| | |
04.08.2013 21:42 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
2604805
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem se dneska konečně dostal k tomu,abych zjistil důvod toho,proč jsem málem na srazu při výjezdu na Kohútku vařil...
Sundal jsem nárazník,saharu a pod ní byl chladič plnej....ptáka.
Asi ho to nebolelo-muselo to být hodně rychlý,ale příjemný to pro něj určitě nebylo. Chladiče jsem opatrně,abych nezdeformoval votiny, prohnal vapkou,prosvítil,jestli mám čisto a můu vyrazit na dovču...
Tak jsem se dneska konečně dostal k tomu,abych zjistil důvod toho,proč jsem málem na srazu při výjezdu na Kohútku vařil...
Sundal jsem nárazník,saharu a pod ní byl chladič plnej....ptáka.
Asi ho to nebolelo-muselo to být hodně rychlý,ale příjemný to pro něj určitě nebylo. Chladiče jsem opatrně,abych nezdeformoval votiny, prohnal vapkou,prosvítil,jestli mám čisto a můu vyrazit na dovču...
|
|
04.08.2013 22:01 -
|
2604810
|
|
jruze
|
|
|
Saharu vymění i bez demontáe nárazníku(jak u C5 I. , II. a i III.)
Saharu vymění i bez demontáe nárazníku(jak u C5 I. , II. a i III.) ;-)
|
|
14.08.2013 18:50 -
|
2608848
|
|
Nesebr
|
|
|
ty rezistory, hnědý a edý, jsou ke koupi jen v Citroenu, nebo i druhuka jinde levnějí?
ty rezistory, hnědý a edý, jsou ke koupi jen v Citroenu, nebo i druhuka jinde levnějí?
|
|
14.08.2013 19:00 -
|
2608852
|
|
jumep
|
|
|
nejsu nejako drahe a ani som ich nehladal inde
inak vacsinou je tam prdla ta tepelna poistka a ta sa da vymenit
nejsu nejako drahe a ani som ich nehladal inde
inak vacsinou je tam prdla ta tepelna poistka a ta sa da vymenit
|
|
15.08.2013 04:21 -
|
2608955
|
|
Nesebr
|
|
|
o.k. koupim origo.
Chladič výměněn, teď dám nový odpor (vypadl ten stočený drát) a snad se klima rozjede.
o.k. koupim origo.
Chladič výměněn, teď dám nový odpor (vypadl ten stočený drát) a snad se klima rozjede.
|
|
16.10.2013 15:06 -
|
2627731
|
|
jruze
|
|
|
Problém sahara X7 - nechodila,někdo namontoval s Jampra(vypadá stejně) - výsledek stený. V diag test 0 , napětí na silných vodičích + a - OK na ovládacích na jednom 12,XX V (u obou stejné) sloil jsem jiný (z X7 a shodný s C5 II) výsledek test OK , auto bez chyb (předtím chyba otáčky ventilátoru - obě rychlosti a nela spustit klima) ventilátor nesepne ani do 96 stupňů (víc jsem to nenechal),po zapnutí klimy sepne a reaguje otáčkama na tlak klimy čím větí tlak tím vyí rychlost(v rozmezí 15 barů 68%ot , 9barů 50% ot) nemá někdo nápad a popř. schema. - mám podezření na BSM nebo ECU
Jsem v tom druhý den a u nemám nervy a nápady co s tím.
