| | |
04.06.2017 20:53 -
Re: problémy s parkovacím asistentem
|
3071869
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ze jsi slepy je tvuj problem..chce se poradne venovat tomu co ti nekdo v dobre vire poskytne a zdarma
to ze te doma vychovali jak te vychovali a nenaucili ze zakladnim navykum mezi ktere patri alespon podekovat a ne picovat ze to uz mas tu nevyresime..ma rada na zaver zni cti poradne dokumentaci kterou jsi dostal (ode me posledni),protoze v ni jsou veskere odpoovedi na tve dotazy...tim koncim tuto diskusi ,nechci Liborovi pridelavat praci..
no ze jsi slepy je tvuj problem..chce se poradne venovat tomu co ti nekdo v dobre vire poskytne a zdarma
to ze te doma vychovali jak te vychovali a nenaucili ze zakladnim navykum mezi ktere patri alespon podekovat a ne picovat ze to uz mas tu nevyresime..ma rada na zaver zni cti poradne dokumentaci kterou jsi dostal (ode me posledni),protoze v ni jsou veskere odpoovedi na tve dotazy...tim koncim tuto diskusi ,nechci Liborovi pridelavat praci..
|
|
04.06.2017 21:31 -
|
3071875
|
|
ipm
|
Město: Bardoňovo, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
autodiag napsal(a):
Titul chlapce ma pobavil, diky, ale aspon viem nieco o standartoch protokolu pre CAN BUS a rozdiel + zasady + formu dat pre VAN aj CAN. Obe zbernice sa drzia zakladu protokolu CAN Bus a novsie dokonca protokolu CAN 2.0
Ja jsem nepindal, nenadaval... Ty se stale chovas jako kdybych ti urazil tve ego... a s tech tvych materialu vubec nevidim proc konektor 18 pin ma jine zapojeni jak ma byt... Ani to proc nejde pinout 2 a 10 primo na bzucak...
Za pomoc ti jasne ze dekuju a vazim si ji, ale pokud nemam jasno a problem vyresen tak me zajima jen podstata problemu, kdyby mi tve rady pomohli, jasne ze podekuju, jenze ani nemam opraveno a uz rejpes s podekovanim... ty materialy az na posledni stranu mam taky...
Titul chlapce ma pobavil, diky, ale aspon viem nieco o standartoch protokolu pre CAN BUS a rozdiel + zasady + formu dat pre VAN aj CAN. Obe zbernice sa drzia zakladu protokolu CAN Bus a novsie dokonca protokolu CAN 2.0
Ja jsem nepindal, nenadaval... Ty se stale chovas jako kdybych ti urazil tve ego... a s tech tvych materialu vubec nevidim proc konektor 18 pin ma jine zapojeni jak ma byt... Ani to proc nejde pinout 2 a 10 primo na bzucak...
Za pomoc ti jasne ze dekuju a vazim si ji, ale pokud nemam jasno a problem vyresen tak me zajima jen podstata problemu, kdyby mi tve rady pomohli, jasne ze podekuju, jenze ani nemam opraveno a uz rejpes s podekovanim... ty materialy az na posledni stranu mam taky...
|
|
05.06.2017 13:54 -
|
3071953
|
|
ipm
|
Město: Bardoňovo, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Opravené... Nejaký odborník prehodil piny na PA cca 3 kable boli inak zapojene, neriesim preco a kto. Podstatne je ze uz vsetko funguje ako ma... PA status OK
Dakujem autodiag za ochotu, aj ked nazor na strukturu komunikacnych protokolov v zbernici mame rozdielny..
Opravené... Nejaký odborník prehodil piny na PA cca 3 kable boli inak zapojene, neriesim preco a kto. Podstatne je ze uz vsetko funguje ako ma... PA status OK :)
Dakujem autodiag za ochotu, aj ked nazor na strukturu komunikacnych protokolov v zbernici mame rozdielny..
|
|
22.04.2018 15:01 -
|
3152176
|
|
kotelnik
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 45 |
|
|
Tak mi taky přestal fungovat asistent .Tak se zeptam muu tam dat tyto čidla?
.link.
nebo tyto
.link.
Předpokládám e odeli vzadu a jetě před pár dny fungovali jeliko přední jsou u vypnuta v diag-blbli tak se chystám to opravit asi komplet kdyby ty čidla pasovali..Konektory a kabelá jsou o.k jak nové prozvonené navíc..Jinak diag nemám take metoda pokus omyl.Diag jsem chtěl ale nikdo mi neodpovedel ci obyč čip levnej z e-bay je schopen diagnostikovat čidla-ale to patří jinam..
