| | |
15.10.2015 23:27 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2874672
|
|
jruze
|
|
|
Vypálíte patice.Chce to origo a bude to dobré - jen to chce ta árovky po zastrčení do patice otřít odmaovákem,lihem atd.. a né ho lejt jen dosebe!!!
Vypálíte patice.Chce to origo a bude to dobré - jen to chce ta árovky po zastrčení do patice otřít odmaovákem,lihem atd.. :-p a né ho lejt jen dosebe!!!
|
|
16.10.2015 10:38 -
|
2874709
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Co je origo? Původní patné byli Osram. Já dal Philips, odmastil, při montái se choval jako chirug. Desetkrát zlomil ruku a takhle se odvděčila. Vyhřívat patice by led neměla. Pro jistotu jsem poloil na oltář diskuze 3$ a led árovku rozdělal. Elektronika je pod čipama a v patici vedou jen drátky. Viz příloha foto. Mám dojem, e led nevytvoří tak pekelný teplo jako halogenka. No necháme se překvap.
Co je origo? Původní patné byli Osram. Já dal Philips, odmastil, při montái se choval jako chirug. Desetkrát zlomil ruku a takhle se odvděčila. Vyhřívat patice by led neměla. Pro jistotu jsem poloil na oltář diskuze 3$ a led árovku rozdělal. Elektronika je pod čipama a v patici vedou jen drátky. Viz příloha foto. Mám dojem, e led nevytvoří tak pekelný teplo jako halogenka. No necháme se překvap.:-d
Přílohy: IMG_20151016_101159.jpg ( 1811570b ) - IMG_20151016_101222.jpg ( 1890525b ) - |
|
16.10.2015 16:40 -
|
2874855
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
I LEDka umí pěkně topit. Mám velkou LED baterku (reflektor o průměru cca 10 cm) s jednou LED diodou, dosvit má přes kilometr, celé tělo je z hliníku s docela masívním ebrováním vepředu kolem reflektoru kvůli chlazení a stejně se dokáe rozehřát i přes 50 stupňů (potvora i zobrazuje teplotu).
Nechci moc spekulovat, ale árovka i kdy má větí tepelné ztráty, tak není tak bodový zdroj jako LED a asi se lépe chladí celou plochou baňky. Od LEDky, i kdy by měla hřát při srovnatelném světelném výkonu o hodně méně, se to teplo íří asi jinak a proto můe dojít k vyhřátí patice.
I LEDka umí pěkně topit. Mám velkou LED baterku (reflektor o průměru cca 10 cm) s jednou LED diodou, dosvit má přes kilometr, celé tělo je z hliníku s docela masívním ebrováním vepředu kolem reflektoru kvůli chlazení a stejně se dokáe rozehřát i přes 50 stupňů (potvora i zobrazuje teplotu).
Nechci moc spekulovat, ale árovka i kdy má větí tepelné ztráty, tak není tak bodový zdroj jako LED a asi se lépe chladí celou plochou baňky. Od LEDky, i kdy by měla hřát při srovnatelném světelném výkonu o hodně méně, se to teplo íří asi jinak a proto můe dojít k vyhřátí patice.
|
|
16.10.2015 17:23 -
|
2874905
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Přesně jak píe Světlono, ty LEDky pečou víc ne se zdá. V obrysovkách jsem to taky zkouel. Na doporučení odborníka v autodoplncích, je se bil do prsou, e tyhle má jeho éf v BMW a je spokojenej, e mi to vydrí na furt... No za tři týdny jsem vytáhl z jedné strany uplně černej kvarek a druhá strana svítila tak polovičně a byla taky seehnutá. Nicméně, zkus a uvidí
Přesně jak píe Světlono, ty LEDky pečou víc ne se zdá. V obrysovkách jsem to taky zkouel. Na doporučení odborníka v autodoplncích, je se bil do prsou, e tyhle má jeho éf v BMW a je spokojenej, e mi to vydrí na furt... No za tři týdny jsem vytáhl z jedné strany uplně černej kvarek a druhá strana svítila tak polovičně a byla taky seehnutá. Nicméně, zkus a uvidí :-)
|
|
16.10.2015 20:45 -
|
2875061
|
|
jruze
|
|
|
Dr tu ledku v prstech a zapni jí (kdy nehřeje) ale spálí tě i ta árovka jen si také myslím e se lépe chladí a ty ledky jsou v keramice ? a proč?
