| | |
05.04.2008 18:42 -
Výměna árovek - přední halogenová světla
|
168549
|
|
zdenek1214
|
|
|
Ahoj Citroňáci. Jak jsem ji dříve psal, mám C5 z r. 2005. V návodu k pouití je popsán postup na výměnu árovek takovým způsobem, e jsem to nepochopil. Nemáte podrobnějí návod na výměnu árovek? Popis - sundejte sklo světlometu... Jak? Kde? Nebo zezadu? Je tam málo místa na ruce a jetě hůř vidět.
Ahoj Citroňáci. Jak jsem ji dříve psal, mám C5 z r. 2005. V návodu k pouití je popsán postup na výměnu árovek takovým způsobem, e jsem to nepochopil. Nemáte podrobnějí návod na výměnu árovek? Popis - sundejte sklo světlometu... Jak? Kde? Nebo zezadu? Je tam málo místa na ruce a jetě hůř vidět.
|
|
17.04.2008 18:06 -
Re: Výměna árovek - přední halogenová světla
|
168550
|
|
Kárl
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Dnes jsem měnil xenonovou výbojku na levé straně, není to moc velký problém jen je tam horí přístup, vyndal jsem baterku a odendal kulaté krytky které jsou na kadou árovku zvlá, výbojka je zajitěna takovým perem. Předpokládám e u halogenů to bude stejné.
Dnes jsem měnil xenonovou výbojku na levé straně, není to moc velký problém jen je tam horí přístup, vyndal jsem baterku a odendal kulaté krytky které jsou na kadou árovku zvlá, výbojka je zajitěna takovým perem. Předpokládám e u halogenů to bude stejné.
|
|
20.04.2008 15:06 -
|
168551
|
|
zdenec
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tento problém řeím kadého půl roku. árovky nevydrí. Je to jednoduché. Poprvé jsem si zoufal, ale jde to dobře. Musí se to dělat po hmatu. Ze zadu otočením se sejme plastový kryt. Stáhne se patice árovky. Prstem se vyhákne zajiovací pérko. Potom ji vadná árovka jde lehce vyjmout. Nasadit novou vyaduje dívat se z venku, aby árovka byla správně zasunuta do krytu a ne mimo. Potom je artistický výkon udret árovku ve správné poloze a zaháknout pérko. Rovná plocha na patici árovka patří nahoru!!! Jakmile drí pérko je vyhráno. Nasadit patici a uzavřít víčko. Jediný problém, který mám je, e vdy nechám kus kůe na hranách otvoru, protoe projektent, který reflektor navrhoval má asi mení ruku.
Tento problém řeím kadého půl roku. árovky nevydrí. Je to jednoduché. Poprvé jsem si zoufal, ale jde to dobře. Musí se to dělat po hmatu. Ze zadu otočením se sejme plastový kryt. Stáhne se patice árovky. Prstem se vyhákne zajiovací pérko. Potom ji vadná árovka jde lehce vyjmout. Nasadit novou vyaduje dívat se z venku, aby árovka byla správně zasunuta do krytu a ne mimo. Potom je artistický výkon udret árovku ve správné poloze a zaháknout pérko. Rovná plocha na patici árovka patří nahoru!!! Jakmile drí pérko je vyhráno. Nasadit patici a uzavřít víčko. Jediný problém, který mám je, e vdy nechám kus kůe na hranách otvoru, protoe projektent, který reflektor navrhoval má asi mení ruku.
|
|
11.03.2009 19:26 -
|
520760
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Dnes jsem vyměňoval obě výbojky xenonů. Dost jsem u toho nadával, ale povedlo se. Udělal jsem u toho pár fotek, tak je dám do galerie.
Postup je tak jak popisuje "zdenec" jenom u xenonů se musí pootočit a sundat konektor napájení výbojky, potom se vyhákne perko, které drí výbojku D2R a výbojka se vyndá.
Potom vloíme novou výbojku. Výřez na patici výbojky směřuje nahoru a drátek vedle baňky směřuje dolů. Potom zahákneme zpět perko přidrující výbojku ve světle. Dále nasadíme konektor napájení a pootočíme ho do svislé polohy. Nasadíme krytky světel a máme hotovo.
Před prací na levém světle doporučuji vyjmout akumulátor a na pravém světle povolit nádobku LDS ze dvou roubů na blatníku
Dnes jsem vyměňoval obě výbojky xenonů. Dost jsem u toho nadával, ale povedlo se. Udělal jsem u toho pár fotek, tak je dám do galerie.
Postup je tak jak popisuje "zdenec" jenom u xenonů se musí pootočit a sundat konektor napájení výbojky, potom se vyhákne perko, které drí výbojku D2R a výbojka se vyndá.
Potom vloíme novou výbojku. Výřez na patici výbojky směřuje nahoru a drátek vedle baňky směřuje dolů. Potom zahákneme zpět perko přidrující výbojku ve světle. Dále nasadíme konektor napájení a pootočíme ho do svislé polohy. Nasadíme krytky světel a máme hotovo.
