| | |
01.11.2009 03:48 -
Problém elektronika.
|
1108676
|
|
jruze
|
|
|
Po zapnutí klíčku a okamitém startu se ozve gong a hláka e jsou elektronické jednotky vadné-nejde dálka,nechytne(starter točí).Po nějaké době(1.min.)ve OK.Prakticky se to chová jako po odpojení a připojení baterky.Pokud chci nastartovat musím po zapnutí klíčku počkat asi 5.-10. vteřin a potom startovat-ozve se gong,ale ve funguje.Diagnostika mlčí-ádné závady. ????
Po zapnutí klíčku a okamitém startu se ozve gong a hláka e jsou elektronické jednotky vadné-nejde dálka,nechytne(starter točí).Po nějaké době(1.min.)ve OK.Prakticky se to chová jako po odpojení a připojení baterky.Pokud chci nastartovat musím po zapnutí klíčku počkat asi 5.-10. vteřin a potom startovat-ozve se gong,ale ve funguje.Diagnostika mlčí-ádné závady. ????
|
|
01.11.2009 08:20 -
Re: Problém elektronika.
|
1108680
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Nedávno jsme se o tom bavili,(téma jak startovat diesel ?) e větina z nás počká a si auto (systém) zkontroluje celý okruh, tedy a zhasnou vechny kontrolky a PAK startují. Je moné e tím jak se nečeká a IHNED startuje , tak se stane to co popisuje... nemá to zkontrolováno, tak se blokne.
Nedávno jsme se o tom bavili,(téma jak startovat diesel ?) e větina z nás počká a si auto (systém) zkontroluje celý okruh, tedy a zhasnou vechny kontrolky a PAK startují. Je moné e tím jak se nečeká a IHNED startuje , tak se stane to co popisuje... nemá to zkontrolováno, tak se blokne.
|
|
01.11.2009 08:37 -
|
1108681
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
projed pojistky v BSM
projed pojistky v BSM
|
|
01.11.2009 19:58 -
|
1108707
|
|
jruze
|
|
|
autodiag napsal(a): projed pojistky v BSM
Dík - kouknu,ale začalo to občas a hlavně jen kdy auto stálo delí dobu(jen první start),potom čím dál častěji(ve po výmněně BSI,které se jim nějak asi nepovedlo:místo senzoru detě jsem mněl ciklovač,neli zadní okna a začlo tohle(ne hned,ale po čase)to sice odstranili(po jeden a půl dnu krom toho gongu a popisované závady s elektronikou)-tak jsem si myslel e odchází baterka,tak jsem dal jinou dobrou a závada přetrvává.K tomu se přidalo jetě - po otočení klíčku do polohy start má občas nepatrnou prodlevu ne začne startovat.Vím na dálku se patně radí,ale můe usnadnit hledání.
projed pojistky v BSM
Dík - kouknu,ale začalo to občas a hlavně jen kdy auto stálo delí dobu(jen první start),potom čím dál častěji(ve po výmněně BSI,které se jim nějak asi nepovedlo:místo senzoru detě jsem mněl ciklovač,neli zadní okna a začlo tohle(ne hned,ale po čase)to sice odstranili(po jeden a půl dnu krom toho gongu a popisované závady s elektronikou)-tak jsem si myslel e odchází baterka,tak jsem dal jinou dobrou a závada přetrvává.K tomu se přidalo jetě - po otočení klíčku do polohy start má občas nepatrnou prodlevu ne začne startovat.Vím na dálku se patně radí,ale můe usnadnit hledání.
|
|
01.11.2009 20:26 -
|
1108712
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
problem muze byt i ve vymene BSI ..nemusi to byt HW ani SW to prave..je jich mraky typu dle vybavy stejne jako com2000
problem muze byt i ve vymene BSI ..nemusi to byt HW ani SW to prave..je jich mraky typu dle vybavy stejne jako com2000
|
|
26.03.2010 16:48 -
|
1807544
|
|
klematis
|
|
|
Dnes se stala prima věc. Přijedu k pumpě, přede mnou stali dvě auta, tak jsem vypnul kliček a počkal a na mě přijde řada. Chci nastartovat a popojet ke stojanu a nic. Startér točí, na palubce svítí vechny kontrolky, display stavu kilometrů ukazuje samé nuly a hlavní světla svítí jako s nastartovaným motorem. Vypnu klíček a ve pořád svítí, na centrál nereaguje. Tak jsem auto natankoval a odtlačil. Napadlo mě odpojit baterku a resetovat počítač. Po zpětném zapojení baterie ve v pořádku. Na display naskočil počet ujetých kilometrů a na první otočení nastartoval. Jediné co zmizelo je průměrná spotřeba. Teď mám patný pocit, kdy se to můe zase zopakovat. Zkusím se podívat na kablíky a tiak kolem BSI. Nemá s tím u někdo zkuenost? Dík.