Tak mi taky přestal fungovat asistent :-)) .Tak se zeptam muu tam dat tyto čidla?
https://www.ebay.com/itm/SENSOR-PDC-Einparkhilfe-PARKSENSOR-ULTRASCHALLSENSOR-VORNE-f%C3%BCr-Peugeot-Citroen/112727714847?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
nebo tyto
https://www.ebay.com/itm/PDC-Parking-Sensor-For-Peugeot-307-308-407-Rcz-Partner-Citroen-C6-C4-9663821577/201990415936?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
Předpokládám e odeli vzadu a jetě před pár dny fungovali jeliko přední jsou u vypnuta v diag-blbli tak se chystám to opravit asi komplet kdyby ty čidla pasovali..Konektory a kabelá jsou o.k jak nové prozvonené navíc..Jinak diag nemám take metoda pokus omyl.Diag jsem chtěl ale nikdo mi neodpovedel ci obyč čip levnej z e-bay je schopen diagnostikovat čidla-ale to patří jinam..
|
|
19.04.2019 15:29 -
|
3217314
|
|
Franc121
|
|
|
Ahoj kolegové C5kaři potřebuji poradit a vím e to bude asi větění z křitálové koule, ale přesto to zkusím. klasicky jsem měl chybu p.asistenta tak jsem načetl e mám patné dvě čidla. Ted asi po měsíci co mi přily a já měl čas jsem je chtěl vyměnit, jene u jsem nevěděl které tak jsem to napíchl na diag a ta píe chybu vech osmi a k tomu trvalou závadu napájení snímaču zkrat na - . je mi jasné e zásadní je ten zkrat tedy e nejde napájení. To mi napsala i diag e je chyba v kabelovém svazku. Proel jsem kabely kam jsem se dostal okolo jednotky v kufru, ale pokození nenael. Mohl by jste mě prosím někdo nasměrovat kde nebo co hledat? nebo nesetkal jste se stím někdo? Děkuju
Ahoj kolegové C5kaři potřebuji poradit a vím e to bude asi větění z křitálové koule, ale přesto to zkusím. klasicky jsem měl chybu p.asistenta tak jsem načetl e mám patné dvě čidla. Ted asi po měsíci co mi přily a já měl čas jsem je chtěl vyměnit, jene u jsem nevěděl které tak jsem to napíchl na diag a ta píe chybu vech osmi a k tomu trvalou závadu napájení snímaču zkrat na - . je mi jasné e zásadní je ten zkrat tedy e nejde napájení. To mi napsala i diag e je chyba v kabelovém svazku. Proel jsem kabely kam jsem se dostal okolo jednotky v kufru, ale pokození nenael. Mohl by jste mě prosím někdo nasměrovat kde nebo co hledat? nebo nesetkal jste se stím někdo? Děkuju
|
|
21.04.2019 14:42 -
|
3217510
|
|
Franc121
|
|
|
Tak problém vyřeen
Jak je dnes hezky tak jsem se do toho pustil. Odpojil jsem vechny čidla a zkrat zmizel, take jsem je postupně zapojoval a načítal chyby. Ve finále jsem zjistil e ten zkrat dělá jedno čidlo, take vyměněno.
Píe to ted u jen chybu koherence toho čidla co jsem tam dal, pokud jsem ho dal na jinou pozici chyba se přesunula s čidlem.
Předpokládám e s tím u sám asi nic neudělám a budu muset k někomu na kalibraci jak jsem se tu dočetl někde v jiném vlákně nebo mám divný čidlo, je z aliexpresu tak bych se tomu nedivil.
Máte s tím prosím někdo zkuenosti?
Tak problém vyřeen:-d
Jak je dnes hezky tak jsem se do toho pustil. Odpojil jsem vechny čidla a zkrat zmizel, take jsem je postupně zapojoval a načítal chyby. Ve finále jsem zjistil e ten zkrat dělá jedno čidlo, take vyměněno.
Píe to ted u jen chybu koherence toho čidla co jsem tam dal, pokud jsem ho dal na jinou pozici chyba se přesunula s čidlem.
Předpokládám e s tím u sám asi nic neudělám a budu muset k někomu na kalibraci jak jsem se tu dočetl někde v jiném vlákně nebo mám divný čidlo, je z aliexpresu tak bych se tomu nedivil.
Máte s tím prosím někdo zkuenosti?
|
|
16.05.2019 22:29 -
|
3222778
|
|
jumep
|
|
|
nie, mas spatne cidlo, stava sa to hlavne u cidiel kupenych na aliexprese, ale aj inej druhovyrobi (obcas pomoze ked su vsetky 4 rovnake)
nie, mas spatne cidlo, stava sa to hlavne u cidiel kupenych na aliexprese, ale aj inej druhovyrobi (obcas pomoze ked su vsetky 4 rovnake)
|
|
18.05.2019 11:42 -
|
3223001
|
|
lami
|
Město: Netolice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Přestal mi fungovat parkovací asistent, diagnostika - RRH vnějí snímač 9BD3, lze z tohoto poznat o které čidlo se jedná?