Před prací na levém světle doporučuji vyjmout akumulátor a na pravém světle povolit nádobku LDS ze dvou roubů na blatníku
|
|
18.03.2009 11:56 -
|
659391
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Po přečtení příspěvků na toto téma jsem se moc těil, a budu měnit oko svému Fanynovi. No a dočkal jsem se. Jeliko jsem v jádru optimista a teoreticky vybaven z fóra, zakoupiv nový halogen, jal jsem se ho měnit. Jeliko mi přilo frustrující rozebrat kvůli árovce půl auta, pokusil jsem se o prostou výměnu (levá strana). Po pouhých 10-ti minutách, kdy se naí tichou ulicí rozléhali stále jadrnějí komentáře o původu, vzrůstu a sexuální orientaci konstruktéra, jsem to vzdal a litujíce, e se nekamarádím s hybridem mistra Yody a Saxany, jsem se odebral do servisu. Byli vstřícní a ochotní a s tvrzením, e mění árovky vem C5 v okolí, mi ji ihned a ZDARMA vyměnili. Natěstí mají mechanika mladého, ikovného a hlavně ÚTLÉHO.
Po přečtení příspěvků na toto téma jsem se moc těil, a budu měnit oko svému Fanynovi:-d. No a dočkal jsem se. Jeliko jsem v jádru optimista a teoreticky vybaven z fóra, zakoupiv nový halogen, jal jsem se ho měnit. Jeliko mi přilo frustrující rozebrat kvůli árovce půl auta, pokusil jsem se o prostou výměnu (levá strana). Po pouhých 10-ti minutách, kdy se naí tichou ulicí rozléhali stále jadrnějí komentáře o původu, vzrůstu a sexuální orientaci konstruktéra, jsem to vzdal a litujíce, e se nekamarádím s hybridem mistra Yody a Saxany, jsem se odebral do servisu. Byli vstřícní a ochotní a s tvrzením, e mění árovky vem C5 v okolí, mi ji ihned a ZDARMA vyměnili:palec. Natěstí mají mechanika mladého, ikovného a hlavně ÚTLÉHO;-).
|
|
24.03.2009 10:49 -
|
659629
|
|
Limax
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravím, s výměnou árovek mám podobné zkuenosti. Poprvé mně to trvalo asi hodinu a doufám, e mě u toho nikdo neslyel. Tehdy jsem uvaoval i o tom jestli nebude rychlejí demontovat nárazník, vyndat světla a vyměnit árovky venku. Jak si ale člověk jednou vezme zrcátko a prohlídne si co má kde a jak udělat, tak to jde i potmě.
Zdravím, s výměnou árovek mám podobné zkuenosti. Poprvé mně to trvalo asi hodinu a doufám, e mě u toho nikdo neslyel. Tehdy jsem uvaoval i o tom jestli nebude rychlejí demontovat nárazník:-), vyndat světla a vyměnit árovky venku. Jak si ale člověk jednou vezme zrcátko a prohlídne si co má kde a jak udělat, tak to jde i potmě.
|
|
24.03.2009 21:41 -
|
659645
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Díky vem za příspěvky. S obavami jsem el do výměny árovky na levé straně. Po prostudování vech příspěvků, po vyndání akumulátoru a prohlédnutí zrcátkem mi výměna trvala max. 10 minut.
Díky vem za příspěvky. S obavami jsem el do výměny árovky na levé straně. Po prostudování vech příspěvků, po vyndání akumulátoru a prohlédnutí zrcátkem mi výměna trvala max. 10 minut.
|
|
24.03.2009 22:00 -
|
659647
|
|
jumep
|
|
|
v profile mam fotky zo zhoretych svetiel, ale je to tam videt ako to tam je umiestnene a upevnene, vymena neni nijak zlozita ked vies ako to tam je
v profile mam fotky zo zhoretych svetiel, ale je to tam videt ako to tam je umiestnene a upevnene, vymena neni nijak zlozita ked vies ako to tam je :)
|
|
07.04.2009 19:43 -
|
659899
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Poté, co odela árovka i na pravé straně, vrhnul jsem se beze strachu do výměny. A tady to trvalo ani ne 5 minut. JUMEP _ ty fotky jsou super!!! U to nebylo na náhodu, ale cílené!!!
Poté, co odela árovka i na pravé straně, vrhnul jsem se beze strachu do výměny. A tady to trvalo ani ne 5 minut. JUMEP _ ty fotky jsou super!!! U to nebylo na náhodu, ale cílené!!!
|
|
01.07.2009 20:53 -
|
873397
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Pro Nezmar. Kdy povoli nádobku na LDS (ty dvě matice M6), kam nádobku vyhne? Nevykubne se z nějakého jiného, mně zatím neznámého, otvoru či hadice a nebudu mít kapalinu na botech? Nepomohlo by odpojit ten konektor dole pod nádobkou (asi k čerpadlu) při odpojené baterii?
