| | |
03.06.2010 22:03 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2347327
|
|
Citronada
|
Město: Teplice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Nikdy bych nevěřil, jak se natrápím u výměny árovky...Dnes jsem dělal levou stranu. To je velká pohoda. Před měsícem to ovem byla strana pravá a já byl naprosto váně odhodlán auto prodat. Kdy jsem to po druhém pokusu vzdal a pokouel se dozvědět něco o tomto problému na netu, nevěřil jsem- někteří jezdí na výměnu do servisu. Následoval pokus třetí, hoďku pauza na uklidnění, čtvrtý, pauza, nakonec nárazník dolu. Musím dodat, e jsem si toho na autech vdy udělal dost sám- výměna spojky, těsnění pod hlavou, kdysisi plechařina atd. Co to ovem ve bylo oproti H7 u C5...Pravda je, e jistící pérko bylo ke vemu jetě trochu ,,podělané'' asi předchozím měničem.
Nikdy bych nevěřil, jak se natrápím u výměny árovky...Dnes jsem dělal levou stranu. To je velká pohoda. Před měsícem to ovem byla strana pravá a já byl naprosto váně odhodlán auto prodat. Kdy jsem to po druhém pokusu vzdal a pokouel se dozvědět něco o tomto problému na netu, nevěřil jsem- někteří jezdí na výměnu do servisu. Následoval pokus třetí, hoďku pauza na uklidnění, čtvrtý, pauza, nakonec nárazník dolu. Musím dodat, e jsem si toho na autech vdy udělal dost sám- výměna spojky, těsnění pod hlavou, kdysisi plechařina atd. Co to ovem ve bylo oproti H7 u C5...Pravda je, e jistící pérko bylo ke vemu jetě trochu ,,podělané'' asi předchozím měničem.
|
|
04.06.2010 08:11 -
|
2347342
|
|
edivák
|
|
|
Já si jistící pérko při první výměně úplně vyhodil, následovala hodinová operace s teleskopickým zrcátkem a magnetem (základní vybavení k opravám francouzských vozů) doprovázená hlasitou chválou konstruktéra (děti to občas rádi předvádějí). Ale přítě to dám tak za deset minutek, není nad trénink!
Já si jistící pérko při první výměně úplně vyhodil, následovala hodinová operace s teleskopickým zrcátkem a magnetem (základní vybavení k opravám francouzských vozů) doprovázená hlasitou chválou konstruktéra (děti to občas rádi předvádějí). Ale přítě to dám tak za deset minutek, není nad trénink!;-)
|
|
18.06.2010 09:01 -
|
2348417
|
|
C5stepan
|
|
|
Tak jsem se dnes chystal na výměnu levé parkovačky (u baterie). Jetě e začalo pret. Přečetl jsem si celé vlákno a protoe nemám mezi zápěstím a loktem dalí kloub, nevlastním zubařské zrcátko ani větí balení uklidňujících práků, vzdávám to a svěřím výměnu svému servisákovi. Stejně se tam chystám na výměnu olejů vč. automatu, tak a se snaí....
Tak jsem se dnes chystal na výměnu levé parkovačky (u baterie). Jetě e začalo pret. Přečetl jsem si celé vlákno a protoe nemám mezi zápěstím a loktem dalí kloub, nevlastním zubařské zrcátko ani větí balení uklidňujících práků, vzdávám to a svěřím výměnu svému servisákovi. Stejně se tam chystám na výměnu olejů vč. automatu, tak a se snaí....:-p
|
|
18.06.2010 09:45 -
|
2348418
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Je to hodně easy. U baterky zvlá. Stačí ji vyndat ven a podívat se dovnitř. Jde tam vidět i uchycení. Napřed pootočí celým tím černým vnitřkem, aby el vyndat ven, potom zatlačí dopředu a do strany na ten zobáček, vycvakne se a árovku lehce vyndá .
Je to hodně easy. U baterky zvlá. Stačí ji vyndat ven a podívat se dovnitř. Jde tam vidět i uchycení. Napřed pootočí celým tím černým vnitřkem, aby el vyndat ven, potom zatlačí dopředu a do strany na ten zobáček, vycvakne se a árovku lehce vyndá :-).
|
|
18.06.2010 09:55 -
|
2348419
|
|
Darja
|
|
|
Tady se řeí výměna árovek na C5 II .. stará C5 to má opravu "easy", jak píe.
