| | |
21.09.2009 20:51 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
1106180
|
|
jumep
|
|
|
na to nic ine ako tahaj nepomoze, prsom sa to da podobrat trocha
na to nic ine ako tahaj nepomoze, prsom sa to da podobrat trocha
|
|
24.09.2009 08:28 -
|
1106398
|
|
tief
|
|
|
prsom to je najlepsie
prsom to je najlepsie :-D
|
|
30.09.2009 09:58 -
|
1106623
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Mám takový dotaz... doufám e ve správném tématu : Jaké árovky (halogenky) pouíváte ? V manuálu je napsáno, e do hlavních světlometů patří H4 anti U.V. (dálkové, mlhovky) a H7 anti U.V. - potkávací světla. A te "babo raď" co to je za speciální halogenky, kdy jsem nikde ádné "anti U.V." neviděl... jaké kupujete ?
(Jetě je v kníce výstraha, e je důleité pouívat výhradně árovky typu anti U.V., aby nedolo ke zničení reflejktoru.) Právě mi manelka volala z hor, e jí ve světle odeel na levé straně árovka blinkru...tak to tady čtu a začínám se "psychicky" připravovat na výměnu árovky PY 21 W - luté....
Mám takový dotaz... doufám e ve správném tématu : Jaké árovky (halogenky) pouíváte ? V manuálu je napsáno, e do hlavních světlometů patří H4 anti U.V. (dálkové, mlhovky) a H7 anti U.V. - potkávací světla. A te "babo raď" co to je za speciální halogenky, kdy jsem nikde ádné "anti U.V." neviděl... :-o jaké kupujete ?
(Jetě je v kníce výstraha, e je důleité pouívat výhradně árovky typu anti U.V., aby nedolo ke zničení reflejktoru.) Právě mi manelka volala z hor, e jí ve světle odeel na levé straně árovka blinkru...tak to tady čtu a začínám se "psychicky" připravovat na výměnu árovky PY 21 W - luté....:-p
|
|
30.09.2009 10:16 -
|
1106624
|
|
tomc
|
|
|
pokud arovka vyzařuje uv tak plast,,plexi" zmatní nejlépe pouivat arovky značkové vyroby u čínanu není zaručeno nic,krabička snese jakýkoli napis
pokud arovka vyzařuje uv tak plast,,plexi" zmatní :-o nejlépe pouivat arovky značkové vyroby:palec u čínanu není zaručeno nic,krabička snese jakýkoli napis :-))
|
|
30.09.2009 10:34 -
|
1106627
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Take je jedno zda je to výrobce Narva, Philips, Tungsram ... ? Nic proti, raději koupím halogen s normálním svitem, kdy jsem u předchozího vozu kupoval draí árovky, které měly dávat o 30% větí svit odely mi při běném provozu po 3 a 6-ti měsících. Normální vydrely vesměs 1 a 1,5 roku.
Take je jedno zda je to výrobce Narva, Philips, Tungsram ... ? Nic proti, raději koupím halogen s normálním svitem, kdy jsem u předchozího vozu kupoval draí árovky, které měly dávat o 30% větí svit odely mi při běném provozu po 3 a 6-ti měsících. Normální vydrely vesměs 1 a 1,5 roku.
|
|
30.09.2009 14:19 -
|
1106694
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
me se osvecili GE lighting nebo Ge lighting blue sviti pekne a vydrzi ..vyrobce mysli jedno moc neni...hlavne kvuli slozeni pynu a zbarveni banky..jinak je to asi jedno
me se osvecili GE lighting nebo Ge lighting blue sviti pekne a vydrzi ..vyrobce mysli jedno moc neni...hlavne kvuli slozeni pynu a zbarveni banky..jinak je to asi jedno
|
|
25.10.2009 18:40 -
|
1108294
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Tak jsem se dnes pustil do výměny árovek parkovacích světel. Po přečtení této diskuze jsem měl trochu obavy ,ale ve lo výborně. Baterku jsem vyndal ,jeliko kabely nedovolily jinak. estkrát zalomená ruka udělala své a za 30 minut jsem měl obě dvě vyměněné. Baterku jsem připojil a kromě nastavení datumu a času jsem nemusel nic řeit. Díky vem kteří přispívají do diskuzí a pomáhají tak ostatním etřit čas a nervy.
Tak jsem se dnes pustil do výměny árovek parkovacích světel. Po přečtení této diskuze jsem měl trochu obavy ,ale ve lo výborně. Baterku jsem vyndal ,jeliko kabely nedovolily jinak. estkrát zalomená ruka udělala své a za 30 minut jsem měl obě dvě vyměněné. Baterku jsem připojil a kromě nastavení datumu a času jsem nemusel nic řeit. Díky vem kteří přispívají do diskuzí a pomáhají tak ostatním etřit čas a nervy.:palec:palec:palec
|
|
25.10.2009 23:16 -
|
1108319
|
|
Brambora
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Taky jsem absolvoval vymenu xenonu na C5II. Odpojil jsem jenom baterku. Leva strana v pohode. Pravou stranu jsem odpojil jenom konektor od hydrauliky (asi). Pak jsem si celkem dorezal prsty o hrany svetlometu, ale dostal jsem ji tam taky. Stacilo by kdyby ten kablik byl o 1cm delsi. Baterka zapojena cca po 1 hod a nastavoval jsem jen hodiny.
