| | |
13.12.2012 19:37 -
Re: Příjem radiopřijímače originálního rádia v C5
|
2530618
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já bych řekl e u topení okna.
Já bych řekl e u topení okna.
|
|
13.12.2012 21:24 -
|
2530677
|
|
jumep
|
|
|
ja by som to videl na divnu kostru
ja by som to videl na divnu kostru
|
|
14.12.2012 07:25 -
|
2530715
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
taky to odhaduju na tu kostru protoe se to začalo projevovat a u mrazu okolo -10 a více. no a se udělá tepleji tak asi začnu od zadu
taky to odhaduju na tu kostru protoe se to začalo projevovat a u mrazu okolo -10 a více. no a se udělá tepleji tak asi začnu od zadu
|
|
18.12.2012 10:58 -
|
2531349
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Nevim jak tuto diskuzi pojmenovat, aby to kazdy pochopil, ale tato diskuze je o prijmu radioveho prijmace v originalnim autoradiu C5. To znamena jak vam posloucha radio, ne jak hraje CD, nebo jestli jde zapinat.
Tzn. napriklad spatny prijem radia, ruseni prijmu (viz prispevky vyse), apod. Netyka se vymen autoradia, nefunkcnich CD mechanik, a jinych podobnych zavad.
Prispevky ktere se tohoto tema nebudou tykat budou vymazany, nebo presunuty, tak jako v jinych diskuzich.
Dekuji za pozornost, konec hlaseni
Nevim jak tuto diskuzi pojmenovat, aby to kazdy pochopil, ale tato diskuze je o prijmu radioveho prijmace v originalnim autoradiu C5. To znamena jak vam posloucha radio, ne jak hraje CD, nebo jestli jde zapinat.
Tzn. napriklad spatny prijem radia, ruseni prijmu (viz prispevky vyse), apod. Netyka se vymen autoradia, nefunkcnich CD mechanik, a jinych podobnych zavad.
Prispevky ktere se tohoto tema nebudou tykat budou vymazany, nebo presunuty, tak jako v jinych diskuzich.
Dekuji za pozornost, konec hlaseni :) :palec
|
|
29.12.2014 09:17 -
|
2769010
|
|
jubileus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 46 |
|
|
CI 2,2 HDi Break - u to tu dlouho stálo ale teď přilo i na mě.
Přestalo hrát FM u origo rádia, hrají jen DV nebo co to je(jedna stanice-rueno trochu motorem), a teď se hodně zhorilo načítání CDéčka.
To FM rádio vypadá, jako by to nemělo anténu a stále to dokola ladí. Něco článků tady u jsem přečetl a rád bych zachoval původní rádio(i kdy není zrovna vychvalované).
Nějak jsem se tady nedočetl, e by se to někomu podařilo opravit-(mluví se zde o závadách vf dílu atd.)
Opravy elektroniky mi nečiní potíe-(pracuji v oboru) ale nějak jsem zde nenael vodítko, kde začít u diagnostiky typické závady příjmu VKV (vichni jen mění celá rádia za jiné kusy nebo dokonce jiné značky).
Jetě mě zajímá, co udělat, nebo jak oetřit zbylou sběrnici, kdyby dolo k výměně rádia za jiný typ. (stále chci ale opravit to původní. Prosím, kdo k tomu něco víte-díky za reakce.
CI 2,2 HDi Break - u to tu dlouho stálo ale teď přilo i na mě.
Přestalo hrát FM u origo rádia, hrají jen DV nebo co to je(jedna stanice-rueno trochu motorem), a teď se hodně zhorilo načítání CDéčka.
To FM rádio vypadá, jako by to nemělo anténu a stále to dokola ladí. Něco článků tady u jsem přečetl a rád bych zachoval původní rádio(i kdy není zrovna vychvalované).
Nějak jsem se tady nedočetl, e by se to někomu podařilo opravit-(mluví se zde o závadách vf dílu atd.)
Opravy elektroniky mi nečiní potíe-(pracuji v oboru) ale nějak jsem zde nenael vodítko, kde začít u diagnostiky typické závady příjmu VKV (vichni jen mění celá rádia za jiné kusy nebo dokonce jiné značky).
