| | |
10.04.2011 18:44 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2383364
|
|
js42
|
|
|
Tak jsem se taky dnes vytrápil. Né, e bych je měnil poprvé, ale tentokrát to prostě bylo se vím vudy. Měnil H7 na pravé straně. Nejprve jsem zničil dva plastové zajiovací"punty", potom jsem v klidu sundal víčko. No a pak to přilo, sundat patici ze árovky prostě nelo a nelo. Co jmen získali konstruktéři vozu to nelze publikovat před 22:00 h. Nakonec mám odřené ruce já i tchán, ale povedlo se. Musel jsem vyndat pruinku spodem a vyloeně násilím vyndat árovku. Zpáteční cestu árovky do světla jsem ji absolvoval sám, tchán prohlásil, e krve na nedělní dopoledne ji bylo dosti. Nakonec jsem si pomohl zrcátkem a tak jsem přeci jen zvítězil. Nejhorí na to bylo, e u jsem si váně myslel, e pojedu k dvornímu opraváři s jednou árovkou. Zlatá levá strana s baterkou. Jinak co se týká výrobce a kvality tak jen tolik - můj prodejce se mě zeptal "chce draí nebo levnějí árovku"? Já se zeptal jestli je mezi nimi nějaký rozdíl a odpověď byla "ádný, praskaj vechny stejně", tak.
Přeji pěkný večer vem, Honza.
Tak jsem se taky dnes vytrápil:-((((. Né, e bych je měnil poprvé, ale tentokrát to prostě bylo se vím vudy. Měnil H7 na pravé straně. Nejprve jsem zničil dva plastové zajiovací"punty", potom jsem v klidu sundal víčko. No a pak to přilo, sundat patici ze árovky prostě nelo a nelo. Co jmen získali konstruktéři vozu to nelze publikovat před 22:00 h. Nakonec mám odřené ruce já i tchán, ale povedlo se. Musel jsem vyndat pruinku spodem a vyloeně násilím vyndat árovku. Zpáteční cestu árovky do světla jsem ji absolvoval sám, tchán prohlásil, e krve na nedělní dopoledne ji bylo dosti. Nakonec jsem si pomohl zrcátkem a tak jsem přeci jen zvítězil:-)). Nejhorí na to bylo, e u jsem si váně myslel, e pojedu k dvornímu opraváři s jednou árovkou. Zlatá levá strana s baterkou. Jinak co se týká výrobce a kvality tak jen tolik - můj prodejce se mě zeptal "chce draí nebo levnějí árovku"? Já se zeptal jestli je mezi nimi nějaký rozdíl a odpověď byla "ádný, praskaj vechny stejně", tak:nevim.
Přeji pěkný večer vem, Honza.
|
|
10.04.2011 21:15 -
|
2383460
|
|
C5stepan
|
|
|
C5stepan napsal(a): Tak jsem se dnes chystal na výměnu levé parkovačky (u baterie). Jetě e začalo pret. Přečetl jsem si celé vlákno a protoe nemám mezi zápěstím a loktem dalí kloub, nevlastním zubařské zrcátko ani větí balení uklidňujících práků, vzdávám to a svěřím výměnu svému servisákovi. Stejně se tam chystám na výměnu olejů vč. automatu, tak a se snaí....
A od té doby mi v Unicarsu Zlín vyměnili obě parkovačky, obě H7. Na počkání - za 10 min. a za 100,-Kč (práce). Výhodou je, e nemám ruce od krve, a e u neproklínám konstruktéry, i kdy by si to sakra zaslouili.
A od té doby mi v Unicarsu Zlín vyměnili obě parkovačky, obě H7. Na počkání - za 10 min. a za 100,-Kč (práce). Výhodou je, e nemám ruce od krve;-), a e u neproklínám konstruktéry, i kdy by si to sakra zaslouili:nevim.
|
|
10.04.2011 22:23 -
|
2383476
|
|
ludek
|
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Malý zlepovák na pravou stranu.
na árovku zezadu nasadit hadici o vnitřním průměru patice árovky, délka cca 7cm , nasadit do světla bez zajitění pruinkou.Nasadit gumovou ochranu a zapřít o nádrku LDS v mém případě smotaným pásem molitanu. výmněna je pak otázkou třech minut bez krveprolití.
