| | |
22.06.2008 23:26 -
Brzdová světla
|
168430
|
|
Bery62
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj, mým problémem jsou brzdová světla. Přestala svítit a nemohu najít příčinu. Pojistky jsem zkontroloval, byly v pořádku ale pro jistotu jsem je vyměnil. Spínače u pedálu brzdy se zdají být také v pořádku. Tak zatím nevím co dělat dál. Pokud někdo ví co a jak, budu mu vděčen za radu.
Ahoj, mým problémem jsou brzdová světla. Přestala svítit a nemohu najít příčinu. Pojistky jsem zkontroloval, byly v pořádku ale pro jistotu jsem je vyměnil. Spínače u pedálu brzdy se zdají být také v pořádku. Tak zatím nevím co dělat dál. Pokud někdo ví co a jak, budu mu vděčen za radu.
|
|
01.12.2008 16:43 -
Re: Brzdová světla
|
168431
|
|
jendapuza
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, mám úplně stejný problém, taky jsem prohlédl pojistky i spínače a nic. Podařilo se ti nějako vyřeit???
Ahoj, mám úplně stejný problém, taky jsem prohlédl pojistky i spínače a nic. Podařilo se ti nějako vyřeit???
|
|
14.12.2008 11:14 -
|
168432
|
|
jendapuza
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Nazdar lidi, tak ty brzdový světla jsem pořeil s kámoem v servisu. lo jen o patný kontakt, stačí rozebrat a očistit. Čego
Nazdar lidi, tak ty brzdový světla jsem pořeil s kámoem v servisu. lo jen o patný kontakt, stačí rozebrat a očistit. Čego
|
|
14.12.2008 19:12 -
|
168433
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
A vo tom to je. Větina podobných závad se nechá s trocho, někdy i s dost velkou trpělivostí doma odstranit.
A vo tom to je. Větina podobných závad se nechá s trocho, někdy i s dost velkou :-) trpělivostí doma odstranit.
|
|
20.05.2011 06:39 -
|
2391290
|
|
JirkaŘ
|
|
|
kontakt na árovce. Je to sice zvlátní, ale postupně jsem téměř vechny patice pro árovky jsem musel projet sprejem na kontakty. Vynechávaly blinkry, nesvítilo zadní světlo. árovky v pořádku... po té co jsem kontakty očistil, a mám je od té doby máznuté, jsou bez problémů. Pozor ! V zadní skupinové svítilně můe odejít kontakt na patici. Mě "uhnil" po esti letech provozu ! Musel jsem nakonec koupit nový svazek kabeláe s paticí v Citroënu. Jeden z plíků který dává "ávu" árovce odpadl. Toto se týká situace kdy nesvítí jen jedna árovka. (1 brzdové... 1 poziční... 1 blinkr)
Pokud tobě nesvítí ádné ze 3 moných brzdových... tak je problém v kabelech před tím. Nezbývá ne jít po kabelech. Hledat kde jetě áva jde... a kde u ne.
kontakt na árovce. Je to sice zvlátní, ale postupně jsem téměř vechny patice pro árovky jsem musel projet sprejem na kontakty. Vynechávaly blinkry, nesvítilo zadní světlo. árovky v pořádku... po té co jsem kontakty očistil, a mám je od té doby máznuté, jsou bez problémů. Pozor ! V zadní skupinové svítilně můe odejít kontakt na patici. Mě "uhnil" po esti letech provozu ! Musel jsem nakonec koupit nový svazek kabeláe s paticí v Citroënu. Jeden z plíků který dává "ávu" árovce odpadl. Toto se týká situace kdy nesvítí jen jedna árovka. (1 brzdové... 1 poziční... 1 blinkr)
Pokud tobě nesvítí ádné ze 3 moných brzdových... tak je problém v kabelech před tím. Nezbývá ne jít po kabelech. Hledat kde jetě áva jde... a kde u ne.
Přílohy: zadní svazek světla.jpg ( 171650b ) - |
|
23.05.2011 16:37 -
|
2391854
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Ahoj , take mam problem z brzdovymi svetly . me sviti jen jedno a to leve ostatni dve nejdou nevite nekdo kudy tam vede svazek a co vsechno se musi rozdelat nez neco nekde urvu ??