Dr tu ledku v prstech a zapni jí (kdy nehřeje) ale spálí tě i ta árovka jen si také myslím e se lépe chladí a ty ledky jsou v keramice ? a proč?:nevim
|
|
16.10.2015 21:26 -
|
2875107
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ledky potřebujou chlazení. Za jedno umí zatraceně topit a pak taky tou vysokou teplotou trpí. I obyčejný led árovky do bytu mají chlazení, zatímco obyčejný árovky se chladit nemusí. Ty nejdraí ledky do bytu mají chlazení olejem. A to mají ledky asi 5x nií příkon ne obyč. S vypálenýma paticema u auto ledek jsou problémy známý, jak je to ale s těmahle malejma ve velkým světle na C5, to konkrétně nevím. Je ale potřeba, aby to u někdo otestoval a dal vědět, jak dlouho vydrí ten světlomet nepropálenej, nebo jak dlouho potom hoří, kdy u chytne. Pro ostatní, aby věděli, kolik mají času na vytaení hasičáku.
Ledky potřebujou chlazení. Za jedno umí zatraceně topit a pak taky tou vysokou teplotou trpí. I obyčejný led árovky do bytu mají chlazení, zatímco obyčejný árovky se chladit nemusí. Ty nejdraí ledky do bytu mají chlazení olejem. A to mají ledky asi 5x nií příkon ne obyč. S vypálenýma paticema u auto ledek jsou problémy známý, jak je to ale s těmahle malejma ve velkým světle na C5, to konkrétně nevím. Je ale potřeba, aby to u někdo otestoval a dal vědět, jak dlouho vydrí ten světlomet nepropálenej, nebo jak dlouho potom hoří, kdy u chytne. Pro ostatní, aby věděli, kolik mají času na vytaení hasičáku. :-))))
|
|
06.11.2015 22:22 -
Re: Výměna árovek -
|
2883701
|
|
xantik c5
|
Město: Větřní, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Tak dneska jsem opět měnil árovku h7 u spolujezdce no zase jsem bohoval tak mě to napadlo co nikdy nedělám e si pomůu trochu s nádrkou jajaj to jsem neměl dělat jak jistě spousta z vás tuí a ví tak jsem to vysadil z té spodní hadice takovej bordel kvůli árovce nepřeju nikomu.Zasranej motor hadice gará a olej v prd..i. .Pánové otázka zní jak tam tu sponu zacvaknout zpatky hadici jsem nasadil i spona na hadici je ale rozepnutá koukám na ní ze spoda motoru a nedaří se mi ji zapnout.Musím sundat naraznik nebo podběh nebo obojí no mam nervy na odchodu.Fakt králové Jelimánové od citroenu .
Tak dneska jsem opět měnil árovku h7 u spolujezdce no zase jsem bohoval tak mě to napadlo co nikdy nedělám e si pomůu trochu s nádrkou jajaj to jsem neměl dělat jak jistě spousta z vás tuí a ví tak jsem to vysadil z té spodní hadice takovej bordel kvůli árovce nepřeju nikomu.Zasranej motor hadice gará a olej v prd..i. .Pánové otázka zní jak tam tu sponu zacvaknout zpatky hadici jsem nasadil i spona na hadici je ale rozepnutá koukám na ní ze spoda motoru a nedaří se mi ji zapnout.Musím sundat naraznik nebo podběh nebo obojí:nevim no mam nervy na odchodu.Fakt králové Jelimánové od citroenu .:-o:-o
|
|
07.11.2015 06:31 -
|
2883717
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No, hlavně e jsou árovky jako povinná výbava, ale kdo je schopen si je na silnici vyměnit, to aby člověk vozil sebou v autě montérky a v kufru dva servisáky.
Já sice sebou vozim jednorázovky a hromadu vercajku, ale e bych někde na silnici rozebíral půl auta ohledně árovky, k tomu by mne asi nikdo nepřinutil.
No, hlavně e jsou árovky jako povinná výbava, ale kdo je schopen si je na silnici vyměnit, to aby člověk vozil sebou v autě montérky a v kufru dva servisáky. :-d
Já sice sebou vozim jednorázovky a hromadu vercajku, ale e bych někde na silnici rozebíral půl auta ohledně árovky, k tomu by mne asi nikdo nepřinutil. ;-)
|
|
07.11.2015 15:56 -
|
2884037
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
xantik c5 napsal(a): ... jak tam tu sponu zacvaknout zpatky hadici jsem nasadil i spona na hadici je ale rozepnutá ...
Kdy to lo stáhnout, půjde to i natlačit z5. Pokud jsi jetě nedolil LDS, tak to sundej, sponku zacvakni mimo hadici, nasaď ji na hadici a pak to tam narve. Ale pravý kolo dolů a podběh taky dolů.
To co radí jruze je sice pravda, ale kdy jsi to nikdy nedělal a nevidí na to moc dobře, tak se ti to nejspí nepodaří a zmrzačí ten zacvakávací háček. Ale nic se neděje, můe tam klidně dát obyčejnou roubovací hadicovku a ta to taky udrí. Není tam tlak, je to jenom expanzka k servu.
