| | |
25.12.2008 17:51 -
Výměna árovky u RZ (SPZ)
|
167859
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Zdar! Můe mi někdo poradit, jak vyměnit árovku u SPZ (kombi). V manuálu je napsané - odstraňte krytku - ale není tam nějaký fígl? Nerad bych něco utrhl. Díky.
Zdar! Můe mi někdo poradit, jak vyměnit árovku u SPZ (kombi). V manuálu je napsané - odstraňte krytku - ale není tam nějaký fígl? Nerad bych něco utrhl. Díky.
|
|
25.12.2008 19:14 -
Re: Výměna árovky u RZ (SPZ)
|
167860
|
|
jumep
|
|
|
je zima, doporucujem to nahriat trocha, napr. teplovzdusna pistol, potom ked to zatiahnes ide to dost lahko , ja to kaslem, vymenim az ked sa otepli nechcem si zlomit ten plast, ono je to sakra krehke v tychto mrazoch
je zima, doporucujem to nahriat trocha, napr. teplovzdusna pistol, potom ked to zatiahnes ide to dost lahko :), ja to kaslem, vymenim az ked sa otepli :) nechcem si zlomit ten plast, ono je to sakra krehke v tychto mrazoch
|
|
25.12.2008 21:32 -
|
167861
|
|
alud
|
|
|
Díky. Taky radi počkám na teplejí počasí. Druhá zatím svítí...
Díky. Taky radi počkám na teplejí počasí. Druhá zatím svítí...
|
|
27.12.2008 09:47 -
|
167862
|
|
spooky
|
Město: Beroun, Auto: | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj, zrovna pred 14ti dny jsem to resil.. nesvitila... a bylo mi jasny ze tam figl je... no.. jal jsem se to zkusit a samozrejme jsem to rozstipnul nastesti cela ta lampicka stoji cca 110 korun tak to nebyla zas takova tragedie (jooo kdyby to nekdo kupoval je to uplne stejny jako na Peugeot 307 takze radsi koupit na "pazouta" protoze tusim je pro nej je levnejsi... ac je to to same..)
Trik je nasledujici..pokud se divas na svetlo tak do prave dirky strcit maly sroubovak nebo neco co se tam vejde a lehce zatlacit smerem doleva (k bilemu "sklicku") a opatrne to jakoby vypacit.. vlastne to malinko vyhnes a zatahnes smerem k sobe.. ono se to odklopi... rozhodne to ale delat v teple... pak jen zacvaknout... Melo by to jit samo i na levou dirku pac je tam jen takovy zobacek
Ahoj, zrovna pred 14ti dny jsem to resil.. nesvitila... a bylo mi jasny ze tam figl je... no.. jal jsem se to zkusit a samozrejme jsem to rozstipnul :) nastesti cela ta lampicka stoji cca 110 korun tak to nebyla zas takova tragedie :)(jooo kdyby to nekdo kupoval je to uplne stejny jako na Peugeot 307 takze radsi koupit na "pazouta" protoze tusim je pro nej je levnejsi... ac je to to same..)
Trik je nasledujici..pokud se divas na svetlo tak do prave dirky strcit maly sroubovak nebo neco co se tam vejde a lehce zatlacit smerem doleva (k bilemu "sklicku") a opatrne to jakoby vypacit.. vlastne to malinko vyhnes a zatahnes smerem k sobe.. ono se to odklopi... rozhodne to ale delat v teple... pak jen zacvaknout... Melo by to jit samo i na levou dirku pac je tam jen takovy zobacek:)
|
|
27.12.2008 12:46 -
|
167863
|
|
alud
|
|
|
spooky díky moc! To je přesně, co jsem předpokládal a takhle se pokusím to udělat (ale a v teple).
spooky díky moc! To je přesně, co jsem předpokládal a takhle se pokusím to udělat (ale a v teple).
|
|
22.03.2009 15:06 -
|
659580
|
|
jendapuza
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
lidi, nevím si rady, půl hodiny jsem se snail dostat do těch mrňavých světel a nic. Hrubou sílu jsem pouít nechtěl, nebo bych to 100% zničil. Poraďte prosím.
lidi, nevím si rady, půl hodiny jsem se snail dostat do těch mrňavých světel a nic. Hrubou sílu jsem pouít nechtěl, nebo bych to 100% zničil. Poraďte prosím.
|
|
22.03.2009 18:49 -
|
659582
|
|
stano1
|
|
|
Má 2 monosti:z vonku al. z vnútra.