Ahoj , take mam problem z brzdovymi svetly . me sviti jen jedno a to leve ostatni dve nejdou nevite nekdo kudy tam vede svazek a co vsechno se musi rozdelat nez neco nekde urvu ??
|
|
13.08.2011 12:28 -
zadní brzdová světla
|
2406933
|
|
VEVERAK
|
|
|
Ahoj včera jsem zjistil e mě nejde leve a třeti světlo brzdove nevite někod čim to ? je to arovkou nebo pojistka ?
leve brzdove funguje.mam C5 2004 KOMBIK
DIKY
Ahoj včera jsem zjistil e mě nejde leve a třeti světlo brzdove nevite někod čim to ? je to arovkou nebo pojistka ?
leve brzdove funguje.mam C5 2004 KOMBIK
DIKY
|
|
13.08.2011 12:37 -
Re: zadní brzdová světla
|
2406935
|
|
jruze
|
|
|
U prostředního dost často zoxidované kontakty,nebo přeruené vedení - chce to proměřit.
U prostředního dost často zoxidované kontakty,nebo přeruené vedení - chce to proměřit.
|
|
13.08.2011 12:56 -
|
2406940
|
|
VEVERAK
|
|
|
OK,MRKNU NA TO JINAK DLEC MANUALU TO MUE BYT I POJISTKY ?
OK,MRKNU NA TO JINAK DLEC MANUALU TO MUE BYT I POJISTKY ?
|
|
13.08.2011 16:01 -
|
2406957
|
|
flyteSVK
|
|
|
poistky nie, kedze prave brzdove svetlo ti funguje
poistky nie, kedze prave brzdove svetlo ti funguje
|
|
13.08.2011 19:23 -
Re: zadni svtla brzdova
|
2406984
|
|
VEVERAK
|
|
|
NO JA myslel e kdy nebo jsme nael e pojistka pro levou stranu a prostředni brzdove světlo ma svoji pojistku a prave taky zvla...myslite tedy e to mue byt arovka ?
NO JA myslel e kdy nebo jsme nael e pojistka pro levou stranu a prostředni brzdove světlo ma svoji pojistku a prave taky zvla...myslite tedy e to mue byt arovka ?
|
|
13.08.2011 20:06 -
|
2406990
|
|
Mamlas
|
|
|
Nejjednodussi je tu zarovku zkontrolovat - prace ani ne na pet minut.
Treti brzdove svetlo je kapitola sama pro sebe. Kvuli pronikajici vlhkosti doslova hnijou soucastky na plosnem spoji i plosnak sam. Lze ale celkem jednodusse opravit. Treti brzdovy se tu uz resilo tak staci dohledat.
Nejjednodussi je tu zarovku zkontrolovat - prace ani ne na pet minut.
Treti brzdove svetlo je kapitola sama pro sebe. Kvuli pronikajici vlhkosti doslova hnijou soucastky na plosnem spoji i plosnak sam. Lze ale celkem jednodusse opravit. Treti brzdovy se tu uz resilo tak staci dohledat.
|
|
13.08.2011 20:23 -
|
2406993
|
|
JirkaŘ
|
|
|
VEVERAK: Já mám taky ten samý ročník v kombíku a asi rok zpátky jsem řeil PROČ mi nechce pořád svítit levé zadní brzdové světlo. árovky jsem měnil a nic... po prohlídce patice, do které se árovka dává bylo ve jasné - patné kontakty, plíek téměř upadl, následně jsem musel koupit nový svazek kabelu. Byl to díl číslo 6534KA za 271 kč. Tady je zobrazení + fotka dílu (a faktury)
Doporučuji ti (stejně jako dalí) rozebrat světlo, podívat se nejprve na árovku. Pak a hledat dále.... můe to být ale jen árovka.
VEVERAK: Já mám taky ten samý ročník v kombíku a asi rok zpátky jsem řeil PROČ mi nechce pořád svítit levé zadní brzdové světlo. árovky jsem měnil a nic... po prohlídce patice, do které se árovka dává bylo ve jasné - patné kontakty, plíek téměř upadl, následně jsem musel koupit nový svazek kabelu. Byl to díl číslo 6534KA za 271 kč. Tady je zobrazení + fotka dílu (a faktury)
Doporučuji ti (stejně jako dalí) rozebrat světlo, podívat se nejprve na árovku. Pak a hledat dále.... můe to být ale jen árovka.
