| | |
16.05.2013 21:17 -
Re: Ozvučení, reproduktory apod.
|
2580340
|
|
jruze
|
|
|
Jimmivon napsal(a):
A jaký je rozdíl mezi RT4 s JBL a RT4 bez JBL ? z jakého důvodu potom nejde navi a ostatní ?
Já jsem dal do C5 II bez navi RT4(sice bez JBL),ale jsem přesvědčen e se jedná jen i zesilovač a následně konfiguraci nebo e by vyráběli dva druhy RT4 ? A RT4 s JBL hraje bych řekl dost sluně - bez JBL jen na 50% potom to nepřeberou repro(podle mne) Je to asi tak jako kdy si pustím muziku přes notebok a nebo přidám externí repro.
A jaký je rozdíl mezi RT4 s JBL a RT4 bez JBL ? z jakého důvodu potom nejde navi a ostatní ?
Já jsem dal do C5 II bez navi RT4(sice bez JBL),ale jsem přesvědčen e se jedná jen i zesilovač a následně konfiguraci nebo e by vyráběli dva druhy RT4 ? A RT4 s JBL hraje bych řekl dost sluně - bez JBL jen na 50% potom to nepřeberou repro(podle mne) Je to asi tak jako kdy si pustím muziku přes notebok a nebo přidám externí repro.
|
|
16.05.2013 21:23 -
|
2580343
|
|
Hanz 397
|
|
|
amirinda napsal(a): no jeliko ty origo u nějakou dobu chrčí a myslím si e i reprák za 500 bude hrát lepí ne to co tam je.
A jsi si jistej,e chrčí ty repráky a ne něco jinýho? Kdy se podívá o pár stránek dozadu,tak jsem tam popisoval,co udělat,aby to hrálo,jak to francouztí soudruzi měli v úmyslu.
A jsi si jistej,e chrčí ty repráky a ne něco jinýho? Kdy se podívá o pár stránek dozadu,tak jsem tam popisoval,co udělat,aby to hrálo,jak to francouztí soudruzi měli v úmyslu.
|
|
16.05.2013 21:54 -
|
2580349
|
|
jumep
|
|
|
mne tiez chrcali, tie papierove originaly su fakt dost desne
mne tiez chrcali, tie papierove originaly su fakt dost desne
|
|
16.05.2013 22:42 -
|
2580372
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
jruze napsal(a): A jaký je rozdíl mezi RT4 s JBL a RT4 bez JBL ? z jakého důvodu potom nejde navi a ostatní ?
Ja mam RT3. A pokud vyndam RT3 a dam tam radio RD3 a nebo jineho co hraje (Clarion, atd) tak jsem proste bez Navi. Navic nevim, jak by to ten zesilovac JBL pobral, kdyby jsi misto RT3 pripojil RD3 (ktera hraje daleko daleko lepe nez RT3) a dalsi vec, ze netusim, jak by fungovala velka obrazovka bez RT3 (pravdepodobne vubec). Muzu tam dat akorat RT4 (s harddiskem) ale to netusim, jak to hraje v porovnani s RT3. Pokud je RT4 o tolik zvukove lepsi nez RT3, pak by to stalo za to vyzkouset.
Kazdopadne dekuju za napad s tou RT4
Ja mam RT3. A pokud vyndam RT3 a dam tam radio RD3 a nebo jineho co hraje (Clarion, atd) tak jsem proste bez Navi. Navic nevim, jak by to ten zesilovac JBL pobral, kdyby jsi misto RT3 pripojil RD3 (ktera hraje daleko daleko lepe nez RT3) a dalsi vec, ze netusim, jak by fungovala velka obrazovka bez RT3 (pravdepodobne vubec). Muzu tam dat akorat RT4 (s harddiskem) ale to netusim, jak to hraje v porovnani s RT3. Pokud je RT4 o tolik zvukove lepsi nez RT3, pak by to stalo za to vyzkouset.