Přestal mi fungovat parkovací asistent, diagnostika - RRH vnějí snímač 9BD3, lze z tohoto poznat o které čidlo se jedná?
|
|
18.05.2019 21:15 -
|
3223034
|
|
jumep
|
|
|
RRH bude rear righ hand, co je pravy zadny vonkajsi
skontrolovat najprv kabelaz a ak ta je ok, tak cidlo
RRH bude rear righ hand, co je pravy zadny vonkajsi
skontrolovat najprv kabelaz a ak ta je ok, tak cidlo
|
|
19.05.2019 08:44 -
|
3223060
|
|
lami
|
Město: Netolice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Dík.
Dík.
|
|
19.05.2019 09:32 -
|
3223067
|
|
jruze
|
|
|
No nebejvá KO větinou ten nad výfukem? ale samo věteckou kouli nemám - no diagbox ti řekne které a do té doby je to asi o ničem (zkus vyměnít to čidlo nad výfukem.
No nebejvá KO větinou ten nad výfukem? ale samo věteckou kouli nemám - no diagbox ti řekne které a do té doby je to asi o ničem;-) (zkus vyměnít to čidlo nad výfukem.
|
|
19.05.2019 22:07 -
|
3223126
|
|
lami
|
|
|
Kdy jsem kontroloval zda nejsou zaoxidované, tak jsem je poté prohodil a pravý je právě ten nad výfukem, rozpadlo se mi na něm to silikonové těsnění, tak to vím jistě.
Kdy jsem kontroloval zda nejsou zaoxidované, tak jsem je poté prohodil a pravý je právě ten nad výfukem, rozpadlo se mi na něm to silikonové těsnění, tak to vím jistě.
|
|
20.05.2019 16:37 -
|
3223161
|
|
lami
|
|
|
Výfuk je tam kde má být, jen to čidlo co bylo nad výfukem jsem dal po kontrole doprava na kraj.
Výfuk je tam kde má být, jen to čidlo co bylo nad výfukem jsem dal po kontrole doprava na kraj.
|
|
22.05.2019 14:25 -
|
3223360
|
|
lami
|
|
|
Nejdříve jsem po kontrole prohodil právě tyto dva senzory a pak byla diagnostika.
Nejdříve jsem po kontrole prohodil právě tyto dva senzory a pak byla diagnostika.
|
|
16.07.2023 21:06 -
|
3364348
|
|
Janmusil10
|
Město: Borovany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Dneska mi přestali fungovat zadní parkovací senzory. Kdy zapnu blinkry, tak blikají zrychleně, ale ádná árovka prasklá není. Kdy je zapnu tlačítkem blikají normálně. Po zařazení zpátečky auto nepípne nic, jenom to napíe, e zadní senzory nejsou nyní k dispozici. Přední senzory funkční. Můe to dělat spínač zpátečky? Ps. vím e více témat se do jednoho vlákna nemá tahat, ale myslim si, e tyto dvě závady spolu souvisí, páč to začalo dělat najednou
Dneska mi přestali fungovat zadní parkovací senzory. Kdy zapnu blinkry, tak blikají zrychleně, ale ádná árovka prasklá není. Kdy je zapnu tlačítkem blikají normálně. Po zařazení zpátečky auto nepípne nic, jenom to napíe, e zadní senzory nejsou nyní k dispozici. Přední senzory funkční. Můe to dělat spínač zpátečky? Ps. vím e více témat se do jednoho vlákna nemá tahat, ale myslim si, e tyto dvě závady spolu souvisí, páč to začalo dělat najednou :D
|
|
22.07.2023 18:45 -
|
3364734
|
|
Janmusil10
|
Město: Borovany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Tak vyřeeno, dělala to kostra v levém světle.
Janmusil10 napsal(a): Dneska mi přestali fungovat zadní parkovací senzory. Kdy zapnu blinkry, tak blikají zrychleně, ale ádná árovka prasklá není. Kdy je zapnu tlačítkem blikají normálně. Po zařazení zpátečky auto nepípne nic, jenom to napíe, e zadní senzory nejsou nyní k dispozici. Přední senzory funkční. Můe to dělat spínač zpátečky? Ps. vím e více témat se do jednoho vlákna nemá tahat, ale myslim si, e tyto dvě závady spolu souvisí, páč to začalo dělat najednou
Tak vyřeeno, dělala to kostra v levém světle.
|
|
09.10.2024 19:19 -
|
3385479
|
|
Pali1979
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Ahojte mám dotaz.
Nefunguje parkovací systém C5III X7 mám zistené cez diagnostiku, e je to pravé, vonkajie zadné čidlo.
Viete mi poradi návod ako na výmenu? Inak čidlo stojí v Citroene 117 to putuje asi kurierom priamo z Francúska stopom.
Ďakujem za pomoc
Ahojte mám dotaz.
Nefunguje parkovací systém C5III X7 mám zistené cez diagnostiku, e je to pravé, vonkajie zadné čidlo.
Viete mi poradi návod ako na výmenu? Inak čidlo stojí v Citroene 117 :nevim to putuje asi kurierom priamo z Francúska stopom.
Ďakujem za pomoc
|
|
| |
|
|