Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Elektrika, elektronika, multimedia / Výměna žárovek - přední halogenová světla
|< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 > >|
10.04.2011 18:44 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383364
js42
Město: Teplice nad Metují, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 222

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Tak jsem se taky dnes vytrápil. Né, že bych je měnil poprvé, ale tentokrát to prostě bylo se vším všudy. Měnil H7 na pravé straně. Nejprve jsem zničil dva plastové zajišovací"špunty", potom jsem v klidu sundal víčko. No a pak to přišlo, sundat patici ze žárovky prostě nešlo a nešlo. Co jmen získali konstruktéři vozu to nelze publikovat před 22:00 h. Nakonec mám odřené ruce já i tchán, ale povedlo se. Musel jsem vyndat pružinku spodem a vyloženě násilím vyndat žárovku. Zpáteční cestu žárovky do světla jsem již absolvoval sám, tchán prohlásil, že krve na nedělní dopoledne již bylo dosti. Nakonec jsem si pomohl zrcátkem a tak jsem přeci jen zvítězil. Nejhorší na to bylo, že už jsem si vážně myslel, že pojedu k dvornímu opraváři s jednou žárovkou. Zlatá levá strana s baterkou. Jinak co se týká výrobce a kvality tak jen tolik - můj prodejce se mě zeptal "chceš dražší nebo levnější žárovku"? Já se zeptal jestli je mezi nimi nějaký rozdíl a odpověď byla "žádný, praskaj všechny stejně", tak.

Přeji pěkný večer všem, Honza.

10.04.2011 21:15 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383460
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
99 Poslat soukromou zprávu
C5stepan napsal(a):
Tak jsem se dnes chystal na výměnu levé parkovačky (u baterie). Ještě že začalo pršet. Přečetl jsem si celé vlákno a protože nemám mezi zápěstím a loktem další kloub, nevlastním zubařské zrcátko ani větší balení uklidňujících prášků, vzdávám to a svěřím výměnu svému servisákovi. Stejně se tam chystám na výměnu olejů vč. automatu, tak a se snaží....

A od té doby mi v Unicarsu Zlín vyměnili obě parkovačky, obě H7. Na počkání - za 10 min. a za 100,-Kč (práce). Výhodou je, že nemám ruce od krve, a že už neproklínám konstruktéry, i když by si to sakra zasloužili.

10.04.2011 22:23 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383476
ludek
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X BreakPočet příspěvků: 22
Malý zlepšovák na pravou stranu.
na žárovku zezadu nasadit hadici o vnitřním průměru patice žárovky, délka cca 7cm , nasadit do světla bez zajištění pružinkou.Nasadit gumovou ochranu a zapřít o nádržku LDS v mém případě smotaným pásem molitanu. výmněna je pak otázkou třech minut bez krveprolití.

11.04.2011 23:19 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383701
stejskli
Město: Hejnice/Liberec/Praha-Vinoř, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 70
jumep napsal(a):
no odhaknut to nikdy nebol problem, pokial som to teda nerobil opacne hore je to len ako usko uchytene a odklopi sa pruzina, skor je teda zabite to sundanie konektoru, toboz u c5 2 kde to je este aj hlboko ... skutocne by ma zaujimalo kto sa nad tym tak hlboko zamyslel ze to umiestnil tak hlboko pri 1.6 je este na vrazdu aj ten snimac k fapu ... kade sa tam da zboku dost "dobre" dostat pri inych autach

Krucis, ted jsem znejistel, jestli jsem to perko netlacil blbe.. V Xantii se chytnou dva konce perka a oba se uplne snadno vyhaknou smerem do strany. Tady v C5 se mi zda, ze musim rozehnout to perko v miste, kde se vyhnout skoro nema kam, protoze tvori uzavrenou smycku kolem patice a za ty konce se naopak otaci po vyhaknuti. Proto jsem tam musel strcit sroubovak a tlacit vsi silou na perko v miste hacku do strany, aby se vubec vyhaklo. Nebo je to jinak a delal jsem to blbe???

A jeste jednou - jak to jde nejlip napravo? Musi se nejaka ta nadobka uvolnovat nebo spis ne?

12.04.2011 10:17 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383797
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
vpravo, davam dole plastovy dekel ked tam potrebujem vidiet
aby sa tam lepsie vopchala ruka, da sa odpojit konektor BHI a zboku strcit ruka, zvrchu pozerat, pri 1.6 je to o to horsie ze tam napchali diferencne cidlo fapu

ako je to uchytene este raz vidiet tu: .link.

cize dole kabel, hore len jemne zatiahnut doboku a odklopit

12.04.2011 10:42 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2383798
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
To jsi si pomohl letlampou - no takle je tam vidět hezky

19.04.2011 21:44 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385229
stejskli
Město: Hejnice/Liberec/Praha-Vinoř, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 70
Lulina napsal(a):
Voila! Za slabou hodinku a půl zvítězil duch nad hmotou a opět svítím. Pérko nakonec podlehlo pouze díky zahnutému kovovému bazmeku, jenž si asi nechám patentovat.

Toto je velmi správná a případná připomínka! Jumep píše, že pérko se normálně vyhne do strany, ale já jsem názoru, že díky jeho celkovému tvaru (obepíná žárovku z obou stran) je velmi nesnadné s ním pohnout do strany. Proto se chystám rovněž použít nějaký štíhlý a velmi pevný háček, který to pérko nejprve zatlačím dopředu (vzhledem k autu) a poté odsunu do strany... Možná i nějaké dlouhé a tenké kleštičky...

