| | |
16.01.2013 22:48 -
Re: Akumulátor
|
2539528
|
|
jumep
|
|
|
startovaciu nabijacku nekupis v lidli myslim
startovaciu nabijacku nekupis v lidli myslim :)
|
|
17.01.2013 08:32 -
|
2539553
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak startovací nepotřebuju, jde mi jen o správné nabíjení a asi i chápu, e ta nae "komunistická" nabíječka u nebude úplně dobrá
tak startovací nepotřebuju, jde mi jen o správné nabíjení a asi i chápu, e ta nae "komunistická" nabíječka u nebude úplně dobrá :-)
|
|
17.01.2013 14:25 -
|
2539595
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak bude v Lidlu: .link.
tak bude v Lidlu: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_30118.htm
|
|
17.01.2013 16:10 -
|
2539657
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Presne túto mám aj ja.
Presne túto mám aj ja.
|
|
17.01.2013 18:17 -
|
2539699
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
amirinda napsal(a): Tak přesně tu mám taky, na podzim ji připojím, nechám do druhého dne a víc není třeba, pokud auto stojí a nebo jezdí jen po městě, chce to připojit tak jednou za měsíc, aby se srovnala a vydrela co nejdéle.
tak bude v Lidlu: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_30118.htm Tak přesně tu mám taky, na podzim ji připojím, nechám do druhého dne a víc není třeba, pokud auto stojí a nebo jezdí jen po městě, chce to připojit tak jednou za měsíc, aby se srovnala a vydrela co nejdéle.:palec
|
|
18.01.2013 06:59 -
|
2539781
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No tak jsem tříletou baterku nechal přes týden v autě a novou venku na terse. Stará sotva pohnula voltmetrem, nová super, ručička zhruba svisle. No tak stará ani ne po 3 letech do rotu, nic nenadělám. Nová ani po týdnu na terase neztratila ani setinu voltu a nabíječka ihned po pár vteřinách hlásila 100%. Take jak tu ji bylo nedávno psáno - mráz samotný olověný akumulátor neodrovná. Pozor LiOn (mobily, foáky..) jsou na mráz náchylnějí mnohem více.
Ale stále mám pocit, e to soudruzi ve Francii navrhli pro provoz na Riviéře. Auto je na stav baterky velmi silně přecitlivělé. Měl jsem vectru v plné výbavě, hlídala i stav árovek. Při startu mi kontrolky jenom mily a motor se sotva dvakrát převalil - ale chytlo to bez nějakých nesmyslných průvodních jevů. Tady při podpětí zatuhne přístrojovka nebo to hlásí (francouzsky!) otevřené víčko nádre nebo málo aditiva (doplněno s FAP před 5000 km) a dalí série blbostí. No a po protočení motoru je nutno vypnout, počkat 3 minuty na vypnutí palubní sítě a pak u bez potíí znovu startovat a tedy znovu huntovat baterku.
Přitom řeení je primitivní - naprogrqamovat, aby se palubka a dalí počítače krmily daty z čidel třeba a 10 vteřin po nastartování - podobě třeba jako hlavní světla. Při startování se potřebuje motor rozeběhnout a nevím, proč by auto mělo zajímat, kolik má aditiva...
No tak jsem tříletou baterku nechal přes týden v autě a novou venku na terse. Stará sotva pohnula voltmetrem, nová super, ručička zhruba svisle. No tak stará ani ne po 3 letech do rotu, nic nenadělám. Nová ani po týdnu na terase neztratila ani setinu voltu a nabíječka ihned po pár vteřinách hlásila 100%. Take jak tu ji bylo nedávno psáno - mráz samotný olověný akumulátor neodrovná. Pozor LiOn (mobily, foáky..) jsou na mráz náchylnějí mnohem více.
Ale stále mám pocit, e to soudruzi ve Francii navrhli pro provoz na Riviéře. Auto je na stav baterky velmi silně přecitlivělé. Měl jsem vectru v plné výbavě, hlídala i stav árovek. Při startu mi kontrolky jenom mily a motor se sotva dvakrát převalil - ale chytlo to bez nějakých nesmyslných průvodních jevů. Tady při podpětí zatuhne přístrojovka nebo to hlásí (francouzsky!) otevřené víčko nádre nebo málo aditiva (doplněno s FAP před 5000 km) a dalí série blbostí. No a po protočení motoru je nutno vypnout, počkat 3 minuty na vypnutí palubní sítě a pak u bez potíí znovu startovat a tedy znovu huntovat baterku.
Přitom řeení je primitivní - naprogrqamovat, aby se palubka a dalí počítače krmily daty z čidel třeba a 10 vteřin po nastartování - podobě třeba jako hlavní světla. Při startování se potřebuje motor rozeběhnout a nevím, proč by auto mělo zajímat, kolik má aditiva...
|
|
18.01.2013 07:33 -
|
2539782
|
|
Roman5
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
jruze napsal(a): To zavání altíkem - regulací na odchodu - změř kolik dává altík na volnoběh.
pravě e altik je v pořádku....mám najeto 120tis a elektrikař mi to proměřoval......
je pravda e chvilku po nastartování to vypadalo ze davá málo pak se to srovnalo proste to chvilku kolísalo....pak to je v pohodě.....tak snad to je v pořádku.....u mi to dělá delí dobu.....
To zavání altíkem - regulací na odchodu - změř kolik dává altík na volnoběh.
pravě e altik je v pořádku....mám najeto 120tis a elektrikař mi to proměřoval......
je pravda e chvilku po nastartování to vypadalo ze davá málo pak se to srovnalo proste to chvilku kolísalo....pak to je v pohodě.....tak snad to je v pořádku.....u mi to dělá delí dobu.....
|
|
06.01.2014 21:01 -
|
2654490
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Na service.citroen dle mého vin je uvedeno AKUMULÁTOR L3 450.