Malý zlepovák na pravou stranu.
na árovku zezadu nasadit hadici o vnitřním průměru patice árovky, délka cca 7cm , nasadit do světla bez zajitění pruinkou.Nasadit gumovou ochranu a zapřít o nádrku LDS v mém případě smotaným pásem molitanu. výmněna je pak otázkou třech minut bez krveprolití.
|
|
11.04.2011 23:19 -
|
2383701
|
|
stejskli
|
|
|
jumep napsal(a): no odhaknut to nikdy nebol problem, pokial som to teda nerobil opacne hore je to len ako usko uchytene a odklopi sa pruzina, skor je teda zabite to sundanie konektoru, toboz u c5 2 kde to je este aj hlboko ... skutocne by ma zaujimalo kto sa nad tym tak hlboko zamyslel ze to umiestnil tak hlboko pri 1.6 je este na vrazdu aj ten snimac k fapu ... kade sa tam da zboku dost "dobre" dostat pri inych autach
Krucis, ted jsem znejistel, jestli jsem to perko netlacil blbe.. V Xantii se chytnou dva konce perka a oba se uplne snadno vyhaknou smerem do strany. Tady v C5 se mi zda, ze musim rozehnout to perko v miste, kde se vyhnout skoro nema kam, protoze tvori uzavrenou smycku kolem patice a za ty konce se naopak otaci po vyhaknuti. Proto jsem tam musel strcit sroubovak a tlacit vsi silou na perko v miste hacku do strany, aby se vubec vyhaklo. Nebo je to jinak a delal jsem to blbe???
A jeste jednou - jak to jde nejlip napravo? Musi se nejaka ta nadobka uvolnovat nebo spis ne?
no odhaknut to nikdy nebol problem, pokial som to teda nerobil opacne :) hore je to len ako usko uchytene a odklopi sa pruzina, skor je teda zabite to sundanie konektoru, toboz u c5 2 kde to je este aj hlboko ... skutocne by ma zaujimalo kto sa nad tym tak hlboko zamyslel ze to umiestnil tak hlboko :) pri 1.6 je este na vrazdu aj ten snimac k fapu ... kade sa tam da zboku dost "dobre" dostat pri inych autach
Krucis, ted jsem znejistel, jestli jsem to perko netlacil blbe.. V Xantii se chytnou dva konce perka a oba se uplne snadno vyhaknou smerem do strany. Tady v C5 se mi zda, ze musim rozehnout to perko v miste, kde se vyhnout skoro nema kam, protoze tvori uzavrenou smycku kolem patice a za ty konce se naopak otaci po vyhaknuti. Proto jsem tam musel strcit sroubovak a tlacit vsi silou na perko v miste hacku do strany, aby se vubec vyhaklo. Nebo je to jinak a delal jsem to blbe???
A jeste jednou - jak to jde nejlip napravo? Musi se nejaka ta nadobka uvolnovat nebo spis ne?
|
|
12.04.2011 10:17 -
|
2383797
|
|
jumep
|
|
|
vpravo, davam dole plastovy dekel ked tam potrebujem vidiet
aby sa tam lepsie vopchala ruka, da sa odpojit konektor BHI a zboku strcit ruka, zvrchu pozerat, pri 1.6 je to o to horsie ze tam napchali diferencne cidlo fapu
ako je to uchytene este raz vidiet tu: .link.
cize dole kabel, hore len jemne zatiahnut doboku a odklopit
vpravo, davam dole plastovy dekel ked tam potrebujem vidiet
aby sa tam lepsie vopchala ruka, da sa odpojit konektor BHI a zboku strcit ruka, zvrchu pozerat, pri 1.6 je to o to horsie ze tam napchali diferencne cidlo fapu
ako je to uchytene este raz vidiet tu: http://www.c5club.cz/profiles/jumep?kod=32&ids=jumep&gal=149146355#pc
cize dole kabel, hore len jemne zatiahnut doboku a odklopit
|
|
12.04.2011 10:42 -
|
2383798
|
|
jruze
|
|
|
To jsi si pomohl letlampou - no takle je tam vidět hezky
To jsi si pomohl letlampou :-)))) - no takle je tam vidět hezky:-o
|
|
19.04.2011 21:44 -
|
2385229
|
|
stejskli
|
|
|
Lulina napsal(a): Voila! Za slabou hodinku a půl zvítězil duch nad hmotou a opět svítím . Pérko nakonec podlehlo pouze díky zahnutému kovovému bazmeku, jen si asi nechám patentovat .
