| | |
02.11.2009 18:01 -
Civka na 2.0 V16
|
1108785
|
|
netlife
|
Město: Gibraltar, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Tak diagnostika mi hlasi nedostatecne napajeni svicek a doporucuje vymenu civky. Svicky uz byly vymeneny, takze zbyva civka. Kolik takova vec muze stat a nejde ji asi opravit jinak?
Tak diagnostika mi hlasi nedostatecne napajeni svicek a doporucuje vymenu civky. Svicky uz byly vymeneny, takze zbyva civka. Kolik takova vec muze stat a nejde ji asi opravit jinak?
|
|
02.11.2009 18:09 -
Re: Civka na 2.0 V16
|
1108786
|
|
Darja
|
|
|
Zkusila bych svěcenou vodu a vyhnat z cívky ďábla... pak trochu amanského křepčení okolo a snad to pomůe
Mě stojí cívka 1200Kč, s jumepem jsme koukali, e ty to má v litě, která stojí 150 eur. Co jsem se bavila o výdri cívek, říkali mi 120 000 a mě vydrely 170 000, ne začaly chcípat. Tobě teda chípají brzo. A opravit se to dost dobře nedá
Zkusila bych svěcenou vodu a vyhnat z cívky ďábla... pak trochu amanského křepčení okolo a snad to pomůe :-))))
Mě stojí cívka 1200Kč, s jumepem jsme koukali, e ty to má v litě, která stojí 150 eur. Co jsem se bavila o výdri cívek, říkali mi 120 000 a mě vydrely 170 000, ne začaly chcípat. Tobě teda chípají brzo. A opravit se to dost dobře nedá :(
|
|
02.11.2009 19:15 -
|
1108793
|
|
netlife
|
|
|
Darja napsal(a): Zkusila bych svěcenou vodu a vyhnat z cívky ďábla... pak trochu amanského křepčení okolo a snad to pomůe
Mě stojí cívka 1200Kč, s jumepem jsme koukali, e ty to má v litě, která stojí 150 eur. Co jsem se bavila o výdri cívek, říkali mi 120 000 a mě vydrely 170 000, ne začaly chcípat. Tobě teda chípají brzo. A opravit se to dost dobře nedá
No, mozna zkusim to krepceni protoze 150 eur jsem taky zjistil ... nicmene jeste nehazu widle za chlev, protoze zrejme jsem mel spatnou (a jeste i slabou) baterku a ta hlaska tam mohla viset z te doby. Ted to na diagnostice vymazali, baterku mam skoro novou 100Ah, takze mozna to mohlo byt jen tou baterkou. Netusim, jak se muze spatna civka projevovat, protoze auto jede porad dobre.
Btw. jen tak pro rozsireni mych obzoru, mam jednu civku nebo na kazdou svicku jednu, tudiz 4?
No, mozna zkusim to krepceni :-o protoze 150 eur jsem taky zjistil ... nicmene jeste nehazu widle za chlev, protoze zrejme jsem mel spatnou (a jeste i slabou) baterku a ta hlaska tam mohla viset z te doby. Ted to na diagnostice vymazali, baterku mam skoro novou 100Ah, takze mozna to mohlo byt jen tou baterkou. Netusim, jak se muze spatna civka projevovat, protoze auto jede porad dobre.
Btw. jen tak pro rozsireni mych obzoru, mam jednu civku nebo na kazdou svicku jednu, tudiz 4?
|
|
02.11.2009 19:18 -
|
1108795
|
|
Darja
|
|
|
ty má litu, kde jsou 4 v kuse. V6 má na kadou svíčku extra cívku.
mě se patná cívka projevila nepravidelným chodem, hlavně na volnoběh.
ty má litu, kde jsou 4 v kuse. V6 má na kadou svíčku extra cívku.
|
|
02.11.2009 19:22 -
|
1108797
|
|
netlife
|
|
|
Darja napsal(a): ty má litu, kde jsou 4 v kuse. V6 má na kadou svíčku extra cívku.
Ja civku pamatuju jeste pred 30ti lety z tatova Zigulika, od te doby jsem mel skoro same naftaky, tak jsem se k reseni civky nikdy nedostal. A v zigulovi byla jedna na vsechny ctyri svicky
Chod motoru je v pohode, i vonobeh nema problem. Vzhledem k tomu, ze ta chyba byla provazena hlaskou Antipolluce chybna, mohlo to byt mozna i necim jinym.
Ja civku pamatuju jeste pred 30ti lety z tatova Zigulika, od te doby jsem mel skoro same naftaky, tak jsem se k reseni civky nikdy nedostal. A v zigulovi byla jedna na vsechny ctyri svicky :-)
Chod motoru je v pohode, i vonobeh nema problem. Vzhledem k tomu, ze ta chyba byla provazena hlaskou Antipolluce chybna, mohlo to byt mozna i necim jinym.
|
|
02.11.2009 19:25 -
|
1108798
|
|
Darja
|
|
|
dělali test přímo cívky? nebo jen zahlásili chybu spalování na xtém válci? kdybys měl mrtvou cívku, nepůjde to normálně.
dělali test přímo cívky? nebo jen zahlásili chybu spalování na xtém válci? kdybys měl mrtvou cívku, nepůjde to normálně.
|
|
02.11.2009 19:37 -
|
1108801
|
|
netlife
|
|
|
Darja napsal(a): dělali test přímo cívky? nebo jen zahlásili chybu spalování na xtém válci? kdybys měl mrtvou cívku, nepůjde to normálně.