19.04.2011 22:24 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385237
stejskli
jumep napsal(a):
das dole tu gumu co to zakryva, mierne pootocis a vytiahnes, odporucam si zapamatat polohu aby si potom nehladal ako to tam bolo. je to zvlast zakrytovane na tom svetle tak hore, taka gumova capica - najk by to mohol odfotit

Dnes jsem zkoušel měnit nalevo parkovací H6W, v návodu píšou "zatáhnout za kabely", což je asi pěkná pitomost - jenže mně se nepovedlo ani s ničím pootočit... Když tam sáhnu, cítím něco jako plechovou objímku, do níž vstupují ty kablíky. Je to něco, s čím už můžu hýbat, anebo něco, co je tam napevno a neměl bych to ukroutit? O kolik asi stupňů se s "tím", co můžu chytit do prstů, má pootočit? Díky...

20.04.2011 10:36 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385293
jumep

vzdy som
prispevok 1: vsunul prsty troska zaposobil na pruzinku a odohol do strany, problem skor byva sundat kable
prispevok 2: zatiahol za kable a ono to v pohode vybehlo, tam uz fakt neni kam sahat, len si zapamatat ako to bolo natocene a tak to tam vratit

20.04.2011 11:52 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385296
flyteSVK
Město: Vacsinou BA, inak TN, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 562

Nalavo je pred vodicom? Je to celkom gynekologia kvoli tej baterke, ale niektori mame tenke prsty a da sa
Len mne nejak nedochadza o akych perkach hovorite.podla mna tam je len nejaka trubicka alebo co, do ktorej sa to zasunie a drzi to tam. A von to ide len potiahnutim kablov, tiez ziadne perko neodistujem.
Nepoplietli ste C5 I a II?

20.04.2011 12:21 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385302
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
flyteSVK napsal(a):
...Len mne nejak nedochadza o akych perkach hovorite.podla mna tam je len nejaka trubicka alebo co, do ktorej sa to zasunie a drzi to tam. A von to ide len potiahnutim kablov, tiez ziadne perko neodistujem.
Nepoplietli ste C5 I a II?

jumep odpovídal na dva příspěvky stejskliho naráz: první k H7, druhý k H6W

24.04.2011 17:02 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385737
Citronek
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6Počet příspěvků: 384

u nadobky s LDS kapalinou ze svazku kde jsou napojeny H7 ,H4 je tento konektor ? (viz.priloha)
vypada,ze nebyl dlouho zapojeny nebo spise nikdy ale k cemu slouzi ? nebo by slouzit mel ?
napada me nejaka priprava pro xenony ? ale to je asi blbost...

Přílohy:
co to je.JPG ( 163908b ) -

24.04.2011 18:36 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385752
jumep

je to na elevacny motorcek xenonov
v podstate ak zozenes xenony, cela uprava spociva v tom ze presrobujes svetlo, zapojis aj tieto konektory a v diagnostike nastavis xenony a zapnes elevaciu / vypnes hmlovky nakolko xenonovy reflektor nema hmlovky v sebe

24.04.2011 20:49 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385912
Citronek
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6Počet příspěvků: 384

nemam v planu davat xenony ale tak pro info ostatnim staci to jen tak "jednoduse" ? senzory naklonu jsou uz na naprave ?

24.04.2011 20:51 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2385926
jumep

nakolko mas dorovnavanie vysky, ano su tam
informacie pre elevaciu sa beru z BHI

06.06.2011 10:42 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2395185
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
Levá H7! Taky mohla zdechnout před týdnem, když jsem byl v Piešanoch, že ano.

20.06.2011 17:46 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2397871
TomasT
Dnes ráno jsem cestou po Praze zjistil, že mi nesvítí obě přední tlumená světla - ani denní svícení, ani přepínačem (vše ostatní svítí - parkovačky, dálkovky, zadní světla, mlhovky).
Protože jsem byl právě na cestě do Brna, pomohl jsem si "falešnými" DRL = mlhovkami.
Čím by to mohlo být mimo nepříliš pravděpodobné možnosti, že praskly obě žárovky naráz?
Pojistky předních světel nemůžu nikde najít.
Dík T.

20.06.2011 19:56 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2397902
M.P
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kWPočet příspěvků: 432

No nejjednodušší bude asi jednu žárovku vyndat a podívat se ... pokud bude OK tak hledat dál.

20.06.2011 21:10 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2397995
TomasT
M.P napsal(a):
No nejjednodušší bude asi jednu žárovku vyndat a podívat se ... pokud bude OK tak hledat dál.

To jsem v šest odpoledne, když jsem vylezl od zákazníka, udělal - a co byste řekli?
Byla to ta "nepravděpodobná" možnost. takže zpátky do Prahy jsem jel jak jednooký bandita (290,- za jednu žárovku se mi u pumpy zdálo moc).

20.06.2011 22:46 - Re: Výměna žárovek - přední halogenová světla 2398103
quattrop
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X BreakPočet příspěvků: 111
To stejný se mi stalo cca před měsícem. Ráno dorazím do práce do garáží a vidím, že nějak nesvítím. Přišlo mi divný, že by odešly obě žárovky najednou, ale ono fakt... Zajímavé

|< < 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 24 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator