| | |
01.07.2013 18:58 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2595048
|
|
jumep
|
|
|
.link.
uz davnejsie som sem daval tieto fotky
http://c5.jumep.com/svetlo/
uz davnejsie som sem daval tieto fotky
|
|
25.09.2013 13:18 -
|
2621730
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut.
Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut.:-p
|
|
25.09.2013 13:34 -
|
2621734
|
|
jumep
|
|
|
skus si vymenit konektor za keramicky ... obcas to hodne pomoze
skus si vymenit konektor za keramicky ... obcas to hodne pomoze
|
|
25.09.2013 13:36 -
|
2621735
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
v tom případě jsi přeborník ve výměně. Mně za 6,5roku praskly 3přední árovky - 2 levé a 1 pravá. Zkus si změřit napětí, jestli náhodou není vyí.
v tom případě jsi přeborník ve výměně. Mně za 6,5roku praskly 3přední árovky - 2 levé a 1 pravá. Zkus si změřit napětí, jestli náhodou není vyí.
|
|
25.09.2013 14:17 -
|
2621753
|
|
jruze
|
|
|
Keramiku jsem tam měl- vydrela dva roky a vypálila se taky.Teď jsem tam dal z Francouze - tak uvidím jestli mají lepí materiál.A árovky - jestli je napálený konektor víc se hřejí árovky a odchází, nebo jestli se nehýbe světlomet - ty vybrace árovkám neprospívají.(ty konektory z F jsou po 5.letech jak kdyby je tam dali včera )
Keramiku jsem tam měl- vydrela dva roky a vypálila se taky.Teď jsem tam dal z Francouze - tak uvidím jestli mají lepí materiál.A árovky - jestli je napálený konektor víc se hřejí árovky a odchází, nebo jestli se nehýbe světlomet - ty vybrace árovkám neprospívají.(ty konektory z F jsou po 5.letech jak kdyby je tam dali včera:-o )
|
|
25.09.2013 14:42 -
|
2621757
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No to s tím napětím, jak píe tomikm, mne napadlo taky. Ivanivan tady popisoval nějaký kabel na drobné sraení napětí. Ale kdy pravá praská 14x méně (= normálně) ne levá, tak snad obě mají stejné napětí. Pro sichr nějakým digi voltmetrem tedy změřit napětí na patici obou árovek. Pokud stejné, tak to musí být něco kolem uchycení levé árovky.
To u má v árovkách peněz, za které jiní udělají generálku motoru
No to s tím napětím, jak píe tomikm, mne napadlo taky. Ivanivan tady popisoval nějaký kabel na drobné sraení napětí. Ale kdy pravá praská 14x méně (= normálně) ne levá, tak snad obě mají stejné napětí. Pro sichr nějakým digi voltmetrem tedy změřit napětí na patici obou árovek. Pokud stejné, tak to musí být něco kolem uchycení levé árovky.
To u má v árovkách peněz, za které jiní udělají generálku motoru :-)
|
|
25.09.2013 18:01 -
|
2621792
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Zkusím ty patice a uvidím. Jeliko odchází i drahá árovka, kupuju ty levné, beru to jako tankování,dojde - natankuju, zhasne - měním.
Zkusím ty patice a uvidím. Jeliko odchází i drahá árovka, kupuju ty levné, beru to jako tankování,dojde - natankuju, zhasne - měním. :-)
|
|
25.09.2013 19:25 -
|
2621799
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
maxík napsal(a): Za 4 roky a 6 měsíců jsem včera měnil jubilejní 30 árovku, z toho 28 x levé, 2x pravé světlo. Výhoda, doba trvání výměny větinou 5 minut.
to je sice hezké co jsi napsal, ale chtělo y to typ resp. značku a výrobce těch knotů, ja pouívám s označením long a nemám problémy, auto pátým rokem a měnil jsem L noname 1x a P světlo 2x. Po namontování longů mi L světlo svítí 4 roky a P vydrelo taky 4 , nedávno jsem ho měnil. Jsou to Osramy long cca 360,- - ale to u nevím přesně
to je sice hezké co jsi napsal, ale chtělo y to typ resp. značku a výrobce těch knotů, ja pouívám s označením long a nemám problémy, auto pátým rokem a měnil jsem L noname 1x a P světlo 2x. Po namontování longů mi L světlo svítí 4 roky a P vydrelo taky 4 , nedávno jsem ho měnil. Jsou to Osramy long cca 360,- - ale to u nevím přesně ;-)
|
|
09.10.2013 20:48 -
|
2625424
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
Take: má někdo představu co a jak se podělalo a opět opravilo?
