| | |
06.03.2018 07:58 -
Re: Akumulátor
|
3137427
|
|
zelvicek
|
|
|
Omlouvám se za dezinformaci - sekl jsem se o jeden Volt. Napětí při nastartovaném motoru je 14,43 V, take altík snad v pohodě. Mohlo by to být tou baterkou (mám zkusit vrátit původní Exide)?
Omlouvám se za dezinformaci - sekl jsem se o jeden Volt. Napětí při nastartovaném motoru je 14,43 V, take altík snad v pohodě. Mohlo by to být tou baterkou (mám zkusit vrátit původní Exide)?
|
|
06.03.2018 18:47 -
|
3137541
|
|
zelvicek
|
|
|
Tak dneska jsem zase jel cca 150 km, auto nevykazovalo ádné anomálie, ale jednotka baterie se v diagboxu stále nehlásí (a v bsi visí chyba komunikace s bec). Zkusil jsem odpojit / zapojit baterii, ádná změna. Nesetkali jste se u někdo s nekomunikující bec?
Tak dneska jsem zase jel cca 150 km, auto nevykazovalo ádné anomálie, ale jednotka baterie se v diagboxu stále nehlásí (a v bsi visí chyba komunikace s bec). Zkusil jsem odpojit / zapojit baterii, ádná změna. Nesetkali jste se u někdo s nekomunikující bec?
|
|
06.03.2018 19:46 -
|
3137545
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja si ale nejsem zcela jistej jestli C5 I BEC ma...
ja si ale nejsem zcela jistej jestli C5 I BEC ma...
|
|
06.03.2018 19:59 -
|
3137547
|
|
jumep
|
|
|
ma v profile aj X7 2011
treba na tom - kontakte skontrolovat pripojenie kablikov k jednotke (ci sa nevytiahli ked sa s tym manipulovalo)
a to ze to vypisalo chybu dobijania kludne moze byt volnobezka na alternatore ze sa pretacala napr.
ma v profile aj X7 2011
treba na tom - kontakte skontrolovat pripojenie kablikov k jednotke (ci sa nevytiahli ked sa s tym manipulovalo)
a to ze to vypisalo chybu dobijania kludne moze byt volnobezka na alternatore ze sa pretacala napr.
|
|
06.03.2018 20:42 -
|
3137553
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
:palec
|
|
07.03.2018 15:18 -
|
3137870
|
|
zelvicek
|
|
|
Chlapi díky za navedení, jednotka se u hlásí. el jsem od konektoru u - pólu po kabelu dál a pod bsm (kterou jsem musel odpojit a zvednout), kde končil volně umístěným (soudě dle zobáčků má být někde na přístupnějím místě nacvaklý - nenael jsem kde) pojistkovým pouzdrem s prdlou 3A pojistkou. Po její výměně bec opět ije, tak uvidíme, zda pojistka vydrí...
Kadopádně jetě zkontroluju a případně vyměním volnoběku...
Chlapi díky za navedení, jednotka se u hlásí. el jsem od konektoru u - pólu po kabelu dál a pod bsm (kterou jsem musel odpojit a zvednout), kde končil volně umístěným (soudě dle zobáčků má být někde na přístupnějím místě nacvaklý - nenael jsem kde) pojistkovým pouzdrem s prdlou 3A pojistkou. Po její výměně bec opět ije, tak uvidíme, zda pojistka vydrí...
Kadopádně jetě zkontroluju a případně vyměním volnoběku...
Přílohy: 20180307_143342.jpg ( 2163442b ) - |
|
26.03.2018 10:01 -
|
3143077
|
|
dave_m
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj,
chtěl jsem poprosit, zda mi můete zjistit, jaký AKU patří do VF7RE4HXE76704699. Na service jsem nael tři.. Mám tam teď 70Ah a po týdnu jsem nenastartoval. Na AKU jsem nenaměřil ádný proud a nabíječka ukazovala úplně vybitou. Po 8h se dostala na 50-75% a víc asi u nenabije.. Dík
Ahoj,
chtěl jsem poprosit, zda mi můete zjistit, jaký AKU patří do VF7RE4HXE76704699. Na service jsem nael tři.. Mám tam teď 70Ah a po týdnu jsem nenastartoval. Na AKU jsem nenaměřil ádný proud a nabíječka ukazovala úplně vybitou. Po 8h se dostala na 50-75% a víc asi u nenabije.. Dík :-)
|
|
26.03.2018 10:07 -
|
3143083
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
5600 TC - L3D 75Ah/800A
5600 TC - L3D 75Ah/800A
|
|
26.03.2018 14:57 -
|
3143237
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Nemas náhodou inteligentne dobíjanie? A teda musí poui batérie typu AGM, EFB???