O opickach za diagnostikou uz jsem psal, nevim jaky test delali, ale podle mne jen precetli chybove hlasky z jednotky. Sice jsem to videl, stal jsem vedle, ale nevyznam se ve strukture te diagnostiky, nevim co tam je podrobny test atd, navic cele v spanelstine, coz mi neprida Proste chybova hlaska znela nejak ve smyslu spatne napajeni svicek, chybi jiskra - a neco o civce, ted to z hlavy nevim, mam to vytistene v aute ... nicmene urcite nic o konkretnim valci atd., navic motor bezi naprosto plynule, takze mrtva byt nemuze urcite, musela by to byt vada civky, ktera se vyskytuje jen obcas.
O opickach za diagnostikou uz jsem psal, nevim jaky test delali, ale podle mne jen precetli chybove hlasky z jednotky. Sice jsem to videl, stal jsem vedle, ale nevyznam se ve strukture te diagnostiky, nevim co tam je podrobny test atd, navic cele v spanelstine, coz mi neprida :-) Proste chybova hlaska znela nejak ve smyslu spatne napajeni svicek, chybi jiskra - a neco o civce, ted to z hlavy nevim, mam to vytistene v aute ... nicmene urcite nic o konkretnim valci atd., navic motor bezi naprosto plynule, takze mrtva byt nemuze urcite, musela by to byt vada civky, ktera se vyskytuje jen obcas.
|
|
02.11.2009 19:48 -
|
1108803
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
myslim ze taho hlaska v kodech snad ani neni
myslim ze taho hlaska v kodech snad ani neni :)
|
|
02.11.2009 20:22 -
|
1108806
|
|
Darja
|
|
|
Diagnostika ti řekne, kterej válec měl chybu, usnadní to práci, kdy má 4 nebo i 6 válců..
Nejde o strukturu diagnostiky, jde o to, co to napsalo, protoe jak psal martin, tohle slyím poprvý...
Diagnostika ti řekne, kterej válec měl chybu, usnadní to práci, kdy má 4 nebo i 6 válců..
Nejde o strukturu diagnostiky, jde o to, co to napsalo, protoe jak psal martin, tohle slyím poprvý...
|
|
02.11.2009 20:32 -
|
1108807
|
|
netlife
|
|
|
V dnesnim zadny cislo nebylo, ale ted koukam na starsi vytisk, tam je nejaka dvojka, ja to predtim pokladal za bod 2, ale to by mohlo by cislo valce. Nicmene presne zneni toho starsiho je: Lampara MIL.: Defecto fugitivo Mando de la bobina de encendido 2. Ausencia de chispa. Plz pouzijte nejaky translator, ja ted pisu z mobilu, tak to neni tak jednoduche.
V dnesnim zadny cislo nebylo, ale ted koukam na starsi vytisk, tam je nejaka dvojka, ja to predtim pokladal za bod 2, ale to by mohlo by cislo valce. Nicmene presne zneni toho starsiho je: Lampara MIL.: Defecto fugitivo Mando de la bobina de encendido 2. Ausencia de chispa. Plz pouzijte nejaky translator, ja ted pisu z mobilu, tak to neni tak jednoduche.
|
|
02.11.2009 20:51 -
|
1108811
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja to zkratim...zajed na poradnou diag a postni alespon kod chyby nebo nejlepe presne zneni v CZ nebo ENG --nejsem si uplne jistej ze tu nekdo vladne spanelsky ,jestli mi rozumis...
ja to zkratim...zajed na poradnou diag a postni alespon kod chyby nebo nejlepe presne zneni v CZ nebo ENG --nejsem si uplne jistej ze tu nekdo vladne spanelsky ,jestli mi rozumis...
|
|
02.11.2009 21:07 -
|
1108812
|
|
Darja
|
|
|
Tipuju to na dočasná porucha na cívce 2, není jiskra.
No, asi bych řekla, e vymazat závadu a neřeit, dokud se neukáe znova. Mrtvá asi není, kdy to jede.
Tipuju to na dočasná porucha na cívce 2, není jiskra.