V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
|
|
09.10.2013 21:20 -
|
2625445
|
|
Hanz 397
|
|
|
vseved napsal(a): V pátek přijela ena na chalupu (C5 I 2.2 r.v.2002) a nela ji zhasnout klopená světla. Lexie neukázala ádnou závadu. V diag. nastaveno automatické rozsvěcení. Funkce přepínače pod volantem: při běícím motoru - Vypnout nelze, lze přepínat parkovačky, klopená, dálková. Při vypnutém motoru - Vypnout nelze, lze přepínat pouze, klopená a dálková. Po vypnutí autom. rozsvěcení ádná změna. Odpojena a opět připojena baterie. Světla normálně fungovala la zhasnout i přepínat a do nastartování motoru. Pak opět jako předtím. Opět odpojena a připojena baterie. Testování diagnostikou - vechna světla fungovala normálně s vyjímkou klopených, Ta se nerozsvítila (přitom kontrolka svítila), pouze bylo slyet cvakání v BHM. Protoe bylo pozdě, odpojil jsem baterii a nechal to na sobotu. V sobotu připojena baterie a vechno fungovalo jak má a funguje do dnes.
Jak dlouho má Citroena,e tě tyhle jeho rozmary jetě překvapí ?
Opravil ti to kamarád power reset-u to tady zaznělo mockrát: nestačí odpojit-zapojit,musí počkat a celá noc je ideál. Proto se ti to asi "neopravilo",kdy jsi jí odpojil poprvé...
Jak dlouho má Citroena,e tě tyhle jeho rozmary jetě překvapí :-d ?
Opravil ti to kamarád power reset-u to tady zaznělo mockrát: nestačí odpojit-zapojit,musí počkat a celá noc je ideál. Proto se ti to asi "neopravilo",kdy jsi jí odpojil poprvé...
|
|
10.10.2013 00:02 -
|
2625488
|
|
jumep
|
|
|
inak velakrat pricina praskajucej ziarovky je v tom ze je vypaleny konektor a v nom samotnom sa to uz hreje, nielen vlakno, preto sa oplati to menit
ak tam das tie odporove draty, je to podobne ako ked vymenis konektor, ziarovka dostane novy konektor a ten opaleny relativne je na spoji daleko od ziarovky takze je eliminovane hriatie
samozrejme aj samotny odpor dratu ma svoje +, ale castokrat mozno pomoze prave to ze mas novy konektor na ziarovke
inak velakrat pricina praskajucej ziarovky je v tom ze je vypaleny konektor a v nom samotnom sa to uz hreje, nielen vlakno, preto sa oplati to menit
ak tam das tie odporove draty, je to podobne ako ked vymenis konektor, ziarovka dostane novy konektor a ten opaleny relativne je na spoji daleko od ziarovky takze je eliminovane hriatie
samozrejme aj samotny odpor dratu ma svoje +, ale castokrat mozno pomoze prave to ze mas novy konektor na ziarovke
|
|
10.10.2013 08:41 -
|
2625497
|
|
jruze
|
|
|
S keramikou jsem to koupil - rok (15000Km) jsem o H7 nevěděl a potom do měsíce 1.-2. H7 - zkraje jsem to přisuzoval ulomené jedné pacičce úchytu,jednou e mladej patně nasadil konektor(vypadl).Potom jsem si spálil prsty kdy jsem to tontroloval o keramický konektor a el do koe(vyhřátý konektory - H7 vydrela hodinu provozu) - dal jsem z dárce konektor a tři měsíce OK.
S keramikou jsem to koupil - rok (15000Km) jsem o H7 nevěděl a potom do měsíce 1.-2. H7 - zkraje jsem to přisuzoval ulomené jedné pacičce úchytu,jednou e mladej patně nasadil konektor(vypadl).Potom jsem si spálil prsty kdy jsem to tontroloval o keramický konektor a el do koe(vyhřátý konektory - H7 vydrela hodinu provozu) - dal jsem z dárce konektor a tři měsíce OK.;-)
|
|
16.10.2013 20:40 -
|
2627901
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý večer,
tak jsem dnes absolvoval výměnu árovky na straně spolujezdce. Nejsem z nejmeních (191cm, 110kg) kdysi jsem závodně vesloval a velikost rukavic XL je pro mě troku mení - tak si dovedete představit jak mi to asi lo.
