| | |
17.02.2015 09:42 -
Re: Neoriginální autorádio do C5 I
|
2787815
|
|
ivanivan
|
|
|
@Jubileus: k neorigo rádiu se dokupuje přechodka pro origo instalaci. Zkus pohledat v okolí bydlitě firmu na autorádia - alarmy, nebo tam, kde jsi rádio kupoval.
@Jubileus: k neorigo rádiu se dokupuje přechodka pro origo instalaci. Zkus pohledat v okolí bydlitě firmu na autorádia - alarmy, nebo tam, kde jsi rádio kupoval.
|
|
17.02.2015 15:19 -
|
2787857
|
|
jubileus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Jak píete, mnoho Vás u přepojovalo- a jede.
A co noha 5-napájení předzesilovače antény. Jakjste to zapojili-nebo nezapojili?Tento pin nemá nové rádio vůbec. Znamená to tedy, e anténu si napájí rádio, a chce jet nebo je napájená trvale. A zase rozdělávat.
Jede toti blbě a s voltmetrem se do předzesilovače do střechy leze blbě. Napájení má na schématu SENCORkresleno 7-za klíčkem a 4-trvale, co je asi blbě. A zase rozdělávat.
e já to vůl neodzkouel "na stole"
Jak píete, mnoho Vás u přepojovalo- a jede.
A co noha 5-napájení předzesilovače antény. Jakjste to zapojili-nebo nezapojili?Tento pin nemá nové rádio vůbec. Znamená to tedy, e anténu si napájí rádio, a chce jet nebo je napájená trvale. A zase rozdělávat.
Jede toti blbě a s voltmetrem se do předzesilovače do střechy leze blbě. Napájení má na schématu SENCORkresleno 7-za klíčkem a 4-trvale, co je asi blbě. A zase rozdělávat.
e já to vůl neodzkouel "na stole":-))
:-(
|
|
17.02.2015 17:50 -
|
2787890
|
|
NMC
|
|
|
ivanivan napsal(a): @Jubileus: k neorigo rádiu se dokupuje přechodka pro origo instalaci. Zkus pohledat v okolí bydlitě firmu na autorádia - alarmy, nebo tam, kde jsi rádio kupoval.
.link.
Jsi si jist, e pro ovládání antény Tvé rádio nemá vyvedený pin 5? Ovem v návodu k Tvému Sencoru je popsán poněkud nepřesně jako "Výstup antény vozidla". Standardně vak pin 5 slouí k ovládání vysunutí antény/napájení předzesilovače. Take má-li jej vyveden, nejspíe je na něm napětí pro anténu. Pokud jej tam nemá, viděl bych to na reklamaci, protoe podle návodu tam být má.
http://www.c5club.cz/profiles/NMC?kod=32&ids=NMC&gal=112380739#pc
Jsi si jist, e pro ovládání antény Tvé rádio nemá vyvedený pin 5? Ovem v návodu k Tvému Sencoru je popsán poněkud nepřesně jako "Výstup antény vozidla". Standardně vak pin 5 slouí k ovládání vysunutí antény/napájení předzesilovače. Take má-li jej vyveden, nejspíe je na něm napětí pro anténu. Pokud jej tam nemá, viděl bych to na reklamaci, protoe podle návodu tam být má.
Přílohy: Sencor.PNG ( 81632b ) - |
|
17.02.2015 18:05 -
|
2787897
|
|
Henry
|
|
|
Některý autorádia mají napájení antény přímo v konektoru kam se strká anténa, potom kolík č. 5 nepotřebujou, ale mají ho, třeba na vysouvání antény nebo napájení zesilovače.
Originál rádio není ádný exot, potřebuje pro pamě a ostatní funkce stejný napájení jako větina současných radií. Jediná změna je 4, 6 a 7, ( a tu najde spí u Das Auto a Blaupunkt) jak u je tady napsáno, ale to je standartní zapojení větiny rádií.
Vývod č.7 původního rádia zapojí na č.4 Sencora, č.6 původního rádia na č.7 Sencora, č.5 na č.5 to je napájení antény a původní č.4 nechá zaizolovaný, protoe to je datový VAN (nebo CAN) a +12V by tam dělalo neplechu.
A máááááááá TO.
Některý autorádia mají napájení antény přímo v konektoru kam se strká anténa, potom kolík č. 5 nepotřebujou, ale mají ho, třeba na vysouvání antény nebo napájení zesilovače. ;-)
Originál rádio není ádný exot, potřebuje pro pamě a ostatní funkce stejný napájení jako větina současných radií. Jediná změna je 4, 6 a 7, ( a tu najde spí u Das Auto a Blaupunkt) jak u je tady napsáno, ale to je standartní zapojení větiny rádií.
