| | |
31.03.2018 13:43 -
Re: Akumulátor
|
3144581
|
|
dave_m
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
autodiag napsal(a): je to tak
tak přímo na baterkách z citroen.eu je např. 10-2018 a to znamená, e do této doby se musí nainstalovat do auta a začít pouívat. Jinak je doporučeno ji znovu "naformátovat". To jsem zjistil.
Jinak klidový odběr jsem měřil a 8 vteřin bere 34mA, pak 0 a zase 8s 34mA, atd.. To bude asi OK.
tak přímo na baterkách z citroen.eu je např. 10-2018 a to znamená, e do této doby se musí nainstalovat do auta a začít pouívat. Jinak je doporučeno ji znovu "naformátovat". To jsem zjistil.
Jinak klidový odběr jsem měřil a 8 vteřin bere 34mA, pak 0 a zase 8s 34mA, atd.. To bude asi OK.
|
|
01.04.2018 15:11 -
|
3144789
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nevim jak je to na bateriich ze zmineneho eshopu,ale na baterijich se vetsinou udavat datum vyroby
baterie je naformatovana a nabita nalitim elektrolitu ,ktereho u 90% baterii vcetne predrazene Varty malo nekdy az tak ze koukaj desky
odber se nemeri 8s ale treba 8 hodin ...resp alespon hodinu...8s je k nicemu...34mA je docela malo na chod BSI
nevim jak je to na bateriich ze zmineneho eshopu,ale na baterijich se vetsinou udavat datum vyroby
baterie je naformatovana a nabita nalitim elektrolitu ,ktereho u 90% baterii vcetne predrazene Varty malo nekdy az tak ze koukaj desky
odber se nemeri 8s ale treba 8 hodin ;) ...resp alespon hodinu...8s je k nicemu...34mA je docela malo na chod BSI:nevim
|
|
22.04.2018 00:42 -
Výmena batérie
|
3152063
|
|
marwl
|
Město: Skelmersdale, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Na You Tube v jednom návode pri výmene batérie uvádzali e treba si pripravi okrem iného aj kód od rádia, znamená to e po výmene batérie musím da znova odkódova rádio? Resp. dá sa to obís tým e pri výmene dočasne zapojím na káble batériu z iného auta pokiaž batériu nevymením aby nedolo k prerueniu dodávky prúdu?
Má s tým niekto skúsenos.
Na You Tube v jednom návode pri výmene batérie uvádzali e treba si pripravi okrem iného aj kód od rádia, znamená to e po výmene batérie musím da znova odkódova rádio? Resp. dá sa to obís tým e pri výmene dočasne zapojím na káble batériu z iného auta pokiaž batériu nevymením aby nedolo k prerueniu dodávky prúdu?
Má s tým niekto skúsenos.
|
|
22.04.2018 07:32 -
Re: Výmena batérie
|
3152072
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Na Citroen C5 I generace a 3. Generace není třeba po zapojení baterie nic zadávat pro rádio - pouze nastavit předvolby stanic, případně basy, výky... Předpokládám e 2. Generace to má tak samo - kód rádia není třeba.
Na Citroen C5 I generace a 3. Generace není třeba po zapojení baterie nic zadávat pro rádio - pouze nastavit předvolby stanic, případně basy, výky... Předpokládám e 2. Generace to má tak samo - kód rádia není třeba.
|
|
26.06.2018 20:13 -
|
3167497
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Tip pro ty, kteri by si chteli monitorovat stav baterie: .link.
U cinanu se to da sehnat o neco levneji: .link.
Aplikace: .link.
Tip pro ty, kteri by si chteli monitorovat stav baterie: https://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/nabijecky-jumpstarty/testery-baterii/bluetooth-monitoring-baterie-35953.html
U cinanu se to da sehnat o neco levneji: https://www.aliexpress.com/item/-/32869909360.html
Aplikace: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dc.battery.monitor2
|
|
27.06.2018 08:27 -
|
3167547
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je to super hracka,jen je skoda ze je to BT a timse pouziti zuzuje jen na dobu kdy je clovek v aute
vetsi vyuziti by to melo kdyby ten monitor mel vlastni zaznam na SD nebo posilal data pre GSM/LTE
cena no cekal bych za ni alespon ten zaznam na SD,to bych si jich 5 vzal na dilnu ..nicmene hracka pekna
uprava: tak beru zpet ma to Data stored in battery monitor up to 35 days if out of sync,coz je super..uz jsem jich par objednal,diky Libore
je to super hracka,jen je skoda ze je to BT a timse pouziti zuzuje jen na dobu kdy je clovek v aute :(
vetsi vyuziti by to melo kdyby ten monitor mel vlastni zaznam na SD nebo posilal data pre GSM/LTE
cena no cekal bych za ni alespon ten zaznam na SD,to bych si jich 5 vzal na dilnu :) ..nicmene hracka pekna
uprava: tak beru zpet ma to Data stored in battery monitor up to 35 days if out of sync,coz je super..uz jsem jich par objednal,diky Libore
|
|
27.06.2018 10:22 -
|
3167571
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
jeste odkaz pro ty co maji registraci: .link.
