| | |
04.01.2010 18:07 -
Umístění GPS navigace
|
1430322
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám GPS v mobilu (přesněji pocked PC) a k němu docela schopný drák se spoustou kloubů a přícuckou na sklo. Nyní jsou velké diskuse, e přicucnuté na přední okno se to nesmí, neb jest to v zorném poli předního skla. C5 má to okno hodně ikmo a opravdu se to musí přicucnout dost vysoko. Take chci ten drák chytit někde k palubce, policajti budou v klidu a budu to mít navíc blí. Máte někdo zkuenost? K tomu mohutnému plastu pod oknem to nejde - je pórovitý a větinou zakřivený. Líbí se mi ploka vedle pravého prostředního výduchu ventilace, ale ani oboustrannou lepenkou to tam nedrí sluně. Ji jsem odhodlán zkusit to tam chemoprenem - ten drí fest, neleptá podklad a při odstranění jdou zbytky lepidla srolovat a tedy odstranit. Ale raději se ptám, zda jste někdo něco podobného neřeil.
Trochu bokem - jsem s tou GPS max. spokojen, zadarmo tam mám IGO8 i turistické. Rozesmál mne ceník nové kody Yetti, kde GPS je za příplatek 63 800 Kč (to není fór). To asi řídí samo a jetě to řidiče imrá na zádech a je to obloené diamanty
Mám GPS v mobilu (přesněji pocked PC) a k němu docela schopný drák se spoustou kloubů a přícuckou na sklo. Nyní jsou velké diskuse, e přicucnuté na přední okno se to nesmí, neb jest to v zorném poli předního skla. C5 má to okno hodně ikmo a opravdu se to musí přicucnout dost vysoko. Take chci ten drák chytit někde k palubce, policajti budou v klidu a budu to mít navíc blí. Máte někdo zkuenost? K tomu mohutnému plastu pod oknem to nejde - je pórovitý a větinou zakřivený. Líbí se mi ploka vedle pravého prostředního výduchu ventilace, ale ani oboustrannou lepenkou to tam nedrí sluně. Ji jsem odhodlán zkusit to tam chemoprenem - ten drí fest, neleptá podklad a při odstranění jdou zbytky lepidla srolovat a tedy odstranit. Ale raději se ptám, zda jste někdo něco podobného neřeil.
Trochu bokem - jsem s tou GPS max. spokojen, zadarmo tam mám IGO8 i turistické. Rozesmál mne ceník nové kody Yetti, kde GPS je za příplatek 63 800 Kč (to není fór). To asi řídí samo a jetě to řidiče imrá na zádech a je to obloené diamanty :-)
|
|
04.01.2010 18:30 -
Re: Externí GPS
|
1430324
|
|
Tomi2002
|
|
|
Neviem, ako v Čechách, ale na Slovenskú majú prísluníci "taký tichý zákaz" riadi sa zákonom, ktorý o tom hovorí (neviem číslo toho zákona), lebo niekto priiel na to, e sú aj GPS sériovo montované do určitých značiek vozidiel, ktoré pri aktivácii GPS vysunú obrazovku GPS z palubnej dosky a kto by to povedal, nachádza sa to v zornom poli vodiča. No a preto sa to má nejako opravi formou novely (mono, e u to je upravené). Ináč, argumentovali bezpečnosou pri tomto nezmysle. Osobne si myslím, e je menej nebezpečné pozera pred seba a sem-tam jedným očkom pozrie do NAVI, ktoré je na čelnom skle, ako ma to niekde "skryté" v úrovni autorádia a pri pozeraní do GPS zistím, e akosi nesledujem, čo sa deje predo mnou, lebo to akosi nie je moné hžadie dvoma smermi naraz.