Problém sahara X7 - nechodila,někdo namontoval s Jampra(vypadá stejně) - výsledek stený. V diag test 0 , napětí na silných vodičích + a - OK na ovládacích na jednom 12,XX V (u obou stejné) sloil jsem jiný (z X7 a shodný s C5 II) výsledek test OK , auto bez chyb (předtím chyba otáčky ventilátoru - obě rychlosti a nela spustit klima) ventilátor nesepne ani do 96 stupňů (víc jsem to nenechal),po zapnutí klimy sepne a reaguje otáčkama na tlak klimy čím větí tlak tím vyí rychlost(v rozmezí 15 barů 68%ot , 9barů 50% ot) nemá někdo nápad a popř. schema. - mám podezření na BSM nebo ECU :nevim
Jsem v tom druhý den a u nemám nervy a nápady co s tím.
|
|
17.10.2013 23:17 -
|
2628145
|
|
jumep
|
|
|
schemu ti dam, ale v tom tvojom popise sa neviem vysomarit z toho
ale aby som dal schemu potrebujem viac udajov, opr, motor ....
schemu ti dam, ale v tom tvojom popise sa neviem vysomarit z toho
ale aby som dal schemu potrebujem viac udajov, opr, motor ....
|
|
18.10.2013 09:52 -
|
2628165
|
|
jumep
|
|
|
jedna z veci je ze test sa nedal uz pustit na pomalo
sahara nie je ovladana klasicky relatkami ale je do nej natiahnute silove +12 a potom signal "datovy" (tenke kable) z riadiacky
cize ak je sahara fyzicky ok (co asi teda je) - tak jedine tie 2 tenke kabliky alebo ma problem samotna riadiacka (neni tam nejaky mega super chip, alebo fap off?)
jedna z veci je ze test sa nedal uz pustit na pomalo
sahara nie je ovladana klasicky relatkami ale je do nej natiahnute silove +12 a potom signal "datovy" (tenke kable) z riadiacky
cize ak je sahara fyzicky ok (co asi teda je) - tak jedine tie 2 tenke kabliky alebo ma problem samotna riadiacka (neni tam nejaky mega super chip, alebo fap off?)
|
|
18.10.2013 14:52 -
|
2628192
|
|
jumep
|
|
|
mas schemu - presviet si tie kable - pin na pin a skontroluj ci niekde neni zvod
mas schemu - presviet si tie kable - pin na pin a skontroluj ci niekde neni zvod
|
|
13.09.2014 10:38 -
spínání sahary
|
2732429
|
|
Hajkis
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Zdravim,mám mení problém neustále běící sahary(na chladiči) při zapnutém klíčku i po vypnutí.Sice po nějaké době vypne(cca 5min),ale při zapnutí klíčku opět naběhne.Kontroloval jsem kabelá s relátkama a kromě zoxid.přívodu napájení(opraveno) ve vypadá v pořádku.Ukazatel teploty motoru ukazuje jak má,při rozpojení konektoru to hodí hláku přehřáti(take asi funguje).Klima taky běhá.Nevěděl by někdo na co se zaměřit?
(BSI ,napájení?) Díky vem
Zdravim,mám mení problém neustále běící sahary(na chladiči) při zapnutém klíčku i po vypnutí.Sice po nějaké době vypne(cca 5min),ale při zapnutí klíčku opět naběhne.Kontroloval jsem kabelá s relátkama a kromě zoxid.přívodu napájení(opraveno) ve vypadá v pořádku.Ukazatel teploty motoru ukazuje jak má,při rozpojení konektoru to hodí hláku přehřáti(take asi funguje).Klima taky běhá.Nevěděl by někdo na co se zaměřit?
(BSI ,napájení?) Díky vem
|
|
06.11.2014 11:01 -
|
2748344
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
test ventilátoru přes diagnostiku
pomalý chod ádná odezva
rozběh z 0-max proběhne ok
kde hledat problem?
test ventilátoru přes diagnostiku
pomalý chod ádná odezva
rozběh z 0-max proběhne ok
kde hledat problem?
|
|
06.11.2014 11:44 -
|
2748353
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
sahara někdy běí i při studeném motoru tj po 5min jízdy .Hledal jsem závadu.
sahara někdy běí i při studeném motoru tj po 5min jízdy .Hledal jsem závadu.
|
|
06.11.2014 13:37 -
|
2748363
|
|
kutnohorak
|
|
|
dík za radu s diagnostikou se učím
dík za radu s diagnostikou se učím
|
|
| |
|
|