jeste odkaz pro ty co maji registraci: https://www.stualarm.cz/z12720-bluetooth-monitoring-baterie-35953
|
|
27.06.2018 12:21 -
|
3167577
|
|
autodiag
|
|
|
a tady pro setrive kteri si pockaji .link.
a tady pro setrive kteri si pockaji ;) https://www.aliexpress.com/item/THGS-Automotive-BM2-Wireless-Car-Battery-Tester-12V-Battery-Load-Tester-Bluetooth-4-0-Battery-Voltage/32875731606.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.13f84c4deV6aiO
|
|
23.01.2019 12:15 -
|
3203590
|
|
Losapa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Nemáte někdo zkuenost s odpojovačem baterie? Například něco takového?
.link.
Občas se mi auto v noci splaí a jezdí si nahoru a dolů a do vybití baterie. Toto by to řeilo celkem levně.
Nemáte někdo zkuenost s odpojovačem baterie? Například něco takového?
https://www.vpcentrum.eu/odpojovac-baterie-150a
Občas se mi auto v noci splaí a jezdí si nahoru a dolů a do vybití baterie. Toto by to řeilo celkem levně.
|
|
23.01.2019 12:23 -
|
3203592
|
|
jruze
|
|
|
a nebylo by lepí vyřeit závadu ? (zřejmě korektor nebo kloubek) ne to někde padne na břicho nebo zůstane nahoře?
a nebylo by lepí vyřeit závadu ? (zřejmě korektor nebo kloubek) ne to někde padne na břicho nebo zůstane nahoře?;-)
|
|
23.01.2019 12:28 -
|
3203593
|
|
Losapa
|
|
|
Byl jsem s tím u tebe tak dva roky dozadu a nenael jsi nic. Vyměnil jsi tehdy pro jistotu korektor, ale dělá to pořád. Od té doby jsem to neřeil a občas prostě ráno neodjel . Teď jsem ale koupil novou baterku, tak bych ji nerad hned zruil tím, e se párkrát vybije do mrtva. Na břie to nikdy nezůstane.
Byl jsem s tím u tebe tak dva roky dozadu a nenael jsi nic. Vyměnil jsi tehdy pro jistotu korektor, ale dělá to pořád. Od té doby jsem to neřeil a občas prostě ráno neodjel :). Teď jsem ale koupil novou baterku, tak bych ji nerad hned zruil tím, e se párkrát vybije do mrtva. Na břie to nikdy nezůstane.
|
|
23.01.2019 21:55 -
|
3203752
|
|
jumep
|
|
|
nebol nahodou povolovany stabilizator a kosti na oboch stranach su rovnake?
nebol nahodou povolovany stabilizator a kosti na oboch stranach su rovnake?
|
|
24.01.2019 09:13 -
|
3203781
|
|
jruze
|
|
|
U si nepamatuji.No setkal jsem se s tím párkrát (problém je e kdy to u mne nedělá a není nic vidět tak první co toto dělává je korektor který nepřečte v některém místě polohu) - mohl by to dělat stabilizátor (uloení) - mohlo by pomoct vytočit kola do plného rejdu, nebo dát o polohu vej) - v jednom případě kdy nebylo nic vidět patně toto pomohlo (vyzkouej tuto monost)= to by potom vypadalo na gumy v uloení stabilizátoru.Jetě jedna věc mne napadla - neměnil někdo koule? nejsou tam moc měkké e by nestíhal zavřít(zastavit) v poedované poloze,nebo přidřená pístnice. Dělá to náhodně nebo pravidelně ?
U si nepamatuji.No setkal jsem se s tím párkrát (problém je e kdy to u mne nedělá a není nic vidět tak první co toto dělává je korektor který nepřečte v některém místě polohu) - mohl by to dělat stabilizátor (uloení) - mohlo by pomoct vytočit kola do plného rejdu, nebo dát o polohu vej) - v jednom případě kdy nebylo nic vidět patně toto pomohlo (vyzkouej tuto monost)= to by potom vypadalo na gumy v uloení stabilizátoru.Jetě jedna věc mne napadla - neměnil někdo koule? nejsou tam moc měkké e by nestíhal zavřít(zastavit) v poedované poloze,nebo přidřená pístnice. Dělá to náhodně nebo pravidelně ?
|
|
24.01.2019 14:42 -
|
3203801
|
|
Losapa
|
|
|
jumep napsal(a): nebol nahodou povolovany stabilizator a kosti na oboch stranach su rovnake?