To znamená kapacitu baterie 45 Ah? Zdá se mi to dost málo - konfigurátor Varty ukazuje monosti od 56 po 63 Ah.
Baterka dosluhuje tak musím pomalu objednávat druhou.
Na service.citroen dle mého vin je uvedeno AKUMULÁTOR L3 450.
To znamená kapacitu baterie 45 Ah? Zdá se mi to dost málo - konfigurátor Varty ukazuje monosti od 56 po 63 Ah.
Baterka dosluhuje tak musím pomalu objednávat druhou.
|
|
06.01.2014 21:13 -
|
2654504
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Ano, přečetl jsem toto vlákno naprosto celé, tak jako mnoho jiných vláken v tomto foru. Informace o akumulátorech jsou zde různé, někdy i trochu protichůdné, proto píu dotaz.
Je mi jasné e 65 Ah bude zřejmě dostatečné - ono by bylo i 70 Ah i 74 Ah..... Jen mě zarazilo e Citroen uvádí dost nízkou hodnotu a Varta něco jiného, ale stále mín ne je doporučeno v tom druhém příspěvku.
Ano, přečetl jsem toto vlákno naprosto celé, tak jako mnoho jiných vláken v tomto foru. :-)Informace o akumulátorech jsou zde různé, někdy i trochu protichůdné, proto píu dotaz.
Je mi jasné e 65 Ah bude zřejmě dostatečné - ono by bylo i 70 Ah i 74 Ah..... Jen mě zarazilo e Citroen uvádí dost nízkou hodnotu a Varta něco jiného, ale stále mín ne je doporučeno v tom druhém příspěvku.
|
|
06.01.2014 21:17 -
|
2654508
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
take VECHNY dalí odpovědi na tvůj dotaz budou začínat opět příspěvkem č. 2 od Autodiaga, neře co řeí Citroen, dej tam 65 bude ti stačit, jestli má monost, tak si tam dej silnějí, nic s tím neskazí, Citroen tak říká, e kdy chce měnit árovku, tak si musí sundat sklo reflektoru...... no asi tak HOWG
take VECHNY dalí odpovědi na tvůj dotaz budou začínat opět příspěvkem č. 2 od Autodiaga, neře co řeí Citroen, dej tam 65 bude ti stačit, jestli má monost, tak si tam dej silnějí, nic s tím neskazí, Citroen tak říká, e kdy chce měnit árovku, tak si musí sundat sklo reflektoru...... no asi tak HOWG ;-)
|
|
06.01.2014 21:30 -
|
2654518
|
|
jumep
|
|
|
na benzinove auto by to malo stacit, ale ked primrzne a bude natahovat kable a startovat nimi, usudis ze je lepsie mat silnejsiu baterku
na benzinove auto by to malo stacit, ale ked primrzne a bude natahovat kable a startovat nimi, usudis ze je lepsie mat silnejsiu baterku
|
|
07.01.2014 07:26 -
|
2654577
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Ono je taky důleitý jakej má startovací proud . Samozřejmě čím více Ah tím větí startovací proud , ale můe se to výrobce od výrobce liit . Rozhodně baterka je věc na které bych neetřil ... ono se to jednoho mrazivého rána , zrovna kdy se někam spěchá můe vymstít
Ono je taky důleitý jakej má startovací proud . Samozřejmě čím více Ah tím větí startovací proud , ale můe se to výrobce od výrobce liit . Rozhodně baterka je věc na které bych neetřil ... ono se to jednoho mrazivého rána , zrovna kdy se někam spěchá můe vymstít :-d
|
|
25.01.2014 08:30 -
|
2661890
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím, chtěl jsem se zeptat potřebuji dobýt baterku můu ji nechat napojenou v autě nebo ji mám odpojit? Dík
Zdravím, chtěl jsem se zeptat potřebuji dobýt baterku můu ji nechat napojenou v autě nebo ji mám odpojit? Dík
|
|
25.01.2014 08:37 -
|
2661891
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Klidně můe i v autě,já ji nabyjim mymo auto,pěkně v teple,mám tam jetě na rádiu udrovací baterku pro počítač,pak akorát nastavim datum a hodiny.
Klidně můe i v autě,já ji nabyjim mymo auto,pěkně v teple,mám tam jetě na rádiu udrovací baterku pro počítač,pak akorát nastavim datum a hodiny.;-)
|
|
25.01.2014 08:38 -
|
2661892
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Michal:Baterku nemusí odpoji, kžudne ju nechaj zapojenu.
Michal:Baterku nemusí odpoji, kžudne ju nechaj zapojenu.
|
|
25.01.2014 11:49 -
|
2661949
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
myslite e tato nabiječka bude za něco stát .link. vím e je to autokelly ale nevím kde jinde dneska sehnat nabiječku potřebuji nabýt baterku ráno jsem málem nenastartoval
myslite e tato nabiječka bude za něco stát http://www.autokelly.cz/#|kwYJ/6yamNJGNfyGqP8I35CWsATJQlmb+grdZYIEjt1WIuwDLOPdn+zWu9BxcymWE+0ncwfcJkPm1ORmGBTD5fchAf337LwI7fQeNAre5g4SQalbXGxJIKYhGUXW2k9A8+CgbgKF7ZfrQqh8hYTAQrKeOW3xGd88dCNs2WjARJo= vím e je to autokelly ale nevím kde jinde dneska sehnat nabiječku potřebuji nabýt baterku ráno jsem málem nenastartoval
|
|
| |
|
|