Vývod č.7 původního rádia zapojí na č.4 Sencora, č.6 původního rádia na č.7 Sencora, č.5 na č.5 to je napájení antény a původní č.4 nechá zaizolovaný, protoe to je datový VAN (nebo CAN) a +12V by tam dělalo neplechu.
A máááááááá TO.
Přílohy: blaupunkt_vdo_rd3-1_pu-2471a_pinout.pdf_1.png ( 42015b ) - |
|
18.02.2015 15:34 -
|
2788300
|
|
jubileus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Díky moc,jetě dotaz-kdy přejde auto do ekomódu, předvolby to zapomene nebo je to zkutečně trvalý +12V.(7 původního konektoru). Nevím,jestli origo při EKOmódu pamatovalo nebo ne. Auto máme chvíli a zatím si hraje ono s námi..... C5 I Break 2,2HDi Exclusive.
dík Vem za pomoc
Díky moc,jetě dotaz-kdy přejde auto do ekomódu, předvolby to zapomene nebo je to zkutečně trvalý +12V.(7 původního konektoru). Nevím,jestli origo při EKOmódu pamatovalo nebo ne. Auto máme chvíli a zatím si hraje ono s námi..... C5 I Break 2,2HDi Exclusive.
dík Vem za pomoc;-)
|
|
18.02.2015 17:46 -
|
2788337
|
|
Henry
|
|
|
Kdy to nezapomene to původní rádio, tak to nezapomene ani ádné jiné. ( správně zapojené) Některá rádia nejdou zapnout po vypnutí klíčku, to záleí na konkrétním rádiu a jeho vnitřním zapojení. problém je v tom, e se to nijak neuvádí v manuálech od radií. ( aspoň jsem to neviděl).
Kdy to nezapomene to původní rádio, tak to nezapomene ani ádné jiné. ( správně zapojené) Některá rádia nejdou zapnout po vypnutí klíčku, to záleí na konkrétním rádiu a jeho vnitřním zapojení. problém je v tom, e se to nijak neuvádí v manuálech od radií. ( aspoň jsem to neviděl).:palec
|
|
24.03.2015 12:55 -
KENWOOD radio v C5 I
|
2801404
|
|
iSinedd
|
|
|
Zdravim, mam v C5 I 2003 rocnik radio kenwoodle mam par problemov. Napr.: odomknem auto zacne hrat, pripadne ak nie je zamknute staci ze otvorim dvere alebo stiahnem okna cez dialkove ovladanie. Radio sa po chvilke vypne no ked nastartujem vynuluju sa vsetky nastavenia a zacne hrat po cca minute odzaciatku. Ked nie je klucik v aute hra cca 1-2min a vypne sa
Zdravim, mam v C5 I 2003 rocnik radio kenwoodle mam par problemov. Napr.: odomknem auto zacne hrat, pripadne ak nie je zamknute staci ze otvorim dvere alebo stiahnem okna cez dialkove ovladanie. Radio sa po chvilke vypne no ked nastartujem vynuluju sa vsetky nastavenia a zacne hrat po cca minute odzaciatku. Ked nie je klucik v aute hra cca 1-2min a vypne sa
|
|
24.03.2015 14:49 -
|
2801439
|
|
jumep
|
|
|
uz je to tu napisane x krat, nie je tam klucove + ale van data pin, cize bud si kupis redukciu (co okrem ineho sfunkcni aj ovladanie pod volantom) alebo si natiahnes nanovo napajanie
uz je to tu napisane x krat, nie je tam klucove + ale van data pin, cize bud si kupis redukciu (co okrem ineho sfunkcni aj ovladanie pod volantom) alebo si natiahnes nanovo napajanie
|
|
29.03.2015 14:51 -
|
2802844
|
|
iSinedd
|
|
|
Vedel by mi niekto poradit kde by som kupil VAN prevodnik pripadne ak ma niekto navyse ze by mi predal? Vdaka
Vedel by mi niekto poradit kde by som kupil VAN prevodnik pripadne ak ma niekto navyse ze by mi predal? Vdaka
|
|
29.03.2015 15:35 -
|
2802861
|
|
NMC
|
|
|
Já jsem koupil zde (ovem pro jiný typ rádia):
.link.
Nezapomeň se ujistit, e má na autorádiu konektor pro "remote control".