Ja som to vybral celé z vnútra a zistil som e to ide aj zvonku
z vonku musí ten priesvitný kryt vypáči malým robovákom. a zvnútra...tapacír dolu a potom sa k tomu dostane.je to tam len nakliknuté.Ak poláme, stojí to okolo 3E take iadna tragédia.
P.S. Doporučujem tam dáva 3W iarovky a nie 5W moc to potom svieti
Má 2 monosti:z vonku al. z vnútra.
Ja som to vybral celé z vnútra a zistil som e to ide aj zvonku:-)
z vonku musí ten priesvitný kryt vypáči malým robovákom. a zvnútra...tapacír dolu a potom sa k tomu dostane.je to tam len nakliknuté.Ak poláme, stojí to okolo 3E take iadna tragédia.
P.S. Doporučujem tam dáva 3W iarovky a nie 5W moc to potom svieti:-))
|
|
27.03.2009 20:19 -
|
659691
|
|
jendapuza
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
mockrát děkuji, tak zkusíme hrubou sílu
mockrát děkuji, tak zkusíme hrubou sílu :-)
|
|
27.03.2009 21:42 -
|
659694
|
|
Bighrosik
|
|
|
Hrubou sílu pouít nemusí, jde to vcelku hladce, kdy je venku kolem deseti stupňů. Zkouel jsem to v zimě a taky mi to nelo. ale teď to lo jak po másle, pouil jsem postup jak popisuje Stano1 z venku.
Hrubou sílu pouít nemusí, jde to vcelku hladce, kdy je venku kolem deseti stupňů. Zkouel jsem to v zimě a taky mi to nelo. ale teď to lo jak po másle, pouil jsem postup jak popisuje Stano1 z venku.:palec
|
|
20.03.2010 19:23 -
|
1807116
|
|
Zanzdm
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Skúal som do tých dierok z jednej aj z druhej strany strka, ale krytku sa mi nedarí odstráni, a ete sa aj skoro opiera o driak PZ, take je tam vežmi málo miesta. Keď pohnem krytkou, hýbe sa celá aj s tou gumou pod ňou, ale nepovolí ( ani po polhodine ). Pripájam aj foto, máte nejaký nápad ?
Skúal som do tých dierok z jednej aj z druhej strany strka, ale krytku sa mi nedarí odstráni, a ete sa aj skoro opiera o driak PZ, take je tam vežmi málo miesta. Keď pohnem krytkou, hýbe sa celá aj s tou gumou pod ňou, ale nepovolí ( ani po polhodine ). Pripájam aj foto, máte nejaký nápad ?
Přílohy: P3200092.JPG ( 2583566b ) - krytka osvetlenia SPZ |
|
20.03.2010 20:44 -
|
1807141
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Do té dírky na boku krycího sklíčka nějakou tyčku a opatrně jakoby roztáhnout do strany (sklíčko udělat irí jak je). Zevnitř sklíčka je malá západka, která zapadá do spodního dílu světla. Prostě česky "zaklapnelizmus". Normálně by bylo logické sklíčko ze stran smáčknout k sobě, ALE tady je to OBRÁCENĚ.
