| | |
14.07.2012 19:23 -
Re: Anténa - autorádio
|
2492143
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj,
tak mi nějaký ořech ukradl prut antény z mé C5.
Chtěl jsem se zeptat, je prut nějaký atypický,kdy má člověk v autě GPS, nebo je - jak odhaduji uplně - normální a pouívá se pouze pro příjem rádia.
Mohu jej tedy nahradit jakýmkoliv univerzálem?
Díky za info Michal
Ahoj,
tak mi nějaký ořech ukradl prut antény z mé C5.
Chtěl jsem se zeptat, je prut nějaký atypický,kdy má člověk v autě GPS, nebo je - jak odhaduji uplně - normální a pouívá se pouze pro příjem rádia.
Mohu jej tedy nahradit jakýmkoliv univerzálem?
Díky za info Michal
|
|
15.07.2012 00:06 -
|
2492182
|
|
jumep
|
|
|
prut je uplne obyc, gps a gsm je len sucastou spodku anteny a nema s prutom nic
prut je uplne obyc, gps a gsm je len sucastou spodku anteny a nema s prutom nic
|
|
05.09.2013 20:53 -
|
2615863
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Menil som antenu a po vymene mi nehralo radio skoro vobec.
nakoniec som nasiel kde je problem.
Radio je ten cierny okruhly konektor. Priamo na kabli je nalisovany kovovy trn ktory je zasunuty do konektoru. Ten trn bol povytiahnuty z konektoru takze tam nebol kontakt aj ked boli oba konce konektoru spojene. Trn som zatlacil do konektoru a radio chyta vsetky stanice.
Takze si pri vymene dajte bacha na ten kabel ked to budete robit
Menil som antenu a po vymene mi nehralo radio skoro vobec.
nakoniec som nasiel kde je problem.
Radio je ten cierny okruhly konektor. Priamo na kabli je nalisovany kovovy trn ktory je zasunuty do konektoru. Ten trn bol povytiahnuty z konektoru takze tam nebol kontakt aj ked boli oba konce konektoru spojene. Trn som zatlacil do konektoru a radio chyta vsetky stanice. :palec
Takze si pri vymene dajte bacha na ten kabel ked to budete robit
|
|
29.09.2013 20:39 -
|
2623082
|
|
Max7
|
|
|
Hedgehok napsal(a): Dík,na tuhle monost jsem nevzpomenul.Na opravu patice anteny jsem pouil černý silik.tmel -50 a +200 st.C,uvidíme zda to pomůe.Matice byla poměrně volná.Nezdá se mi e nekopíruje zakřivení střechy, u combi je podklad střechy asi rovnějí. Přitáhnul gumou přes zadní dveře,zamknul.Nechám 24 hod. Snad se povede.Překvapuje mne ivotnost těchto dílů u 7letého vozu.V servisu mi sdělili e oprava by vyla asi na 4000,- kč,dle toho co patice obsahuje (zesil.,,GSM).Orig.díl jen v servisu?Kdo je výrobce?Na tohle jsem zde nenael odkaz.(pouívám i vyhledávač).
Ahoj
Jeliko mě taky zatékalo anténou (někdo z kolemjdoucích sní kroutil) rozhodl jsem se pro silikon co jsi pouil ty,jen stim rozdílem e jsem nesundával ádný tapec.Vydloubl jsem skrátka světýlko nad zadníma sedačkama 23" klíčem povolil a sundal matku a povytáhl anténu.Je fak e je to pro slabí ruce (otvor dost malý),ale dá se to.
Jen bych se ktomuto chtěl jetě zeptat,naco je ten plastový čudl s kterym se dá kroutit zespodu té antény na tvé fotce.
Nikde jsem ktomu nic nenael co to má za funkci.
Ahoj
Jeliko mě taky zatékalo anténou (někdo z kolemjdoucích sní kroutil) rozhodl jsem se pro silikon co jsi pouil ty,jen stim rozdílem e jsem nesundával ádný tapec.Vydloubl jsem skrátka světýlko nad zadníma sedačkama 23" klíčem povolil a sundal matku a povytáhl anténu.Je fak e je to pro slabí ruce (otvor dost malý),ale dá se to.
Jen bych se ktomuto chtěl jetě zeptat,naco je ten plastový čudl s kterym se dá kroutit zespodu té antény na tvé fotce.
Nikde jsem ktomu nic nenael co to má za funkci.
Přílohy: anténa.jpg ( 728231b ) - foto antény |
|
29.09.2013 20:46 -
|
2623088
|
|
jumep
|
|
|
to je zadny ostrekovac skla, kedze nemas zadny stierac, tak nemas ani ostrekovac
to je zadny ostrekovac skla, kedze nemas zadny stierac, tak nemas ani ostrekovac
|
|
29.09.2013 21:01 -
|
2623093
|
|
Max7
|
|
|
Aha díky,já ze k tomu nic nevedlo tak mě to vrtalo hlavou
Aha díky,já ze k tomu nic nevedlo tak mě to vrtalo hlavou :-)
|
|
06.04.2014 11:11 -
|
2684215
|
|
matesh
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Ahoj,
moná to patří do jiného tématu, ale nenael jsem je:
po demontái autorádia (mám RD4, mp3, bez bluetooth) jsem zjistil, e jsou připojeny 2 koaxiální kabely (předpokládám, e jeden je z antény na střee a druhý z antény v posledním pravém bočním okně - break). Kromě toho byl vak v prostoru dalí podobný koax, který byl zabalen v "molitanu" - k čemu to je, víte?
...