Pro Nezmar. Kdy povoli nádobku na LDS (ty dvě matice M6), kam nádobku vyhne? Nevykubne se z nějakého jiného, mně zatím neznámého, otvoru či hadice a nebudu mít kapalinu na botech? Nepomohlo by odpojit ten konektor dole pod nádobkou (asi k čerpadlu) při odpojené baterii?
|
|
01.07.2009 20:56 -
|
873398
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Při vyhnutí nádobky se můe stát e povolí spodní hadice jen lehce ti to začne prosakovat není to tlaková hadice take bacha na to vlastní zkuenost
Při vyhnutí nádobky se můe stát e povolí spodní hadice jen lehce ti to začne prosakovat není to tlaková hadice take bacha na to vlastní zkuenost :-o
|
|
01.07.2009 21:04 -
|
873401
|
|
Maxifik
|
|
|
Jak koukám na obrázek, tak i dolů vede vývod zkrz někajou gumovou průchodku. To vede kam? Tu silnějí přední a slabí zadní hadičku bych si ohlídal.
Jak koukám na obrázek, tak i dolů vede vývod zkrz někajou gumovou průchodku. To vede kam? Tu silnějí přední a slabí zadní hadičku bych si ohlídal.
|
|
01.07.2009 21:05 -
|
873402
|
|
jumep
|
|
|
to kvoli ziarovke davate dole nadobku LDS? tak to si myslim ze uz mozete dat dole naraznik a cele svetlo
pri ziarovke si clovek pomrmle a nauci sa nadavat francuzsky, ale postupom casu to ide raz dva ....
to kvoli ziarovke davate dole nadobku LDS? tak to si myslim ze uz mozete dat dole naraznik a cele svetlo :D
pri ziarovke si clovek pomrmle a nauci sa nadavat francuzsky, ale postupom casu to ide raz dva ....
|
|
01.07.2009 21:10 -
|
873409
|
|
Maxifik
|
|
|
JO, nadávat umín, ale jinak mé "útlé" ruce úměrné tělesné hmotnosti 200kg se nikam moc nevejdou a potřebujou hodně místa
JO, nadávat umín, ale jinak mé "útlé" ruce úměrné tělesné hmotnosti 200kg se nikam moc nevejdou a potřebujou hodně místa :-)
|
|
01.07.2009 21:16 -
|
873415
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Raději nárazník u jsme to tady řeili (také jsem to absolvoval)
Raději nárazník u jsme to tady řeili (také jsem to absolvoval)
|
|
01.07.2009 22:09 -
|
873418
|
|
tief
|
|
|
rozhodne radsej naraznik dole , neni to taka tragedia ...
rozhodne radsej naraznik dole , neni to taka tragedia ...
|
|
08.07.2009 01:53 -
|
873566
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Má někdo páru, jak se mění parkovačka vlevo u C5 II - v návodu píou, e je potřeba sundat sklo světlometu, ale to je tak asi vechno.
Předpokládám, e i tady je potřeba vyndat baterku. Na jak dlouho jí můu vyndat, aby auto nezapomnělo nějaký hodnoty a co pak musim udělat, a jí tam pak dám zpět?
Má někdo páru, jak se mění parkovačka vlevo u C5 II - v návodu píou, e je potřeba sundat sklo světlometu, ale to je tak asi vechno.
Předpokládám, e i tady je potřeba vyndat baterku. Na jak dlouho jí můu vyndat, aby auto nezapomnělo nějaký hodnoty a co pak musim udělat, a jí tam pak dám zpět?
|
|
08.07.2009 06:53 -
|
873567
|
|
m.ledl
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
To "sundání skla světlometu" je dle mého názoru jen "překladatelský oříek" Myslím e je tím mylena ta gumová krytka v zadní části světlometu, osobně jsem levou parkovačku vyměnil bez sundání baterie, ale je to porod a chápu e ne kadý tam tlapinu dostane...
To "sundání skla světlometu" je dle mého názoru jen "překladatelský oříek" :-) Myslím e je tím mylena ta gumová krytka v zadní části světlometu, osobně jsem levou parkovačku vyměnil bez sundání baterie, ale je to porod:-)))) a chápu e ne kadý tam tlapinu dostane...
|
|
08.07.2009 08:40 -
|
873570
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
no s tim prekladem to je fakt protoze svetlo je slepene se sklem dohromady take jsem to hned po koupi studoval jinak uz jsem menil vsechny zarovky a je to dost narocne ja jsem tedy nesundaval nic pouzivam sadu zrcatek abych tam videl na tu ruku kam a co ale jedna zarovka je tak na hodinku takze nic moc a to jeste ty parkovacky moc nevydrzi takze pramyslim zdali bych nevyndal cele svetlo a nedal misto parkovacky sadu del diod jako to ma BMW
no s tim prekladem to je fakt protoze svetlo je slepene se sklem dohromady take jsem to hned po koupi studoval jinak uz jsem menil vsechny zarovky a je to dost narocne ja jsem tedy nesundaval nic pouzivam sadu zrcatek abych tam videl na tu ruku kam a co ale jedna zarovka je tak na hodinku takze nic moc a to jeste ty parkovacky moc nevydrzi takze pramyslim zdali bych nevyndal cele svetlo a nedal misto parkovacky sadu del diod jako to ma BMW
|
|
| |
|
|