| | |
22.06.2017 22:36 -
Re: Schéma elekrického zapojení
|
3077239
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Zajímavá je ta kniha Hayne s. koda, e je v angličtině.
Zajímavá je ta kniha Hayne :palecs. koda, e je v angličtině.
|
|
23.06.2017 07:12 -
|
3077259
|
|
NMC
|
|
|
Jetě je i v rutině...
Jetě je i v rutině...
|
|
20.03.2018 19:31 -
|
3140889
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Měl bych prosbu.
Nemáte někdo prosím schéma zapojení svazků motoru na V6? Jde mi konkrétně o zapojení zapalovacích cívek. Potřebuji prověřit kabelá k cívce válce č5,protoe ani po přehození cívky jinam nedolo ke zlepení, či změně místa problému. Tudí předpokládám e je problém někde jinde a ne v cívce Rád bych proměřil cestu od ECU ke zmíněné cívce. Zítra by měla přijít cívka nová tak to jetě zkusím nějak pořeit.
Děkuji
Měl bych prosbu.
Nemáte někdo prosím schéma zapojení svazků motoru na V6? Jde mi konkrétně o zapojení zapalovacích cívek. Potřebuji prověřit kabelá k cívce válce č5,protoe ani po přehození cívky jinam nedolo ke zlepení, či změně místa problému. Tudí předpokládám e je problém někde jinde a ne v cívce :nevim Rád bych proměřil cestu od ECU ke zmíněné cívce. Zítra by měla přijít cívka nová tak to jetě zkusím nějak pořeit.
Děkuji
Přílohy: cívka.jpg ( 101384b ) - |
|
20.03.2018 19:59 -
|
3140909
|
|
jumep
|
|
|
ide to aj na 5 valcov ?
1335 - je piaty valec strik
v podstate spolocne je napajanie pre vsetky z BSM
a druhy pin ide do motorovej riadiacky na velky cierny konektor, pin K4
a opravujem cievky:
napajanie je spolocne ako pri strikoch - spolocne s nimi, akurat ovladaci do riadiacky to ide maly sedy (32pin) - G3
cievka je 1137
pozor ale je tam este jeden konektor, na obrazku ako IC60, tam je spajana kabelaz ku cievkam a tam niekde by som to hladal
cez ten konektor su zapojene
- vsetky striky
- zadne 3 cievky
- elektroventil 2 riadenia vacky
- snimac 2 vacky
ide to aj na 5 valcov ?
1335 - je piaty valec strik
v podstate spolocne je napajanie pre vsetky z BSM
a druhy pin ide do motorovej riadiacky na velky cierny konektor, pin K4
a opravujem cievky:
napajanie je spolocne ako pri strikoch - spolocne s nimi, akurat ovladaci do riadiacky to ide maly sedy (32pin) - G3
cievka je 1137
pozor ale je tam este jeden konektor, na obrazku ako IC60, tam je spajana kabelaz ku cievkam a tam niekde by som to hladal
cez ten konektor su zapojene
- vsetky striky
- zadne 3 cievky
- elektroventil 2 riadenia vacky
- snimac 2 vacky
Přílohy: es9a-cievky.PNG ( 70626b ) - ic60.PNG ( 130697b ) - |
|
20.03.2018 20:23 -
|
3140928
|
|
cjeky
|
|
|
Děkuji Peter. Mrknu na to.
Děkuji Peter. Mrknu na to.
|
|
20.03.2018 20:30 -
|
3140932
|
|
jumep
|
|
|
este na tom kabli je napajaci zvar E132A, ale v tych nejako problem nebyva
nieco taketo .link.
ak by to blblo tam, najskor by si pri merani napajania na cievku a pohybom kabla videl poletovat napatie, zameraj sa najprv na ten konektor
este na tom kabli je napajaci zvar E132A, ale v tych nejako problem nebyva
nieco taketo http://c5.jumep.com/elektrika/P1070620.JPG
ak by to blblo tam, najskor by si pri merani napajania na cievku a pohybom kabla videl poletovat napatie, zameraj sa najprv na ten konektor
|
|
20.03.2018 20:33 -
|
3140936
|
|
cjeky
|
|
|
díky. Jo a zapomněl jsem ti odpovědět. ANO, jede to na 5 válců, motor sebou kube,má nepravidelný chod.