Kolega kúpil obyčajnú do svojho Mondea a do roka mu odila, samozrejme auto disponuje "inteligentným" dobíjaním a tento nový výdobytok techniky zničí obyčajnú autobatériu do polroka, pri tastí do roka...
Nemas náhodou inteligentne dobíjanie? A teda musí poui batérie typu AGM, EFB???
Kolega kúpil obyčajnú do svojho Mondea a do roka mu odila, samozrejme auto disponuje "inteligentným" dobíjaním a tento nový výdobytok techniky zničí obyčajnú autobatériu do polroka, pri tastí do roka...
|
|
27.03.2018 08:46 -
|
3143444
|
|
dave_m
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
LukoLVG: jestli má C5 inteligentní dobíjení nevím
jruze: napetí na baterce při nastartovaném motoru je 14.4V, tak asi dobíjí. Jezdím 1-2x týdně a to vetinou po městě a sem tam delí cestu. Asi to nestačí na dobití. Kdy sem baterku vyndal, tak fakt ádný napětí. Po 12h nabíjení sice nabíječka ukazovala 75%, ale napětí měla 12.86V (po 4h po odpojení nabíječky). To si myslím, e je OK. Včera sem nastartoval OK, jel projet, chcípl a zase nastartoval v pohodě. Dneska půjdu baterku proměřit, jak je na tom a uvidím. Případně teda koupím tu 74Ah/800A z citroeny.eu
LukoLVG: jestli má C5 inteligentní dobíjení nevím :-)
jruze: napetí na baterce při nastartovaném motoru je 14.4V, tak asi dobíjí. Jezdím 1-2x týdně a to vetinou po městě a sem tam delí cestu. Asi to nestačí na dobití. Kdy sem baterku vyndal, tak fakt ádný napětí. Po 12h nabíjení sice nabíječka ukazovala 75%, ale napětí měla 12.86V (po 4h po odpojení nabíječky). To si myslím, e je OK. Včera sem nastartoval OK, jel projet, chcípl a zase nastartoval v pohodě. Dneska půjdu baterku proměřit, jak je na tom a uvidím. Případně teda koupím tu 74Ah/800A z citroeny.eu
|
|
27.03.2018 15:34 -
|
3143500
|
|
autodiag
|
|
|
pokud je takhle baterka uplne mrtva,neco ji vybilo...
pro nabijeni co nejmensi proudem klidne i 2 dny
pokud je takhle baterka uplne mrtva,neco ji vybilo...
pro nabijeni co nejmensi proudem klidne i 2 dny
|
|
27.03.2018 22:08 -
|
3143618
|
|
dave_m
|
|
|
autodiag: taky mě to napadlo, ale ty volty mizely před očima. Dnes dopoledne měla v autě 11.3V, tak jsem ji vyndal a jetě meřil a setiny voltu padaly co 10 vteřin. Ne jsem ji dovezl na proměření, tak měla 10.5V. Pán říkal, e je asi jeden článek kaput. Objednal jsem tu L3/800 a uvidím. Baterku jsem koupil s autem a nevím, jak je stará. Snad to bude baterkou Budu to sledovat.
PS: klidnový odběr se dá změřit jak? Musím zamknout auto a nějakou dobu počkat? Má být nulový?
autodiag: taky mě to napadlo, ale ty volty mizely před očima. Dnes dopoledne měla v autě 11.3V, tak jsem ji vyndal a jetě meřil a setiny voltu padaly co 10 vteřin. Ne jsem ji dovezl na proměření, tak měla 10.5V. Pán říkal, e je asi jeden článek kaput. Objednal jsem tu L3/800 a uvidím. Baterku jsem koupil s autem a nevím, jak je stará. Snad to bude baterkou :-) Budu to sledovat.
