| | |
15.02.2011 20:32 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
2373698
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Týden zpátky jsem měnil obrysovou árovku v pravém světlometu. Mnoho "krásných" slov ohledně přístupu, ale za deset minut jsem měl hotovo. Se zrcátkem jsem si připadal jako zubař, ale pocit vítězství nad technikou tu neskutečně blbou práci vyváí. Jinak H7 jsem měnil asi třikrát za tři roky a jednou H11 v mlhovce (tam to jde v pohodě).
Týden zpátky jsem měnil obrysovou árovku v pravém světlometu. Mnoho "krásných" slov ohledně přístupu, ale za deset minut jsem měl hotovo. Se zrcátkem jsem si připadal jako zubař, ale pocit vítězství nad technikou tu neskutečně blbou práci vyváí. Jinak H7 jsem měnil asi třikrát za tři roky a jednou H11 v mlhovce (tam to jde v pohodě). :-)
|
|
19.02.2011 19:16 -
|
2374296
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
árovku vlevo jsem měnil asi před měsícem, přepalená, vlákno celé chlupaté - prostě klasická árovka na konci ivotnosti.
Dnes jsem zjistil, e mi zase nesvítí toté světlo, vyndal jsem árovku, kouknu na ni a vlákno na pohled jak nové, tak u jsem začal hledat, kde je ta správná pojistka.
Ale pak mě jetě napadlo pro jistotu zkusit přece jen náhradní árovku - a ona svítila.
Při podrobné prohlédce nesvítící árovky jsem zjistil, e má vlákno na jednom místě u kraje v délce asi 0,5mm přeruené - asi tam bylo ztenčené nebo nalomené a přepálilo se.
Take árovka mi odela po nějakých 20 hodinách svícení - klasická z obchodu za nějakých 150,- (účtenku samozřejmě nemám, v autě leela rok jako náhradní)
árovku vlevo jsem měnil asi před měsícem, přepalená, vlákno celé chlupaté - prostě klasická árovka na konci ivotnosti.
Dnes jsem zjistil, e mi zase nesvítí toté světlo, vyndal jsem árovku, kouknu na ni a vlákno na pohled jak nové, tak u jsem začal hledat, kde je ta správná pojistka.
Ale pak mě jetě napadlo pro jistotu zkusit přece jen náhradní árovku - a ona svítila.
Při podrobné prohlédce nesvítící árovky jsem zjistil, e má vlákno na jednom místě u kraje v délce asi 0,5mm přeruené - asi tam bylo ztenčené nebo nalomené a přepálilo se.
Take árovka mi odela po nějakých 20 hodinách svícení - klasická z obchodu za nějakých 150,- (účtenku samozřejmě nemám, v autě leela rok jako náhradní) :-(
|
|
19.02.2011 20:00 -
|
2374299
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak to já si taky naběhl. S parkovačkou. Nesvítila asi po roce a půl provozu a při poklepání na světlomet se rozsvítila a vydrela den. Tak jsem ji teda el vyměnit. Podařilo se mi ji docela rychle vyndat a při prohlídce bylo vlákno OK. Tak jsem přihnul kontakty v patici, okrábal je noem, prostříkl kontaktolem, vyzkouel a čtvrt hodiny jsem ji rval zpátky do světla. Povedlo se, jene to nesvítilo. Sakra (a spousta horích slov), tak znova ven a pořádně prohlídnout. A pod lupou bylo vidět neviditelný přeruení. Zase sakra atd. Tak jsem tam teda dal novou, ale tentokrát se zmrzlýma rukama to trvalo asi jednou tak dlouho. ádnej grif jsem tím cvičením ale nezískal, jen zkuenost, e kdy nechce svítit, tak u ji nutit nebudu a rovnou dám novou, i kdyby měla vlákno jako hřebík.
Teď nevím, jestli nebudu za blbce.