No, asi bych řekla, e vymazat závadu a neřeit, dokud se neukáe znova. Mrtvá asi není, kdy to jede.
|
|
02.11.2009 21:07 -
|
1108813
|
|
netlife
|
|
|
ja ti rozumim, ale nikde do vzdalenosti 1800km neni v cj nebo aj neni, max snad francouzstina, coz te zrejme nenadchne. A kvalitni diagnostika, to tady nevim kde hledat, resp. samozrejme jsou tu znackove servisy s diagnostikou, ale jak poznat ten kvalitni? btw. tenhle je samozrejme taky znackovej
ja ti rozumim, ale nikde do vzdalenosti 1800km neni v cj nebo aj neni, max snad francouzstina, coz te zrejme nenadchne. A kvalitni diagnostika, to tady nevim kde hledat, resp. samozrejme jsou tu znackove servisy s diagnostikou, ale jak poznat ten kvalitni? btw. tenhle je samozrejme taky znackovej
|
|
02.11.2009 21:11 -
|
1108814
|
|
autodiag
|
|
|
no nepochopil jsi to tak to napisu polopate...zijes nekde v prdeli Spanelska a nerozumis co auto spanelsky pise ? nebo nam davas lekci spanelstiny ?...
no nepochopil jsi to tak to napisu polopate...zijes nekde v prdeli Spanelska a nerozumis co auto spanelsky pise ? nebo nam davas lekci spanelstiny ?...
|
|
02.11.2009 22:20 -
|
1108815
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
Nevím jak u C5, ale u XA 1,8 a 2,0 16V sou cívky 2 a sou zatavený v deklíku nad svíčkama tzn neopravitelný, taky u mám "modul - litu" novou. Prostě se ty cívky vyhřejou a pak nehrajou jak maj.... Větinou to začíná zlobit okolo 2000 ot/min, ale u C5 diagnostika řekne víc.....
A na benál mi teda příde aku 100Ah drobet dost....
Nevím jak u C5, ale u XA 1,8 a 2,0 16V sou cívky 2 a sou zatavený v deklíku nad svíčkama tzn neopravitelný, taky u mám "modul - litu" novou. Prostě se ty cívky vyhřejou a pak nehrajou jak maj.... :-(((( Větinou to začíná zlobit okolo 2000 ot/min, ale u C5 diagnostika řekne víc.....
A na benál mi teda příde aku 100Ah drobet dost.... :nevim
|
|
02.11.2009 22:23 -
|
1108816
|
|
netlife
|
|
|
to darja: jo, tak nejak ten preklad vidim, ty odborne terminy nejdou prelozit doslovne, takze mi z toho vychazi, ze nebylo dost proudu na privodu civky, tudiz ani jiskra. takze doufam, ze to bylo tou baterkou, fakt je, ze citroenky jsou na dobre napeti haklive. Btw. ta lista nejde nijak rozdelat a vymenit treba jen jednu civku? nebo tu vadnou obejit a natahnout draty bokem s jedne samostatne civce? proste nejake reseni na usetreni 150eur? kdyby teda k tomu muselo dojit. Pripadne nemontuje se ten motor jeste nekam, kde maji levnejsi dily?
to darja: jo, tak nejak ten preklad vidim, ty odborne terminy nejdou prelozit doslovne, takze mi z toho vychazi, ze nebylo dost proudu na privodu civky, tudiz ani jiskra. takze doufam, ze to bylo tou baterkou, fakt je, ze citroenky jsou na dobre napeti haklive. Btw. ta lista nejde nijak rozdelat a vymenit treba jen jednu civku? nebo tu vadnou obejit a natahnout draty bokem s jedne samostatne civce? proste nejake reseni na usetreni 150eur? kdyby teda k tomu muselo dojit. Pripadne nemontuje se ten motor jeste nekam, kde maji levnejsi dily?
|
|
02.11.2009 22:25 -
|
1108817
|
|
Darja
|
|
|
Vdy je to dočasná porucha, co to řeí? Nezlobí to? nezlobí... tak to neře a doma si udělej prasátko s nápisem nové cívky a etři si tam, a ti chcípnou úplně.
Jako 150Eur není zas tak moc za modul 4 cívek. Tak nepla
P.S. bastlení a zapalování taky není dobrej nápad.
Vdy je to dočasná porucha, co to řeí? Nezlobí to? nezlobí... tak to neře a doma si udělej prasátko s nápisem nové cívky a etři si tam, a ti chcípnou úplně.
Jako 150Eur není zas tak moc za modul 4 cívek. Tak nepla :-)
P.S. bastlení a zapalování taky není dobrej nápad.
|
|
02.11.2009 22:32 -
|
1108818
|
|
netlife
|
|
|
jasne, nezruinuje mne to, jen mne s..., ze kvuli jedne se musi menit vsechny ... jinak souhlas s tou 100 baterkou, je to trosku prehnany, ale zbyla mi z jineho auta, tak neber to za ty prachy, hlavne ze tam sla dat
jasne, nezruinuje mne to, jen mne s..., ze kvuli jedne se musi menit vsechny ... jinak souhlas s tou 100 baterkou, je to trosku prehnany, ale zbyla mi z jineho auta, tak neber to za ty prachy, hlavne ze tam sla dat
|
|
02.11.2009 22:44 -
|
1108819
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
no málo to není, ale nic jinýho nezbejvá....
no málo to není, ale nic jinýho nezbejvá....
|
|
| |
|
|