Jetě mě zajímá, co udělat, nebo jak oetřit zbylou sběrnici, kdyby dolo k výměně rádia za jiný typ. (stále chci ale opravit to původní. Prosím, kdo k tomu něco víte-díky za reakce.:-)
|
|
29.12.2014 09:40 -
|
2769012
|
|
jubileus
|
|
|
Nevím, kam to jinam napsat ale rádio má prostě ádný příjem. Tak babo raď.
Nevím, kam to jinam napsat ale rádio má prostě ádný příjem. Tak babo raď.;-)
|
|
29.12.2014 10:11 -
|
2769033
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
A co takhle prostě kouknout, zda je spolehlivě zastrčen anténní konektor do rádia? U jsem s tím měl problém u dvou aut. Tan anténní koax je prostě tlustý a neohebný a rád vyklouzne z konektoru.
A co takhle prostě kouknout, zda je spolehlivě zastrčen anténní konektor do rádia? U jsem s tím měl problém u dvou aut. Tan anténní koax je prostě tlustý a neohebný a rád vyklouzne z konektoru.
|
|
29.12.2014 10:30 -
|
2769035
|
|
jubileus
|
|
|
Dík, začnu stejně postupně, od toho nejmíň komplikovanýho, případně jetě zkusím anténu v autě na jiný rádio abych to zbytečně nekuchal hned ve střee. A se tedy trochu venku oteplí. Jinak auto má novou VARTU baterku-s tou starou(4 roky byly jenom potíe).Stahování oken, EKO mód atd. Dal jsem nová LED denní světla-tak to bude snad víc dobíjet. jenom mě vrtají hlavou, konektory k rádiu-zapojení, kdyby bylo potřeba nové rádio. K C I jsem toho tady moc nenael. dík za rady
Dík, začnu stejně postupně, od toho nejmíň komplikovanýho, případně jetě zkusím anténu v autě na jiný rádio abych to zbytečně nekuchal hned ve střee. A se tedy trochu venku oteplí. Jinak auto má novou VARTU baterku-s tou starou(4 roky byly jenom potíe).Stahování oken, EKO mód atd. Dal jsem nová LED denní světla-tak to bude snad víc dobíjet.:-) jenom mě vrtají hlavou, konektory k rádiu-zapojení, kdyby bylo potřeba nové rádio. K C I jsem toho tady moc nenael. dík za rady:-o
|
|
29.12.2014 11:59 -
|
2769045
|
|
jumep
|
|
|
90% byva problem antena (vies ju vobec odsrobovat?)
90% byva problem antena (vies ju vobec odsrobovat?)
|
|
29.12.2014 12:18 -
|
2769047
|
|
jubileus
|
|
|
S LED světlama to nesouvisí a ta anténa na střee má roubovací tykadlo a hrbolek na střee se zesilovačem(anebo ten je někde "na trati" k rádiu).Preventivně by el změřit odběr tohoto zesilovače a funkce napěové vyhýbky,(co k němu přivádí napájení). Ale to a po vytaení rádia z panelu.
Postup případné demontáe antény ze střechy mi není jasný-asi rozebrat tapec střechy?? nebo nějaký fígl??
dík za rady
S LED světlama to nesouvisí a ta anténa na střee má roubovací tykadlo a hrbolek na střee se zesilovačem(anebo ten je někde "na trati" k rádiu).Preventivně by el změřit odběr tohoto zesilovače a funkce napěové vyhýbky,(co k němu přivádí napájení). Ale to a po vytaení rádia z panelu.
Postup případné demontáe antény ze střechy mi není jasný-asi rozebrat tapec střechy?? nebo nějaký fígl??
dík za rady:-)
|
|
29.12.2014 12:36 -
|
2769050
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Pokud se pamatuji, byval casto problem ve stresnim modulu s antenou. Pro zacatek bych pripojil do anteniho konektoru radia uplne jinou antenu a uvidi se, zda jit smerem radio nebo antena...
Pokud se pamatuji, byval casto problem ve stresnim modulu s antenou. Pro zacatek bych pripojil do anteniho konektoru radia uplne jinou antenu a uvidi se, zda jit smerem radio nebo antena...
|
|
29.12.2014 12:51 -
|
2769054
|
|
jumep
|
|
|
zosilovac je sucastou tej slzy na streche
uplne najcastejsie ale byva zahrdzavena antena a neda sa odmontovat a je zly prut
zosilovac je sucastou tej slzy na streche
uplne najcastejsie ale byva zahrdzavena antena a neda sa odmontovat a je zly prut
|
|
29.12.2014 13:06 -
|
2769068
|
|
jubileus
|
|
|
Tak nějak začnu, e vytáhnu rádio z panelu na dráty a změřím konektor antény, jestli je napětí pro zesilovač, nebo jak to vlastně je. JESTLI TAM ORIGO PATŘÍ ZESILOVAČ, TAK MUSÍ BÝT Z RÁDIA NAPÁJEN.
