| | |
27.11.2009 11:30 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
1428627
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jumep napsal(a): tak ja som minule potrenoval pravu stranu a svina konektor sa ne a ne a ne nechat vytiahnut ... ale potom povolil ... ostatne je "brnkacka"
"Brnkačka":řekne Bolt a zaběhne stovku pod 10, "Brnkačka":řekne Ronaldo a dá gól, "Brnkačka":řekne Messner a vyhopká na osmitisícovku, "Brnkačka": řekne jumep a vymění si árovku..........Boe, Ty ví, jak rád bych patřil do téhle společnosti
tak ja som minule potrenoval pravu stranu a svina konektor sa ne a ne a ne nechat vytiahnut ... ale potom povolil ... ostatne je "brnkacka"
"Brnkačka":řekne Bolt a zaběhne stovku pod 10, "Brnkačka":řekne Ronaldo a dá gól, "Brnkačka":řekne Messner a vyhopká na osmitisícovku, "Brnkačka": řekne jumep a vymění si árovku..........Boe, Ty ví, jak rád bych patřil do téhle společnosti:palec:-))))
|
|
27.11.2009 20:21 -
|
1428633
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
tak dnes jsem take prisel o jednu zarovku a tak jsem vymenil obe, ovsem ta u hydrauliky to je neco, po pul hodine zkouseni jsem nevydrzel a rozebral naraznik a svetlo si pekne vyndal na stul a sloto do jedne minutky takze za pul hodiny zkouseni jsem to za dalsi pul hodiny mel i se sundanim narazniku a bez nervu
tak dnes jsem take prisel o jednu zarovku a tak jsem vymenil obe, ovsem ta u hydrauliky to je neco, po pul hodine zkouseni jsem nevydrzel a rozebral naraznik a svetlo si pekne vyndal na stul a sloto do jedne minutky takze za pul hodiny zkouseni jsem to za dalsi pul hodiny mel i se sundanim narazniku a bez nervu :-))))
|
|
27.11.2009 21:02 -
|
1428634
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Jetě mne tak v souvislosti s praskáním árovek něco napadlo. Při zapnutí olejového čerpadla mi krátkodobě slabě ale vidutelně pohasnou světla (klesne napětí i za jízdy s běícím motorem. Motorek má indukčnost a taky dost veliký odběr. Nevznikají při jeho vypnutí krátkodobé, okem nepostřehnutelné pičky napětí které zkracují ivotnost árovek? Měl by to asi pochytat akumulátor, ale ty slabé dráty mezi spotřebiči, kdo ví. Moná by "autodiag" věděl spotřebu motorku a kam je zapojen. Dát mu zkusmo diodu v závěrném směru jako u cívek nebo nějaký transil?
Jetě mne tak v souvislosti s praskáním árovek něco napadlo. Při zapnutí olejového čerpadla mi krátkodobě slabě ale vidutelně pohasnou světla (klesne napětí i za jízdy s běícím motorem. Motorek má indukčnost a taky dost veliký odběr. Nevznikají při jeho vypnutí krátkodobé, okem nepostřehnutelné pičky napětí které zkracují ivotnost árovek? Měl by to asi pochytat akumulátor, ale ty slabé dráty mezi spotřebiči, kdo ví. Moná by "autodiag" věděl spotřebu motorku a kam je zapojen. Dát mu zkusmo diodu v závěrném směru jako u cívek nebo nějaký transil?
|
|
27.11.2009 21:09 -
|
1428635
|
|
jumep
|
|
|
tie ziarovky blikaju vsetkym .... myslim ze na citroenoch sa take nieco aj riesilo ...
tie ziarovky blikaju vsetkym .... myslim ze na citroenoch sa take nieco aj riesilo ...
|
|
27.11.2009 21:24 -
|
1428636
|
|
Maxifik
|
|
|
To e pohasnou je nejspí veliký záběrový proud čerpadla. Ale co se dějě v palubní síti, kdy čerpadlo vypne? To otázka.