Neviem, ako v Čechách, ale na Slovenskú majú prísluníci "taký tichý zákaz" riadi sa zákonom, ktorý o tom hovorí (neviem číslo toho zákona), lebo niekto priiel na to, e sú aj GPS sériovo montované do určitých značiek vozidiel, ktoré pri aktivácii GPS vysunú obrazovku GPS z palubnej dosky a kto by to povedal, nachádza sa to v zornom poli vodiča. No a preto sa to má nejako opravi formou novely (mono, e u to je upravené). Ináč, argumentovali bezpečnosou pri tomto nezmysle. Osobne si myslím, e je menej nebezpečné pozera pred seba a sem-tam jedným očkom pozrie do NAVI, ktoré je na čelnom skle, ako ma to niekde "skryté" v úrovni autorádia a pri pozeraní do GPS zistím, e akosi nesledujem, čo sa deje predo mnou, lebo to akosi nie je moné hžadie dvoma smermi naraz. :nevim
|
|
04.01.2010 18:42 -
Re: Umístění GPS navigace
|
1430325
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No já jsem nael na webu dokonce oficiální vyjádření českého ministerstva dopravy. Ale je to jako kadá česká legislativa ve smylsu chytré horákyně - oblečená a neoblečená - povoleno nepovoleno... Nechci tady rozvíjet legislativní stránku věci, spí by mne zajímala ta technická.
No já jsem nael na webu dokonce oficiální vyjádření českého ministerstva dopravy. Ale je to jako kadá česká legislativa ve smylsu chytré horákyně - oblečená a neoblečená - povoleno nepovoleno... Nechci tady rozvíjet legislativní stránku věci, spí by mne zajímala ta technická.
|
|
04.01.2010 18:45 -
|
1430326
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Zkus koupit tohle a někde si to nalepit , přicucne na to pak jakoukoli přísavku. Mám to na GPS vedle volantu vpravo na palubce , kdy se kouknu malinko do strany tak tam mám display a gps. Ve výhledu z okna to neva, je to jetě stále ní. Stačí pořádně očistit palubku (odmastit) a pak přilepit, drí to jak čert, sundat to jde dentální nití odříznout, palubku to neporuí.
.link.
Zkus koupit tohle a někde si to nalepit , přicucne na to pak jakoukoli přísavku. Mám to na GPS vedle volantu vpravo na palubce , kdy se kouknu malinko do strany tak tam mám display a gps. Ve výhledu z okna to neva, je to jetě stále ní. Stačí pořádně očistit palubku (odmastit) a pak přilepit, drí to jak čert, sundat to jde dentální nití odříznout, palubku to neporuí.
http://www.tomtom.com/products/accessories/accessory.php?ID=514&AccessoryCategory=5
|
|
04.01.2010 19:09 -
|
1430330
|
|
tief
|
|
|
vilous napsal(a): Mám GPS v mobilu (přesněji pocked PC) a k němu docela schopný drák se spoustou kloubů a přícuckou na sklo. Nyní jsou velké diskuse, e přicucnuté na přední okno se to nesmí, neb jest to v zorném poli předního skla. C5 má to okno hodně ikmo a opravdu se to musí přicucnout dost vysoko. Take chci ten drák chytit někde k palubce, policajti budou v klidu a budu to mít navíc blí. Máte někdo zkuenost? K tomu mohutnému plastu pod oknem to nejde - je pórovitý a větinou zakřivený. Líbí se mi ploka vedle pravého prostředního výduchu ventilace, ale ani oboustrannou lepenkou to tam nedrí sluně. Ji jsem odhodlán zkusit to tam chemoprenem - ten drí fest, neleptá podklad a při odstranění jdou zbytky lepidla srolovat a tedy odstranit. Ale raději se ptám, zda jste někdo něco podobného neřeil.
Trochu bokem - jsem s tou GPS max. spokojen, zadarmo tam mám IGO8 i turistické. Rozesmál mne ceník nové kody Yetti, kde GPS je za příplatek 63 800 Kč (to není fór). To asi řídí samo a jetě to řidiče imrá na zádech a je to obloené diamanty
Na hezkou montaz se delaji specialni konzoly, bez lepeni, bez vrtani, mrkni napriklad do profilu "alx" ...
Na hezkou montaz se delaji specialni konzoly, bez lepeni, bez vrtani, mrkni napriklad do profilu "alx" ...
|
|
06.01.2010 22:34 -
|
1430439
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Já umisuji navigaci (mio moov)na čelní sklo do rohu vlevo od volantu, protoe tam mě překáí nejméně. Kdyz jsem zkouel umistit navigaci(mio, tomtom) jinam mimo čelní sklo, tak sem měl problémy s příjmem signálu. Policajti v soukromém ivotě taky pouívají navigaci a myslim, e mají pro to pochopení, take bych si z toho hlavu nedělal
Já umisuji navigaci (mio moov)na čelní sklo do rohu vlevo od volantu, protoe tam mě překáí nejméně. Kdyz jsem zkouel umistit navigaci(mio, tomtom) jinam mimo čelní sklo, tak sem měl problémy s příjmem signálu. Policajti v soukromém ivotě taky pouívají navigaci a myslim, e mají pro to pochopení, take bych si z toho hlavu nedělal:-)
|
|
07.01.2010 13:47 -
|
1430462
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Omezení výhledu řidiče. Dokonce i nae vyhláka to zakazuje.