Toto je velmi správná a případná připomínka! Jumep píe, e pérko se normálně vyhne do strany, ale já jsem názoru, e díky jeho celkovému tvaru (obepíná árovku z obou stran) je velmi nesnadné s ním pohnout do strany. Proto se chystám rovně pouít nějaký tíhlý a velmi pevný háček, který to pérko nejprve zatlačím dopředu (vzhledem k autu) a poté odsunu do strany... Moná i nějaké dlouhé a tenké kletičky...
Voila! Za slabou hodinku a půl zvítězil duch nad hmotou a opět svítím:-)). Pérko nakonec podlehlo pouze díky zahnutému kovovému bazmeku, jen si asi nechám patentovat:-).
Toto je velmi správná a případná připomínka! Jumep píe, e pérko se normálně vyhne do strany, ale já jsem názoru, e díky jeho celkovému tvaru (obepíná árovku z obou stran) je velmi nesnadné s ním pohnout do strany. Proto se chystám rovně pouít nějaký tíhlý a velmi pevný háček, který to pérko nejprve zatlačím dopředu (vzhledem k autu) a poté odsunu do strany... Moná i nějaké dlouhé a tenké kletičky...
|
|
19.04.2011 22:24 -
|
2385237
|
|
stejskli
|
|
|
jumep napsal(a): das dole tu gumu co to zakryva, mierne pootocis a vytiahnes, odporucam si zapamatat polohu aby si potom nehladal ako to tam bolo. je to zvlast zakrytovane na tom svetle tak hore, taka gumova capica - najk by to mohol odfotit
Dnes jsem zkouel měnit nalevo parkovací H6W, v návodu píou "zatáhnout za kabely", co je asi pěkná pitomost - jene mně se nepovedlo ani s ničím pootočit... Kdy tam sáhnu, cítím něco jako plechovou objímku, do ní vstupují ty kablíky. Je to něco, s čím u můu hýbat, anebo něco, co je tam napevno a neměl bych to ukroutit? O kolik asi stupňů se s "tím", co můu chytit do prstů, má pootočit? Díky...
das dole tu gumu co to zakryva, mierne pootocis a vytiahnes, odporucam si zapamatat polohu aby si potom nehladal ako to tam bolo. je to zvlast zakrytovane na tom svetle tak hore, taka gumova capica - najk by to mohol odfotit :)
Dnes jsem zkouel měnit nalevo parkovací H6W, v návodu píou "zatáhnout za kabely", co je asi pěkná pitomost - jene mně se nepovedlo ani s ničím pootočit... Kdy tam sáhnu, cítím něco jako plechovou objímku, do ní vstupují ty kablíky. Je to něco, s čím u můu hýbat, anebo něco, co je tam napevno a neměl bych to ukroutit? O kolik asi stupňů se s "tím", co můu chytit do prstů, má pootočit? Díky...
|
|
20.04.2011 10:36 -
|
2385293
|
|
jumep
|
|
|
vzdy som
prispevok 1: vsunul prsty troska zaposobil na pruzinku a odohol do strany, problem skor byva sundat kable
prispevok 2: zatiahol za kable a ono to v pohode vybehlo, tam uz fakt neni kam sahat, len si zapamatat ako to bolo natocene a tak to tam vratit
vzdy som
prispevok 1: vsunul prsty troska zaposobil na pruzinku a odohol do strany, problem skor byva sundat kable
prispevok 2: zatiahol za kable a ono to v pohode vybehlo, tam uz fakt neni kam sahat, len si zapamatat ako to bolo natocene a tak to tam vratit
|
|
20.04.2011 11:52 -
|
2385296
|
|
flyteSVK
|
|
|
Nalavo je pred vodicom? Je to celkom gynekologia kvoli tej baterke, ale niektori mame tenke prsty a da sa
Len mne nejak nedochadza o akych perkach hovorite.podla mna tam je len nejaka trubicka alebo co, do ktorej sa to zasunie a drzi to tam. A von to ide len potiahnutim kablov, tiez ziadne perko neodistujem.
Nepoplietli ste C5 I a II?
Nalavo je pred vodicom? Je to celkom gynekologia kvoli tej baterke, ale niektori mame tenke prsty a da sa :)
Len mne nejak nedochadza o akych perkach hovorite.podla mna tam je len nejaka trubicka alebo co, do ktorej sa to zasunie a drzi to tam. A von to ide len potiahnutim kablov, tiez ziadne perko neodistujem.
