| | |
04.08.2009 20:33 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
874210
|
|
Vladike
|
Město: Senica, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Noo tak tie ziarovky idu fakt tazko menit. Vzdy si pekne zanadavam.
Noo tak tie ziarovky idu fakt tazko menit. Vzdy si pekne zanadavam.
|
|
04.08.2009 21:21 -
|
874211
|
|
jumep
|
|
|
skus menit / opravit motorcek klimatizacie, potom hovor co ide zlozito
chce to len troska do ruk chytit a ide to samo
skus menit / opravit motorcek klimatizacie, potom hovor co ide zlozito :)
chce to len troska do ruk chytit a ide to samo
|
|
30.08.2009 17:40 -
|
1105141
|
|
Toman
|
Město: Hradec králové, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Ahoj zdravím vechny. Vzhledem k tomu, e mám dovolenou a o dovolených člověka napadají různé blbosti, rozhodl jsem se pro výměnu nefunkčních předních parkovaček. Vybaven vaimi radami jsem si na třikrát zlomil obě zápěstí a dal se do výměny. Skutečně po malé chvíli (cca 1 hodina) se mi podařilo obě parkovačky vyndat! Světe div se, ale skutečně byly obě prasklé. Trochu překvapen druhem árovky jsem se vydal do nedalekého originálního servisu Citroen zakoupit nové dvě parkovačky, plus moná jednu náhradní, co kdyby e jo? Pán v okénku servisu, byl celkem příjemný a po zadání VINu auta, se mě zeptal kolik těch árovek budu chtít. Následovala klasická otázka "kolik za to?" Pán se se usmál a řekl "HODNĚ!" Cena byla 201kč za 1 KS (zdůrazňuji 1 KS) árovky. Po krátké debatě, zda se skutečně dívá na správnou poloku a ne cenu přední kapoty, mi pán ze servisu oznámil, e cena je přímo úměrná ceně vozu! Chápu, e ve své době moje auto stálo skoro milion, ale dvě stovky je opravdu trochu moc za parkovačku. No nic, se slovy, e raděj svítit nebudu jsem origo servis opustil, s tím, e toho dne u mě značka Citroen urpěla velkou ránu. Vybaven poučením od pána ze servisu, e nedávno, zde byl zákazník, který stejnou, ale levnějí parkovačku sháněl půl roku a nesehnal, jsem zael do první Moto Techny, která je u nás na malém městě. Ukázal jsem prasklou prakovačku z vozu a paní v mototechně ji vyndávala krabičku, kde bylo asi 50 naprosto stejných parkovaček! A cena??? 69kč za 1KS! Koupil jsem skutečně, jak jsem plánoval 3ks za cenu, která se blíila ceně v origu servisu, ale za jeden kousek. Nevím jestli přiráky v origo servisu jsou tak velké, ale obrázek a si kadý udělá sám. Asi jsem neobjevil Ameriku a tohle u spousta lidí z fóra ví, ale chtěl jsem se jen podělit o malý prázdninový záitek! Take zdar!!!!
Ahoj zdravím vechny. Vzhledem k tomu, e mám dovolenou a o dovolených člověka napadají různé blbosti, rozhodl jsem se pro výměnu nefunkčních předních parkovaček. Vybaven vaimi radami jsem si na třikrát zlomil obě zápěstí a dal se do výměny. Skutečně po malé chvíli (cca 1 hodina) se mi podařilo obě parkovačky vyndat! Světe div se, ale skutečně byly obě prasklé. Trochu překvapen druhem árovky jsem se vydal do nedalekého originálního servisu Citroen zakoupit nové dvě parkovačky, plus moná jednu náhradní, co kdyby e jo? Pán v okénku servisu, byl celkem příjemný a po zadání VINu auta, se mě zeptal kolik těch árovek budu chtít. Následovala klasická otázka "kolik za to?" Pán se se usmál a řekl "HODNĚ!" Cena byla 201kč za 1 KS (zdůrazňuji 1 KS) árovky. Po krátké debatě, zda se skutečně dívá na správnou poloku a ne cenu přední kapoty, mi pán ze servisu oznámil, e cena je přímo úměrná ceně vozu! Chápu, e ve své době moje auto stálo skoro milion, ale dvě stovky je opravdu trochu moc za parkovačku. No nic, se slovy, e raděj svítit nebudu jsem origo servis opustil, s tím, e toho dne u mě značka Citroen urpěla velkou ránu. Vybaven poučením od pána ze servisu, e nedávno, zde byl zákazník, který stejnou, ale levnějí parkovačku sháněl půl roku a nesehnal, jsem zael do první Moto Techny, která je u nás na malém městě. Ukázal jsem prasklou prakovačku z vozu a paní v mototechně ji vyndávala krabičku, kde bylo asi 50 naprosto stejných parkovaček! A cena??? 69kč za 1KS! Koupil jsem skutečně, jak jsem plánoval 3ks za cenu, která se blíila ceně v origu servisu, ale za jeden kousek. Nevím jestli přiráky v origo servisu jsou tak velké, ale obrázek a si kadý udělá sám. Asi jsem neobjevil Ameriku a tohle u spousta lidí z fóra ví, ale chtěl jsem se jen podělit o malý prázdninový záitek! :-)))) Take zdar!!!!