Tady se řeí výměna árovek na C5 II .. stará C5 to má opravu "easy", jak píe.
|
|
18.06.2010 11:00 -
|
2348421
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Je to jednoduché netreba hned servis!Vybere baterku,odistí poistku,alebo strunku podbne ako pri bx,vybere iarovku dá druhú.Zapojí baterku,počká 3 min.,natartuje a nastaví hodinky.
cauko.Je to jednoduché netreba hned servis!Vybere baterku,odistí poistku,alebo strunku podbne ako pri bx,vybere iarovku dá druhú.Zapojí baterku,počká 3 min.,natartuje a nastaví hodinky.
|
|
18.06.2010 14:31 -
|
2348426
|
|
jumep
|
|
|
zjednodusili to tak ze tie ziarovky umiestnili o 2cm hlbsie ako na c5 1, takze potrebujes dlhu tenku ruku
zjednodusili to tak ze tie ziarovky umiestnili o 2cm hlbsie ako na c5 1, takze potrebujes dlhu tenku ruku :)
|
|
04.08.2010 19:11 -
|
2351841
|
|
kony05
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Lidé dobří praskla mi árovka u pravého světla (tlumené).Poratte prosim jak na to.Tam prostě normální člověk nemue ahnout.Moná e nejsem normálni.
Lidé dobří praskla mi árovka u pravého světla (tlumené).Poratte prosim jak na to.Tam prostě normální člověk nemue ahnout.Moná e nejsem normálni.
|
|
04.08.2010 19:18 -
|
2351842
|
|
sperlis
|
Město: Přimda, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Podívej se na tu na téma články & návody. Tam je okopčená celá příručka a i jak se vyměňuje árovka
Podívej se na tu na téma články & návody. Tam je okopčená celá příručka a i jak se vyměňuje árovka
|
|
04.08.2010 20:44 -
|
2351892
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Pro kony05 - ne seene někoho s malou, dlouhou a ikovnou rukou, dá se jezdit na přední mlhovky (pokud nemá xenony). Taky to tak dělám
Pro kony05 - ne seene někoho s malou, dlouhou a ikovnou rukou, dá se jezdit na přední mlhovky (pokud nemá xenony). Taky to tak dělám :-p
|
|
04.08.2010 22:19 -
|
2351936
|
|
Pavel C5
|
|
|
ja mam tenke ruky ,ziarovky som uz menil vsetky,a bez demontaze narazniku,tak mam asi stastie
ja mam tenke ruky ,ziarovky som uz menil vsetky,a bez demontaze narazniku,tak mam asi stastie
|
|
04.08.2010 22:21 -
|
2351937
|
|
jumep
|
|
|
pri c5 2 je to horsie, tam je to hlbsie v svetle, pri c5 1 je to pohoda
pri c5 2 je to horsie, tam je to hlbsie v svetle, pri c5 1 je to pohoda
|
|
04.08.2010 22:43 -
|
2351944
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Já pravou árovku měním ne zezhora ale z boku od motoru jde to celkem v poho a při nandavání árovky si dolu poloím zrdcátko abych ji správně nasadil,kdy se netrefí je to celkem očistec ji odtud zase dostat. Ruce mám standartní a práce je to tak na 10min chce to jen trpělivost
Já pravou árovku měním ne zezhora ale z boku od motoru jde to celkem v poho a při nandavání árovky si dolu poloím zrdcátko abych ji správně nasadil,kdy se netrefí je to celkem očistec ji odtud zase dostat. Ruce mám standartní a práce je to tak na 10min chce to jen trpělivost:-d
|
|
05.08.2010 08:06 -
|
2351986
|
|
Zlobr
|
Město: Praha 10, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Výměnu parkovaček a pravé H7 jsem ji zvládl, tedy za pomoci manelky ( má ruka je bohuel velká).
Dělal ji nekdo na kombajnu výměnu árovky SPZ ??? Nevím, jak se k ní dostat, sundat čalounění a jít z kufru ?????
Z venku mi to nejde, jo a dají se někde koupit ty černý úchyty čalounění ??? Dík
Výměnu parkovaček a pravé H7 jsem ji zvládl, tedy za pomoci manelky ( má ruka je bohuel velká).