Kdy to lo stáhnout, půjde to i natlačit z5. Pokud jsi jetě nedolil LDS, tak to sundej, sponku zacvakni mimo hadici, nasaď ji na hadici a pak to tam narve. Ale pravý kolo dolů a podběh taky dolů.
To co radí jruze je sice pravda, ale kdy jsi to nikdy nedělal a nevidí na to moc dobře, tak se ti to nejspí nepodaří a zmrzačí ten zacvakávací háček. Ale nic se neděje, můe tam klidně dát obyčejnou roubovací hadicovku a ta to taky udrí. Není tam tlak, je to jenom expanzka k servu.
|
|
07.11.2015 19:07 -
|
2884131
|
|
xantik c5
|
|
|
Zdarec tak dnes jsem měl sundaný nárazník nasadil hadici a dal novou sponu klasiku na klíček ta stará byla nějaká vytahaná. .Stejně bych tomu Francouzovy kterej to takhle vymyslel dal řád kokota roku.Ale jak je v sobotu těké sehnat LDS to je taky dobré na pumpě nemaj ani na jedné v obchodáku taky ne tak jsem to objednal na shopu.No nic asi budu jezdit do práce na kole brr to bude zima
No doufám a to doleju tak to nebude zavzduněný, jinak jak odvzdunit točením volantu doleva do prava je tak správně???
Zdarec tak dnes jsem měl sundaný nárazník nasadil hadici a dal novou sponu klasiku na klíček ta stará byla nějaká vytahaná. .Stejně bych tomu Francouzovy kterej to takhle vymyslel dal řád kokota roku.Ale jak je v sobotu těké sehnat LDS to je taky dobré na pumpě nemaj ani na jedné v obchodáku taky ne tak jsem to objednal na shopu.No nic :nevim:-o asi budu jezdit do práce na kole:-)))) brr to bude zima:-d
No doufám a to doleju tak to nebude zavzduněný, jinak jak odvzdunit točením volantu doleva do prava je tak správně???
|
|
07.11.2015 19:30 -
|
2884142
|
|
Mikra
|
|
|
Správně, ale neměl bys to mít zavzduněný, protoe to je jen hadička k expanzce a tak je to jako u nádrky s brzdovkou. Pokud jsi teda nesundal tu hadičku i dole a nevyteklo ti něco ze serva.
Správně, ale neměl bys to mít zavzduněný, protoe to je jen hadička k expanzce a tak je to jako u nádrky s brzdovkou. Pokud jsi teda nesundal tu hadičku i dole a nevyteklo ti něco ze serva.
|
|
08.11.2015 16:46 -
|
2884445
|
|
jumep
|
|
|
uz tuto blbost spravilo vela ludi, ako som pisal ruku treba pchat od motora i ked v tomto pripade tam krasne zavadzia diferencny snimac - tahat nadobku je trestuhodne, aj ked je pravda ze vacsine ludi sa to pomsti samo
uz tuto blbost spravilo vela ludi, ako som pisal ruku treba pchat od motora i ked v tomto pripade tam krasne zavadzia diferencny snimac - tahat nadobku je trestuhodne, aj ked je pravda ze vacsine ludi sa to pomsti samo :)
|
|
08.11.2015 16:52 -
|
2884455
|
|
Mikra
|
|
|
Já si sundám matičky od nádrky nemrzky i od nádrky LDS a odsunu je obě dozadu jen asi o 2cm. To u mi na prostrčení ruky stačí a se zrcátkem to jde docela dobře.
Já si sundám matičky od nádrky nemrzky i od nádrky LDS a odsunu je obě dozadu jen asi o 2cm. To u mi na prostrčení ruky stačí a se zrcátkem to jde docela dobře.
|
|
08.11.2015 17:24 -
|
2884476
|
|
kosta
|
Město: Mnichov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Dnes som menil tiez ziarovku u spolujazdca. Trvalo to asi 6 minut Odporucam kupit nejake lacne rychlovypalovacie ziarovky a dostanete vymenu ziaroviek do krvi
Dnes som menil tiez ziarovku u spolujazdca. Trvalo to asi 6 minut :) Odporucam kupit nejake lacne rychlovypalovacie ziarovky a dostanete vymenu ziaroviek do krvi :)
|
|
08.11.2015 21:41 -
|
2884689
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Místa moc není, ale kdy to člověk mění u poněkolikáté, zvykne si - pomáhá i pouití zrcátka.
Já vdycly nejvíc bojuju se staením konektoru ze árovky jak za 1-2 roky zoxiduje (loni jsem mu rozlomil plast) a pak se zaháknutím pruinky nahoře - tam jsem zatím na ádný grif nepřiel, pomůe jen vyndat pruinku na jedné straně dole, pak jde u nahoře vyháknout snadno.
Vrátit árovku zpět u je pohodička.