Kazdopadne dekuju za napad s tou RT4
|
|
16.05.2013 23:27 -
|
2580381
|
|
jumep
|
|
|
RT3 mozes vymenit za RD4 (co je blaupunkt) a dat tam maly display - podla mna nezmysel
pripadne tam mozes dat RT4 alebo RNEG - ale musis vymenit display a samozrejme vsetko obnasa aj vymenu kabelaze
RD3 je clarion v C5 1 a povacsine sa tu kazdy stazuje na to aky to je shit ... tak si vyber
RT3 mozes vymenit za RD4 (co je blaupunkt) a dat tam maly display - podla mna nezmysel
pripadne tam mozes dat RT4 alebo RNEG - ale musis vymenit display a samozrejme vsetko obnasa aj vymenu kabelaze
RD3 je clarion v C5 1 a povacsine sa tu kazdy stazuje na to aky to je shit ... tak si vyber
|
|
17.05.2013 02:01 -
|
2580392
|
|
jruze
|
|
|
U JBL je podle mne důleité kvalita repro jako u kadého zesilovače - sice tomu moc nerozumím a tak píu moná blbiny ale lepí muzika je je záleitost lepích repro na zdroji samo záleí také pro laika jako jsem já stačí velkej kravál a ten aby se to dalo poslouchat udělají kvalitní repro.Jinak JBL co je i v jedničkách je prý stejný pro I. i II. a v I. byly jen RT3. To co jsem dal do biturba (RT4) místo původního se dá pustit tak na 2/3 výkonu potom to nevezmou repro - zesík je problém kabelá take se poohlédnu jen po repro a to mi bude stačit.
U JBL je podle mne důleité kvalita repro jako u kadého zesilovače - sice tomu moc nerozumím a tak píu moná blbiny ale lepí muzika je je záleitost lepích repro na zdroji samo záleí také pro laika jako jsem já stačí velkej kravál a ten aby se to dalo poslouchat udělají kvalitní repro.Jinak JBL co je i v jedničkách je prý stejný pro I. i II. a v I. byly jen RT3. To co jsem dal do biturba (RT4) místo původního se dá pustit tak na 2/3 výkonu potom to nevezmou repro - zesík je problém kabelá take se poohlédnu jen po repro a to mi bude stačit.;-)
|
|
17.05.2013 07:16 -
|
2580418
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
no právě, mě jde jen o repro, dříve jsem se v tom pohyboval, ale dnes u je tolik značek repro, e se v tom čovek nevyzná
Edit: tak jsem nějaké nael, asi víc se mi líbí ty Magnaty:
.link.
.link.
no právě, mě jde jen o repro, dříve jsem se v tom pohyboval, ale dnes u je tolik značek repro, e se v tom čovek nevyzná
Edit: tak jsem nějaké nael, asi víc se mi líbí ty Magnaty:
http://www.ahifi.cz/reproduktory-magnat-profection-162.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-pioneer-ts-g1722i.html
|
|
17.05.2013 10:50 -
|
2580501
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To jsou ale oba dvoupásma. Basy a výky. Myslím, e kdy má citroen ve předu výkáče, tak asi nemá dvoupásma. Moná jen vzadu. A JBL má výkáče i vzadu, tak tam asi taky dvoupásma nebudou.
To jsou ale oba dvoupásma. Basy a výky. Myslím, e kdy má citroen ve předu výkáče, tak asi nemá dvoupásma. Moná jen vzadu. A JBL má výkáče i vzadu, tak tam asi taky dvoupásma nebudou.
|
|
17.05.2013 11:03 -
|
2580503
|
|
amirinda
|
|
|
no já si myslím, e ty origo papírové jsou taky dvoupásma nebo?
Edit: nebo tyto, ale draí u nechci, vlezou tam na hloubku? .link.
no já si myslím, e ty origo papírové jsou taky dvoupásma nebo?
