| | |
08.01.2010 07:21 -
Re: Umístění GPS navigace
|
1430500
|
|
m.ledl
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Přátelé, nedalo mi to abych taky nepřispěl trokou do mlýna - takto ji mám uchycenou já (viz odkaz) a jsem velice spokojen, někomu se můe zdát umístěna příli nízko, ale je to jen zdání, nepřekáí ve výhledu, ádný cucfleky na skle a ádné povalující se kabely po palubovce, to se mi vůbec nelíbí - ble..
.link.
Přátelé, nedalo mi to abych taky nepřispěl trokou do mlýna - takto ji mám uchycenou já (viz odkaz) a jsem velice spokojen, někomu se můe zdát umístěna příli nízko, ale je to jen zdání, nepřekáí ve výhledu, ádný cucfleky na skle a ádné povalující se kabely po palubovce, to se mi vůbec nelíbí - ble..:-))
http://www.c5club.cz/profiles/m.ledl.html
|
|
08.01.2010 07:50 -
|
1430501
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jedině Darja a m.ledl reagovali konstruktivně. Obě řeení jsou podobná - jakési uchycení do stěrbiny mezi palubkou a středovou konzolí. Prosím tedy o podrobnějí info - díky předem. Zřejmě jde v první fázi o demontá středové konzole - návod zde jsem objevil - a co dál, k čemu je to uchycené? Řeení m.ledla se mi líbí méně - zasahuje do ventilace.
Pro ostatní - toto fórum by měla být předevím technická poradna a diskuse o tom, jací jsou kde legislativci blbci, toho moc nevyřeí.
Jedině Darja a m.ledl reagovali konstruktivně. Obě řeení jsou podobná - jakési uchycení do stěrbiny mezi palubkou a středovou konzolí. Prosím tedy o podrobnějí info - díky předem. Zřejmě jde v první fázi o demontá středové konzole - návod zde jsem objevil - a co dál, k čemu je to uchycené? Řeení m.ledla se mi líbí méně - zasahuje do ventilace.
Pro ostatní - toto fórum by měla být předevím technická poradna a diskuse o tom, jací jsou kde legislativci blbci, toho moc nevyřeí.
|
|
08.01.2010 09:23 -
|
1430504
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
vilous napsal(a): Jedině Darja a m.ledl reagovali konstruktivně. Obě řeení jsou podobná - jakési uchycení do stěrbiny mezi palubkou a středovou konzolí. Prosím tedy o podrobnějí info - díky předem. Zřejmě jde v první fázi o demontá středové konzole - návod zde jsem objevil - a co dál, k čemu je to uchycené? Řeení m.ledla se mi líbí méně - zasahuje do ventilace.
v mem pripade jde o vlastnorucne vyrobeny drzak, ktery je naohyban tak aby proklouzl mezi palubkou a krytem stredoveho panelu. Neni tam zadny sroub, proste to drzi jen tim, ze tam je ten kryt zacvaknuty a tim ze je to zastrcene pod jakysi plast na vnitrni strane palubky (a drzi to opravdu dobre!).
Az budu mit trochu casu, pokusim se to nafotit trochu z blizka. Momentalne tam uz nejsou ani ty kabely, ktere tam jsou videti. Na fotce je v podstate verze kratce po montazi, dnes uz je vse vedene vnitrkem palubky, takze koukaji jen kratke konce na pripojeni PDA (miniUSB a kabel od externi GPS) a ty se daji zastrcit za drzak v pripade, ze navigaci nepouzivam.
Podle meho nazoru je toto nejlepsi misto pro umisteni navigace, jednak je velmi blizko volantu a da se dobre uvladat, druhak je velice blizko zornemu poli a kdyz sjede ocima na displej, porad velice dobre periferne vidite na cestu a take je to prostor, kde to nicemu nevadi (ventilace apod.).
Nevyhoda je, ze drzak na tuto stranu se nevyrabi, takze je nutna vlastni tvorivost toho, kdo si to takto bude delat
v mem pripade jde o vlastnorucne vyrobeny drzak, ktery je naohyban tak aby proklouzl mezi palubkou a krytem stredoveho panelu. Neni tam zadny sroub, proste to drzi jen tim, ze tam je ten kryt zacvaknuty a tim ze je to zastrcene pod jakysi plast na vnitrni strane palubky (a drzi to opravdu dobre!).