Muze vybojka z Chiny znicit svetlomet? Kupoval jsem to jako Philips original, ale s cim si dnes je clovek jisty?
Taky jsem absolvoval vymenu xenonu na C5II. Odpojil jsem jenom baterku. Leva strana v pohode. Pravou stranu jsem odpojil jenom konektor od hydrauliky (asi). Pak jsem si celkem dorezal prsty o hrany svetlometu, ale dostal jsem ji tam taky. Stacilo by kdyby ten kablik byl o 1cm delsi. Baterka zapojena cca po 1 hod a nastavoval jsem jen hodiny.
Muze vybojka z Chiny znicit svetlomet? Kupoval jsem to jako Philips original, ale s cim si dnes je clovek jisty? :nevim
|
|
17.11.2009 21:31 -
|
1428130
|
|
DOUFAK
|
|
|
Lulina napsal(a): Po přečtení příspěvků na toto téma jsem se moc těil, a budu měnit oko svému Fanynovi . No a dočkal jsem se. Jeliko jsem v jádru optimista a teoreticky vybaven z fóra, zakoupiv nový halogen, jal jsem se ho měnit. Jeliko mi přilo frustrující rozebrat kvůli árovce půl auta, pokusil jsem se o prostou výměnu (levá strana). Po pouhých 10-ti minutách, kdy se naí tichou ulicí rozléhali stále jadrnějí komentáře o původu, vzrůstu a sexuální orientaci konstruktéra, jsem to vzdal a litujíce, e se nekamarádím s hybridem mistra Yody a Saxany, jsem se odebral do servisu. Byli vstřícní a ochotní a s tvrzením, e mění árovky vem C5 v okolí, mi ji ihned a ZDARMA vyměnili . Natěstí mají mechanika mladého, ikovného a hlavně ÚTLÉHO .
Jsi zkrátka nemehlo vzteklého vzezření i původu,bydlíci ve strané ctvrti !!!
|
|
25.11.2009 11:43 -
|
1428540
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Dnes som menil xenony, myslel som e to bude horie ale za18 min.hotovo
Dnes som menil xenony, myslel som e to bude horie ale za18 min.hotovo:-d
|
|
25.11.2009 13:46 -
|
1428541
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
DOUFAK napsal(a): Jsi zkrátka nemehlo vzteklého vzezření i původu,bydlíci ve strané ctvrti !!!
Ty oteklé jelito, sotva ses naučil pracně psát, u prudí. Nezapomeň, e tě přede mnou nechrání anonymita internetu, tak va svá slova, nebo za tebou u nikdy k Pupku nepřijedu!
Ty oteklé jelito, sotva ses naučil pracně psát, u prudí:-p. Nezapomeň, e tě přede mnou nechrání anonymita internetu, tak va svá slova, nebo za tebou u nikdy k Pupku nepřijedu!:-d
|
|
25.11.2009 17:10 -
|
1428543
|
|
tomc
|
|
|
já nevím co furt řeítevytahnu zatku naliju petrolej,povysunu knot a svítím dál otázka 1 minuty
já nevím co furt řeíte:-((((vytahnu zatku naliju petrolej,povysunu knot a svítím dál:-)))) otázka 1 minuty:-p
|
|
25.11.2009 17:26 -
|
1428545
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Jetě jsi zapomněl kratiknotem ustřihnout přebytečný knot.
Jetě jsi zapomněl kratiknotem ustřihnout přebytečný knot.:-))
|
|
25.11.2009 19:30 -
|
1428553
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
No tak jsem během měsíce měnil opět přední parkovačku . Je to náhoda ,nebo to odchází běně?
A vzkaz pro" LULINA" : Buď v klidu a ber to s nadsázkou.
No tak jsem během měsíce měnil opět přední parkovačku :-( . Je to náhoda ,nebo to odchází běně?
A vzkaz pro" LULINA" : Buď v klidu a ber to s nadsázkou. ;-)
|
|
26.11.2009 08:39 -
|
1428574
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Je to pravidelný rituál, který v nás, astných a pyných majitelích citronů, posiluje pocit sounáleitosti a skupinové soudrnosti a pomáhá nám tak přesněji vymezit hranice mezi "my" a "oni".
Já jsem letos měnil cca 4x na levé straně a z původních několika hodin jsem se vytrénoval na cca 4 minutky.
Horí je to na straně pravé, poprvé jsem to vzdal, odjel do servisu a pak se modlil aby halogen dlooooouho svítil, co se mi vyplatilo, nebo chcípl a nyní, po cca 1/2 roce.