koda e jsem nikde nenael seznam poloek ze schémat, jako bylo u xantie.Dvě stránky kde byl seznam čísel a co na schématech znamenají
díky. Jo a zapomněl jsem ti odpovědět. ANO, jede to na 5 válců, motor sebou kube,má nepravidelný chod.
koda e jsem nikde nenael seznam poloek ze schémat, jako bylo u xantie.Dvě stránky kde byl seznam čísel a co na schématech znamenají
Přílohy: seznam poloek.jpg ( 401027b ) - |
|
20.03.2018 20:50 -
|
3140943
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
petre ja nevim ale proc mu prosimte nedas cele schema kdyz uz ??????
petre ja nevim ale proc mu prosimte nedas cele schema kdyz uz ??????
|
|
20.03.2018 23:03 -
|
3140999
|
|
jumep
|
|
|
ono to cislovanie bude sedet az na par drobnosti a potom veci ktore v XA a starych autach neboli
ono to cislovanie bude sedet az na par drobnosti a potom veci ktore v XA a starych autach neboli
|
|
21.03.2018 02:17 -
|
3141058
|
|
Bobr53
|
|
|
cjeky napsal(a): Měl bych prosbu.
Nemáte někdo prosím schéma zapojení svazků motoru na V6? Jde mi konkrétně o zapojení zapalovacích cívek. Potřebuji prověřit kabelá k cívce válce č5,protoe ani po přehození cívky jinam nedolo ke zlepení, či změně místa problému. Tudí předpokládám e je problém někde jinde a ne v cívce Rád bych proměřil cestu od ECU ke zmíněné cívce. Zítra by měla přijít cívka nová tak to jetě zkusím nějak pořeit.
Děkuji
Napsal jsem Ti svoji zkuenost na vláknu jruze a teď to čtu tady Vidím e Ti to na schématech objasnil u jumep - myslím právě tento konektor co on, cívku neměň, ta bude ok.
Napsal jsem Ti svoji zkuenost na vláknu jruze a teď to čtu tady :nevim Vidím e Ti to na schématech objasnil u jumep - myslím právě tento konektor co on, cívku neměň, ta bude ok.
|
|
21.03.2018 02:26 -
|
3141061
|
|
jruze
|
|
|
Na tomto motoru je ta kabelá divná - kdy mladej tontroloval konektory a jestli je ve zapojení tak motor měnil zvuk a chod (kontroloval svazky navrchu motoru) - kdy jsem tu měl jetě ,,arogantního" tak se tu jedna V6 dělala (AP a výměna motoru) tam byl + plyn a vím e tam přemotával svazky a měnil některé piny (myslím e na velkém konrktoru co je na motoru a jetě někde ) - nekoukal jsem mu pod ruce ale tam to také zlobylo u tedy nevím co přesně ale potom ve OK - dělal to skoro půl dne ale potom bylo po problémech.( ale tam byl problém i s jednotkou pro plyn - tu někdo dal pod torpédo jak je vstup vzduchu ventilace do igelitu a vněm byla voda.
Na tomto motoru je ta kabelá divná - kdy mladej tontroloval konektory a jestli je ve zapojení tak motor měnil zvuk a chod (kontroloval svazky navrchu motoru) - kdy jsem tu měl jetě ,,arogantního" tak se tu jedna V6 dělala (AP a výměna motoru) tam byl + plyn a vím e tam přemotával svazky a měnil některé piny (myslím e na velkém konrktoru co je na motoru a jetě někde ) - nekoukal jsem mu pod ruce ale tam to také zlobylo u tedy nevím co přesně ale potom ve OK - dělal to skoro půl dne ale potom bylo po problémech.( ale tam byl problém i s jednotkou pro plyn - tu někdo dal pod torpédo jak je vstup vzduchu ventilace do igelitu a vněm byla voda.
|
|
21.03.2018 07:30 -
|
3141140
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ,xantie nema stejnou kabelaz jako C5 Petre...