Az budu mit trochu casu, pokusim se to nafotit trochu z blizka. Momentalne tam uz nejsou ani ty kabely, ktere tam jsou videti. Na fotce je v podstate verze kratce po montazi, dnes uz je vse vedene vnitrkem palubky, takze koukaji jen kratke konce na pripojeni PDA (miniUSB a kabel od externi GPS) a ty se daji zastrcit za drzak v pripade, ze navigaci nepouzivam.
Podle meho nazoru je toto nejlepsi misto pro umisteni navigace, jednak je velmi blizko volantu a da se dobre uvladat, druhak je velice blizko zornemu poli a kdyz sjede ocima na displej, porad velice dobre periferne vidite na cestu a take je to prostor, kde to nicemu nevadi (ventilace apod.).
Nevyhoda je, ze drzak na tuto stranu se nevyrabi, takze je nutna vlastni tvorivost toho, kdo si to takto bude delat :)
|
|
09.02.2011 07:33 -
|
2372598
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To MichaJ: Moc díky za tu TomTom samolepící ploku (odkaz na předchozí straně). Přestalo mne bavit pouívat mobil jako GPS (tedy v autě, na vycházkách skvělé) a koupil jsem pořádný kus a řeil, kam s ním. ikmooké výrobky YF international přináejí hódně muziky (i doslova) za minimum peněz. Koupil jsem 6" a to u dávat na sklo by byla provokace i v ČR. Za dva litry úasný multimediální krám, kde navigace je jen jednou z 27 voleb v menu, příjemný je i FM transmitter. No ale chce to bytelné uchycení a ta ploka je super. Vytáhnu k tomu napájení kvírou kolem autorádia a pak nafotím a vloím sem.
Jen mne zaujalo, e se ty ploky prodávají zásadně po dvou, asi je u TomTom potřeba jedna navigace na cestu tam a druhá na cestu zpět .
To MichaJ: Moc díky za tu TomTom samolepící ploku (odkaz na předchozí straně). Přestalo mne bavit pouívat mobil jako GPS (tedy v autě, na vycházkách skvělé) a koupil jsem pořádný kus a řeil, kam s ním. ikmooké výrobky YF international přináejí hódně muziky (i doslova) za minimum peněz. Koupil jsem 6" a to u dávat na sklo by byla provokace i v ČR. Za dva litry úasný multimediální krám, kde navigace je jen jednou z 27 voleb v menu, příjemný je i FM transmitter. No ale chce to bytelné uchycení a ta ploka je super. Vytáhnu k tomu napájení kvírou kolem autorádia a pak nafotím a vloím sem.
Jen mne zaujalo, e se ty ploky prodávají zásadně po dvou, asi je u TomTom potřeba jedna navigace na cestu tam a druhá na cestu zpět :-).
|
|
09.02.2011 08:18 -
|
2372606
|
|
JeanLuck
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj, já jsem umístil navigaci nahoru vedle zrcátka, ve výhledu nevadí. A kdy chci večer a nesvítí do očí stačí sklopit sluneční clonu, ta překryje i navigaci a je tma. Jinak jsem se v sobotu vrátil z Francie a po cestě s tímto umístěním neměl nikdo ádný problém. Navi je 5"
Ahoj, já jsem umístil navigaci nahoru vedle zrcátka, ve výhledu nevadí. A kdy chci večer a nesvítí do očí stačí sklopit sluneční clonu, ta překryje i navigaci a je tma. Jinak jsem se v sobotu vrátil z Francie a po cestě s tímto umístěním neměl nikdo ádný problém. Navi je 5"
|
|
09.02.2011 10:59 -
|
2372626
|
|
slako
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Doporučuji si vybrat některý z klipů a dráků .link. Já mám umístěný drák na finský telefon s navigací na pravém středovém výduchu a pica.