Přílohy: zadní svazek světla.jpg ( 171650b ) - zadní světlo.jpg ( 64404b ) - |
|
14.08.2011 19:48 -
|
2407122
|
|
VEVERAK
|
|
|
Tak jsem sundal kryt a zjistil jsem e arovka je praskla tedy jak je dvouvlaknova tak to vlakno ktere je pro brzdu tak je prdle a to co sviti je ok...je mony e jak prasklo to vlakno na brzdu tak e by to spalilo i pojistku ?a pokud ano ty pojistky sjou v motoru ? diky moc vem za pomoc
Tak jsem sundal kryt a zjistil jsem e arovka je praskla tedy jak je dvouvlaknova tak to vlakno ktere je pro brzdu tak je prdle a to co sviti je ok...je mony e jak prasklo to vlakno na brzdu tak e by to spalilo i pojistku ?a pokud ano ty pojistky sjou v motoru ? diky moc vem za pomoc
|
|
14.08.2011 21:11 -
|
2407169
|
|
jumep
|
|
|
preco riesis stale poistku?
vymen ziarovku a oprav si tretie brzdove
ziarovka je uplne bezna vec a tretie brzdove je ako uz bolo povedane kapitola sama o sebe ...
preco riesis stale poistku?
vymen ziarovku a oprav si tretie brzdove
ziarovka je uplne bezna vec a tretie brzdove je ako uz bolo povedane kapitola sama o sebe ...
|
|
14.08.2011 21:24 -
|
2407175
|
|
JirkaŘ
|
|
|
A árovku jsi vyměnil a pořád nic ? Ano, patří tam dvouvláknová. Jedna je zadní světlo (rozsvítí se spolu s tlumenými a parkovačkami .... to jsou ty přední ) a to druhé vlákno je od brzdového světla. Jestli "prdlo", tak by výměna za novou árovku měla stačit. Pojistku jsem nikdy u toho neřeil. Měla by být pod volantem po levé straně. Je to pojistková skříň označovaná jako B1 podle manuálu str.135 (Oddělat kastlík, přihrádku, je to za ní. V manuálu k vozu je tato označená jako F5 o hodnotě 15 Ampér . Manuál najde tady ke staení : .link. (Pokud ho nemá) Podle obrázku str.134 je to skřínka B1 horní řada pojistek, v pořadí pod číslem 5 z levé strany - modrá. Zkontroluj jen pojistku, pokud bude dobrá, tak potom jedině zkusit kontakty v patici (při zmáčknuté brzdě, bude ti svítit taky funkční pravé zadní brzdové světlo).
A árovku jsi vyměnil a pořád nic ? Ano, patří tam dvouvláknová. Jedna je zadní světlo (rozsvítí se spolu s tlumenými a parkovačkami .... to jsou ty přední :-) ) a to druhé vlákno je od brzdového světla. Jestli "prdlo", tak by výměna za novou árovku měla stačit. Pojistku jsem nikdy u toho neřeil. Měla by být pod volantem po levé straně. Je to pojistková skříň označovaná jako B1 podle manuálu str.135 (Oddělat kastlík, přihrádku, je to za ní. V manuálu k vozu je tato označená jako F5 o hodnotě 15 Ampér . Manuál najde tady ke staení : http://www.c5club.cz/files/pdf/c5_3.pdf (Pokud ho nemá) Podle obrázku str.134 je to skřínka B1 horní řada pojistek, v pořadí pod číslem 5 z levé strany - modrá. Zkontroluj jen pojistku, pokud bude dobrá, tak potom jedině zkusit kontakty v patici (při zmáčknuté brzdě, bude ti svítit taky funkční pravé zadní brzdové světlo).
|
|
14.08.2011 21:31 -
|
2407183
|
|
VEVERAK
|
|
|
jiank mě sviti při selapnuti prava strana ale leva a třeti brzdove nescviti.....
jiank mě sviti při selapnuti prava strana ale leva a třeti brzdove nescviti.....
|
|
14.08.2011 21:32 -
|
2407189
|
|
jumep
|
|
|
vymenil si tu ziarovku?
3tie brzdove musis dat dole, rozlusknut, opravit zoxidovane spoje / zhnite a zlozit
vymenil si tu ziarovku?
3tie brzdove musis dat dole, rozlusknut, opravit zoxidovane spoje / zhnite a zlozit
|
|
| |
|
|