Nepoplietli ste C5 I a II?
|
|
24.04.2011 17:02 -
|
2385737
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
u nadobky s LDS kapalinou ze svazku kde jsou napojeny H7 ,H4 je tento konektor ? (viz.priloha)
vypada,ze nebyl dlouho zapojeny nebo spise nikdy ale k cemu slouzi ? nebo by slouzit mel ?
napada me nejaka priprava pro xenony ? ale to je asi blbost...
u nadobky s LDS kapalinou ze svazku kde jsou napojeny H7 ,H4 je tento konektor ? (viz.priloha)
vypada,ze nebyl dlouho zapojeny nebo spise nikdy ale k cemu slouzi ? nebo by slouzit mel ?
napada me nejaka priprava pro xenony ? ale to je asi blbost...
Přílohy: co to je.JPG ( 163908b ) - |
|
24.04.2011 18:36 -
|
2385752
|
|
jumep
|
|
|
je to na elevacny motorcek xenonov
v podstate ak zozenes xenony, cela uprava spociva v tom ze presrobujes svetlo, zapojis aj tieto konektory a v diagnostike nastavis xenony a zapnes elevaciu / vypnes hmlovky nakolko xenonovy reflektor nema hmlovky v sebe
je to na elevacny motorcek xenonov
v podstate ak zozenes xenony, cela uprava spociva v tom ze presrobujes svetlo, zapojis aj tieto konektory a v diagnostike nastavis xenony a zapnes elevaciu / vypnes hmlovky nakolko xenonovy reflektor nema hmlovky v sebe
|
|
24.04.2011 20:49 -
|
2385912
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
nemam v planu davat xenony ale tak pro info ostatnim staci to jen tak "jednoduse" ? senzory naklonu jsou uz na naprave ?
nemam v planu davat xenony ale tak pro info ostatnim staci to jen tak "jednoduse" ? senzory naklonu jsou uz na naprave ?
|
|
24.04.2011 20:51 -
|
2385926
|
|
jumep
|
|
|
nakolko mas dorovnavanie vysky, ano su tam
informacie pre elevaciu sa beru z BHI
nakolko mas dorovnavanie vysky, ano su tam :)
informacie pre elevaciu sa beru z BHI
|
|
06.06.2011 10:42 -
|
2395185
|
|
C5stepan
|
|
|
Levá H7! Taky mohla zdechnout před týdnem, kdy jsem byl v Pieanoch, e ano.
Levá H7:-((((! Taky mohla zdechnout před týdnem, kdy jsem byl v Pieanoch, e ano;-).
|
|
20.06.2011 17:46 -
|
2397871
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Dnes ráno jsem cestou po Praze zjistil, e mi nesvítí obě přední tlumená světla - ani denní svícení, ani přepínačem (ve ostatní svítí - parkovačky, dálkovky, zadní světla, mlhovky).
Protoe jsem byl právě na cestě do Brna, pomohl jsem si "falenými" DRL = mlhovkami.
Čím by to mohlo být mimo nepříli pravděpodobné monosti, e praskly obě árovky naráz?
Pojistky předních světel nemůu nikde najít.
Dík T.
Dnes ráno jsem cestou po Praze zjistil, e mi nesvítí obě přední tlumená světla - ani denní svícení, ani přepínačem (ve ostatní svítí - parkovačky, dálkovky, zadní světla, mlhovky).
Protoe jsem byl právě na cestě do Brna, pomohl jsem si "falenými" DRL = mlhovkami.
Čím by to mohlo být mimo nepříli pravděpodobné monosti, e praskly obě árovky naráz?
Pojistky předních světel nemůu nikde najít.
Dík T.
|
|
20.06.2011 19:56 -
|
2397902
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
No nejjednoduí bude asi jednu árovku vyndat a podívat se ... pokud bude OK tak hledat dál.
No nejjednoduí bude asi jednu árovku vyndat a podívat se ... pokud bude OK tak hledat dál.
|
|
20.06.2011 22:46 -
|
2398103
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
To stejný se mi stalo cca před měsícem. Ráno dorazím do práce do garáí a vidím, e nějak nesvítím. Přilo mi divný, e by odely obě árovky najednou, ale ono fakt... Zajímavé
To stejný se mi stalo cca před měsícem. Ráno dorazím do práce do garáí a vidím, e nějak nesvítím. Přilo mi divný, e by odely obě árovky najednou, ale ono fakt... Zajímavé :nevim
|
|
| |
|
|