Tak to já si taky naběhl. S parkovačkou. Nesvítila asi po roce a půl provozu a při poklepání na světlomet se rozsvítila a vydrela den. Tak jsem ji teda el vyměnit. Podařilo se mi ji docela rychle vyndat a při prohlídce bylo vlákno OK. Tak jsem přihnul kontakty v patici, okrábal je noem, prostříkl kontaktolem, vyzkouel a čtvrt hodiny jsem ji rval zpátky do světla. Povedlo se, jene to nesvítilo. Sakra (a spousta horích slov), tak znova ven a pořádně prohlídnout. A pod lupou bylo vidět neviditelný přeruení. Zase sakra atd. Tak jsem tam teda dal novou, ale tentokrát se zmrzlýma rukama to trvalo asi jednou tak dlouho. ádnej grif jsem tím cvičením ale nezískal, jen zkuenost, e kdy nechce svítit, tak u ji nutit nebudu a rovnou dám novou, i kdyby měla vlákno jako hřebík.
Teď nevím, jestli nebudu za blbce.:-o
|
|
19.02.2011 22:13 -
|
2374312
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
caute.Výmenu iaroviek u zvládám hádam rýchlejie ako servis,mám toti taku spotrebu iaroviek,e a!Neviem,asi preto,e garáujem alebo smola!H1 za dva a pol roka a za najazdenia cca 50000 ani jedna,hmlovky tie nič ale H7 asi 12 a H6 park. asi 20 pomeneních!Najhorie sú H6,tera tam dávam ledkové,sú lacnejie a dlhie vydria!Sú sice menej kvalitné,včera čo som menil,dnes repete!
caute.Výmenu iaroviek u zvládám hádam rýchlejie ako servis,mám toti taku spotrebu iaroviek,e a!Neviem,asi preto,e garáujem alebo smola!H1 za dva a pol roka a za najazdenia cca 50000 ani jedna,hmlovky tie nič ale H7 asi 12 a H6 park. asi 20 pomeneních!Najhorie sú H6,tera tam dávam ledkové,sú lacnejie a dlhie vydria!Sú sice menej kvalitné,včera čo som menil,dnes repete!:-d
|
|
23.02.2011 17:28 -
|
2374847
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
TomasT napsal(a): árovku vlevo jsem měnil asi před měsícem, přepalená, vlákno celé chlupaté - prostě klasická árovka na konci ivotnosti.
Take árovka mi odela po nějakých 20 hodinách svícení - klasická z obchodu za nějakých 150,- (účtenku samozřejmě nemám, v autě leela rok jako náhradní)
Tak nevím, včera (po 3 dnech od výměny) árovka zase přestala svítit (zase opět levá).
Nemůe nějak to souviset s elektrikou v pátých dveřích? Protoe od víkendu se mi při odmykání začalo otvírat zadní okno a asi přestalo chodit vyhřívání - řeit se mi to zatím v těhle mrazech nechtělo, čekám a se oteplí.
Tak nevím, včera (po 3 dnech od výměny) árovka zase přestala svítit (zase opět levá).
Nemůe nějak to souviset s elektrikou v pátých dveřích? Protoe od víkendu se mi při odmykání začalo otvírat zadní okno a asi přestalo chodit vyhřívání - řeit se mi to zatím v těhle mrazech nechtělo, čekám a se oteplí.
|
|
23.02.2011 18:24 -
|
2374855
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
nevím, ale taky jsem měnil árovky jak na běícím páse - byby to ty no name, ale i name. Koupil jsem s tou prodlouenou ivotností myslím e osram a mám je tam u od loňského srazu, take spokojenost. Stály asi 360,-
nevím, ale taky jsem měnil árovky jak na běícím páse - byby to ty no name, ale i name. Koupil jsem s tou prodlouenou ivotností myslím e osram a mám je tam u od loňského srazu, take spokojenost. Stály asi 360,- :palec
|
|
07.03.2011 11:39 -
|
2376616
|
|
TomasT
|
|
|
TomasT napsal(a): Tak nevím, včera (po 3 dnech od výměny) árovka zase přestala svítit (zase opět levá).
