| | |
06.02.2015 21:20 -
Re: Akumulátor
|
2782543
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Původní akumulátory a baterie vydreli ve vem nejdéle, u jiného auta mi vydrela krásných 11 let, při koupi nové kdy je těstí, vydrí maximálně půlku, zajímavý jev ale pravdivý.
Původní akumulátory a baterie vydreli ve vem nejdéle, u jiného auta mi vydrela krásných 11 let, při koupi nové kdy je těstí, vydrí maximálně půlku, zajímavý jev ale pravdivý. ;-)
|
|
06.02.2015 22:10 -
|
2782550
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
to je moná vysvětlitelné: my jezdíme kolem komína a původní majitel natočil třeba i 50 a více tisíc km, aku prostě - dlouhá jízda - furt nabita...
to je moná vysvětlitelné: my jezdíme kolem komína a původní majitel natočil třeba i 50 a více tisíc km, aku prostě - dlouhá jízda - furt nabita... :-D
;-)
|
|
07.02.2015 17:25 -
|
2783326
|
|
andrejcikv
|
|
|
Tak som sa rozhodol pre vymenu akumulatora, kedze mi to padalo do economy mode uz asi po dvoch minútach. Kúpil som Vartu Blue Dynamic parametre ako originál, keďe sa mi nechcelo ist na diag a vysvetžova co chcem. Výmena prebehla bez problémov, hneď po vymene som zamkol dialkovym a nechal som to sta asi 3 hodky. Potom som sadol a vetko ilo ako ma. Nic som nemusel nastavova, vetko bolo ako predtým. Teraz eco mod ani po 15 minútach a aj lepie startuje.
Tak som sa rozhodol pre vymenu akumulatora, kedze mi to padalo do economy mode uz asi po dvoch minútach. Kúpil som Vartu Blue Dynamic parametre ako originál, keďe sa mi nechcelo ist na diag a vysvetžova co chcem. Výmena prebehla bez problémov, hneď po vymene som zamkol dialkovym a nechal som to sta asi 3 hodky. Potom som sadol a vetko ilo ako ma. Nic som nemusel nastavova, vetko bolo ako predtým. :-) Teraz eco mod ani po 15 minútach a aj lepie startuje.:palec
|
|
07.02.2015 19:11 -
|
2783435
|
|
jumep
|
|
|
prave v diag je napisane ze po odpojeni zapojeni baterky sa ma nema brat do uvahy udaj 4 hodiny aby sa to zrovnalo
prave v diag je napisane ze po odpojeni zapojeni baterky sa ma nema brat do uvahy udaj 4 hodiny aby sa to zrovnalo
|
|
08.02.2015 12:02 -
|
2783848
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Tak jsem nechal v servisu změřit svojí origo pětiletou baterku nějakým tím moderním zázrakem a ukázalo jim to e je tak slabá e to ani změřit nejde. Ale ona startuje, auto na ní bez problému chyta a tak nevím co si o tom mám myslet. Asi jedna věc je genialní diagnostika a druhá realita, no budu jezdit dokud nezhebne, asi zázrak J.C.
Tak jsem nechal v servisu změřit svojí origo pětiletou baterku nějakým tím moderním zázrakem a ukázalo jim to e je tak slabá e to ani změřit nejde. Ale ona startuje, auto na ní bez problému chyta a tak nevím co si o tom mám myslet. Asi jedna věc je genialní diagnostika a druhá realita, no budu jezdit dokud nezhebne, asi zázrak :nevim J.C.
|
|
08.02.2015 16:04 -
|
2783950
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Moná máme AKU ze stejné serie, mám stejnou zkuenost a stejný závěr - viz můj první příspěvek z 5.2.15 .
Moná máme AKU ze stejné serie, mám stejnou zkuenost a stejný závěr - viz můj první příspěvek z 5.2.15 .
|
|
08.02.2015 17:29 -
|
2783986
|
|
jumep
|
|
|
je si treba uvedomit ze auto v economy mode so zapnutym klucom bere 5 amper ... standartne zobudene je to 12 tusim (bez zhavenia)
to ze to toci a ide, budte radi ... naroky na baterku v dnesnej dobe su omnoho vyssie ako byvali
je si treba uvedomit ze auto v economy mode so zapnutym klucom bere 5 amper ... standartne zobudene je to 12 tusim (bez zhavenia)
to ze to toci a ide, budte radi ... naroky na baterku v dnesnej dobe su omnoho vyssie ako byvali
|
|
08.02.2015 20:02 -
|
2784035
|
|
jruze
|
|
|
ECO v C5 III je nastaveno přiblině na 70% - opravný soft upraví na 65% (nae úprava bez omezení) - ve je měřitelné(viditelné v diag)
ECO v C5 III je nastaveno přiblině na 70% - opravný soft upraví na 65% (nae úprava bez omezení) - ve je měřitelné(viditelné v diag);-)
|
|
05.03.2015 14:36 -
|
2794760
|
|
jordan
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 6 |
|
|
jumep napsal(a): TYKA SA LEN X7 !!!
dnes som mal chvilu sa s tym hrat (2009 rok)
ak chces nabijat - odpojit baterku z auta a nabit mimo auta
vlozit do auta a 4 hodiny nechat len pripojenu (zapat/vypat kluc - nestartovat)
po 4ch hodinach sa moze vyrazit - nezabudnut skalibrovat klimu (21 stupnov, zavrete okna a jazda neviem ako dlho teraz - je to v inom vlakne)
Chystám se na výměnu baterie v C5 III (Tourer 2009).
Je prosím potřeba nějaký speciální postup nebo stačí odpojit původní a připojit novou?
Výe jsem četl, e je potřeba nakalibrovat klimatizaci, čekat 4 hodiny, nastavit nové hodnoty baterie v diagnostice, apod.