|
|
30.08.2009 18:28 -
|
1105149
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Nebyla to cena s montáí
Nebyla to cena s montáí :-))))
|
|
30.08.2009 18:36 -
|
1105151
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze cena s montazou by bola este hodne viac, normocas na vymenu ziarovky je 50 minut x 2 ....
najlepsie je pri tom ako povedia ze cena zodpoveda cene vozidla ze na taky BX si zapytaju tiez cenu ako ked bol novy
vobec neupravuju cenu starnutim vozidla, co by sa im zislo sakra vytknut
myslim ze cena s montazou by bola este hodne viac, normocas na vymenu ziarovky je 50 minut x 2 ....
najlepsie je pri tom ako povedia ze cena zodpoveda cene vozidla ze na taky BX si zapytaju tiez cenu ako ked bol novy :D
vobec neupravuju cenu starnutim vozidla, co by sa im zislo sakra vytknut
|
|
30.08.2009 18:54 -
|
1105152
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych spis koukal na vyrobce a kvalitu zarovky....
ja bych spis koukal na vyrobce a kvalitu zarovky....
|
|
30.08.2009 19:33 -
|
1105158
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
nevim zdali to patri do teto dizkuse ale chtel bych se zeptat zdali ma nekdo zkusenosti se sundavanim predniho skla svetlometu respektive rozlepeni a pak zase zalepeni chtel bych udelat drobne upravy .....dekuji za odpovedi
nevim zdali to patri do teto dizkuse ale chtel bych se zeptat zdali ma nekdo zkusenosti se sundavanim predniho skla svetlometu respektive rozlepeni a pak zase zalepeni chtel bych udelat drobne upravy .....dekuji za odpovedi
|
|
30.08.2009 19:56 -
|
1105159
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ono je to plastove a myslim ze to pujde dost blbe
no ono je to plastove a myslim ze to pujde dost blbe :(
|
|
31.08.2009 21:16 -
|
1105227
|
|
george1206
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Výměna obrysovek je jetě dobrá , ale měnit H1 to je uo hlavně kdy ti árovka vypadne z vysílený a vykroucený ruky. Bez magnetu na laufu se nedá prakticky vyndat.
Výměna obrysovek je jetě dobrá , ale měnit H1 to je uo hlavně kdy ti árovka vypadne z vysílený a vykroucený ruky. Bez magnetu na laufu se nedá prakticky vyndat.
|
|
02.09.2009 18:28 -
|
1105273
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Tak jsem se taky musel pustit do výměny H7 - rukou se tam dostanu, asi bych dokazu i uvolnit ten pojistku co drzi zarovku, ale nedokazu stahnout konektor.. Je na to nějaká finta? Přijde mi to jako by tam byla jetě nějaká pojistka, protoe, kdy jenom taham za konektor tak se skoro bojim ze praskne to svetlo jak se to prohyba
Tak jsem se taky musel pustit do výměny H7 - rukou se tam dostanu, asi bych dokazu i uvolnit ten pojistku co drzi zarovku, ale nedokazu stahnout konektor.. Je na to nějaká finta? Přijde mi to jako by tam byla jetě nějaká pojistka, protoe, kdy jenom taham za konektor tak se skoro bojim ze praskne to svetlo jak se to prohyba :nevim
|
|
02.09.2009 19:31 -
|
1105274
|
|
jumep
|
|
|
je to tam len nasunute, surova sila pomoze pripadne zapri prsty o ziarovku a tahaj .... nasunut to ide uz lahsie
je to tam len nasunute, surova sila pomoze :) pripadne zapri prsty o ziarovku a tahaj .... nasunut to ide uz lahsie
|
|
02.09.2009 22:37 -
|
1105286
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Já jsem raději zajel do servisu, kde mi árovku za 30 korun vyměnili a jetě mi oetřili kontakty na baterii.