Místa moc není, ale kdy to člověk mění u poněkolikáté, zvykne si - pomáhá i pouití zrcátka.
Já vdycly nejvíc bojuju se staením konektoru ze árovky jak za 1-2 roky zoxiduje (loni jsem mu rozlomil plast) a pak se zaháknutím pruinky nahoře - tam jsem zatím na ádný grif nepřiel, pomůe jen vyndat pruinku na jedné straně dole, pak jde u nahoře vyháknout snadno.
Vrátit árovku zpět u je pohodička.
|
|
08.11.2015 23:19 -
|
2884737
|
|
xantik c5
|
|
|
Mě právě nejvíc trvá to vyháknutí to je mojesmrt jinak nasazeni uz ok.Jo jednku se mi stalo e mi ta árovka spadla pod do lampy tak to je jetě větí prdel
Mě právě nejvíc trvá to vyháknutí to je moje:-))))smrt jinak nasazeni uz ok.Jo jednku se mi stalo e mi ta árovka spadla pod do lampy tak to je jetě větí prdel:-d:-)))):-)))):-))))
|
|
09.11.2015 18:02 -
|
2885112
|
|
RiMr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Posledně kdy mi kleklo potkávací světlo, tak chudák jruze musel sundávat nárazník, protoe to tam bylo tak narvané, e to nelo jinak. Po necelém roce stejná H7 opět klekla. U jsem byl předobjednaný na operaci k jruze, ale v patek večer na parkoviti GLobusu jsem si řekl "kua dokáu postavit letadlo, repasovat parní stroj, poskládat komp a nedovedu vyměnit podělanou árovku!?" a el jsem do toho. Pomáhal jsem si mobilem - kdy jsem nevěděl, tak jsem si to s ním bliknul a hned jsem věděl. Tak třeba nějakému podobnému amatérovi/začátečníkovi těch pár fotek z výměny troku pomůe (je mi blbé psát sem popadesáté e to jde ale blbě nebo e to nejde a nic víc):
.link.
Dalí den jsem si vyměnil i obě zpátečky (to jsem okoukal posledně od profíků) a teď mě čeká pravá parkovačka (z pohledu řidiče), ale nemůu najít nějakou fotku nebo něco, co kde a jak? V tomto tématu se o to párkrát někdo "otřel", ale fotku jsem nenael.
Kdy tak holt jruze, a mu to není líto
A jetě jedna věc - jak jsem měnil ty zpátečky, tak jsem si vimnul, e v těch svislých zadních světlech je mokro (bylo po deti) a to nejen mokro, ale i nějaké to blátíčko a jehličí jetě z Chorvatska. Místy nahňácané a obalené i konektory... to asi není dobře, e?
Posledně kdy mi kleklo potkávací světlo, tak chudák jruze musel sundávat nárazník, protoe to tam bylo tak narvané, e to nelo jinak. Po necelém roce stejná H7 opět klekla. U jsem byl předobjednaný na operaci k jruze, ale v patek večer na parkoviti GLobusu jsem si řekl "kua dokáu postavit letadlo, repasovat parní stroj, poskládat komp a nedovedu vyměnit podělanou árovku!?" a el jsem do toho. Pomáhal jsem si mobilem - kdy jsem nevěděl, tak jsem si to s ním bliknul a hned jsem věděl. Tak třeba nějakému podobnému amatérovi/začátečníkovi těch pár fotek z výměny troku pomůe (je mi blbé psát sem popadesáté e to jde ale blbě nebo e to nejde a nic víc):
http://1url.cz/28gW
Dalí den jsem si vyměnil i obě zpátečky (to jsem okoukal posledně od profíků) a teď mě čeká pravá parkovačka (z pohledu řidiče), ale nemůu najít nějakou fotku nebo něco, co kde a jak? V tomto tématu se o to párkrát někdo "otřel", ale fotku jsem nenael.
Kdy tak holt jruze, a mu to není líto :-d
A jetě jedna věc - jak jsem měnil ty zpátečky, tak jsem si vimnul, e v těch svislých zadních světlech je mokro (bylo po deti) a to nejen mokro, ale i nějaké to blátíčko a jehličí jetě z Chorvatska. Místy nahňácané a obalené i konektory... to asi není dobře, e?
|
|
09.11.2015 19:33 -
|
2885169
|
|
xantik c5
|
|
|
Parkovačka u řidiče a ostatní árovky jsou v pohodě vyndá baterii a místa je i na dvě ruce jo a patici na parkovačku vytáhne i s árovkou vymění a zacvakne zpátky myslím e se s tím i mírně otočí
Parkovačka u řidiče a ostatní árovky jsou v pohodě vyndá baterii a místa je i na dvě ruce:-d jo a patici na parkovačku vytáhne i s árovkou vymění a zacvakne zpátky myslím e se s tím i mírně otočí
|
|
| |
|
|