PS: klidnový odběr se dá změřit jak? Musím zamknout auto a nějakou dobu počkat? Má být nulový?
|
|
28.03.2018 07:17 -
|
3143670
|
|
autodiag
|
|
|
no ono to chce zmerit mimo auto,ne v nem
ale pokud jak pises to mimo auto behem chvile bylo na 10 je po ni...ja reagoval na to ze po 4 hodinych vyndani z nabijecky na ni bylo 12.84V
klidovy odber se da zmerit a udavany je vyrobcem dle typu auta a vybavy do 300mA
v praxi je to vetsinou 100-200mA
no ono to chce zmerit mimo auto,ne v nem
ale pokud jak pises to mimo auto behem chvile bylo na 10 je po ni...ja reagoval na to ze po 4 hodinych vyndani z nabijecky na ni bylo 12.84V
klidovy odber se da zmerit a udavany je vyrobcem dle typu auta a vybavy do 300mA
v praxi je to vetsinou 100-200mA
|
|
28.03.2018 07:47 -
|
3143678
|
|
jruze
|
|
|
No zkusil bych jí po dobu nepouívání odpojit- vyloučil by se problém v aku(dobrá aku by měla ustát normální odběr ) No někdy se stane e něco neodpadne a auto ,,neusne" Já mám něco podobné na ,,zlaáku" - moc se s ním nejezdí - stojí i víc jak týden (aku je rok stará a v ní by to být nemělo - udělala to i druhá) - no neřeil jsem to zatím , ale napadlo mne e to v mém případě dělá nebo mohlo patně zapojené denní svícení (je zapojené tak e se stane i to e u stojícího auta se někdy samo rozsvítí(nebo se několikrát samo rozsvítí po vypnutí motoru- podle mého reaguje na změnu napětí a i na nepatrnou odchilku a je to zapojené ,,natvrdo" né na klíčkovej - bylo to tak a v nárazníku by byly díry - jinak by to bylo u dávno pryč.) asi to má nějaký odběr navíc a jetě se to asi dovede zapnou (rozsvěcí) kdykoli jak uzná zavhodné - kdy se auto pouívalo častěji nebyl problém. Nemá tam něco podobného ?
No zkusil bych jí po dobu nepouívání odpojit- vyloučil by se problém v aku(dobrá aku by měla ustát normální odběr ) No někdy se stane e něco neodpadne a auto ,,neusne" Já mám něco podobné na ,,zlaáku" - moc se s ním nejezdí - stojí i víc jak týden (aku je rok stará a v ní by to být nemělo - udělala to i druhá) - no neřeil jsem to zatím , ale napadlo mne e to v mém případě dělá nebo mohlo patně zapojené denní svícení (je zapojené tak e se stane i to e u stojícího auta se někdy samo rozsvítí(nebo se několikrát samo rozsvítí po vypnutí motoru- podle mého reaguje na změnu napětí a i na nepatrnou odchilku a je to zapojené ,,natvrdo" né na klíčkovej - bylo to tak a v nárazníku by byly díry - jinak by to bylo u dávno pryč.) asi to má nějaký odběr navíc a jetě se to asi dovede zapnou (rozsvěcí) kdykoli jak uzná zavhodné - kdy se auto pouívalo častěji nebyl problém. Nemá tam něco podobného ?
|
|
29.03.2018 13:47 -
|
3143958
|
|
dave_m
|
|
|
díky za reakce. Jetě zkusím změřit klidový odběr a uvidím. Novou u mám. Je z citroeny.eu, L3/800 a má 12.72V. Asi ju pro jistotu jetě hodím na nabíječku přes noc. Jetě takový dotaz. Je na ní uveden datum 10-2018. Nevíte, co to přesně znamená? Jestli se třeba do té doby musí namontovat? Snad to není doba "spotřeby"
díky za reakce. Jetě zkusím změřit klidový odběr a uvidím. Novou u mám. Je z citroeny.eu, L3/800 a má 12.72V. Asi ju pro jistotu jetě hodím na nabíječku přes noc. Jetě takový dotaz. Je na ní uveden datum 10-2018. Nevíte, co to přesně znamená? Jestli se třeba do té doby musí namontovat? Snad to není doba "spotřeby" :-)
|
|
29.03.2018 14:10 -
|
3143966
|
|
dave_m
|
|
|
jo, je to datum, kdy musí být namontována do auta. Jinak by se musela znovu "naformátovat" na nějaké chytré nabíjačce
jo, je to datum, kdy musí být namontována do auta. Jinak by se musela znovu "naformátovat" na nějaké chytré nabíjačce :-)
|
|
29.03.2018 14:37 -
|
3143967
|
|
jumep
|
|
|