozvučnice (kterou jsou v naem případě dveře) a jednak to bude mít hrozně zkreslený zvuk a jednak ty dveře budou drnčet víc, ne u (díky mizerně navrenému upevnění reproduktorů) i tak drnčí...
Tak jak vysvetlujes to vubec neni. Jde o to, ze pokud mas dva a vice reproduktoru, musi byt dodrzena polarita na vsech stejne. A je jedno jestli tak, nebo opacne, ale musi to byt opacne na vsech pak. Reproduktor nehraje nikdy nijak dozadu kdyz ho prepolujes. Pokud bys mel jen jeden reproduktor, tak je uplne jedno jak ho zapojis.. Reproduktor hybe s membranou dopredu a dozadu. Je dulezite, kdyz jde zvukovy signal, aby kdyz jde nejaky impuls a membrana se ma pohnout treba dopredu, aby se pohla dopredu na vsech reproduktorech. Pokud budes mit prehozene privodni draty, tak se na tom repraku misto dopredu pohne membrana dozadu a bude mezi levym a pravym 180stupnu fazovy posuv zvykoveho signalu a pro ucho to bude znit spatne, az divne.
Tak jak vysvetlujes to vubec neni. Jde o to, ze pokud mas dva a vice reproduktoru, musi byt dodrzena polarita na vsech stejne. A je jedno jestli tak, nebo opacne, ale musi to byt opacne na vsech pak. Reproduktor nehraje nikdy nijak dozadu kdyz ho prepolujes. Pokud bys mel jen jeden reproduktor, tak je uplne jedno jak ho zapojis.. Reproduktor hybe s membranou dopredu a dozadu. Je dulezite, kdyz jde zvukovy signal, aby kdyz jde nejaky impuls a membrana se ma pohnout treba dopredu, aby se pohla dopredu na vsech reproduktorech. Pokud budes mit prehozene privodni draty, tak se na tom repraku misto dopredu pohne membrana dozadu a bude mezi levym a pravym 180stupnu fazovy posuv zvykoveho signalu a pro ucho to bude znit spatne, az divne.
|
|
27.12.2022 23:21 -
|
3353034
|
|
Hanz 397
|
|
|
RimmerCZ napsal(a): Tak jak vysvetlujes to vubec neni. Jde o to, ze pokud mas dva a vice reproduktoru, musi byt dodrzena polarita na vsech stejne. A je jedno jestli tak, nebo opacne, ale musi to byt opacne na vsech pak. Reproduktor nehraje nikdy nijak dozadu kdyz ho prepolujes. Pokud bys mel jen jeden reproduktor, tak je uplne jedno jak ho zapojis.. Reproduktor hybe s membranou dopredu a dozadu. Je dulezite, kdyz jde zvukovy signal, aby kdyz jde nejaky impuls a membrana se ma pohnout treba dopredu, aby se pohla dopredu na vsech reproduktorech. Pokud budes mit prehozene privodni draty, tak se na tom repraku misto dopredu pohne membrana dozadu a bude mezi levym a pravym 180stupnu fazovy posuv zvykoveho signalu a pro ucho to bude znit spatne, az divne.
Kdy myslí...
Kdy myslí...
|
|
21.01.2023 17:45 -
|
3354389
|
|
jumep
|
|
|
chod este dalej po tom kabli, tam je viacej cisel a sa to opakuje
chod este dalej po tom kabli, tam je viacej cisel a sa to opakuje
|
|
17.02.2023 18:47 -
|
3356359
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Zdravim.... Troku to tu hádam ozivim... Rozmýžam troku prida pár wattov nech to troku hra...lebo mám pocit e to len krieka ako nepodarené karaoke keď tomu pridám...snail som sa pretudova celú tému ale som sa v tých odpovediach strácal 😂 ako zistím či mám zosik? Kde ho mám hžada na x7? Nejaký nákres kožko káblov a kadiaž ideálne aha? Za kadú rozumnú radu ďakujem 😉
Zdravim.... Troku to tu hádam ozivim... Rozmýžam troku prida pár wattov nech to troku hra...lebo mám pocit e to len krieka ako nepodarené karaoke keď tomu pridám...snail som sa pretudova celú tému ale som sa v tých odpovediach strácal 😂 ako zistím či mám zosik? Kde ho mám hžada na x7? Nejaký nákres kožko káblov a kadiaž ideálne aha? Za kadú rozumnú radu ďakujem 😉
|
|
26.02.2023 22:05 -
|
3357022
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Za mna v prvom rade dokonale vytlm a odhlucni auto. Moja C5 hraje po tomto ukone velmi dobre, nemam JBL, ale hraje to lepsie ako seriove JBL.
Basova zlozka sa krasne zosilnila.
A bonus, auto je neskutocne tiche, za mna to bola zabava robotka.