Já jsem raději zajel do servisu, kde mi árovku za 30 korun vyměnili a jetě mi oetřili kontakty na baterii.
|
|
03.09.2009 14:25 -
|
1105301
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Ten konektor jde hodně blbě, musí tahat a trochu do stran, jde to.Jinak je to dost věda, to se jim fakt povedlo, alespon nemusíme sundavat nárazník, jako jná auta.
Ten konektor jde hodně blbě, musí tahat a trochu do stran, jde to.Jinak je to dost věda, to se jim fakt povedlo, alespon nemusíme sundavat nárazník, jako jná auta.:palec
|
|
03.09.2009 20:40 -
|
1105304
|
|
standacer
|
|
|
Tak nakonec se dílo povedlo, kolega s meníma rukama ten konektor stáhl.. Teď se mentálně připravuju na druhou stranu, předpokládám, e taky za chvíli odejde...
Tak nakonec se dílo povedlo, kolega s meníma rukama ten konektor stáhl..:palec Teď se mentálně připravuju na druhou stranu, předpokládám, e taky za chvíli odejde...:-(
|
|
21.09.2009 20:33 -
|
1106167
|
|
standacer
|
|
|
Tak vymena na strane spolujezdce bude vetsi orisek, nez na te druhe .. Cely by to usnadnilo vyndani svetlometu, jak to maj tedka skodovky. Jsem se dival, ze to pravdepodobne drzi pouze na jednom sroubu a pojistce nahore a jedne pojistce co je zakryta pod krytem na torxech na prvnim obrazku. Takze odsroubovat torxy oddelat pojistku (druhy obrazek), odpojit konektor a svetlomet je muj ? Je to tak, delal jste to nekdo?
Tak vymena na strane spolujezdce bude vetsi orisek, nez na te druhe :-((((.. Cely by to usnadnilo vyndani svetlometu, jak to maj tedka skodovky. Jsem se dival, ze to pravdepodobne drzi pouze na jednom sroubu a pojistce nahore a jedne pojistce co je zakryta pod krytem na torxech na prvnim obrazku. Takze odsroubovat torxy oddelat pojistku (druhy obrazek), odpojit konektor a svetlomet je muj :-)? Je to tak, delal jste to nekdo?
Přílohy: Obraz060.jpg ( 376070b ) - Jen aby pod tim nebyl dalsi kryt :-) Obraz062.jpg ( 366708b ) - zamackavaci pojistka? |
|
21.09.2009 20:36 -
|
1106171
|
|
jumep
|
|
|
svetlo drzo na 2ch alebo 3ch sroboch a treba dat dole naraznik aby si sa k tym dalsim dostal, vymenit ziarovku neni nejako extra problem a to mam ruky dost velke .... chce to len vedet co a ako ...
v profile mam fotky ako je ta pruzina riesena (stiahnut kablik, odhaknut pruzinu a ta sa preprati, vybrat ziarovku, zasunut novu, nacvaknut pruzinu, nasadit dratik)
svetlo drzo na 2ch alebo 3ch sroboch a treba dat dole naraznik aby si sa k tym dalsim dostal, vymenit ziarovku neni nejako extra problem a to mam ruky dost velke .... chce to len vedet co a ako ...
v profile mam fotky ako je ta pruzina riesena (stiahnut kablik, odhaknut pruzinu a ta sa preprati, vybrat ziarovku, zasunut novu, nacvaknut pruzinu, nasadit dratik)
|
|
21.09.2009 20:50 -
|
1106179
|
|
standacer
|
|
|
Ach jo, to je skoda... U mne je hlavni problem se stahnutim konektoru, jinak se tam dostanu a pojistku si umim vyhaknout. Ale na ten konektor je potreba tam ty pracky dostat obe pridrzet si ji, aby nepruzila. A to tam proste nedam.. btw kde presne v tvem profilu? Jsou tam jenom ty shoreny svetla a z nich toho moc nepoznam
Ach jo, to je skoda... U mne je hlavni problem se stahnutim konektoru, jinak se tam dostanu a pojistku si umim vyhaknout. Ale na ten konektor je potreba tam ty pracky dostat obe pridrzet si ji, aby nepruzila. A to tam proste nedam.. btw kde presne v tvem profilu? Jsou tam jenom ty shoreny svetla a z nich toho moc nepoznam :-)
|
|
| |
|
|