Edit: nebo tyto, ale draí u nechci, vlezou tam na hloubku? http://www.ahifi.cz/reproduktory-magnat-orange-ltd-163.html
|
|
17.05.2013 15:52 -
|
2580621
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Počitám, e info u těch nalinkovanejch repro jakoe "třípásmové" bude mystake a nebu u i u Magnatu zmagořili a lověj ve vodách "čím víc pruhů, tím víc Adidas"... 3tí pásmo je u této tří asi stejně platné, jako stěrač na střenim okně. A k otázce jedno/ dvoupásmo... je třeba rosliit, jestli se jedná o komponentní, nebo koaxiální set. Komponent má výky odělené, co umoňuje jejich instalaci do poslechově atraktivnějího místa (výky nehrajou z boku do kolene) ael je náročnějí instalace, je potřeba výhybka a na druhou stranu - zvuk je "decentralizovaný a část spektra hraje odtud, část odjinud... chce si to předem fakt rozmuslet co chci, na co mám, kolik jsem tomu ochoten obětovat času a jestli to pro mě má smysl...
Počitám, e info u těch nalinkovanejch repro jakoe "třípásmové" bude mystake a nebu u i u Magnatu zmagořili a lověj ve vodách "čím víc pruhů, tím víc Adidas"... 3tí pásmo je u této tří asi stejně platné, jako stěrač na střenim okně. A k otázce jedno/ dvoupásmo... je třeba rosliit, jestli se jedná o komponentní, nebo koaxiální set. Komponent má výky odělené, co umoňuje jejich instalaci do poslechově atraktivnějího místa (výky nehrajou z boku do kolene) ael je náročnějí instalace, je potřeba výhybka a na druhou stranu - zvuk je "decentralizovaný a část spektra hraje odtud, část odjinud... chce si to předem fakt rozmuslet co chci, na co mám, kolik jsem tomu ochoten obětovat času a jestli to pro mě má smysl...
|
|
17.05.2013 21:34 -
|
2580714
|
|
jruze
|
|
|
Roozena napsal(a): Počitám, e info u těch nalinkovanejch repro jakoe "třípásmové" bude mystake a nebu u i u Magnatu zmagořili a lověj ve vodách "čím víc pruhů, tím víc Adidas"... 3tí pásmo je u této tří asi stejně platné, jako stěrač na střenim okně. A k otázce jedno/ dvoupásmo... je třeba rosliit, jestli se jedná o komponentní, nebo koaxiální set. Komponent má výky odělené, co umoňuje jejich instalaci do poslechově atraktivnějího místa (výky nehrajou z boku do kolene) ael je náročnějí instalace, je potřeba výhybka a na druhou stranu - zvuk je "decentralizovaný a část spektra hraje odtud, část odjinud... chce si to předem fakt rozmuslet co chci, na co mám, kolik jsem tomu ochoten obětovat času a jestli to pro mě má smysl...
Čistě z mého pohledu jde jen o to abych to mohl občas zesílit a neměl v ten moment pocit e tahám po zemi usplecha plechovky na provázku - proto si myslím e mně by asi měli stačit origo JBL repro nebo něco na té úrovni. o zesík moc nestojím nebo ano,ale nebudu kvůli tomu sundavat palubku a jestli tu kabelá jde bez toho nevím - mám hudební hluchotu a tak mi stačí relativně sluně čistý randál.
Čistě z mého pohledu jde jen o to abych to mohl občas zesílit a neměl v ten moment pocit e tahám po zemi usplecha plechovky na provázku - proto si myslím e mně by asi měli stačit origo JBL repro nebo něco na té úrovni.:nevim o zesík moc nestojím nebo ano,ale nebudu kvůli tomu sundavat palubku a jestli tu kabelá jde bez toho nevím - mám hudební hluchotu a tak mi stačí relativně sluně čistý randál.