Vytlmoval a odhlucnoval som dvere, kufor, zadne plachy pod sedackou, torpedo a kolesa
Za mna v prvom rade dokonale vytlm a odhlucni auto. Moja C5 hraje po tomto ukone velmi dobre, nemam JBL, ale hraje to lepsie ako seriove JBL.
Basova zlozka sa krasne zosilnila.
A bonus, auto je neskutocne tiche, :) za mna to bola zabava robotka.
Vytlmoval a odhlucnoval som dvere, kufor, zadne plachy pod sedackou, torpedo a kolesa
|
|
26.02.2023 22:54 -
|
3357030
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Pozeral som čo to obnáa.... Tie ste takto postupovali??? Čo sa týka dvery? .link.
Pozeral som čo to obnáa.... Tie ste takto postupovali??? Čo sa týka dvery? https://www.ahifi.sk/clanky/detail/ako-spravne-odhlucnit-dvere-auta.htm
|
|
26.02.2023 23:09 -
|
3357032
|
|
Limak
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): JBL má, jestli má v kufru, na pravé straně woofer (nemá tam odkládací prohlubeň, ale rovnou bočnici).
Pekná schéma... Veža som z nej nevicital 😂 ale tie repráky nejak veža ich tam je...dva pri okne, dva predné dvere, dva asne dvere ....wofer nemám....
Pekná schéma... Veža som z nej nevicital 😂 ale tie repráky nejak veža ich tam je...dva pri okne, dva predné dvere, dva asne dvere ....wofer nemám....
|
|
27.02.2023 19:14 -
|
3357135
|
|
Hanz 397
|
|
|
Limak napsal(a): Pekná schéma... Veža som z nej nevicital 😂 ale tie repráky nejak veža ich tam je...dva pri okne, dva predné dvere, dva asne dvere ....wofer nemám....
U okna, asi myslí na palubě, ádné nejsou, resp. je tam jen centr. 84B1. Naopak zadní dveře jsou pěkně oje..né,protoe tam jsou jen rozbočené na kabelu, take tam budu mít aspoň výhybky. Jinak zatím jsem ve fázi příprav. Tzn sháním věci (třeba woofer a zesilovač jsem sehnal jediný a v Holandsku), počítal jsem dráty (dohromady skoro 80 metrů), mám objednané piny (ale dodací lhůty u PSA jsou, jak to říct sluně...?) a podobně. A do předních dveří místo JBL repro půjdou Focal. Mají dle mě lepí zvuk...
Samozřejmostí je vylepení dveří, vytlumení atd.
Co se týče kabeláe, tak ta půjde tak, jak by la originál, take počítám, e vykydám celý interiér, čím pádem mám seznam různých příchytek a čudlů, u kterých je velká pravděpodobnost zničení při demontái a sháním a objednávám (třeba ty bílé kolíky, co drí dveřní polstry stojí v originále 23 Kč jeden... Krát 40 kousků)...
U okna, asi myslí na palubě, ádné nejsou, resp. je tam jen centr. 84B1. Naopak zadní dveře jsou pěkně oje..né,protoe tam jsou jen rozbočené na kabelu, take tam budu mít aspoň výhybky. Jinak zatím jsem ve fázi příprav. Tzn sháním věci (třeba woofer a zesilovač jsem sehnal jediný a v Holandsku), počítal jsem dráty (dohromady skoro 80 metrů), mám objednané piny (ale dodací lhůty u PSA jsou, jak to říct sluně...?) a podobně. A do předních dveří místo JBL repro půjdou Focal. Mají dle mě lepí zvuk...
Samozřejmostí je vylepení dveří, vytlumení atd.
Co se týče kabeláe, tak ta půjde tak, jak by la originál, take počítám, e vykydám celý interiér, čím pádem mám seznam různých příchytek a čudlů, u kterých je velká pravděpodobnost zničení při demontái a sháním a objednávám (třeba ty bílé kolíky, co drí dveřní polstry stojí v originále 23 Kč jeden... Krát 40 kousků)...
|
|
27.02.2023 19:32 -
|
3357136
|
|
Hanz 397
|
|
|
Limak napsal(a): Pozeral som čo to obnáa.... Tie ste takto postupovali??? Čo sa týka dvery? .link.
Tohle je, pokud chce jen, aby ti to lépe hrálo celkem zbytečné. Stačí antivibrační materiál na vnějí a vnitřní plech a teoreticky za reproduktor tlumící materiál (např neoprenovou pěnu, alespoň 10mm). Ale na C5 jsem je i odhlučňoval, co bylo v podstatě tohle, co je popsané v tom návodu. Jen troku jiné materiály...
Tohle je, pokud chce jen, aby ti to lépe hrálo celkem zbytečné. Stačí antivibrační materiál na vnějí a vnitřní plech a teoreticky za reproduktor tlumící materiál (např neoprenovou pěnu, alespoň 10mm). Ale na C5 jsem je i odhlučňoval, co bylo v podstatě tohle, co je popsané v tom návodu. Jen troku jiné materiály...
|
|
| |
|
|