| | |
18.03.2012 17:42 -
Re: Anténa - autorádio
|
2459641
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
tak jsem dnes vytáhl radio(neoriginál_Panasonic)ven odpojil anténu a hledal napájecí drát anténího zesilovače a nic.jen jsem nael druhý koax.se zelenou koncovkou asi GPS pokud vypnu motor naladím jakoukoliv stanici Evropa2,Kiss a hraje jak pánbůh,nastartuju a ztratím signál=poradí mi někdo?Hrají jen takové ty divné čr.1,2,impuls,poláci ale normální hudební nic.
tak jsem dnes vytáhl radio(neoriginál_Panasonic)ven odpojil anténu a hledal napájecí drát anténího zesilovače a nic.jen jsem nael druhý koax.se zelenou koncovkou asi GPS :nevim pokud vypnu motor naladím jakoukoliv stanici Evropa2,Kiss a hraje jak pánbůh,nastartuju a ztratím signál=poradí mi někdo?Hrají jen takové ty divné čr.1,2,impuls,poláci ale normální hudební nic.
|
|
29.06.2012 05:51 -
|
2488722
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
chtěl bych konečně vyměnit anténu a pokoukávám po něčem vhodném.Líbí se mi typ "raločí ploutve"(BMW,Audi,Passat)jakou máte zkuenost+nějaký tip na dobrou anténu.A jětě mě zajímá co na to elektronika c-5?dnes je anténa ivena od jinud ne z radia-take kdy ji vyměním a budu ji ivit(zesilovač)radiem nebude auto proti e ji neivím původním napájením?díkas
chtěl bych konečně vyměnit anténu a pokoukávám po něčem vhodném.Líbí se mi typ "raločí ploutve"(BMW,Audi,Passat)jakou máte zkuenost+nějaký tip na dobrou anténu.A jětě mě zajímá co na to elektronika c-5?dnes je anténa ivena od jinud ne z radia-take kdy ji vyměním a budu ji ivit(zesilovač)radiem nebude auto proti e ji neivím původním napájením?díkas
|
|
29.06.2012 07:54 -
|
2488732
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
raločí antena je sice hezká, ale fizika je fizika a do trsátka prostě neudělá ani osminkovou anténu na FM, take doporučuju klasickej prut a garantuju ti, e rozdíl bude minimálně 10-15 dB.
Příkladně toto:
.link.
a k tomu napájecí fantomový člen: (bude seliit dle typu zakončení kabelu a vstupu do radia)
.link.
takto jsem to řeil u několikrát - specielně vyhnilý pajl seriových antén na Uberautech wod Fauwé, ale francouzi nijak nezaostávají. Výsledek je srovnatelný s originálem, pokud funguje...
raločí antena je sice hezká, ale fizika je fizika a do trsátka prostě neudělá ani osminkovou anténu na FM, take doporučuju klasickej prut a garantuju ti, e rozdíl bude minimálně 10-15 dB.
Příkladně toto:
http://stualarm.cz/produkt/67516-calearo-flex-60-am-fm-aktivni-antena/raku/
a k tomu napájecí fantomový člen: (bude seliit dle typu zakončení kabelu a vstupu do radia)
http://stualarm.cz/produkt/66051-din-iso-adapter-antena-napajeni/
takto jsem to řeil u několikrát - specielně vyhnilý pajl seriových antén na Uberautech wod Fauwé, ale francouzi nijak nezaostávají. Výsledek je srovnatelný s originálem, pokud funguje... :-)
|
|
29.06.2012 17:49 -
|
2488808
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
já kupoval origo anténu X7 (jen prut, bez patice) v Citroenu do 150,- Kč. Chytám na tom ve i Rakousko.
já kupoval origo anténu X7 (jen prut, bez patice) v Citroenu do 150,- Kč. Chytám na tom ve i Rakousko.
|
|
29.06.2012 19:49 -
|
2488818
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
kde ma X7 prutovou antenu?...
kde ma X7 prutovou antenu?...
|
|
29.06.2012 20:04 -
|
2488824
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Obrázek z citroen service - X7 - Tourer
Obrázek z citroen service - X7 - Tourer
Přílohy: anténa -x7-tourer.jpg ( 30987b ) - |
|
29.06.2012 20:13 -
|
2488831
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Pochopitelně na střee, akorát je podstatně kratí ne ta na obrázku, cca 5 cm. Jakoto majitel X7 bys to ale měl znát.
Pochopitelně na střee, akorát je podstatně kratí ne ta na obrázku, cca 5 cm. Jakoto majitel X7 bys to ale měl znát.
|
|
29.06.2012 22:21 -
|
2488852
|
|
jumep
|
|
|
aby bolo jasne co je v antene:
.link.
a to nebola este plno vybavena antena (teda ta max verzia)
aby bolo jasne co je v antene:
http://c5.jumep.com/antena_vnutro
a to nebola este plno vybavena antena (teda ta max verzia)
|
|
29.06.2012 23:36 -
|
2488888
|
|
Roozena
|
|
|
Jakozto majitel X7 to neznam, pac je evidentne rozdil mezi sedanem a kombajnem. Sedan ma anteny integrovane v konkavnim zadnim okne. Kombajn ma tedy prut... O.K. Aspon mi nikde nic nevycuhuje a taky neuhnije...