|
|
17.05.2013 23:26 -
|
2580773
|
|
jumep
|
|
|
kabelaz nevytiahnes bez palubky ... takze jedine si to nachystaj pripadne keby si siel robit klapky
ani ja som nedaval zosik, cisto som len vymenil repro za JBL a chcem este dohodit vyskace do dveri ked sa k tomu niekedy dostanem
origo su vyskace v palubke, v prednych dverach 1 pasmaky a v zadnych 2pasmaky
kabelaz nevytiahnes bez palubky ... takze jedine si to nachystaj pripadne keby si siel robit klapky :D
ani ja som nedaval zosik, cisto som len vymenil repro za JBL a chcem este dohodit vyskace do dveri ked sa k tomu niekedy dostanem
origo su vyskace v palubke, v prednych dverach 1 pasmaky a v zadnych 2pasmaky
|
|
18.05.2013 14:04 -
|
2580846
|
|
amirinda
|
|
|
tak jestli to dobře chápu, tak pro "normální" poslech mi stačí i ty dvoupásmové, zůstávám u názoru, e cokoliv jiné ně ty origo bude lepí.
tak jestli to dobře chápu, tak pro "normální" poslech mi stačí i ty dvoupásmové, zůstávám u názoru, e cokoliv jiné ně ty origo bude lepí.
|
|
18.05.2013 22:47 -
|
2580960
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak to buď rád, e sis uetřil práci. Teď u můe sundat palubku jen kvůli drátům a nemusí při tom rozebírat klimu.
Tak to buď rád, e sis uetřil práci. Teď u můe sundat palubku jen kvůli drátům a nemusí při tom rozebírat klimu. :-))))
|
|
19.05.2013 08:25 -
|
2580970
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Nedávno jsem měnil kolegovi v C5 III rádio. repro zůstalo původní (neměl náladu, čas ani finance na jiný repro i kdy jsem mu horem spodem tvrdil, e repro je základ) nedal si říct, tak zůstalo jen u rádia (Alpine IDA 305 - takovej ten mediareceiver bez mechaniky) - svýho času jsem jej měl a krom mizerný spolupráce s Ipodem (otázka jest, či to spí nebylo ajpodem - nejradi bych ten klumpr hodil do haj**u) si na něj nemůu stěovat. K rádiu jsem mu přihodil převodník pro ovládání z volantu a čekal co bude. Kupodivu jsem docela civěl - zvuk neyl zdaleka takovej, jakej sem očekával. Jistě - zlsaný ocho by asi jeilo chlupy, ale fakt to hraje i na ty origa docela obstojně. Zvuk razantně oil, získal dynamiku a předevím prostor a jistotu. Je znát rezerva v projevu a ani při vyích hlasitostech reproduktory nechrastí či se nedostávají k limitaci. - nemá příplatkovou muziku, take to nejsou JBL, ale nějaký polský padělky čínskech padělků (doufám, e membrány jsou posypové soli prosté Zesíku také netřeba. pokud je sluná základní jednotka, tak vzhledem k akustickejm kvalitám C5 fakt neni třeba nějakej extra výkon. čili - značný původce veho zla je bohuel i origo rádio, který má koncáky evidentně fakt na prdlačku a signálovou cestuna který je věru, co zlepovati...