Doporučuji si vybrat některý z klipů a dráků http://brodit.cz. Já mám umístěný drák na finský telefon s navigací na pravém středovém výduchu a pica.
|
|
09.02.2011 18:57 -
|
2372657
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Já ji dal také vedle zrcátka. A do osvetleni jsem zabudoval menic 12/5V z mini USB conectorem, abych nemusel tahat kabel ze zdola.
Já ji dal také vedle zrcátka. A do osvetleni jsem zabudoval menic 12/5V z mini USB conectorem, abych nemusel tahat kabel ze zdola.
Přílohy: IMG_0394s.jpg ( 41783b ) - Napájení GPS |
|
09.02.2011 22:58 -
|
2372722
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
alx napsal(a): v mem pripade jde o vlastnorucne vyrobeny drzak, ktery je naohyban tak aby proklouzl mezi palubkou a krytem stredoveho panelu. Neni tam zadny sroub, proste to drzi jen tim, ze tam je ten kryt zacvaknuty a tim ze je to zastrcene pod jakysi plast na vnitrni strane palubky (a drzi to opravdu dobre!).
Nevyhoda je, ze drzak na tuto stranu se nevyrabi, takze je nutna vlastni tvorivost toho, kdo si to takto bude delat
A bude mít čas, tak by mě (a určitě nebudu sám) zajímaly ty fotky dráku. Taky přemýlím, e se ho pokusím nějak nacpat do mezery u výdechů nad rádiem, a rád se nechám inspirovat.
A bude mít čas, tak by mě (a určitě nebudu sám) zajímaly ty fotky dráku. Taky přemýlím, e se ho pokusím nějak nacpat do mezery u výdechů nad rádiem, a rád se nechám inspirovat.
|
|
13.03.2011 18:53 -
|
2377672
|
|
vilous
|
|
|
Oteplilo se a tak jsem konečně dodělal napájení k GPS. Přikládám foto. Nemusím to tahat a od zásuvky za ruční brzdou. Umístění GSP super. Ničemu to nevadí, ani průduchům (velmi často) ani přístupu k varovným blinkrům (velmi často), perfektně na dosah. Navíc to můe obsluhovat i spolujezdec. Ten napájecí kablík slouí i jako anténa pro FM transmitter - super!
Jen nastrkat ty kabely za rádio, to bylo horí ne jeek v kleci
Oteplilo se a tak jsem konečně dodělal napájení k GPS. Přikládám foto. Nemusím to tahat a od zásuvky za ruční brzdou. Umístění GSP super. Ničemu to nevadí, ani průduchům (velmi často) ani přístupu k varovným blinkrům (velmi často), perfektně na dosah. Navíc to můe obsluhovat i spolujezdec. Ten napájecí kablík slouí i jako anténa pro FM transmitter - super!
Jen nastrkat ty kabely za rádio, to bylo horí ne jeek v kleci :-)
Přílohy: DSCF1256-1.JPG ( 128301b ) - Uklizeno DSCF1255-1.JPG ( 142720b ) - V provozu |
|
17.11.2013 17:55 -
|
2639008
|
|
vilous
|
|
|
Tak teď jsem četl, na co si dát pozor v cizině při cestě lye. A na Slovensku se prý přitvrdilo v boji proti GPS umístěným uprostřed předního skla.
Asi je potřeba to dát trochu stranou, aby to nebylo uprostřed
Tak teď jsem četl, na co si dát pozor v cizině při cestě lye. A na Slovensku se prý přitvrdilo v boji proti GPS umístěným uprostřed předního skla.
Asi je potřeba to dát trochu stranou, aby to nebylo uprostřed :-)
|
|
17.11.2013 18:15 -
|
2639016
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Myslím e ak ju bude ma na svojom benom mieste tak sa nič nestane.Neviem o tom e by vodičov pokutovali za umiestnenie navigácie.Je pravda e svojho času bolo okolo toho vežké haló, ale potom aj zákon ustúpil a povolil navigáciu v okne.Zakázané zostali len kolotočárske ozdoby na vnútornom zrkadle a podobné ohavnosti ....