To e pohasnou je nejspí veliký záběrový proud čerpadla. Ale co se dějě v palubní síti, kdy čerpadlo vypne? To otázka.
|
|
28.11.2009 17:02 -
|
1428655
|
|
bxmann
|
|
|
Zdravim. Mám stejný problém,světla občas za jízdy promrknou a nevim co s tim. O praskání H7 ani nemluvim, při reklamaci mi bylo změřeno napětí na patici árovky a ouha, nesplnil jsem normu kde dle firmy Philips má být 13,4V a ne 14,3V. Mám si upravit regulaci. Po poradě v Citroenu jsem se rozhodl vsadit odpor. Jak tu píe větina, přístup mizerný ruce jak lopaty,nic pro mne, odvezl jsem auto ke kamarádovi do dílny, on je mení a hlavně hubený i na rukou a o ikovnosti nemluvě. Po půl hodce hotovo, nechtěl jsem věřit, jako elektrikář jsem měl časovou představu. Pak se přiznale má u hotové mezikusy ze kodovky-je to přesně to o čem se zmiňuje výe Maxifik- cena je kolem 200,- za dva kousky. árovky vydrely o něco déle, ale napětí je 13,9-14,1V . Tak nevim.
Zdravim. Mám stejný problém,světla občas za jízdy promrknou a nevim co s tim. O praskání H7 ani nemluvim, při reklamaci mi bylo změřeno napětí na patici árovky a ouha, nesplnil jsem normu kde dle firmy Philips má být 13,4V a ne 14,3V. Mám si upravit regulaci. Po poradě v Citroenu jsem se rozhodl vsadit odpor. Jak tu píe větina, přístup mizerný ruce jak lopaty,nic pro mne, odvezl jsem auto ke kamarádovi do dílny, on je mení a hlavně hubený i na rukou a o ikovnosti nemluvě. Po půl hodce hotovo, nechtěl jsem věřit, jako elektrikář jsem měl časovou představu. Pak se přiznale má u hotové mezikusy ze kodovky-je to přesně to o čem se zmiňuje výe Maxifik- cena je kolem 200,- za dva kousky. árovky vydrely o něco déle, ale napětí je 13,9-14,1V . Tak nevim.
|
|
29.11.2009 14:35 -
|
1428676
|
|
jumep
|
|
|
vyrobte si vykonove stabilizatory povedzme na 12.5V a potom dajte vedet ...
odpor skoro nic neriesi a ziarovka neni vecna
vyrobte si vykonove stabilizatory povedzme na 12.5V :) a potom dajte vedet ...
odpor skoro nic neriesi a ziarovka neni vecna
|
|
27.12.2009 13:58 -
|
1429896
|
|
Lobos
|
|
|
Vechny vás zdravím a přeji vem aby nae autíčka v novém roce spolehlivě fungovala.Chtěl bych znát Vá nazor na výměnu H7 pravý světlomet u C5 2.Zatimco u mého bývaleho vozlt laguny mi výměna trvala asi 5 min.A to jsem polovinu času trávil hledaním H1 tak teď jsem opravdu narazil,čas asi 2hod nervy v háji,arovka spadla dovnitř a nakonec i pérko.Take nadrka na olej i na vodu ven,ve vytáhnout namontovat ve zpět a pak si tie léčit nervy.Máte někdo podobné skuenosti?
Vechny vás zdravím a přeji vem aby nae autíčka v novém roce spolehlivě fungovala.Chtěl bych znát Vá nazor na výměnu H7 pravý světlomet u C5 2.Zatimco u mého bývaleho vozlt laguny mi výměna trvala asi 5 min.A to jsem polovinu času trávil hledaním H1 tak teď jsem opravdu narazil,čas asi 2hod nervy v háji,arovka spadla dovnitř a nakonec i pérko.Take nadrka na olej i na vodu ven,ve vytáhnout namontovat ve zpět a pak si tie léčit nervy.Máte někdo podobné skuenosti?
|
|
27.12.2009 15:29 -
|
1429905
|
|
Maxifik
|
|
|
to "jumep": ten stabilizátor asi bude trochu problém i kdy by byl ideální. Moná by chodil při 14,8 V při nastartování (úbytek asi 2V) ale asi by to nechodilo při vypnutém motoru s napětím baterky jen 12,5V. Něco by zvládl spínaný regulátor, ale kdo ví.
to "jumep": ten stabilizátor asi bude trochu problém i kdy by byl ideální. Moná by chodil při 14,8 V při nastartování (úbytek asi 2V) ale asi by to nechodilo při vypnutém motoru s napětím baterky jen 12,5V. Něco by zvládl spínaný regulátor, ale kdo ví.