Dnes se stala prima věc. Přijedu k pumpě, přede mnou stali dvě auta, tak jsem vypnul kliček a počkal a na mě přijde řada. Chci nastartovat a popojet ke stojanu a nic. Startér točí, na palubce svítí vechny kontrolky, display stavu kilometrů ukazuje samé nuly a hlavní světla svítí jako s nastartovaným motorem. Vypnu klíček a ve pořád svítí, na centrál nereaguje. Tak jsem auto natankoval a odtlačil. Napadlo mě odpojit baterku a resetovat počítač. Po zpětném zapojení baterie ve v pořádku. Na display naskočil počet ujetých kilometrů a na první otočení nastartoval. Jediné co zmizelo je průměrná spotřeba. Teď mám patný pocit, kdy se to můe zase zopakovat. Zkusím se podívat na kablíky a tiak kolem BSI. Nemá s tím u někdo zkuenost? Dík.
|
|
26.03.2010 17:20 -
|
1807545
|
|
tief
|
|
|
Servis nesviti ?
Servis nesviti ?
|
|
26.03.2010 18:41 -
|
1807550
|
|
klematis
|
|
|
Kdy se to kouslo,tak svítilo vechno včetně service. Po resetu ve zhaslo. Doma jsem to projel diagnostikou a čistý jak slovo boí. Bez jakéhokoli záznamu.
Kdy se to kouslo,tak svítilo vechno včetně service. Po resetu ve zhaslo. Doma jsem to projel diagnostikou a čistý jak slovo boí. Bez jakéhokoli záznamu.
|
|
26.03.2010 18:43 -
|
1807551
|
|
tief
|
|
|
lexii ?
lexii ?
|
|
26.03.2010 18:53 -
|
1807552
|
|
klematis
|
|
|
Lexia 3. Soused má autoservis, tak ji mám od něj pučenou. Já mám pouze obyčejnou co načte základní chyby.
Lexia 3. Soused má autoservis, tak ji mám od něj pučenou. Já mám pouze obyčejnou co načte základní chyby.
|
|
26.03.2010 22:19 -
|
1807560
|
|
jumep
|
|
|
obycajna nacita zakladne chyby MOTORU, nie ostatnych sucasti
Mne to tiez minule zblblo ze za jazdi nieco piplo a ked som chcel nastartovat druhy krat tak vyhodilo imobiliser fault, po vysupeni, zamknuti odomknuti ok, ale okno zacalo blbnut, tak som resetol baterku a vsetko ok ....
obycajna nacita zakladne chyby MOTORU, nie ostatnych sucasti
Mne to tiez minule zblblo ze za jazdi nieco piplo a ked som chcel nastartovat druhy krat tak vyhodilo imobiliser fault, po vysupeni, zamknuti odomknuti ok, ale okno zacalo blbnut, tak som resetol baterku a vsetko ok ....
|
|
29.09.2010 01:10 -
|
2357024
|
|
jruze
|
|
|
No záhady se dějí: Opět plochý řemen v rozvodech-následky 8.vahadel,vačky,servočerpadlo.Po opravě(2.dny odpojená baterka) po připojení se zavzdunilo BHI(problém ho rozchodit,ale OK),dalí-při pokusu nastartovat nic(problém snímač klika-vačka-absence signálu vačky),odpojena baterka do druhého dne a po připojení mrtvola-po zapnutí klíčku bliká automat,zhasnou kontrolky,nejde ádné ovládání- na přístojovce stavy 00,diag bez komunikace(jen vstřikování,perování) asi po třech hodinách pokusů to rozchodit(po kouskách) a potupném mazání chyb se to pomalu vrátilo do normálu(přes aktivaci nového vozu)-následně ve bez chyb mimo BSI-trvale seplé relé ventilátoru(ta tam je od nepaměti).Tak a teď kde hledat a co ? Na nic jsem nepřiel,nic neopravil jen mazal chyby a snail se dostat do systému.Taď ve OK.Mám tam ducha,ale nevím jak se jmenuje
No záhady se dějí: Opět plochý řemen v rozvodech-následky 8.vahadel,vačky,servočerpadlo.Po opravě(2.dny odpojená baterka) po připojení se zavzdunilo BHI(problém ho rozchodit,ale OK),dalí-při pokusu nastartovat nic(problém snímač klika-vačka-absence signálu vačky),odpojena baterka do druhého dne a po připojení mrtvola-po zapnutí klíčku bliká automat,zhasnou kontrolky,nejde ádné ovládání- na přístojovce stavy 00,diag bez komunikace(jen vstřikování,perování) asi po třech hodinách pokusů to rozchodit(po kouskách) a potupném mazání chyb se to pomalu vrátilo do normálu(přes aktivaci nového vozu)-následně ve bez chyb mimo BSI-trvale seplé relé ventilátoru(ta tam je od nepaměti).Tak a teď kde hledat a co ? Na nic jsem nepřiel,nic neopravil jen mazal chyby a snail se dostat do systému.Taď ve OK.Mám tam ducha,ale nevím jak se jmenuje :-((((
|
|
29.09.2010 07:10 -
|
2357027
|
|
autodiag
|
|
|
to @klematis a @Jruze
vas duch se jmenuje v95% BSI a v 5% BSM
to @klematis a @Jruze
vas duch se jmenuje v95% BSI a v 5% BSM
|
|
| |
|
|