| | |
25.05.2011 19:22 -
Re: Levá páčka - samovolné vypínání dálkových světel, blinkrů a mlhovek
|
2392237
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Chlapy,najde se někdo v mém okolí K.Varů kdo mi opraví comm z C5 I.Zapnu pravý blinkr ,po 4 bliknutí vypne a zapnou se tlumené světla.Kontakty v páčce mají dost a já na to nemám dost trpělivosti Prosím o pomoc Popřípadě můu poslat samotný comm potou.
Chlapy,najde se někdo v mém okolí K.Varů kdo mi opraví comm z C5 I.Zapnu pravý blinkr ,po 4 bliknutí vypne a zapnou se tlumené světla.Kontakty v páčce mají dost a já na to nemám dost trpělivosti :-( Prosím o pomoc Popřípadě můu poslat samotný comm potou.
|
|
16.07.2011 10:44 -
|
2401936
|
|
paralen
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Dobry den,
kdyz pouziji packu smerovek, secvakne, ale smerovka neblika. Pokud ji dotlacim manualne prstem, tak blika. Vim ze problem je patrne v com2000. Muj dotaz zni, exituje tu nejaky sikula, co toto umi opravit? (patrne vzdrene kontakty v com2000). Kdysi jsem nekde cetl, ze u Olomouce takovy nekdo byl...Jsem z Brna a casto jezdim Olomouc a Sumperk, tak kdybyste o nekom v tomto okoli vedeli, budu vdecny. Dekuji.
Dobry den,
kdyz pouziji packu smerovek, secvakne, ale smerovka neblika. Pokud ji dotlacim manualne prstem, tak blika. Vim ze problem je patrne v com2000. Muj dotaz zni, exituje tu nejaky sikula, co toto umi opravit? (patrne vzdrene kontakty v com2000). Kdysi jsem nekde cetl, ze u Olomouce takovy nekdo byl...Jsem z Brna a casto jezdim Olomouc a Sumperk, tak kdybyste o nekom v tomto okoli vedeli, budu vdecny. Dekuji.:palec
|
|
08.09.2011 18:19 -
|
2412546
|
|
paliop
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Růa napsal(a): Tak jsem se rozhodl ten comm doma rozebrat (na dálková světla mi nelo u skoro přepnout - stále se vypínaly). Není na tom nic moc sloitého.
V první řadě odpojíme baterii. Pak po odroubování dvou roubků sundáme spodní plastový kryt tyče řízení. Horní kryt se odklopí nahoru. Nejprve je ale třeba povysunout DO rádia, případně ovládání tempomatu. Potom na zadní straně volantu jsou dvě prohlubně, ve kterých je zajitěn airbag. Silným roubovákem odtlačíme tyto "pojistky" k vnějí straně volantu a airbag tím odjistíme a můeme ho vyklopit z volantu. Odpojíme konektory z airbagu (tyto konektory jsou zajitěny pojistkou, kterou je třeba vysunout nahoru a potom jde lehce vytáhnout i celý zbytek konektoru). Airbag vyjmeme. Ve věnci volantu je třeba jetě rozpojit jeden konektor, tak aby byly vechny volné a mohl se stáhnout volant. Povolíme roub drící volant (je to torx 45 nebo 50). Lehce sundáme volant (na volantu i na tyči řízení jsou značky, take opětovná montá je bez problému, přesto je dobré mít volant ve středové poloze). Poté povolíme roubek na objímce zajiující ná comm. Objímku trochu roztáhneme, odehneme plastové zajitění polohy a comm stáhneme z řízení. Zpětná montá je v opačném pořadí.
Samotný comm rozpůlíme tak, e postupně odehneme plastové zobáčky kolem dokola (není tam nic lepeno, roubováno nebo nýtováno ani ádné pruinky). Pracujeme s citem a tak aby nám něco nevypadlo (i kdy tam toho moc není).
Já jsem po rozpůlení zjistil, e uvnitř je vechno v pořádku a nic není vydřené. Přesto jsem vechny posuvné části očistil, lehonce je přejel jemným smirklem a opět namazal bílou vazelínou).
Comm jsem sloil dohromady a vyzkouel v autě jetě bez volantu. ádné zlepení se nekonalo Tak jsem tedy jetě rozebral konec páčky zapínání světel a tam to bylo totálně vyoupané (byly tam pouze zbytky původních styčných ploch). A jak jsem se to snail vylepit, tak mi upadly i ty zbytky Nakonec se mi podařilo na původní místa připájet kousky mědi z jiného ploného spoje (je to taková prasečina, ale zatím to funguje, i dálková světla drí).