Jakozto majitel X7 to neznam, pac je evidentne rozdil mezi sedanem a kombajnem. Sedan ma anteny integrovane v konkavnim zadnim okne. Kombajn ma tedy prut... O.K. Aspon mi nikde nic nevycuhuje a taky neuhnije... ;-)
|
|
29.06.2012 23:49 -
|
2488890
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Druhý obrázek z citroen service - X7 - sedan
Druhý obrázek z citroen service - X7 - sedan
Přílohy: antena-x7-sedan.jpg ( 30846b ) - |
|
30.06.2012 06:39 -
|
2488935
|
|
Pablik1
|
|
|
Roozena napsal(a): raločí antena je sice hezká, ale fizika je fizika a do trsátka prostě neudělá ani osminkovou anténu na FM, take doporučuju klasickej prut a garantuju ti, e rozdíl bude minimálně 10-15 dB. Příkladně toto: .link. a k tomu napájecí fantomový člen: (bude seliit dle typu zakončení kabelu a vstupu do radia) .link. takto jsem to řeil u několikrát - specielně vyhnilý pajl seriových antén na Uberautech wod Fauwé, ale francouzi nijak nezaostávají. Výsledek je srovnatelný s originálem, pokud funguje... jsme to spolu řeili sz.stím fantomem a ten mám napájet čím?tím co ted posiluje anténu anebo z rádia si vzít proud?včera mi kolega donesl anténu ze servisu koda co je pro oktávyII.combi tak by to mělo být i dost dlouhé.
raločí antena je sice hezká, ale fizika je fizika a do trsátka prostě neudělá ani osminkovou anténu na FM, take doporučuju klasickej prut a garantuju ti, e rozdíl bude minimálně 10-15 dB. Příkladně toto: http://stualarm.cz/produkt/67516-calearo-flex-60-am-fm-aktivni-antena/raku/ a k tomu napájecí fantomový člen: (bude seliit dle typu zakončení kabelu a vstupu do radia) http://stualarm.cz/produkt/66051-din-iso-adapter-antena-napajeni/ takto jsem to řeil u několikrát - specielně vyhnilý pajl seriových antén na Uberautech wod Fauwé, ale francouzi nijak nezaostávají. Výsledek je srovnatelný s originálem, pokud funguje... :-) jsme to spolu řeili sz.stím fantomem a ten mám napájet čím?tím co ted posiluje anténu anebo z rádia si vzít proud?včera mi kolega donesl anténu ze servisu koda co je pro oktávyII.combi tak by to mělo být i dost dlouhé.
|
|
30.06.2012 08:36 -
|
2488945
|
|
Roozena
|
|
|
Datasheet je je hezka vec, ale obcas na prd. realita je realita a fotka je fotka... kdo na ni najde slahoun, dostane vsechno co je k nemu prisroubovany zdarma... Uvedomil jsem si, ze kolega ma tourer a antena take neni videt, takze i Tourer ji ma v okenku. Tahle varianta se bud mela pouzivat a zrusila se v zarodku, nebo se pouziva jen u nekolika malo modelu, asi na prani, aby se za ni mohli vazat svatebni fangle. Napada me, ze treba kvuli integrovane antene GPS, ale i pro tu je misto v mem pripade vzadu pod oknem. Takze mame datasheet na antenu, ktera neni... Nakonec, ta integrovana v okenku je diferencialni s dvojici zesiku a chytim na ni i v Praze nejaky polaky, coz s beznym prutem neni sance a se zralokem uz vubec. Prut by byl krok z5 a docela by me zajimalo, jestlibse ozve nejky majitel X7 s prutovou antenou... nu?
Datasheet je je hezka vec, ale obcas na prd. realita je realita a fotka je fotka... kdo na ni najde slahoun, dostane vsechno co je k nemu prisroubovany zdarma... Uvedomil jsem si, ze kolega ma tourer a antena take neni videt, takze i Tourer ji ma v okenku. Tahle varianta se bud mela pouzivat a zrusila se v zarodku, nebo se pouziva jen u nekolika malo modelu, asi na prani, aby se za ni mohli vazat svatebni fangle. Napada me, ze treba kvuli integrovane antene GPS, ale i pro tu je misto v mem pripade vzadu pod oknem. Takze mame datasheet na antenu, ktera neni... Nakonec, ta integrovana v okenku je diferencialni s dvojici zesiku a chytim na ni i v Praze nejaky polaky, coz s beznym prutem neni sance a se zralokem uz vubec. Prut by byl krok z5 a docela by me zajimalo, jestlibse ozve nejky majitel X7 s prutovou antenou... nu?
Přílohy: IMG_1987.jpg ( 1423506b ) - |
|
30.06.2012 09:03 -
|
2488949
|
|
Mikra
|
|
|
Tady je jeden Musketier s prutem. Teda spí proutkem.