Měněné kosti byly a asi tam nejsou stejné, ale dělalo to u i před tím. Jak by to měly ovlivnit kosti? O stabilizátoru bohuel nevím.
Měněné kosti byly a asi tam nejsou stejné, ale dělalo to u i před tím. Jak by to měly ovlivnit kosti? O stabilizátoru bohuel nevím.
|
|
24.01.2019 14:51 -
|
3203802
|
|
Losapa
|
|
|
jruze napsal(a): U si nepamatuji.No setkal jsem se s tím párkrát (problém je e kdy to u mne nedělá a není nic vidět tak první co toto dělává je korektor který nepřečte v některém místě polohu) - mohl by to dělat stabilizátor (uloení) - mohlo by pomoct vytočit kola do plného rejdu, nebo dát o polohu vej) - v jednom případě kdy nebylo nic vidět patně toto pomohlo (vyzkouej tuto monost)= to by potom vypadalo na gumy v uloení stabilizátoru.Jetě jedna věc mne napadla - neměnil někdo koule? nejsou tam moc měkké e by nestíhal zavřít(zastavit) v poedované poloze,nebo přidřená pístnice. Dělá to náhodně nebo pravidelně ?
Kdy to neudělá při řeení, tak se s tím nic dělat nedá, to je jasné. Taky jsem si nestěoval
Díky za tip se změnou polohy a rejdem, to vyzkouím.
Koule jsi měnil ty, tak snad jsou v pohodě. Pístnici nevím, pokud by byla přidřená neel by podvozek zvedat hladce a moná by bylo i něco slyet nebo ne?
Dělá to velice nepravidelně, proto jsem to intenzivně neřeil, třeba tak 1x za měsíc.
V okolí neznám nikoho, na koho bych se obrátil a mohl mu důvěřovat, e neudělá více kody ne uitku, nebo e nevymění půl auta. Myslíte, e je ten odpojovač baterie patný nápad?
Kdy to neudělá při řeení, tak se s tím nic dělat nedá, to je jasné. Taky jsem si nestěoval
Díky za tip se změnou polohy a rejdem, to vyzkouím.
Koule jsi měnil ty, tak snad jsou v pohodě. Pístnici nevím, pokud by byla přidřená neel by podvozek zvedat hladce a moná by bylo i něco slyet nebo ne?
Dělá to velice nepravidelně, proto jsem to intenzivně neřeil, třeba tak 1x za měsíc.
V okolí neznám nikoho, na koho bych se obrátil a mohl mu důvěřovat, e neudělá více kody ne uitku, nebo e nevymění půl auta. Myslíte, e je ten odpojovač baterie patný nápad?
|
|
24.01.2019 19:59 -
|
3203849
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Kdy u, tak bych ten odpojovač dal jenom na napájení BHI...ale jasně e spí by se měla vyřeit příčina
Kdy u, tak bych ten odpojovač dal jenom na napájení BHI...ale jasně e spí by se měla vyřeit příčina;-)
|
|
24.01.2019 21:54 -
|
3203870
|
|
jumep
|
|
|
Losapa napsal(a): Měněné kosti byly a asi tam nejsou stejné, ale dělalo to u i před tím. Jak by to měly ovlivnit kosti? O stabilizátoru bohuel nevím.
tak ze jedna strana je vyssie ako druha a vlastne aj ked su kolesa rovno je kusok vykruteny stabilizator
a kedze vyskac je viacmenej v strede stabilizatoru tak tento sa v tom mieste skruti a aj mala zmena vysky na nom pohne prilis vyskacom
cim ma napada, nestojis s tym autom nejako skriza, cez obrubnik, zvlnena cesta?
inak ked uz sa hlada workaround, staci vzdy auto spustit do spodnej polohy, cvicit isto nebude ...
tak ze jedna strana je vyssie ako druha a vlastne aj ked su kolesa rovno je kusok vykruteny stabilizator
a kedze vyskac je viacmenej v strede stabilizatoru tak tento sa v tom mieste skruti a aj mala zmena vysky na nom pohne prilis vyskacom
cim ma napada, nestojis s tym autom nejako skriza, cez obrubnik, zvlnena cesta?
inak ked uz sa hlada workaround, staci vzdy auto spustit do spodnej polohy, cvicit isto nebude ...
|
|
| |
|
|