Omezení výhledu řidiče. Dokonce i nae vyhláka to zakazuje.
|
|
07.01.2010 14:01 -
|
1430463
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
hmm by me zajimalo co by jsi delal jako majitel napriklad
- volva XC90 kde je ve stredu palubni desky velkej LCD
- peugeotu 307 ,407 (pred faceliftem) nebo 407 cupe
...co s tim ulomit nebo navigovat se zasunutym LCD ?
co vyhlaska zakazuje ? co je pojem omezeni vyhledu ?...
hmm by me zajimalo co by jsi delal jako majitel napriklad
- volva XC90 kde je ve stredu palubni desky velkej LCD
- peugeotu 307 ,407 (pred faceliftem) nebo 407 cupe
...co s tim ulomit nebo navigovat se zasunutym LCD ?
co vyhlaska zakazuje ? co je pojem omezeni vyhledu ?...
|
|
07.01.2010 17:51 -
|
1430474
|
|
vilous
|
|
|
No policajti vech států jsou v tom nevinně - oni ty předpisy nevymýlejí. Vestavěné komponenty od výrobce (i kdy čumí do výhledu třeba zrcátko, GPS z výroby...)a dálniční známky jsou schváleny předpisy daných zemí. Ostatní ne a je třeba tomu dát trochu za pravdu, protoe jinak by se rozvinula straná lidová tvpřivost - známe se e - okno polepené fotkami...
Někde je to napevno (třeba to Rakousko), u nás je to trochu divoce tak, e to nevadí v místě, kde řidič z okna nevidí ven (třeba vidí na kapotu, kdy je vysoký).
Proto jsem to vlákno načal, e je potřeba to fakt dávat jinam ne na sklo, protoe u hodně ikmého C5 to fakt do skal zadahuje fest. Dokud to byla kurioziza pár nadenců, tak se na to kalalo, nyní se to stává masové, tak se to začne masově potírat.
No policajti vech států jsou v tom nevinně - oni ty předpisy nevymýlejí. Vestavěné komponenty od výrobce (i kdy čumí do výhledu třeba zrcátko, GPS z výroby...)a dálniční známky jsou schváleny předpisy daných zemí. Ostatní ne a je třeba tomu dát trochu za pravdu, protoe jinak by se rozvinula straná lidová tvpřivost - známe se e :-) - okno polepené fotkami...
Někde je to napevno (třeba to Rakousko), u nás je to trochu divoce tak, e to nevadí v místě, kde řidič z okna nevidí ven (třeba vidí na kapotu, kdy je vysoký).
Proto jsem to vlákno načal, e je potřeba to fakt dávat jinam ne na sklo, protoe u hodně ikmého C5 to fakt do skal zadahuje fest. Dokud to byla kurioziza pár nadenců, tak se na to kalalo, nyní se to stává masové, tak se to začne masově potírat.
|
|
07.01.2010 19:21 -
|
1430478
|
|
jumep
|
|
|
znamy je importer seatu a zaroven pravnik a o tomto sme sa bavili ...
cele je to vral lobby VW group aby si ludia kupovali ich zabudovane navigacie a pojem neomedzovat vyhlad vodica je zhruba taky isty ako helma ma byt riadne pripevnena, existuju voci tomu nejake vseobecne zavazne pravidla a sam mi hovoril ze to nemas sancu uhadat (takisto by ta vsak mali pokutovat za znamky na okne, pretoze ti tiez brania vyhladu)
Inak zakon porusujes uz aj ked je nieco zasunute za tym plastovym drziakom co mas na okne (napr. parkovacia karta), preto sa chystaju novelizovat tento nezmysel (teda hovorim SR), ale kolko dalsich bludov tam pribudne sa uvidi
znamy je importer seatu a zaroven pravnik a o tomto sme sa bavili ...