Myslím e ak ju bude ma na svojom benom mieste tak sa nič nestane.Neviem o tom e by vodičov pokutovali za umiestnenie navigácie.Je pravda e svojho času bolo okolo toho vežké haló, ale potom aj zákon ustúpil a povolil navigáciu v okne.Zakázané zostali len kolotočárske ozdoby na vnútornom zrkadle a podobné ohavnosti ....
|
|
05.06.2014 13:23 -
|
2702190
|
|
vilous
|
|
|
Prosím typ na slunou navigaci do mobilu s Androidem. Ne jen mapy - opravdu navigace, která umí namalovat a napovídat hlasem trasu. To ve bez připojení mobilu k internetu. Mám v mobilu LocusPro, mapy fajn, ale navigoce ne.
Mám v autě vestavěný velký displej, jen hodně cestuji a budu cestovat a napadá mne, jak se na to člověk spoléhá a co dělat, kdyby se to podělalo.
Prosím jen kladné zkuenosti splňující, co jsem napsal.
Prosím typ na slunou navigaci do mobilu s Androidem. Ne jen mapy - opravdu navigace, která umí namalovat a napovídat hlasem trasu. To ve bez připojení mobilu k internetu. Mám v mobilu LocusPro, mapy fajn, ale navigoce ne.
Mám v autě vestavěný velký displej, jen hodně cestuji a budu cestovat a napadá mne, jak se na to člověk spoléhá a co dělat, kdyby se to podělalo.
Prosím jen kladné zkuenosti splňující, co jsem napsal.
|
|
05.06.2014 13:42 -
|
2702194
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Zkus BE-ON-ROAD. Aplikace zdarma, uivatelské mapy taky. Je k tomu mono dokoupit profi mapy za rozumnou cenu. Skutečně dobře navigují (pouívám je). A mají výhodu: vyuívají Americký i Ruský systém satelitů.
.link.
Zkus BE-ON-ROAD. Aplikace zdarma, uivatelské mapy taky. Je k tomu mono dokoupit profi mapy za rozumnou cenu. Skutečně dobře navigují (pouívám je). A mají výhodu: vyuívají Americký i Ruský systém satelitů.
https://www.google.cz/search?num=30&site=&source=hp&q=be-on-road+android&oq=be-on-r&gs_l=hp.1.3.0l10.3304.9924.0.15548.10.9.0.1.1.0.1764.4241.7-2j1.3.0....0...1c.1.45.hp..7.3.2493.0.FKOndKmT33E
|
|
05.06.2014 14:14 -
|
2702212
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Pridavam se k doporuceni BE-ON-ROAD. Krome placenych umi pouzivat openstreet mapy. Jsou zadarmo a kdyz neco nesedi, mas moznost si to sam opravit.
Jako dalsi by se dal doporucit Sygic.
Pridavam se k doporuceni BE-ON-ROAD. Krome placenych umi pouzivat openstreet mapy. Jsou zadarmo a kdyz neco nesedi, mas moznost si to sam opravit.
Jako dalsi by se dal doporucit Sygic.
|
|
05.06.2014 14:23 -
|
2702213
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já mám v Samsungu TomToma. U mě vodil po Holandsku, Rakousku i Německu.
Pouívám i RT3 a někdy se rozhoduju, kterou mám poslechnout. TomTom mě jetě nezavedl patně, RT3 někdy nezná vechny detaily.
Já mám v Samsungu TomToma. U mě vodil po Holandsku, Rakousku i Německu. :palec
Pouívám i RT3 a někdy se rozhoduju, kterou mám poslechnout. TomTom mě jetě nezavedl patně, RT3 někdy nezná vechny detaily.
|
|
05.06.2014 14:49 -
|
2702218
|
|
vilous
|
|
|
Vseved - jetě bych se sluně domluvil, ale do Ruska se fakt autem nechystám
Jinak díky vem za zkuenosti, na Sygic jsem včera narazil v nějakém rádci.
Vseved - jetě bych se sluně domluvil, ale do Ruska se fakt autem nechystám :-)
Jinak díky vem za zkuenosti, na Sygic jsem včera narazil v nějakém rádci.
|
|
| |
|
|