Do té dírky na boku krycího sklíčka nějakou tyčku a opatrně jakoby roztáhnout do strany (sklíčko udělat irí jak je). Zevnitř sklíčka je malá západka, která zapadá do spodního dílu světla. Prostě česky "zaklapnelizmus". Normálně by bylo logické sklíčko ze stran smáčknout k sobě, ALE tady je to OBRÁCENĚ.
|
|
20.03.2010 21:01 -
|
1807160
|
|
jumep
|
|
|
nafotil som to svetlo
.link.
nafotil som to svetlo
http://c5.jumep.com/svetlo_spz
|
|
21.03.2010 20:58 -
|
1807248
|
|
Zanzdm
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Konečne sa mi to podarilo. Uvožni krytku nebol problém, ale vybra ju z toho malého priestoru mi dalo zabra. Díky za pomoc.
Konečne sa mi to podarilo. Uvožni krytku nebol problém, ale vybra ju z toho malého priestoru mi dalo zabra. Díky za pomoc.
|
|
03.11.2010 13:47 -
|
2361229
|
|
kodas
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
jumep napsal(a): sice u neaktualne ale predsa... výmena ziaroviek na spz presne ,rýchlo a jednoducho podla tvojho návodu... zásadne menit ziarovky z vnutranetrvalo mi to ani 10 min
nafotil som to svetlo http://c5.jumep.com/svetlo_spz sice u neaktualne ale predsa... výmena ziaroviek na spz presne ,rýchlo a jednoducho podla tvojho návodu... zásadne menit ziarovky z vnutra:-)netrvalo mi to ani 10 min
|
|
03.11.2010 22:27 -
|
2361299
|
|
ludek
|
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Ahoj
při poslední výmněně jsem tam dal led domácí výroby a je to ok.Není to profi ale učel to splní. Tak jako do předních obrysovek. Má to ale háček,svítí s poloviční intenzitou i kdy je zhasnut motor. ale po asi sedmnácti vteřinách to samo zhasne tak to zatím neřeím. Chtělo by to malou úpravu ale zatím na to nemám čas. Take v lese musím počítat s tím e mne je po zhasnutí motoru pár vteřin jetě vidět
Ahoj
při poslední výmněně jsem tam dal led domácí výroby a je to ok.Není to profi ale učel to splní. Tak jako do předních obrysovek. Má to ale háček,svítí s poloviční intenzitou i kdy je zhasnut motor. ale po asi sedmnácti vteřinách to samo zhasne tak to zatím neřeím. Chtělo by to malou úpravu ale zatím na to nemám čas. Take v lese musím počítat s tím e mne je po zhasnutí motoru pár vteřin jetě vidět
|
|
03.11.2010 22:29 -
|
2361300
|
|
jumep
|
|
|
ono to je tym ze ako som uz pisal, v celom systeme je 0.88V a tie sa stratia az uspanim bsi
vyznam je v tom ze ked clovek odpoji nejaky konektor, auto to tymto spozna
ono to je tym ze ako som uz pisal, v celom systeme je 0.88V a tie sa stratia az uspanim bsi
vyznam je v tom ze ked clovek odpoji nejaky konektor, auto to tymto spozna
|
|
03.11.2010 23:06 -
|
2361308
|
|
ludek
|
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
To má pravdu. U motoru cvakne relé a je tma. Zhasnutí hned by lo asi řeit paraelním kondíkem k ledce. Aspoň u LED na 240V to funguje.
To má pravdu. U motoru cvakne relé a je tma. Zhasnutí hned by lo asi řeit paraelním kondíkem k ledce. Aspoň u LED na 240V to funguje.
|
|
03.11.2010 23:11 -
|
2361309
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Kdy u je tu tohle téma, tak dotaz - Hlásí C5 nějakým způsobem prasklou árovku? (mě jetě ádná nepraskla tak to nevím )
V diagnostice jsem koukal, e technicky by to moné bylo.
Kdy u je tu tohle téma, tak dotaz - Hlásí C5 nějakým způsobem prasklou árovku? (mě jetě ádná nepraskla tak to nevím :-) )
V diagnostice jsem koukal, e technicky by to moné bylo.
|
|
04.11.2010 00:13 -
|
2361313
|
|
jumep
|
|
|