...
Zase musím říct e mě dnes v Kauflandu příjemně překvapili - árovka, co zhasla po 3 dnech byla od nich, měl jsem i jednu účtenku - tak jsem ji el reklamovat (Narva H7).
Na informacích, kdy jsem řekl, e nechci zpět peníze, ale jen vyměnit za novou árovku, tak ani nic neprohlíeli, rovnou mě poslali, a si vezmu novou.
Jestli nevydrí alespoň 1/2 roku, tak si je tam asi budu chodit vyměňovat častěji
Zase musím říct e mě dnes v Kauflandu příjemně překvapili - árovka, co zhasla po 3 dnech byla od nich, měl jsem i jednu účtenku - tak jsem ji el reklamovat (Narva H7).
Na informacích, kdy jsem řekl, e nechci zpět peníze, ale jen vyměnit za novou árovku, tak ani nic neprohlíeli, rovnou mě poslali, a si vezmu novou.
Jestli nevydrí alespoň 1/2 roku, tak si je tam asi budu chodit vyměňovat častěji :-d
|
|
07.03.2011 13:34 -
|
2376643
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
ja muzu pridat do mlyna na nissanu jsem vyzkousel jak Philips x-treme power H7 a ted mam Osram nightbreaker a musim rict ze ta Osram sviti opravdu lepe az moc dobre , takove ty obyc. lucas, tesla, apod. ty jsem taky prozkousel ale nic se nevyrovna celkem "levne" osram 360 kc pry vydrz je slabsi ale uz je tam mam 1,5 roku a super akorat tady neni denni sviceni...
ja muzu pridat do mlyna na nissanu jsem vyzkousel jak Philips x-treme power H7 a ted mam Osram nightbreaker a musim rict ze ta Osram sviti opravdu lepe az moc dobre , takove ty obyc. lucas, tesla, apod. ty jsem taky prozkousel ale nic se nevyrovna celkem "levne" osram 360 kc pry vydrz je slabsi ale uz je tam mam 1,5 roku a super akorat tady neni denni sviceni...
|
|
07.03.2011 17:18 -
|
2376669
|
|
9000petr
|
|
|
Tie mám C5-tku osadenu Osram nightbreaker H7 a H4 a svietia neporovnatežne lepie no a kožko vydria to neviem mám ich cca 4 mesiace...
Tie mám C5-tku osadenu Osram nightbreaker H7 a H4 a svietia neporovnatežne lepie no a kožko vydria to neviem mám ich cca 4 mesiace...
|
|
07.03.2011 20:28 -
|
2376686
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Citronek napsal(a): ale uz je tam mam 1,5 roku
Já mám jednu no name H7 v garái u tak sedm let ... super výdr , jetě toti nesvítila .
Proč měříte ivotnost árovky na roky , ne na ujeté km ??? Někdo za rok a půl najede 60 000 km , někdo sotva 10 000 km , co je při průměrné rychlosti 50 km/h doba provozu ( svícení ) 1200 hodin proti 200 hodinám !!
ale uz je tam mam 1,5 roku
Já mám jednu no name H7 v garái u tak sedm let ... super výdr , jetě toti nesvítila .
Proč měříte ivotnost árovky na roky , ne na ujeté km ??? Někdo za rok a půl najede 60 000 km , někdo sotva 10 000 km , co je při průměrné rychlosti 50 km/h doba provozu ( svícení ) 1200 hodin proti 200 hodinám !!
|
|
07.03.2011 21:04 -
|
2376692
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Někde jsem četl, e ivotnost standartní H7 je 500 hodin.
Někde jsem četl, e ivotnost standartní H7 je 500 hodin.
|
|
07.03.2011 21:32 -
|
2376703
|
|
C5stepan
|
|
|
Hodně čte? Denní svícení (rozsvěcení, zhasínání) nedělá árovkám dobře.