Dělal ji nekdo na kombajnu výměnu árovky SPZ ??? Nevím, jak se k ní dostat, sundat čalounění a jít z kufru ?????
Z venku mi to nejde, jo a dají se někde koupit ty černý úchyty čalounění ??? Dík ;-)
|
|
05.08.2010 08:11 -
|
2351988
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
meni se to z venku
je tam takovej malej otvor,do nej das malej sroubovak (spici) a jemne zapacis a vytahnes ven
meni se to z venku
je tam takovej malej otvor,do nej das malej sroubovak (spici) a jemne zapacis a vytahnes ven
|
|
05.08.2010 10:18 -
|
2351995
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Pokusil jsem se troku nakreslit oddělání krytky osvětlení SPZ. Snad to pomůe...
Pokusil jsem se troku nakreslit oddělání krytky osvětlení SPZ. Snad to pomůe...
Přílohy: 11 001.jpg ( 171432b ) - |
|
06.08.2010 07:41 -
|
2352143
|
|
Zlobr
|
Město: Praha 10, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
lo to skvěle, jetě jednou dík za rady.
lo to skvěle, jetě jednou dík za rady. :palec :-))
|
|
06.08.2010 07:58 -
|
2352148
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Zlobr napsal(a): Z venku mi to nejde, jo a dají se někde koupit ty černý úchyty čalounění ??? Dík
Vechno maj v Citroënu , kdy nějakou takovou drobnost - plastovej čudl , roubek do plast , kovovej čudl do předního nárazníku - potřeboval , zael jsem u nás do Citroënu a vdy to dostal ... dostal . Take za to nic nechtěli ...
Nebo v Meteoru maj plato se vzorkama těch různej plastovej čudlů na vechny moný káry , tak třeba najde i tam .
Z venku mi to nejde, jo a dají se někde koupit ty černý úchyty čalounění ??? Dík ;-)
Vechno maj v Citroënu , kdy nějakou takovou drobnost - plastovej čudl , roubek do plast , kovovej čudl do předního nárazníku - potřeboval , zael jsem u nás do Citroënu a vdy to dostal ... dostal . Take za to nic nechtěli ...
Nebo v Meteoru maj plato se vzorkama těch různej plastovej čudlů na vechny moný káry , tak třeba najde i tam .
|
|
20.08.2010 14:18 -
|
2353553
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Tak jsem provedl také u C5 II první výměnu a to rovnou potkávací i parkovačky u baterky a parkovačky na druhé straně.
Nalevo jsem prostě na chvilku vyndal baterku, a výměna byla naprosto v pohodě za chviličku.
Napravo jsem odrouboval plast, a jsa ji vycvičen výměna proběhla takté za 5 minut.
Potkávačku by bylo měnit napravo horí, ale po vyzkouení, e na odjitění pérka stačí jedna ruka a jenom do jedný strany, bych řekl, e to snad taky za nějakou chvilku dám.
Po vrácení baterky jsem pouze zresetoval polohy oken a nastavil čas, nic víc. Nevim, jestli jedničková C5 je na to citlivějí, ale u výměna nalevo povauji vyndání té baterky za velké zjednoduení..
PS: ty parkovačky jsem tam dal diodový koupený na netu. Uvidíme, jak dlouho vydrí.
Tak jsem provedl také u C5 II první výměnu a to rovnou potkávací i parkovačky u baterky a parkovačky na druhé straně.
Nalevo jsem prostě na chvilku vyndal baterku, a výměna byla naprosto v pohodě za chviličku.
Napravo jsem odrouboval plast, a jsa ji vycvičen výměna proběhla takté za 5 minut.
Potkávačku by bylo měnit napravo horí, ale po vyzkouení, e na odjitění pérka stačí jedna ruka a jenom do jedný strany, bych řekl, e to snad taky za nějakou chvilku dám.
Po vrácení baterky jsem pouze zresetoval polohy oken a nastavil čas, nic víc. Nevim, jestli jedničková C5 je na to citlivějí, ale u výměna nalevo povauji vyndání té baterky za velké zjednoduení..
PS: ty parkovačky jsem tam dal diodový koupený na netu. Uvidíme, jak dlouho vydrí.
|
|
| |
|
|