Já jsem koupil zde (ovem pro jiný typ rádia):
http://www.ebay.com/itm/CITROEN-C2-C3-C5-C8-Steering-Stalk-Control-Adaptor-CTSCT002-for-Kenwood-Stereo-/250947523491?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a6da353a3
Nezapomeň se ujistit, e má na autorádiu konektor pro "remote control".
|
|
30.03.2015 19:03 -
|
2803328
|
|
iSinedd
|
|
|
Tak je to radio KENWOOD KDC-4051U (viď. foto). Sú tam dva označené káble jeden REMOTE CONTROL a druhy MUTE. A len jeden konektor v ktorom je redukcia na tie dva ISO. V prílohe sú fotky skús pozrie
Tak je to radio KENWOOD KDC-4051U (viď. foto). Sú tam dva označené káble jeden REMOTE CONTROL a druhy MUTE. A len jeden konektor v ktorom je redukcia na tie dva ISO. V prílohe sú fotky skús pozrie :-)
Přílohy: image.jpg ( 1099804b ) - |
|
30.03.2015 21:14 -
|
2803393
|
|
NMC
|
|
|
Na Tvém místě bych objednal zde s poznámkou pro prodejce, e chci adapter "for Kenwood single lead"
.link.
.link.
Adaptér propojí mezi dvojitý ISO z rádia a dvojitý ISO z auta. K tomu jetě z adaptéru povede jeden drát, který zapojí na modrooranový "Remote Control" z rádia. Mělo by to fungovat.
Já jsem měl adaptér pro rádio Alpine jack 2,5mm a fungovalo to napoprvé.
Na Tvém místě bych objednal zde s poznámkou pro prodejce, e chci adapter "for Kenwood single lead"
http://www.ebay.com/itm/CITROEN-C2-C3-C5-C8-Steering-Stalk-Control-Adaptor-CTSCT002-for-Kenwood-Stereo-/250947523491?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a6da353a3
http://www.ebay.com/itm/CONNECTS2-CITROEN-C5-STEERING-STALK-STEREO-LEAD-/380199577559
Adaptér propojí mezi dvojitý ISO z rádia a dvojitý ISO z auta. K tomu jetě z adaptéru povede jeden drát, který zapojí na modrooranový "Remote Control" z rádia. Mělo by to fungovat.
Já jsem měl adaptér pro rádio Alpine jack 2,5mm a fungovalo to napoprvé.
|
|
20.01.2016 11:17 -
|
2909885
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim menil nekdo z vas origo radio za nove,ovladani pod volantem nevadilo ze by neslo,ale zesilovac musi jit,diky zan odpovedi
zdravim menil nekdo z vas origo radio za nove,ovladani pod volantem nevadilo ze by neslo,ale zesilovac musi jit,diky zan odpovedi
|
|
20.01.2016 13:09 -
|
2909919
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim nevite jestli je v tom i zapojeni na zesilovac origo?.link.
zdravim nevite jestli je v tom i zapojeni na zesilovac origo?http://www.rapid-autohifi.com/autoradio-citroen-c5-2001-2004-jvc-kd-r761-s-instalacni-sadou-10177.html
|
|
20.01.2016 15:33 -
|
2909935
|
|
tief
|
|
|
zasilovac je u jednicky zapojeny mezi repraky a iso konektorem, nema zvlastni vstup ...
zasilovac je u jednicky zapojeny mezi repraky a iso konektorem, nema zvlastni vstup ...
|
|
20.01.2016 17:11 -
|
2909956
|
|
MartinP.
|
|
|
aha,ale aby sel zesilovac zapnout radiem)
aha,ale aby sel zesilovac zapnout radiem)
|
|
20.01.2016 19:26 -
|
2909996
|
|
tief
|
|
|
jestli si pamatuju dobre zesilovac se zapina pres van sit datove ..
jestli si pamatuju dobre zesilovac se zapina pres van sit datove ..
|
|
20.01.2016 21:55 -
|
2910010
|
|
MartinP.
|
|
|
tohle mi napsaly kdyz jsem se ptal zda mi to pujde: pro vas s vasi vybavou bohuzel neexistuje reseni, ktere by umoznilo aby integrovany zesilovac pracoval i s jinym nez originalnim autoradiem. Dival jsem se do nabidky vsech nasich dodavatelu, ale bezvysledne. Pro vozy jinych vyrobcu (Audi, MB, Alfa, atd.) ktere maji integrovany zesilovac a audio system reseni v podobe kodovaciho modulu (ktery rozkoduje signal i pro neoriginalni autoradio) existuje, ale pro vozy Citroen bohuzel ne.
tohle mi napsaly kdyz jsem se ptal zda mi to pujde: pro vas s vasi vybavou bohuzel neexistuje reseni, ktere by umoznilo aby integrovany zesilovac pracoval i s jinym nez originalnim autoradiem. Dival jsem se do nabidky vsech nasich dodavatelu, ale bezvysledne. Pro vozy jinych vyrobcu (Audi, MB, Alfa, atd.) ktere maji integrovany zesilovac a audio system reseni v podobe kodovaciho modulu (ktery rozkoduje signal i pro neoriginalni autoradio) existuje, ale pro vozy Citroen bohuzel ne.
|
|
| |
|
|