Hodně čte? Denní svícení (rozsvěcení, zhasínání) nedělá árovkám dobře.
|
|
08.03.2011 09:04 -
|
2376729
|
|
Nesebr
|
|
|
.link.
Cim vetsi svitivost, tim mensi zivotnost. Obzvlast OSRAM.
http://data.idnes.cz/g/auto/infografika_autozarovky.html
Cim vetsi svitivost, tim mensi zivotnost. Obzvlast OSRAM.
|
|
08.03.2011 09:46 -
|
2376732
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Taková zajímavost ... právě OSRAM je dodavatelem árovek pro PSA (Peugeot - Citroën). Minulý týden jsem koupil v Citroënu árovky H7 - obj.č. 621697 se slevou 60% za 68 kč/kus. (Původní cena 170 kč) Na krabičkách jsou malá loga Peugeotu a Citroën, a na árovce z vnitřní strany je kromě popisu typu árovky také výrobce OSRAM.
Uvidím jak dlouho vydrí... zatím mi vydrely árovky (kupuji do 100 kč = levné, neznačkové výrobce) kolem 4 měsíců kdy za tu dobu najedu kolem 6 - 7 000 km.
Taková zajímavost ... právě OSRAM je dodavatelem árovek pro PSA (Peugeot - Citroën). Minulý týden jsem koupil v Citroënu árovky H7 - obj.č. 621697 se slevou 60% za 68 kč/kus. (Původní cena 170 kč) Na krabičkách jsou malá loga Peugeotu a Citroën, a na árovce z vnitřní strany je kromě popisu typu árovky také výrobce OSRAM.
Uvidím jak dlouho vydrí... zatím mi vydrely árovky (kupuji do 100 kč = levné, neznačkové výrobce) kolem 4 měsíců kdy za tu dobu najedu kolem 6 - 7 000 km.
|
|
27.03.2011 20:46 -
|
2380786
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
tak po prvnim neuspesne vymene H7 ( vzdal po 40 minutach) jsem se dneska odhodlal a konecne vymenil obe zarovky zato sice uz pouzite OSRAM nightbreaker... vlevo to slo celkem fajn (kdyz stojim pred autem) ale prava strana to byl porod, musel jsem vyndat baterku a ani tak to neslo...konektor byl trochu upeceny viz fotky...
nejak jsem ho sekundakem slepil a dal zpet a drzi v pohode akorat pri pristi vymene bude asi treba novy plastovy konektor, zkusim Citroen co mi na to povi nebo spis vrakac...
jenze musel tam byt duvod proc se tak pripalil ? ale jaky ? chapu silene odbery a zahrivani 55W zarovky ale az tak ?
jo k tem osramam dal jsem tam ty 1,5 roku pouzivane z minuleho auta kde za ten cas najeto okolo 25000km ,z toho tipuju svitili tak max. 15tkm...
tak po prvnim neuspesne vymene H7 ( vzdal po 40 minutach) jsem se dneska odhodlal a konecne vymenil obe zarovky zato sice uz pouzite OSRAM nightbreaker... vlevo to slo celkem fajn (kdyz stojim pred autem) ale prava strana to byl porod, musel jsem vyndat baterku a ani tak to neslo...konektor byl trochu upeceny :-o viz fotky...
nejak jsem ho sekundakem slepil a dal zpet a drzi v pohode akorat pri pristi vymene bude asi treba novy plastovy konektor, zkusim Citroen co mi na to povi nebo spis vrakac...
jenze musel tam byt duvod proc se tak pripalil ? ale jaky ? chapu silene odbery a zahrivani 55W zarovky ale az tak ?
jo k tem osramam dal jsem tam ty 1,5 roku pouzivane z minuleho auta kde za ten cas najeto okolo 25000km ,z toho tipuju svitili tak max. 15tkm...