Nedávno jsem měnil kolegovi v C5 III rádio. repro zůstalo původní (neměl náladu, čas ani finance na jiný repro i kdy jsem mu horem spodem tvrdil, e repro je základ) nedal si říct, tak zůstalo jen u rádia (Alpine IDA 305 - takovej ten mediareceiver bez mechaniky) - svýho času jsem jej měl a krom mizerný spolupráce s Ipodem (otázka jest, či to spí nebylo ajpodem - nejradi bych ten klumpr hodil do haj**u) si na něj nemůu stěovat. K rádiu jsem mu přihodil převodník pro ovládání z volantu a čekal co bude. Kupodivu jsem docela civěl - zvuk neyl zdaleka takovej, jakej sem očekával. Jistě - zlsaný ocho by asi jeilo chlupy, ale fakt to hraje i na ty origa docela obstojně. Zvuk razantně oil, získal dynamiku a předevím prostor a jistotu. Je znát rezerva v projevu a ani při vyích hlasitostech reproduktory nechrastí či se nedostávají k limitaci. - nemá příplatkovou muziku, take to nejsou JBL, ale nějaký polský padělky čínskech padělků (doufám, e membrány jsou posypové soli prosté :-) Zesíku také netřeba. pokud je sluná základní jednotka, tak vzhledem k akustickejm kvalitám C5 fakt neni třeba nějakej extra výkon. čili - značný původce veho zla je bohuel i origo rádio, který má koncáky evidentně fakt na prdlačku a signálovou cestuna který je věru, co zlepovati...
|
|
19.05.2013 09:54 -
|
2580972
|
|
Hanz 397
|
|
|
Teď jsem si jetě vzpomněl,e jako mladej vocásek jsem si tůnil moje BMW(o rok mladí,ne jsem byl já ) a samozřejmě součástí úprav byla i muzika. Od kamaráda jsem koupil rádio Clarion-tehdá jetě na kazety,zesilovač a protoe mi tam nely kvůli rozměrům jeho repro,tak jsem bádal a zkoumal a nakonec jsem tam nasypal repro od Tesly!!! Neskutečnej zvuk,straně moc si nechaly líbit a u kdy se na ně člověk podíval,tak z nich opravdu byla vidět kvalita. Opravdu. Woofer s průměrem 165 tenkrát vyel kolem 400 ale hrál moná líp,ne Magnaty,co měl ten kamarád,který byly za dvojnásobek.
Ne nadarmo byly Teslácký repro dokonce i v pódiových soustavách a combech od Marshallu!
Teď jsem si jetě vzpomněl,e jako mladej vocásek jsem si tůnil moje BMW(o rok mladí,ne jsem byl já :-) ) a samozřejmě součástí úprav byla i muzika. Od kamaráda jsem koupil rádio Clarion-tehdá jetě na kazety,zesilovač a protoe mi tam nely kvůli rozměrům jeho repro,tak jsem bádal a zkoumal a nakonec jsem tam nasypal repro od Tesly!!! Neskutečnej zvuk,straně moc si nechaly líbit a u kdy se na ně člověk podíval,tak z nich opravdu byla vidět kvalita. Opravdu. Woofer s průměrem 165 tenkrát vyel kolem 400 ale hrál moná líp,ne Magnaty,co měl ten kamarád,který byly za dvojnásobek.
Ne nadarmo byly Teslácký repro dokonce i v pódiových soustavách a combech od Marshallu!
|
|
19.05.2013 18:22 -
|
2581002
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
na C5 III nejsou za příplatek tak jako u předchozích modelů repráky JBL, ale PHILIPS. Prej hrajou dost mizerně, co mne ani nepřekvapuje. JBL má u audia vybudované jméno, kdeto PHILIPS tak akorát u holicích strojků. Já tam mám origo bezpřílatková repra a ve spojení s RT4/5 nehrajou vůbec patně.
na C5 III nejsou za příplatek tak jako u předchozích modelů repráky JBL, ale PHILIPS. Prej hrajou dost mizerně, co mne ani nepřekvapuje. JBL má u audia vybudované jméno, kdeto PHILIPS tak akorát u holicích strojků. Já tam mám origo bezpřílatková repra a ve spojení s RT4/5 nehrajou vůbec patně.
|
|
19.05.2013 21:30 -
|
2581044
|
|
amirinda
|
|
|
dobře a dokáe mi teda někdo říct, zda má smysl ta magnáty kupovat nebo ne? víc do toho nehodlám investovat tak nevím
dobře a dokáe mi teda někdo říct, zda má smysl ta magnáty kupovat nebo ne? víc do toho nehodlám investovat tak nevím :-(
|
|
| |
|
|