Naplněn optimismem jsem se včera pustil do výměny a výsledek je tento:1. sedřená a oteklá ruka 2. roubovák upadlý v hlubinách světlometu 3. sundaný konektor
To podělaný pérko se mi prostě nepodařilo vyháknout... Hodil by se jeden opancéřovaný prst, nebo tak něco.
Zatím to nevzdávám, po vydatné snídani, rozcvičce a strečinku jdu znovu na to. O výsledku klání budu informovat.
To Petr72: Myslím, e podle pouitých smajliků je celkem poznatelné, jak "váně" to beru.
Je to pravidelný rituál, který v nás, astných a pyných majitelích citronů, posiluje pocit sounáleitosti a skupinové soudrnosti a pomáhá nám tak přesněji vymezit hranice mezi "my" a "oni";-).
Já jsem letos měnil cca 4x na levé straně a z původních několika hodin:-d jsem se vytrénoval na cca 4 minutky.
Horí je to na straně pravé:-((((, poprvé jsem to vzdal, odjel do servisu a pak se modlil aby halogen dlooooouho svítil, co se mi vyplatilo, nebo chcípl a nyní, po cca 1/2 roce.
Naplněn optimismem jsem se včera pustil do výměny a výsledek je tento:1. sedřená a oteklá ruka 2. roubovák upadlý v hlubinách světlometu 3. sundaný konektor
To podělaný pérko se mi prostě nepodařilo vyháknout...:-( Hodil by se jeden opancéřovaný prst, nebo tak něco.
Zatím to nevzdávám, po vydatné snídani, rozcvičce a strečinku jdu znovu na to. O výsledku klání budu informovat.
To Petr72: Myslím, e podle pouitých smajliků je celkem poznatelné, jak "váně" to beru;-).
|
|
26.11.2009 10:26 -
|
1428576
|
|
tomc
|
|
|
no já vyměnil vechny arovky preventivně za wurtacké a zatím ani jedna nelupla.jen spatečkové jsem nechal puvodní
no já vyměnil vechny arovky preventivně za wurtacké a zatím ani jedna nelupla.jen spatečkové jsem nechal puvodní :palec
|
|
26.11.2009 12:43 -
|
1428587
|
|
Lulina
|
|
|
Voila! Za slabou hodinku a půl zvítězil duch nad hmotou a opět svítím. Pérko nakonec podlehlo pouze díky zahnutému kovovému bazmeku, jen si asi nechám patentovat.
Voila! Za slabou hodinku a půl zvítězil duch nad hmotou a opět svítím:-)). Pérko nakonec podlehlo pouze díky zahnutému kovovému bazmeku, jen si asi nechám patentovat:-).
|
|
26.11.2009 13:23 -
|
1428589
|
|
jumep
|
|
|
tak ja som minule potrenoval pravu stranu a svina konektor sa ne a ne a ne nechat vytiahnut ... ale potom povolil ... ostatne je "brnkacka"
tak ja som minule potrenoval pravu stranu a svina konektor sa ne a ne a ne nechat vytiahnut ... ale potom povolil ... ostatne je "brnkacka"
|
|
26.11.2009 20:46 -
|
1428624
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Tak a jsem v tom taky. Levá přední H7. Jetě e mám kolegu s hubenými a hlavně ikovnýma ručičkama. Koupil jsem OSRAM LIGHT&DAY a slibují a 3x delí ivotnost. Ale je tam to slůvko A . Při té příleitosti jsem se dozvěděl jen tak mezi řečí, e kodovka prodává kabel s odporem pro H7 do nějakých typů kodovek, kde H7 taky dlouho nevydrí. Zřejmě ten odpor srazí trochu napětí na árovce. Má to být mezikabílek cca 7 cm dlouhý, na jedné straně originál konektor na H7 árovku do světla a na druhé straně "patice" H7 která se strčí do původního konektoru co v originále vede na H7. Prostě takovej prodluovák s odporem. Neviděl jsem to, jen o tom dnes slyel. Má s tím někdo zkuenost? Asi by to lo i pro parkovačky, sundat jim tak 1,5 voltu, pak by vydrely.
Tak a jsem v tom taky. Levá přední H7. Jetě e mám kolegu s hubenými a hlavně ikovnýma ručičkama. Koupil jsem OSRAM LIGHT&DAY a slibují a 3x delí ivotnost. Ale je tam to slůvko A :-p. Při té příleitosti jsem se dozvěděl jen tak mezi řečí, e kodovka prodává kabel s odporem pro H7 do nějakých typů kodovek, kde H7 taky dlouho nevydrí. Zřejmě ten odpor srazí trochu napětí na árovce. Má to být mezikabílek cca 7 cm dlouhý, na jedné straně originál konektor na H7 árovku do světla a na druhé straně "patice" H7 která se strčí do původního konektoru co v originále vede na H7. Prostě takovej prodluovák s odporem. Neviděl jsem to, jen o tom dnes slyel. Má s tím někdo zkuenost? Asi by to lo i pro parkovačky, sundat jim tak 1,5 voltu, pak by vydrely.
|
|
| |
|
|