jinak pokud auto ma LPG tak jeho jednotka prepina vstrikovace benzinove a LPG a problem bude nejspis tam takze mereni civky bude vicemene take zbytecne myslim,nato sis odpovedel sam,je potreba projit vstrikovace /kabelaz k nim a LPG
posli poslednich 8 z VIN poslu ti cele schema a ne jen nejake fragmenty co ty poslal Jumep (asi je to strasne tajne)
no ,xantie nema stejnou kabelaz jako C5 Petre...
jinak pokud auto ma LPG tak jeho jednotka prepina vstrikovace benzinove a LPG a problem bude nejspis tam takze mereni civky bude vicemene take zbytecne myslim,nato sis odpovedel sam,je potreba projit vstrikovace /kabelaz k nim a LPG
posli poslednich 8 z VIN poslu ti cele schema a ne jen nejake fragmenty co ty poslal Jumep (asi je to strasne tajne)
|
|
21.03.2018 08:49 -
|
3141184
|
|
cjeky
|
|
|
Auto v LPG není, mám sním patné zkuenosti v jiných autech,take jsem se zařekl e to do auta dávat rozhodně nebudu. Je pravda e od předchozího najitele je v autě úprava na E85 ale toto palivo to auto nevidělo u pár let. Bylo to montováno v době kdy cena benzínu byla někde jinde.Přesto zvauji její demontá,ikdy myslím e tam problém asi nebude. Moná jí zatím jen vyřadím z provozu (odpojí se jednotka a připojí se nějaká krabička)
VIN je VF7RCXFUJ76631737. Nějaké schéma se mi podařilo sehnat. Je to v podstatě celá ta stránka ze které Peter udělal výřez. Včetně kabelových svazků. K tomu je jetě ten obrázek vozidla s popisem konektorů. Nevím jestli se k tomu dá sehnat jetě něco víc, ale asi ne.Asi to mám vechno.
Auto v LPG není, mám sním patné zkuenosti v jiných autech,take jsem se zařekl e to do auta dávat rozhodně nebudu. Je pravda e od předchozího najitele je v autě úprava na E85 ale toto palivo to auto nevidělo u pár let. Bylo to montováno v době kdy cena benzínu byla někde jinde.Přesto zvauji její demontá,ikdy myslím e tam problém asi nebude. Moná jí zatím jen vyřadím z provozu (odpojí se jednotka a připojí se nějaká krabička)
VIN je VF7RCXFUJ76631737. Nějaké schéma se mi podařilo sehnat. Je to v podstatě celá ta stránka ze které Peter udělal výřez. Včetně kabelových svazků. K tomu je jetě ten obrázek vozidla s popisem konektorů. Nevím jestli se k tomu dá sehnat jetě něco víc, ale asi ne.Asi to mám vechno.
Přílohy: schéma.jpg ( 352596b ) - nepodařilo se lépe zobrazit |
|
21.03.2018 10:08 -
|
3141242
|
|
autodiag
|
|
|
kazdej jsme zvyklej delat prace nejak,ja se naucil delat podle schematu co k auto patri,ne podle nejakeho univerzalu z internetu..usetri mi to spoustu casu ...schema patrici k tvemu autu mas v priloze,mozna je stejne co mas,nezkoumal jsem
co se tyka E85 je to v podstate podobne zapojeni jako LPG,jednotka pro E85 si sama ovlada/prepina vstrikovace
kazdej jsme zvyklej delat prace nejak,ja se naucil delat podle schematu co k auto patri,ne podle nejakeho univerzalu z internetu..usetri mi to spoustu casu :) ...schema patrici k tvemu autu mas v priloze,mozna je stejne co mas,nezkoumal jsem
co se tyka E85 je to v podstate podobne zapojeni jako LPG,jednotka pro E85 si sama ovlada/prepina vstrikovace
Přílohy: VF7RCXFUJ76631737_ECU.pdf ( 411608b ) - |
|
21.03.2018 10:14 -
|
3141257
|
|
cjeky
|
|
|
Děkuji, mrknu na to.