|
|
27.12.2009 16:36 -
|
1429908
|
|
jumep
|
|
|
stabilizator znamena nie odpor ale stabilizator, tj. stabilnych 12.5
nieco mame vymyslene, ked to bude doriesene a otestovane a funkcne, dam vedet
stabilizator znamena nie odpor ale stabilizator, tj. stabilnych 12.5
nieco mame vymyslene, ked to bude doriesene a otestovane a funkcne, dam vedet
|
|
27.12.2009 19:32 -
|
1429910
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak jsem pořád bloumal, proč u mám totálně luté skla na světlech a jak jsem si pročetl, tak kupuju patný árovky? Pochopil jsem správně e bych měl brát anti UV?? Kupoval jsem co přilo pod ruku na pumpě, větinou Tungsram či jak to je a občas GE. No těd u asi budu muset sehnat celý paraboly
Tak jsem pořád bloumal, proč u mám totálně luté skla na světlech a jak jsem si pročetl, tak kupuju patný árovky? Pochopil jsem správně e bych měl brát anti UV?? Kupoval jsem co přilo pod ruku na pumpě, větinou Tungsram či jak to je :-) a občas GE. No těd u asi budu muset sehnat celý paraboly :nevim:-(
|
|
28.12.2009 10:49 -
|
1429929
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Dávat před árovky odpor nebo stabilizátor? Do takových bastlů bych se nepoutěl. Kdyby to bylo třeba, bylo by to tam z výroby. Pokud si vzpomínám, regulátor alternátoru se vdycky nastavoval na napětí v palubní síti při běícím motoru 14.4V, jinak se málo dobíjela baterka. Pokud bych si měl tipnout, připsal bych kratí ivotnost árovek blikání způsobenému zapínáním čerpadla nebo jejich nií kvalitě.
Krom toho - nedovedu si dost dobře představit stabilizátor, který by shazoval napětí o necelé dva volty. Pár zdrojů jsem navrhl a postavil (nojo, je to u pár let), ale do něčeho takového, navíc aby to pracovalo v rozsahu teplot -20 +60, by se mi nechtělo.
Dávat před árovky odpor nebo stabilizátor? Do takových bastlů bych se nepoutěl. Kdyby to bylo třeba, bylo by to tam z výroby. Pokud si vzpomínám, regulátor alternátoru se vdycky nastavoval na napětí v palubní síti při běícím motoru 14.4V, jinak se málo dobíjela baterka. Pokud bych si měl tipnout, připsal bych kratí ivotnost árovek blikání způsobenému zapínáním čerpadla nebo jejich nií kvalitě.
Krom toho - nedovedu si dost dobře představit stabilizátor, který by shazoval napětí o necelé dva volty. Pár zdrojů jsem navrhl a postavil (nojo, je to u pár let), ale do něčeho takového, navíc aby to pracovalo v rozsahu teplot -20 +60, by se mi nechtělo.
|
|
28.12.2009 12:11 -
|
1429932
|
|
Maxifik
|
|
|
Podle mne to asi taky nebude jednoduché, stabilizátor s velkým proudem a s téměř nulovým úbytkem napětí, to jsem zatím neviděl. Blikání nejspí opravdu způsobuje spínání velkých spotřebičů, čerpadlo a toté mi dělá, kdy zapnu motory dvou oken naráz na nastartovaném motoru. Je to divný, regulace altiku by to měla stíhat nebo je navrena nějak pomale??
Podle mne to asi taky nebude jednoduché, stabilizátor s velkým proudem a s téměř nulovým úbytkem napětí, to jsem zatím neviděl. Blikání nejspí opravdu způsobuje spínání velkých spotřebičů, čerpadlo a toté mi dělá, kdy zapnu motory dvou oken naráz na nastartovaném motoru. Je to divný, regulace altiku by to měla stíhat nebo je navrena nějak pomale??