Ahoj,
moná to patří do jiného tématu, ale nenael jsem je:
po demontái autorádia (mám RD4, mp3, bez bluetooth) jsem zjistil, e jsou připojeny 2 koaxiální kabely (předpokládám, e jeden je z antény na střee a druhý z antény v posledním pravém bočním okně - break). Kromě toho byl vak v prostoru dalí podobný koax, který byl zabalen v "molitanu" - k čemu to je, víte?
...
|
|
06.04.2014 20:41 -
|
2684507
|
|
jumep
|
|
|
ano, su to 2 anteny
ta tretia je najskor gsm alebo gps
ak by si chcel vymenit radio - je tu o tom cela tema, u faceliftu moc neschodne (doplnit parrot)
ano, su to 2 anteny
ta tretia je najskor gsm alebo gps
ak by si chcel vymenit radio - je tu o tom cela tema, u faceliftu moc neschodne (doplnit parrot)
|
|
08.10.2014 18:28 -
autorádio
|
2740262
|
|
pavel66
|
|
|
Zdravím vechny,CD funguje bez problémů,ale rádio nehraje.Dal jsem novou anténu a přívodní kabel a stejně nehraje.Poradím mi někdo co stím mám dělat?Díky Tak jsem sehnal jiné rádio a to funguje,akorát začal pískat přeruovaně jakýsi alarm či co,tak zítra jedu do citroenu a tam mi prý za dvěstě nahrají vin kód a a budu hrát jak o závod.
Zdravím vechny,CD funguje bez problémů,ale rádio nehraje.Dal jsem novou anténu a přívodní kabel a stejně nehraje.Poradím mi někdo co stím mám dělat?Díky Tak jsem sehnal jiné rádio a to funguje,akorát začal pískat přeruovaně jakýsi alarm či co,tak zítra jedu do citroenu a tam mi prý za dvěstě nahrají vin kód a a budu hrát jak o závod.
|
|
20.04.2016 22:34 -
|
2943978
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Ahoj, RT4 mi nechytí GPS signál. FM je ok a GSM celkem taky. Nějaké rady nebo tipy ne půjdu koupit novou základnu? V RT4 je to zapojeno správně. Díky předem
Ahoj, RT4 mi nechytí GPS signál. FM je ok a GSM celkem taky. Nějaké rady nebo tipy ne půjdu koupit novou základnu? V RT4 je to zapojeno správně. Díky předem
|
|
21.04.2016 08:41 -
|
2944005
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Nemám, ale napětí jsem jetě na anténním konektoru neměřil.
Nemám, ale napětí jsem jetě na anténním konektoru neměřil.
|
|
25.04.2016 06:30 -
|
2945384
|
|
johnny.m
|
|
|
2 autodiag: mi nedolo, e tam jsou jetě zdroje ke kamerám. Ale i po jejich odpojení navi GPS signál nechytla. Chytla jej sporadicky kdy jsem včera odjíděl pryč, ale pak to zas vypadlo (to nebyly zdroje odpojené). Myslím e po osmi letech má anténa nárok. Jetě ji rozdělám, ale myslím e to je jasný.
2 autodiag: mi nedolo, e tam jsou jetě zdroje ke kamerám. Ale i po jejich odpojení navi GPS signál nechytla. Chytla jej sporadicky kdy jsem včera odjíděl pryč, ale pak to zas vypadlo (to nebyly zdroje odpojené). Myslím e po osmi letech má anténa nárok. Jetě ji rozdělám, ale myslím e to je jasný.
|
|
01.05.2016 15:29 -
|
2947673
|
|
johnny.m
|
|
|
Tak jsem chtěl na parkoviti skouknout stav antény - ona má potvora matku asi 22 a velkou golu doma v paneláku nemám . Nicméně jal jsem se aspoň proměřit napětí v konektorech pod střechou - černý FM 13,3V, zelený a edý nic. Předpokládám, e zelený je GSM konektor a edý GPS. GPS má mít 5V, konektory na rádiu mají správné napětí.
Tak jsem chtěl na parkoviti skouknout stav antény - ona má potvora matku asi 22 a velkou golu doma v paneláku nemám :-(. Nicméně jal jsem se aspoň proměřit napětí v konektorech pod střechou - černý FM 13,3V, zelený a edý nic. Předpokládám, e zelený je GSM konektor a edý GPS. GPS má mít 5V, konektory na rádiu mají správné napětí.
|
|
12.05.2016 22:54 -
|
2950813
|
|
johnny.m
|
|
|
Zapojil jsem na zkouku novou anténu přímo na rádio. Nezapnul jsem klíček, jen jsem pustil rádio. GPS se chytla. Kdy jsem za dvě hodiny odjíděl, tak u zase bez GPS signálu. To jsem zvědavej, co to je za fóry. Doufám, e není nová anténa odpálená.
Zapojil jsem na zkouku novou anténu přímo na rádio. Nezapnul jsem klíček, jen jsem pustil rádio. GPS se chytla. Kdy jsem za dvě hodiny odjíděl, tak u zase bez GPS signálu. To jsem zvědavej, co to je za fóry. Doufám, e není nová anténa odpálená.
|
|
12.05.2016 22:56 -
|
2950814
|
|
jumep
|
|
|
nemyslim, skor nejaky studenak niekde na konektore alebo v samotnom radiu
nemyslim, skor nejaky studenak niekde na konektore alebo v samotnom radiu
|
|
13.05.2016 22:11 -
|
2950970
|
|
johnny.m
|
|
|
Jumep, ty má vdycky pravdu . Ale na konentoru to není. Tak a teď jestli to nechat někoho opravit, nebo koupit jiné.
Jumep, ty má vdycky pravdu :nevim . Ale na konentoru to není. Tak a teď jestli to nechat někoho opravit, nebo koupit jiné.
|
|
| |
|
|