cele je to vral lobby VW group aby si ludia kupovali ich zabudovane navigacie a pojem neomedzovat vyhlad vodica je zhruba taky isty ako helma ma byt riadne pripevnena, existuju voci tomu nejake vseobecne zavazne pravidla a sam mi hovoril ze to nemas sancu uhadat (takisto by ta vsak mali pokutovat za znamky na okne, pretoze ti tiez brania vyhladu)
Inak zakon porusujes uz aj ked je nieco zasunute za tym plastovym drziakom co mas na okne (napr. parkovacia karta), preto sa chystaju novelizovat tento nezmysel (teda hovorim SR), ale kolko dalsich bludov tam pribudne sa uvidi
|
|
07.01.2010 20:44 -
|
1430481
|
|
MichalJ
|
|
|
Parkovací kartou za plast drákem nebo kartou invalidy zákon neporuuje , protoe v podmínkách pouití má jasně, e to tam mám být pouze za stání vozidla, pokud to tam má za jízdy tvá chyba (v CR) . Jinak navigace Volvo, Peugeot apod jsou legální, protoe tato vozidla jsou homologována pro provoz na pozemních komunikacích CR. Jak ji někdo řekl "kdy to dovolí tak toho lidi jen zneuijí" a je to fakt, osobně vím o jednom člověku co má na předním okně přísavku s mobilem, přísavku s GPS, u zrcátka antiradar a na zrcátku asi 10 stromečků a to jsou pak ti chytráci kvůli kterým se to radi ploně zakáe. Myslím , e jsme na toto jetě stále dost nedisciplinovaní a proto tady nepovolí ani to pivo před jízdou, protoe pak se najdou ti co si dají dvě a budou trvdit , e měli jedno ... jen příklad.
Parkovací kartou za plast drákem nebo kartou invalidy zákon neporuuje , protoe v podmínkách pouití má jasně, e to tam mám být pouze za stání vozidla, pokud to tam má za jízdy tvá chyba (v CR) . Jinak navigace Volvo, Peugeot apod jsou legální, protoe tato vozidla jsou homologována pro provoz na pozemních komunikacích CR. Jak ji někdo řekl "kdy to dovolí tak toho lidi jen zneuijí" a je to fakt, osobně vím o jednom člověku co má na předním okně přísavku s mobilem, přísavku s GPS, u zrcátka antiradar a na zrcátku asi 10 stromečků a to jsou pak ti chytráci kvůli kterým se to radi ploně zakáe. Myslím , e jsme na toto jetě stále dost nedisciplinovaní a proto tady nepovolí ani to pivo před jízdou, protoe pak se najdou ti co si dají dvě a budou trvdit , e měli jedno ... jen příklad.
|
|
07.01.2010 21:38 -
|
1430484
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to MichalJ
mno homologovane jsou ,to ano ale to navigace taky,staci si precist navod k montazi a umisteni ...
dam priklad velmi podobny:
mam atermicke sklo,jedina moznost je vlevo u zrcadka (preste to same misto pro umisteni navi) tak jak potom umistis treba PASS na mytne brany ? kdyz ho tam das tak se podle nekterych dopustis prestupku , ale kdyz ho nedas tak bud neprojedes ,nebo se zase dopustis prestupku protoze te mytna brana nesejme a neodecte ti poplatek
s tim zneuzitim je to fakt a ten pripad 100 stromecku,drzak gsm a navi jsi mi vytahl z ust protoze kdyz mi prijede takove auto do servisu a mas s nm zajed do vrat tak je to nekdy nadlidske
na druhou stranu bych organu ktery me zastavi a ja bych mel u zrcatka navi ,tvrdil ze me vy vyhledu nebrani a razem je to tvrzeni proti tvrzeni,i prestupek ti musi dokazat...
k tomu pivu tak tady je to snad jasne..muzes tvrdit co chces ale nafoukac co nafoukas a na krvi ti dukaz daji 99% ..tady se muzes branit co cca 0.2-0.3 promile co je koeficient ktery zase ma zavyslost na tlaku vzduchu,na co co jsi snedl atd...ale co je vic uz neokecas...
to MichalJ
mno homologovane jsou ,to ano ale to navigace taky,staci si precist navod k montazi a umisteni :)...