Nejhorí je, e se tato část samostatně asi ani neseene a kvůli takové kravině se musí koupit celý nový comm.
Po této mé zkuenosti si myslím, e 90% problému se světly je v tomto přepínači.
Add: Pokud to není totálně vyoupané, tak by jetě mohlo pomoci to, co psal jirisaub předemnou. Tzn. co nejvíce eliminovat otáčení tímto přepínačem.
Add 2: Jetě jedna poznámka: při opětovném skládání rozpůleného commu dohromady je třeba nastavit obě ovládací páčky, z předního pohledu řidiče, do spodní polohy (blinkr doleva a stěrače na setření), aby se to v pohodě secvaklo.
iiel som podža návodu, ale asi som niečo zle zloil lebo mi nechcú osta svieti diažkové svetlá, keď potiahnem páčku sa rozsvietia a keď pustím tak zhasnú, vie mi poradi, nechcem to zase len tak rozobera
iiel som podža návodu, ale asi som niečo zle zloil lebo mi nechcú osta svieti diažkové svetlá, keď potiahnem páčku sa rozsvietia a keď pustím tak zhasnú, vie mi poradi, nechcem to zase len tak rozobera
|
|
08.09.2011 19:16 -
|
2412563
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
paliop napsal(a): iiel som podža návodu, ale asi som niečo zle zloil lebo mi nechcú osta svieti diažkové svetlá, keď potiahnem páčku sa rozsvietia a keď pustím tak zhasnú, vie mi poradi, nechcem to zase len tak rozobera
kdy má zaplou funkci denní svícení, tak ti dálka zapnout nepůjde, pouze světelná houkačka i to můe býti tvůj problém
kdy má zaplou funkci denní svícení, tak ti dálka zapnout nepůjde, pouze světelná houkačka i to můe býti tvůj problém ;-)
|
|
08.09.2011 19:45 -
|
2412567
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
paliop napsal(a): pred rozoberaním to lo mne blbli len smerovky
chtěl jsem ti tím řící, e kdy jsem měnil árovky, tak jsem je chtěl odzkouet a nelo mi přepnout, dělal jsem to PŘED garáí, pak jsem koumal a nic jsem nevymyslel (měl jsem aoto chvilku), nakonec jsem zajel do garáe a etě jeden pokus A FUNGOVALO, ven zase ne, a pak jsem se o tom dověděl , e to tak prostě je : denní svícení zapnuto - nejde přepnout na dálku nesvítí palubka, a čidlo zjistí méně světla tak to přepne do normálu - rozsvítí se mi palubka a jde přepínat dálka
chtěl jsem ti tím řící, e kdy jsem měnil árovky, tak jsem je chtěl odzkouet a nelo mi přepnout, dělal jsem to PŘED garáí, pak jsem koumal a nic jsem nevymyslel (měl jsem aoto chvilku), nakonec jsem zajel do garáe a etě jeden pokus A FUNGOVALO, ven zase ne, a pak jsem se o tom dověděl , e to tak prostě je : denní svícení zapnuto - nejde přepnout na dálku ;-) nesvítí palubka, a čidlo zjistí méně světla tak to přepne do normálu - rozsvítí se mi palubka a jde přepínat dálka
|
|
08.09.2011 19:50 -
|
2412569
|
|
paliop
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
najk napsal(a): chtěl jsem ti tím řící, e kdy jsem měnil árovky, tak jsem je chtěl odzkouet a nelo mi přepnout, dělal jsem to PŘED garáí, pak jsem koumal a nic jsem nevymyslel (měl jsem aoto chvilku), nakonec jsem zajel do garáe a etě jeden pokus A FUNGOVALO, ven zase ne, a pak jsem se o tom dověděl , e to tak prostě je : denní svícení zapnuto - nejde přepnout na dálku nesvítí palubka, a čidlo zjistí méně světla tak to přepne do normálu - rozsvítí se mi palubka a jde přepínat dálka
u chápem, u je tma tak to idem skúsi
dik
u chápem, u je tma tak to idem skúsi
dik
|
|
08.09.2011 20:46 -
|
2412588
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ukázková spolupráce, hoi. Máte to za jedna.
Jen jetě dodám - paliop: A zjistí, e ti nesvítí mlhovky, tak si tu najkovu radu přečti znova, je to to samý.