|
|
28.12.2009 12:24 -
|
1429933
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a co zkusit kostry panove nez se to to zvrhne zase v bastl krouzek
a co zkusit kostry panove nez se to to zvrhne zase v bastl krouzek
|
|
28.12.2009 13:18 -
|
1429934
|
|
Toman
|
Město: Hradec králové, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 20 |
|
|
mám malý dotaz, pustil jsem se do vemi oblíbené činnosti a to výměny árovek v potkávacích světlech. Při oddělání nádrky na LHM na levé straně z pohledu na auto, mi nádrka stále drí vespod, nevím jestli je pouze naraená na nějaký úchyt, nebo je jetě někde přiroubovaná, případně jinak přidělaná. Mám strach za ni pořádně zabrat, aby se někde něco "nepokáklo" Boční aretační rouby jsem odendal. Díky za radu
mám malý dotaz, pustil jsem se do vemi oblíbené činnosti a to výměny árovek v potkávacích světlech. Při oddělání nádrky na LHM na levé straně z pohledu na auto, mi nádrka stále drí vespod, nevím jestli je pouze naraená na nějaký úchyt, nebo je jetě někde přiroubovaná, případně jinak přidělaná. Mám strach za ni pořádně zabrat, aby se někde něco "nepokáklo" Boční aretační rouby jsem odendal. Díky za radu
|
|
28.12.2009 14:37 -
|
1429941
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|
|
4 árovky za rok, dělám to bez oddělávání nádobky a bez vyjmutí baterie, nejdéle trvá servat ten konektor, jinak pohoda asi 10 min. práce.
4 árovky za rok, dělám to bez oddělávání nádobky a bez vyjmutí baterie, nejdéle trvá servat ten konektor, jinak pohoda asi 10 min. práce.
|
|
28.12.2009 15:57 -
|
1429942
|
|
Maxifik
|
|
|
Pro "autodiag", kostry jsem kontroloval zatím tak, e jsem zkouel poutahovat vechny kostřící rouby co jsem viděl a na které jsem dosáhl při otevřené kapotě a sejmutých ochanných krytech. Vechny byly OK a navíc bez pokození firemního laku, take s nimi nikdo nemanipuloval. Jsou-li někde dalí (asi jsou) nevím, přeci jen se to velice patně dělá venku u paneláku. Bylo by taky zajímavé vidět na paměovém osciloskopu co se s napětím děje. Jo a jen tak mimochodem, na "bastlení" obecně nevidím nic patného, lidé co tu ili do roku 1989 si ani nijak jinak pomoci nemohli, pokud něco potřebovali.
Pro "autodiag", kostry jsem kontroloval zatím tak, e jsem zkouel poutahovat vechny kostřící rouby co jsem viděl a na které jsem dosáhl při otevřené kapotě a sejmutých ochanných krytech. Vechny byly OK a navíc bez pokození firemního laku, take s nimi nikdo nemanipuloval. Jsou-li někde dalí (asi jsou) nevím, přeci jen se to velice patně dělá venku u paneláku. Bylo by taky zajímavé vidět na paměovém osciloskopu co se s napětím děje. Jo a jen tak mimochodem, na "bastlení" obecně nevidím nic patného, lidé co tu ili do roku 1989 si ani nijak jinak pomoci nemohli, pokud něco potřebovali.
|
|
28.12.2009 18:25 -
|
1429945
|
|
Lobos
|
|
|
Pro Tomana.Nevytahuj nádr nasilím.Ve spod je hadice která vede podběhem ke koulim.Jak ji vyrve tak ti vyteče olej,podběh musí ven,nasadit zpět hadici na nadrku,dolit olej a modlit se e nic nepoteče.
Pro Tomana.Nevytahuj nádr nasilím.Ve spod je hadice která vede podběhem ke koulim.Jak ji vyrve tak ti vyteče olej,podběh musí ven,nasadit zpět hadici na nadrku,dolit olej a modlit se e nic nepoteče.
|
|
28.12.2009 19:07 -
|
1430033
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Maxifik napsal(a): Pro "autodiag", kostry jsem kontroloval zatím tak, e jsem zkouel poutahovat vechny kostřící rouby co jsem viděl a na které jsem dosáhl při otevřené kapotě a sejmutých ochanných krytech. Vechny byly OK a navíc bez pokození firemního laku, take s nimi nikdo nemanipuloval. Jsou-li někde dalí (asi jsou) nevím, přeci jen se to velice patně dělá venku u paneláku. Bylo by taky zajímavé vidět na paměovém osciloskopu co se s napětím děje. Jo a jen tak mimochodem, na "bastlení" obecně nevidím nic patného, lidé co tu ili do roku 1989 si ani nijak jinak pomoci nemohli, pokud něco potřebovali.
je rok 2010 bezmala,je potreba si to uvedomit... stejne jako to ze treba C5,kterou tu resime, neni 120 ani Lada ...utazenim kostry se prechod neopravi
je rok 2010 bezmala,je potreba si to uvedomit... stejne jako to ze treba C5,kterou tu resime, neni 120 ani Lada ...utazenim kostry se prechod neopravi
|
|
28.12.2009 20:07 -
|
1430037
|
|
Maxifik
|
|