Případně celý rádio rozdělám a proletuji vechny spoje a vyčistím(vyměním) laserdiodu,sloím to,vyzkouím-(asi v autě,mimo něj nic neuvidím-ani by to e prý nefungovalo. A buďto to zase pojede a nebo to poletí jako íp z auta ven a narafičím tam něco s odnímatelným panelem- co čte pam.karty. Akorát je vdycky zoufalství, zjistit, kde co končí v konektorech a nějak to propojit aby to ilo. Ovládání u volantu se mi zdá spí zmatečný a tak ho snadno případně oelím ale nevím, jaký dopad má ovládání rádia přes sběrnici na jiný věci.
pokud někdo ví-dík za odpověď
Tak nějak začnu, e vytáhnu rádio z panelu na dráty a změřím konektor antény, jestli je napětí pro zesilovač, nebo jak to vlastně je. JESTLI TAM ORIGO PATŘÍ ZESILOVAČ, TAK MUSÍ BÝT Z RÁDIA NAPÁJEN.
Případně celý rádio rozdělám a proletuji vechny spoje a vyčistím(vyměním) laserdiodu,sloím to,vyzkouím-(asi v autě,mimo něj nic neuvidím-ani by to e prý nefungovalo. A buďto to zase pojede a nebo to poletí jako íp z auta ven a narafičím tam něco s odnímatelným panelem- co čte pam.karty. Akorát je vdycky zoufalství, zjistit, kde co končí v konektorech a nějak to propojit aby to ilo. Ovládání u volantu se mi zdá spí zmatečný a tak ho snadno případně oelím ale nevím, jaký dopad má ovládání rádia přes sběrnici na jiný věci.
pokud někdo ví-dík za odpověď:-)
|
|
29.12.2014 13:26 -
|
2769089
|
|
jumep
|
|
|
tak si nastuduj vlakno neoriginalne radio do c5 1 ... nechce sa mi tu pisat veci co uz tu su minimalne raz
tak si nastuduj vlakno neoriginalne radio do c5 1 ... nechce sa mi tu pisat veci co uz tu su minimalne raz
|
|
29.12.2014 13:39 -
|
2769107
|
|
jubileus
|
|
|
Dík za rady, jak něco zjistím , tak u v jiném vlákně RADIO do C5
Dík za rady, jak něco zjistím , tak u v jiném vlákně RADIO do C5
|
|
01.08.2016 07:53 -
|
2977172
|
|
ivanivan
|
|
|
Mám RT3 a běhají mi tam občas dopravní zprávy ( anglicky psané i mluvené) o uzavírkách . Jde to nějak vypnout? Zkouel jsem kde co, ale je to tam pořád. Jsou to zprávy vdy od jinud, ne jsem.
Mám RT3 a běhají mi tam občas dopravní zprávy ( anglicky psané i mluvené) o uzavírkách . Jde to nějak vypnout? Zkouel jsem kde co, ale je to tam pořád. Jsou to zprávy vdy od jinud, ne jsem.
|
|
01.08.2016 07:57 -
|
2977174
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vypni si TA/PTY, jsou to dopravní informace.
Vypni si TA/PTY, jsou to dopravní informace. ;-)
|
|
01.08.2016 08:01 -
|
2977176
|
|
ivanivan
|
|
|
To jsem zkouel a nic. Jetě jsem nael něco v menu a taky nic
To jsem zkouel a nic. Jetě jsem nael něco v menu a taky nic :-(
|
|
01.08.2016 08:09 -
|
2977177
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy podrí tlačítko TA/PTY na dvě sekundy, měla by se funkce vypnout, aspoň to je v článcích a návodech, mám ji také zapnutou, ale jetě jsem ji nevypínal.
Kdy podrí tlačítko TA/PTY na dvě sekundy, měla by se funkce vypnout, aspoň to je v článcích a návodech, mám ji také zapnutou, ale jetě jsem ji nevypínal. ;-)
|
|
| |
|
|