Ukázková spolupráce, hoi. Máte to za jedna. :-))))
Jen jetě dodám - paliop: A zjistí, e ti nesvítí mlhovky, tak si tu najkovu radu přečti znova, je to to samý. :palec
|
|
08.09.2011 23:47 -
|
2412635
|
|
jumep
|
|
|
podotknem, ze staci otocit gombikom a vsetko ide aj za svetla
podotknem, ze staci otocit gombikom a vsetko ide aj za svetla :)
|
|
09.09.2011 10:03 -
|
2412661
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ahojky, já mám aktivované denní svícení a na dálková světla (i mlhovky) mi jde přepínat i za dne, ani bych otáčel přepínačem na konci páčky. Na druhou stranu mi nejde aktivovat světelný senzor. Tak nevím.
Ahojky, já mám aktivované denní svícení a na dálková světla (i mlhovky) mi jde přepínat i za dne, ani bych otáčel přepínačem na konci páčky. Na druhou stranu mi nejde aktivovat světelný senzor. Tak nevím.
|
|
09.09.2011 10:12 -
|
2412663
|
|
jumep
|
|
|
auta zo starou BSI a softom (2001) po zapnuti denneho svietenia toto ovladat nevedia a v podstate beru ze svetla su zapate (svieti ti aj palubka), az nejako od 2003 je to upravene
auta zo starou BSI a softom (2001) po zapnuti denneho svietenia toto ovladat nevedia a v podstate beru ze svetla su zapate (svieti ti aj palubka), az nejako od 2003 je to upravene
|
|
27.10.2011 12:06 -
|
2421610
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Přepínání dálkových světel u nelo vůbec, odelo ovládání počítače. Koupil jsem podle VINu u PROFICAR-autodíly za 6494,- celý com. (Je určen pro Peugeoty). Po výměně je ve OK a doufám, e to pár km vydrí.
Přepínání dálkových světel u nelo vůbec, odelo ovládání počítače. Koupil jsem podle VINu u PROFICAR-autodíly za 6494,- celý com. (Je určen pro Peugeoty). Po výměně je ve OK a doufám, e to pár km vydrí.
|
|
04.12.2011 07:52 -
Zhasínání mlhovek
|
2430285
|
|
zdenekzm
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Dobrý den, mám jeden dotaz, má někdo ponětí jak je moné e mlhovky po zapnutí při mlze v noci svítí pouze několik vteřin a potom zhasnou? Při rozsvícení při mlze ve dne svítí OK a nic se nedéje.
Dobrý den, mám jeden dotaz, má někdo ponětí jak je moné e mlhovky po zapnutí při mlze v noci svítí pouze několik vteřin a potom zhasnou? Při rozsvícení při mlze ve dne svítí OK a nic se nedéje.
|
|
04.12.2011 12:02 -
|
2430306
|
|
zdenekzm
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Světla jsou zapnuta ručně.
Světla jsou zapnuta ručně.
|
|
04.12.2011 12:24 -
|
2430307
|
|
jumep
|
|
|
potom to nema moc co ine robit ako packa
potom to nema moc co ine robit ako packa
|
|
04.12.2011 17:19 -
|
2430364
|
|
9000petr
|
|
|
Ja som rieil tento problém tak e som tu páčku vystriekal sprejom na kontakty a od vtedy je to v poriadku nič sa samo nevypne.
Ja som rieil tento problém tak e som tu páčku vystriekal sprejom na kontakty a od vtedy je to v poriadku nič sa samo nevypne.
|
|
04.12.2011 20:02 -
|
2430410
|
|
jumep
|
|
|
to si mal stastie, je tam len drat s plochami a casom sa to prederie ... ja som tu packu otvaral niekolkokrat a snazil sa s tym nieco spravit, ale nic v podobe cistenia nepomohlo ...
to si mal stastie, je tam len drat s plochami a casom sa to prederie ... ja som tu packu otvaral niekolkokrat a snazil sa s tym nieco spravit, ale nic v podobe cistenia nepomohlo ...
|
|
16.02.2012 08:29 -
|
2451903
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tak mě nejdou zapnout dálkový světla
V ádné poloze ovladače hlavních světel , ani světelná houkačka . Ani kontrolka nesvítí .
Bude problém v páčce , nebo jetě hledat jinde ??
Dík
Tak mě nejdou zapnout dálkový světla :-(
V ádné poloze ovladače hlavních světel , ani světelná houkačka . Ani kontrolka nesvítí .
Bude problém v páčce , nebo jetě hledat jinde ??
Dík
|
|
| |
|
|