dam priklad velmi podobny:
mam atermicke sklo,jedina moznost je vlevo u zrcadka (preste to same misto pro umisteni navi) tak jak potom umistis treba PASS na mytne brany ? kdyz ho tam das tak se podle nekterych dopustis prestupku , ale kdyz ho nedas tak bud neprojedes ,nebo se zase dopustis prestupku protoze te mytna brana nesejme a neodecte ti poplatek
s tim zneuzitim je to fakt a ten pripad 100 stromecku,drzak gsm a navi jsi mi vytahl z ust protoze kdyz mi prijede takove auto do servisu a mas s nm zajed do vrat tak je to nekdy nadlidske :)
na druhou stranu bych organu ktery me zastavi a ja bych mel u zrcatka navi ,tvrdil ze me vy vyhledu nebrani a razem je to tvrzeni proti tvrzeni,i prestupek ti musi dokazat...
k tomu pivu tak tady je to snad jasne..muzes tvrdit co chces ale nafoukac co nafoukas a na krvi ti dukaz daji 99% ;) ..tady se muzes branit co cca 0.2-0.3 promile co je koeficient ktery zase ma zavyslost na tlaku vzduchu,na co co jsi snedl atd...ale co je vic uz neokecas...
|
|
07.01.2010 21:39 -
|
1430485
|
|
Darja
|
|
|
Nedělejte z toho tady citroeny.cz, pánové.
Myslím, e pěkně to má alx viz (vodorovně umístěný drák): .link. já nám v těch místech mobil (s navi) a bezproblémů. Uchycení je pevné, dá se demontovat bez nějakých extrémních pozůstatků v interiéru, nebrání výhledu a není ani daleko mimo zorné pole (stejně si povězme, na navigaci mrkneme stejně rychle jako na tacháč, větinou si s náma povídá).
Na jednu stranu se nedivím, e ty přícucky zruj. Jsou exoti, co si to frknou do prostřed okna, displej si natáhnou a k nosu a jedou. PAk mi na přechodě srazí dítě s větou "sorry mámo, já tam měl navi?"
Vilou má pravdu, e dispcilína tomuhle národu chybí, zajdeme do extrémů bez skurpulí..
Nedělejte z toho tady citroeny.cz, pánové.
Myslím, e pěkně to má alx viz (vodorovně umístěný drák): http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_9.JPG já nám v těch místech mobil (s navi) a bezproblémů. Uchycení je pevné, dá se demontovat bez nějakých extrémních pozůstatků v interiéru, nebrání výhledu a není ani daleko mimo zorné pole (stejně si povězme, na navigaci mrkneme stejně rychle jako na tacháč, větinou si s náma povídá).
Na jednu stranu se nedivím, e ty přícucky zruj. Jsou exoti, co si to frknou do prostřed okna, displej si natáhnou a k nosu a jedou. PAk mi na přechodě srazí dítě s větou "sorry mámo, já tam měl navi?"
Vilou má pravdu, e dispcilína tomuhle národu chybí, zajdeme do extrémů bez skurpulí..
|
|
07.01.2010 22:57 -
|
1430493
|
|
MichalJ
|
|
|
To:autodiag
Jen ohledně té homologace. Tam je zásadní věc ,e pokud má auto schválené homologací s navigací , nazvěme to vestavěnou nebo originální, tak není problém i kdyby to bylo 15"lcd . Druhá věc jsou navigace přenosné homologované a schválené pro provoz v ČR , ale tam to končí, na to, aby jsi mohl říct, e má v autě homologovanou GPS tak by musela být schválená a homologovaná pro daný typ vozu a určeno místo pro jeji montá. Jinak je to furt ve vztahu k pouití jen neschválený doplněk či přísluentsví pokud ji pleskne na okno či kamkoli jinam kde ti můe bránit ve výhledu.
To : Darja
Jak to myslí s těmi citroeny.cz ???
To:autodiag
Jen ohledně té homologace. Tam je zásadní věc ,e pokud má auto schválené homologací s navigací , nazvěme to vestavěnou nebo originální, tak není problém i kdyby to bylo 15"lcd :-) . Druhá věc jsou navigace přenosné homologované a schválené pro provoz v ČR , ale tam to končí, na to, aby jsi mohl říct, e má v autě homologovanou GPS tak by musela být schválená a homologovaná pro daný typ vozu a určeno místo pro jeji montá. Jinak je to furt ve vztahu k pouití jen neschválený doplněk či přísluentsví pokud ji pleskne na okno či kamkoli jinam kde ti můe bránit ve výhledu.
To : Darja
Jak to myslí s těmi citroeny.cz ???
|
|
| |
|
|