Jinak v autě mám nainstalováno ELOTEC EC-85
Děkuji, mrknu na to. :palec
Jinak v autě mám nainstalováno ELOTEC EC-85
|
|
21.03.2018 11:33 -
|
3141295
|
|
autodiag
|
|
|
je mozne ze kdyz jen odpojis jednotku E85 nepojede auto vubec....
je potreba tohle odstranovat s rozumem,nejlepe zpetne obnovit puvodni zapojeni kabelaze
je mozne ze kdyz jen odpojis jednotku E85 nepojede auto vubec....
je potreba tohle odstranovat s rozumem,nejlepe zpetne obnovit puvodni zapojeni kabelaze
Přílohy: Navod 2.verze FLEXCAR.pdf ( 656984b ) - |
|
21.03.2018 12:30 -
|
3141363
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Mertine, to éma sem mu posílal včera večer podle VINu. Chtěl legendu k popisovým číslům jednotlivých zařízení, ale to aspoň tedy mě jde pouze po jednotlivých číslech otravně přepisovat v dialogu k tomu určeném. U Xa to bylo komplet seznam. Ono spousta zařízení má stejné číslo, pouze to nové co v Xa není má jiné ...
Mertine, to éma sem mu posílal včera večer podle VINu. Chtěl legendu k popisovým číslům jednotlivých zařízení, ale to aspoň tedy mě jde pouze po jednotlivých číslech otravně přepisovat v dialogu k tomu určeném. U Xa to bylo komplet seznam. Ono spousta zařízení má stejné číslo, pouze to nové co v Xa není má jiné ...
|
|
21.03.2018 12:39 -
|
3141367
|
|
autodiag
|
|
|
libi se mi jak ty soukrome zpravy nabiraji smer ,jen teda nechapu proc ..mozna je to o dulezitosti a tajnem poslani...
libi se mi jak ty soukrome zpravy nabiraji smer ;) ,jen teda nechapu proc :nevim..mozna je to o dulezitosti a tajnem poslani...
|
|
21.03.2018 13:10 -
|
3141379
|
|
cjeky
|
|
|
Mám sice sadu jinou, ale ano, má pravdu. Jen odpojení nepomůe. U jsem koukal do návodu k pouití a to co jsem předpokládal za odpojovač (e auto pojede v podstatě jen podle ecu motoru) není jen propojka, ale pouze nějaký SOS konektor díky kterému vozidlo pojede v nějakém nouzovém reimu při porue nějaké součástí kitu na e85. Take to mi moc nepomůe. U zvauji e to opravdu obnovím jako kdy to není namontované vůbec, bohuel nejdříve musím zjistit jak je to s legislativou, mám toti tu jednotku zapsanou jako schválenou přestavbu na e85. V tom případě to asi budu muset poté nechat i vymazat z TP a nevím jestli to nemusí odstranit nějaká "oprávněná" osoba.
Případně pak sadu na přestavbu třeba prodat ( jen nevím jestli to bude někomu k něčemu)
Autodiag: Já se obrátil na známého, který mě odkázal na PAMa, take jsem mu psal přes mail. To lo úplně mimo klub. Nic jsem tajit nechtěl
Mám sice sadu jinou, ale ano, má pravdu. Jen odpojení nepomůe. U jsem koukal do návodu k pouití a to co jsem předpokládal za odpojovač (e auto pojede v podstatě jen podle ecu motoru) není jen propojka, ale pouze nějaký SOS konektor díky kterému vozidlo pojede v nějakém nouzovém reimu při porue nějaké součástí kitu na e85. Take to mi moc nepomůe. U zvauji e to opravdu obnovím jako kdy to není namontované vůbec, bohuel nejdříve musím zjistit jak je to s legislativou, mám toti tu jednotku zapsanou jako schválenou přestavbu na e85. V tom případě to asi budu muset poté nechat i vymazat z TP a nevím jestli to nemusí odstranit nějaká "oprávněná" osoba.
Případně pak sadu na přestavbu třeba prodat ( jen nevím jestli to bude někomu k něčemu)
Autodiag: Já se obrátil na známého, který mě odkázal na PAMa, take jsem mu psal přes mail. To lo úplně mimo klub. Nic jsem tajit nechtěl
Přílohy: IMG-20180321-WA0000.jpeg ( 842155b ) - |
|
| |
|
|