Přílohy: IMAG0045.jpg ( 36515b ) - cast konektrou H7 IMAG0047.jpg ( 103745b ) - cely konektor H7 |
|
27.03.2011 21:11 -
|
2380809
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Mne taky praskla ta plastova krytka / konektor, holt se to vyhreje teplem a pak rad praskne. Samotnej kovovej faston jsem mel taky pripecenej, na konektoru zadny viditelny prechodaky...povazuju to za "normalni"....
Mne taky praskla ta plastova krytka / konektor, holt se to vyhreje teplem a pak rad praskne. Samotnej kovovej faston jsem mel taky pripecenej, na konektoru zadny viditelny prechodaky...povazuju to za "normalni"....
|
|
28.03.2011 00:34 -
|
2380856
|
|
stejskli
|
|
|
Měnil jsem H7 v levém světlometu, a překvapilo mě, jak je tam dost prostoru po vyndání baterie. Po zkuenostech z Xantie a příbězích odtud jsem ten přístup čekal horí. ílenost je ale vyndávání konektoru, uvnitř to rukou nelo vůbec. Dalí průvih je zaháknutí té pruinky - proč ji nejde jednodue vyháknout ven do obou stran, jako to bylo v Xantii? Tohle prostě nepochopím, tady v C5 to vyaduje úplně zbytečný násilí... Nakonec se povedlo, ale u se děsím, jak to bude vypadat u pravého reflektoru.
Měnil jsem H7 v levém světlometu, a překvapilo mě, jak je tam dost prostoru po vyndání baterie. Po zkuenostech z Xantie a příbězích odtud jsem ten přístup čekal horí. ílenost je ale vyndávání konektoru, uvnitř to rukou nelo vůbec. Dalí průvih je zaháknutí té pruinky - proč ji nejde jednodue vyháknout ven do obou stran, jako to bylo v Xantii? Tohle prostě nepochopím, tady v C5 to vyaduje úplně zbytečný násilí... Nakonec se povedlo, ale u se děsím, jak to bude vypadat u pravého reflektoru.
|
|
28.03.2011 12:28 -
|
2380919
|
|
jumep
|
|
|
no odhaknut to nikdy nebol problem, pokial som to teda nerobil opacne
hore je to len ako usko uchytene a odklopi sa pruzina, skor je teda zabite to sundanie konektoru, toboz u c5 2 kde to je este aj hlboko ... skutocne by ma zaujimalo kto sa nad tym tak hlboko zamyslel ze to umiestnil tak hlboko
pri 1.6 je este na vrazdu aj ten snimac k fapu ... kade sa tam da zboku dost "dobre" dostat pri inych autach
no odhaknut to nikdy nebol problem, pokial som to teda nerobil opacne :)
hore je to len ako usko uchytene a odklopi sa pruzina, skor je teda zabite to sundanie konektoru, toboz u c5 2 kde to je este aj hlboko ... skutocne by ma zaujimalo kto sa nad tym tak hlboko zamyslel ze to umiestnil tak hlboko :)
pri 1.6 je este na vrazdu aj ten snimac k fapu ... kade sa tam da zboku dost "dobre" dostat pri inych autach
|
|
28.03.2011 13:36 -
|
2380935
|
|
TomasT
|
|
|
Vy máte ale problémy
Posledně jsem árovku z donucení vyměňoval u sjezdovky v 8 hodin večer potmě - celé jen po hmatu a za 5 minut to bylo i s vyndáním a vrácením baterie. (je pravda, e jsem to ten měsíc měnil u potřetí )
Musím někdy vyzkouet i druhou stranu, ale asi je tam nějaká trvanlivějí árovka (od koupě auta rok a cca 16000km)
Vy máte ale problémy :-)
Posledně jsem árovku z donucení vyměňoval u sjezdovky v 8 hodin večer potmě - celé jen po hmatu a za 5 minut to bylo i s vyndáním a vrácením baterie. (je pravda, e jsem to ten měsíc měnil u potřetí :-d )
Musím někdy vyzkouet i druhou stranu, ale asi je tam nějaká trvanlivějí árovka (od koupě auta rok a cca 16000km)
|
|
| |
|
|