A platí i to, e nelze dobíjet baterii zapojenou v autě?
Chystám se na výměnu baterie v C5 III (Tourer 2009).
Je prosím potřeba nějaký speciální postup nebo stačí odpojit původní a připojit novou?
Výe jsem četl, e je potřeba nakalibrovat klimatizaci, čekat 4 hodiny, nastavit nové hodnoty baterie v diagnostice, apod.
A platí i to, e nelze dobíjet baterii zapojenou v autě?
|
|
05.03.2015 14:51 -
|
2794762
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
pokud dává baterii stejné kapacity, nemusí nic řeit. Pokud ne, diagnostikou musí zadat novou kapacitu (přiblinou). Já dával Vartu Silver Dynamic 77ah a diagnostik mi tam dával Lexií tuím 75 ah, protoe ta moje hodnota tam zrovna není, je jich tam na výběr několik. Na vechny ostatní vopičárny se vykali, baterku u jsem taky v autě nabíjel a mám jí třetí rok.
pokud dává baterii stejné kapacity, nemusí nic řeit. Pokud ne, diagnostikou musí zadat novou kapacitu (přiblinou). Já dával Vartu Silver Dynamic 77ah a diagnostik mi tam dával Lexií tuím 75 ah, protoe ta moje hodnota tam zrovna není, je jich tam na výběr několik. Na vechny ostatní vopičárny se vykali, baterku u jsem taky v autě nabíjel a mám jí třetí rok.
|
|
05.03.2015 15:29 -
|
2794767
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mám dojem, e na diagnostice v nastavení se dá zadat i přesná kapacita (ah), pokud se mýlím, místní odborníci jistě opraví.
Mám dojem, e na diagnostice v nastavení se dá zadat i přesná kapacita (ah), pokud se mýlím, místní odborníci jistě opraví.
|
|
05.03.2015 18:05 -
|
2794814
|
|
jruze
|
|
|
Vyměň aku a nech to půl hodiny běhat a ono se to srovné samo.
Vyměň aku a nech to půl hodiny běhat a ono se to srovné samo.;-)
|
|
24.03.2015 08:20 -
|
2801361
|
|
jarda 68
|
|
|
čauky nemáte někdo zkuenost s akumulátorem na budíku ukazuje e je prázdná a kdy ji vyndám a změřím voltmetrem tak má 12.60
čauky nemáte někdo zkuenost s akumulátorem na budíku ukazuje e je prázdná a kdy ji vyndám a změřím voltmetrem tak má 12.60
|
|
24.03.2015 09:19 -
|
2801375
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
Zdravím, tak ji nevyndávej a změř ji připojenou. Buď zatíení při vypnutém klíčku, nebo chyba v budíku.
Zdravím, tak ji nevyndávej a změř ji připojenou. Buď zatíení při vypnutém klíčku, nebo chyba v budíku.
|
|
10.10.2015 12:00 -
|
2872443
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Ahoj lidi, asi týden mi ukazuje divně tachometr. Buď dobře, po dalím nastartování moc a zase někdy málo. Jedu 50Km/h a ukazuje i 120km/h. Jednou ani nelo auto odemknout dálkou a po ručním odemknutí na mne blikala a pípala palubka. Pomohlo vypnout a zapnou zapalování. Baterie tam je ji 5,5 roku stará. Ráno startuje bez problémů, na zátěovém měřáku (ale jen nějaký elektronický kde se zadává kapacita baterie a startovací proud) je údajně taky OK. Zátěák s odporem( starý český s kulatým budíkem) údajně taky nic patného neukázal. Ale ni jedno měření jsem nedělal osobně. Máte s tímto někdo nějakou zkuenost. Je mi jasný, e baterka je asi na hranici ivotnosti, ale jezdím denně.
Ahoj lidi, asi týden mi ukazuje divně tachometr. Buď dobře, po dalím nastartování moc a zase někdy málo. Jedu 50Km/h a ukazuje i 120km/h. Jednou ani nelo auto odemknout dálkou a po ručním odemknutí na mne blikala a pípala palubka. Pomohlo vypnout a zapnou zapalování. Baterie tam je ji 5,5 roku stará. Ráno startuje bez problémů, na zátěovém měřáku (ale jen nějaký elektronický kde se zadává kapacita baterie a startovací proud) je údajně taky OK. Zátěák s odporem( starý český s kulatým budíkem) údajně taky nic patného neukázal. Ale ni jedno měření jsem nedělal osobně. Máte s tímto někdo nějakou zkuenost. Je mi jasný, e baterka je asi na hranici ivotnosti, ale jezdím denně.
|
|
10.10.2015 12:46 -
|
2872445
|
|
jumep
|
|
|
tachometer nema nic s baterkou, je to klasicky ulomena hriadelka v motorceku, je tu k tomu toho dost popisaneho
tachometer nema nic s baterkou, je to klasicky ulomena hriadelka v motorceku, je tu k tomu toho dost popisaneho
|
|
10.10.2015 22:12 -
|
2872501
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
koda, baterka by se měnila jednodueji
koda, baterka by se měnila jednodueji :-((((
|
|
11.10.2015 10:08 -
|
2872549
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Auto jsem v roce 2010 kupoval 4 roky staré, baterka určitě původní. Také jezdím skoro denně a baterka stále spokojeně slouí.
Take 5,5 roku stará baterka vůbec nemusí být na konci ivota, ale v nejlepím věku
Auto jsem v roce 2010 kupoval 4 roky staré, baterka určitě původní. Také jezdím skoro denně a baterka stále spokojeně slouí.
Take 5,5 roku stará baterka vůbec nemusí být na konci ivota, ale v nejlepím věku :-d
|
|
| |
|
|