No nakonec jsem jsem to po půl hodině dokázal, ale... Stálo mě to jednu H7 navíc, protoe ta první mi zapadla 2x do světla a napodruhé někam hlouběji, take jsem ji u nenael ani nenahmatal. Jak ji dostat ven bez vyndání světlometu mě zatím nenapadlo. Ne na něco přijdu nebo mi někdo poradí nechám ji tam, neměla by ničemu vadit.
Zdraví vlkr
Dobrý večer,
tak jsem dnes absolvoval výměnu árovky na straně spolujezdce. Nejsem z nejmeních (191cm, 110kg) kdysi jsem závodně vesloval a velikost rukavic XL je pro mě troku mení - tak si dovedete představit jak mi to asi lo.
No nakonec jsem jsem to po půl hodině dokázal, ale... Stálo mě to jednu H7 navíc, protoe ta první mi zapadla 2x do světla a napodruhé někam hlouběji, take jsem ji u nenael ani nenahmatal. Jak ji dostat ven bez vyndání světlometu mě zatím nenapadlo. Ne na něco přijdu nebo mi někdo poradí nechám ji tam, neměla by ničemu vadit.
Zdraví vlkr
|
|
16.10.2013 21:24 -
|
2627917
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
vlkr napsal(a): ." Ne na něco přijdu nebo mi někdo poradí nechám ji tam, neměla by ničemu vadit."
Mne tiez tak padla ziarovka do svetlometu, tiez som si povedal ze nicomu nevadi a nechal som to tak a celkom som na to zabudol. Avsak na nasledujucej STK mi technik povedal, ze mam prave svetlo o nieco vyssie, pokusil sa ho zrovnat ale nejako to neslo. Nastastie to bol znamy a nerobil z toho ziadne zavery. Ked som potom skumal co je za tym, tak som nasiel tu padnutu ziarovku natlacenu pod parabolou. Zrejme otrasmi pocas jazdy sa natlacila pod tu parabolu tak, ze ju pri tom pridvihla. Jazdil som tak asi jeden a pol roka.
Mne tiez tak padla ziarovka do svetlometu, tiez som si povedal ze nicomu nevadi a nechal som to tak a celkom som na to zabudol. Avsak na nasledujucej STK mi technik povedal, ze mam prave svetlo o nieco vyssie, pokusil sa ho zrovnat ale nejako to neslo. Nastastie to bol znamy a nerobil z toho ziadne zavery. Ked som potom skumal co je za tym, tak som nasiel tu padnutu ziarovku natlacenu pod parabolou. Zrejme otrasmi pocas jazdy sa natlacila pod tu parabolu tak, ze ju pri tom pridvihla. Jazdil som tak asi jeden a pol roka.
|
|
16.10.2013 22:04 -
|
2627935
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dotaz,
je árovka magnetická, la by vytáhnout magnetem na ňůře nebo drátu? Máte někdo nějaké zkuenosti s taháním věcí zapadlých do světlometu?
vlkr
Dotaz,
je árovka magnetická, la by vytáhnout magnetem na ňůře nebo drátu? Máte někdo nějaké zkuenosti s taháním věcí zapadlých do světlometu?
vlkr
|
|
16.10.2013 22:10 -
|
2627936
|
|
jumep
|
|
|
ano, ide to aj magnetom von, kazdopadne demontovat naraznik neni nijako obtiazne
a ps. mas zle vyplneny profil - exclusive ma xenony, ktore asi nemas ked si menil ziarovku
ano, ide to aj magnetom von, kazdopadne demontovat naraznik neni nijako obtiazne
a ps. mas zle vyplneny profil - exclusive ma xenony, ktore asi nemas ked si menil ziarovku
|
|
20.10.2013 21:27 -
|
2628590
|
|
vlkr
|
|
|
Dobrý večer,
tak tu zapadlou árovku se mi podařilo cca po 15min vytáhnout magnetem na ňůrce protáhlé brčkem. V práci ji očistím alkoholem a a jí bude potřeba, půjde do světlometu.
Zdraví
vlkr
Dobrý večer,
tak tu zapadlou árovku se mi podařilo cca po 15min vytáhnout magnetem na ňůrce protáhlé brčkem. V práci ji očistím alkoholem a a jí bude potřeba, půjde do světlometu.
Zdraví
vlkr
|
|
| |
|
|