.link.
.link.
A tady je vidět prut na Toureru.
.link.
.link.
A tady na sedanu.
.link.
A tady je celá výstavka prutů.
.link.
Prostě holt někdo má a někdo nemá.
Tady je jeden Musketier s prutem. Teda spí proutkem.
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13409164604fecc2ecb54dd.JPG
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13409140534fecb985f3449.JPG
A tady je vidět prut na Toureru.
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13409134244fecb7105490b.JPG
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13406460294fe8a28d081eb.jpg
A tady na sedanu.
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13409125134fecb38114ef0.JPG
A tady je celá výstavka prutů. :-)
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/galeria/13406453934fe8a01194b9e.jpg
Prostě holt někdo má a někdo nemá.
|
|
30.06.2012 09:35 -
|
2488956
|
|
Roozena
|
|
|
Tak urcite... jiste by nebyl problem sem nahazet na tri stranky linku na modely bez anteny. Zapatrej a podivej se, jak to vychazi pomerove... a to prikladne i na webu Citroenu...
btw - kdyz tak na to koukam, jsem opravdu rad, ze "nemam"... Sputnik uz tu byl...
Tak urcite... jiste by nebyl problem sem nahazet na tri stranky linku na modely bez anteny. Zapatrej a podivej se, jak to vychazi pomerove... a to prikladne i na webu Citroenu...:-)
btw - kdyz tak na to koukam, jsem opravdu rad, ze "nemam"... Sputnik uz tu byl...
|
|
30.06.2012 10:02 -
|
2488960
|
|
Mikra
|
|
|
Taky bych byl raději bez prutu který jen překáí a pro rádio mi stačí anténa integrovaná do zadního okna. Ale o tom tahle diskuze není. Jen jsem ukázal, e i X7 mají svoje pruty. Nevím proč to tak je. Moná přítomností GPS a GSM v autě. V případě Pablika1 bych raději neexperimentoval, pokud některou z těch vymoeností v autě má. Jumep ukázal, e v tom je něco víc ne jen konektor a matice. Pokud jde o samotný rádio, pak zase není problém si na střechu dát třeba dvoumetrový dipol.
Taky bych byl raději bez prutu který jen překáí a pro rádio mi stačí anténa integrovaná do zadního okna. Ale o tom tahle diskuze není. Jen jsem ukázal, e i X7 mají svoje pruty. Nevím proč to tak je. Moná přítomností GPS a GSM v autě. V případě Pablika1 bych raději neexperimentoval, pokud některou z těch vymoeností v autě má. Jumep ukázal, e v tom je něco víc ne jen konektor a matice. Pokud jde o samotný rádio, pak zase není problém si na střechu dát třeba dvoumetrový dipol.
|
|
30.06.2012 18:16 -
|
2489045
|
|
Ladman
|
|
|
na střee mám ten malý "proutek", co je na fotce toho červeného sedanu. Je to origo, měl jsem na původním nějak oilanou pičku, tak jsem dle VIN objednával v Citroenu novej prut. Mám NaviDrive, tak jestli to není kvůli tomu...
na střee mám ten malý "proutek", co je na fotce toho červeného sedanu. Je to origo, měl jsem na původním nějak oilanou pičku, tak jsem dle VIN objednával v Citroenu novej prut. Mám NaviDrive, tak jestli to není kvůli tomu...
|
|
30.06.2012 19:18 -
|
2489065
|
|
Roozena
|
|
|
Mikra napsal(a): Taky bych byl raději bez prutu který jen překáí a pro rádio mi stačí anténa integrovaná do zadního okna. Ale o tom tahle diskuze není. Jen jsem ukázal, e i X7 mají svoje pruty. Nevím proč to tak je. Moná přítomností GPS a GSM v autě. V případě Pablika1 bych raději neexperimentoval, pokud některou z těch vymoeností v autě má. Jumep ukázal, e v tom je něco víc ne jen konektor a matice. Pokud jde o samotný rádio, pak zase není problém si na střechu dát třeba dvoumetrový dipol.
Po pravde receno - byl jsem si temer jisty, ze X7 zadnou prutovku nema. nejak sem ji na zadnym aute nezaregistroval a ani sem si moc neumel predstavit, ze by tam byla a treba i pro to, ze integrovana v zadnim okne je opravdu perfektni. Nu, alespon sem chytrejsi...
dikes...
Po pravde receno - byl jsem si temer jisty, ze X7 zadnou prutovku nema. nejak sem ji na zadnym aute nezaregistroval a ani sem si moc neumel predstavit, ze by tam byla a treba i pro to, ze integrovana v zadnim okne je opravdu perfektni. Nu, alespon sem chytrejsi...
dikes... ;-)
|
|
30.06.2012 22:30 -
|
2489152
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na zraloci ploutve bacha,maji hodne mizerny signal a tak ne uplne dobre sedi na strese
na zraloci ploutve bacha,maji hodne mizerny signal a tak ne uplne dobre sedi na strese
|
|
| |
|
|