| | |
24.06.2011 22:26 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
2398936
|
|
jumep
|
|
|
ovladane je to priamo z ecu, ktora spina relatka a sleduje odber sahary a podla toho vie ci sa toci alebo nie a z toho vyhodnoti error alebo ohodnoti ze je to ok
poruchy v poradi ako byvaju zvycajne
tepelne poistky v odporoch
kontakty relatok a relatka samotne
motor sahary, pridrety alebo zhorete vynutie / cast vynutia
ako si meral tie rezistorove poisky?
ono idealne to je zapojit na diagnostiku a pustat test a pozerat ci cvakaju relatka atd.
toto nie je moc na riesenie cez net
ovladane je to priamo z ecu, ktora spina relatka a sleduje odber sahary a podla toho vie ci sa toci alebo nie a z toho vyhodnoti error alebo ohodnoti ze je to ok
poruchy v poradi ako byvaju zvycajne
tepelne poistky v odporoch
kontakty relatok a relatka samotne
motor sahary, pridrety alebo zhorete vynutie / cast vynutia
ako si meral tie rezistorove poisky?
ono idealne to je zapojit na diagnostiku a pustat test a pozerat ci cvakaju relatka atd.
toto nie je moc na riesenie cez net
|
|
25.06.2011 07:46 -
|
2398954
|
|
mavic
|
Město: Rakovnik, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
je to u profika. Motor, pojistky (i tepelne), resistory a relatka jsou v poradku. Pri pripojeni externiho napajeciho napeti se toci. Sam od sebe ale ne.
je to u profika. Motor, pojistky (i tepelne), resistory a relatka jsou v poradku. Pri pripojeni externiho napajeciho napeti se toci. Sam od sebe ale ne.
|
|
26.06.2011 19:02 -
|
2399150
|
|
jumep
|
|
|
ak je to u profika co tu teda riesis?
ak je to u profika co tu teda riesis?
|
|
26.06.2011 22:04 -
|
2399241
|
|
mavic
|
Město: Rakovnik, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
protoze se tomu den a pul venoval a porad nevime kde je problem
protoze se tomu den a pul venoval a porad nevime kde je problem :-(
|
|
26.06.2011 22:23 -
|
2399242
|
|
jumep
|
|
|
diagnostiku ma?
tam neni moc co riesit
z poistky MF1 (tj mega, tej co je pod elektronikou motora) ide privod na relatko
toto relatko priamo spusta saharu na velku rychlost - cize diagnostikou testnut velku rychlost
ak nejde, skontrolovat MF1 a stavu v hrubom kabli + ukostrenie
z poistky 1 ide signal na spustenie relatka - kabel c. C150, pin 10 sedeho konektoru BSM
fungovanie sahary u C5 1 neni ziadna zlozitost
diagnostiku ma?
tam neni moc co riesit
z poistky MF1 (tj mega, tej co je pod elektronikou motora) ide privod na relatko
toto relatko priamo spusta saharu na velku rychlost - cize diagnostikou testnut velku rychlost
ak nejde, skontrolovat MF1 a stavu v hrubom kabli + ukostrenie
z poistky 1 ide signal na spustenie relatka - kabel c. C150, pin 10 sedeho konektoru BSM
fungovanie sahary u C5 1 neni ziadna zlozitost
|
|
12.07.2011 09:45 -
Ventilátor chlazení a klimy
|
2401368
|
|
Kovín
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Prosím o radu.Při jízdě za běných podmínek ukazatel teploty a teploty oleje je na 3/4 stupnice. Klimatizace krásně chladí. Po jízdě do kopce ve 30 ti st. na Makov jsem zjistil, e se nestačí motor dochlazovat a netočí se ventiílátor. Netočí se ani při sputění klimy-údajně se má trochu točit. Po připojení na diagnostiku píe - nelze otestovat. Jak bych vyskouel samotný ventiláto a nebo regulátor. Cena ventilátoru včetně regolace je cca10 000.-kč Nemá prosím někdo zkuenost? VIN:VF7RCRHRH76659660
Prosím o radu.Při jízdě za běných podmínek ukazatel teploty a teploty oleje je na 3/4 stupnice. Klimatizace krásně chladí. Po jízdě do kopce ve 30 ti st. na Makov jsem zjistil, e se nestačí motor dochlazovat a netočí se ventiílátor. Netočí se ani při sputění klimy-údajně se má trochu točit. Po připojení na diagnostiku píe - nelze otestovat. Jak bych vyskouel samotný ventiláto a nebo regulátor. Cena ventilátoru včetně regolace je cca10 000.-kč Nemá prosím někdo zkuenost? VIN:VF7RCRHRH76659660
|
|
12.07.2011 18:58 -
|
2401405
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Kdy by se vlastně mela sepnout sahara na vysokou rychlost? Třeba teď jsem jel na Donovaly a nahoře jsem měl ručičku teploty oleje tak 20° směrem nahoru, voda byla na 90° - vodorovně a sahara jela na nízkou rychlost. Je to dobře?
Kdy by se vlastně mela sepnout sahara na vysokou rychlost? Třeba teď jsem jel na Donovaly a nahoře jsem měl ručičku teploty oleje tak 20° směrem nahoru, voda byla na 90° - vodorovně a sahara jela na nízkou rychlost. Je to dobře?
|
|
12.07.2011 19:21 -
|
2401406
|
|
jumep
|
|
|
standacer:
rucicka teploty oleja nema na saharu absolutne ziaden vplyv
naplno sa sahara zopne len ked bude horko, bude bezat klima a motor bude zohriaty naplno, resp. teplota vody presiahne istu hranicu
dosiahnes len statim na mieste, alebo velmi pomalou rychlostou (posuv v kolone a podobne)
Kovín:
to ze nelze otestovat je len istou chybou v nedodrzani nejakeho kroku, podstatne je ci pise aj nejaku chybu k sahare a ako sa da tocit (rukou)
standacer:
rucicka teploty oleja nema na saharu absolutne ziaden vplyv
naplno sa sahara zopne len ked bude horko, bude bezat klima a motor bude zohriaty naplno, resp. teplota vody presiahne istu hranicu
dosiahnes len statim na mieste, alebo velmi pomalou rychlostou (posuv v kolone a podobne)
Kovín:
to ze nelze otestovat je len istou chybou v nedodrzani nejakeho kroku, podstatne je ci pise aj nejaku chybu k sahare a ako sa da tocit (rukou)
|
|
12.07.2011 21:14 -
|
2401417
|
|
jumep
|
|
|
olej sa zohreje rovnako ako voda, ale pomalsie chladne, preto ta rucicka hore
olej sa zohreje rovnako ako voda, ale pomalsie chladne, preto ta rucicka hore
|
|
12.07.2011 22:53 -
|
2401434
|
|
mavic
|
|
|
Muj problem byl drat jeste pred pojistkovkou. Respektive jeste pred velkymi pojistkami pod/za baterii. Uz opraveno. Zbytek byl v poradku.
Muj problem byl drat jeste pred pojistkovkou. Respektive jeste pred velkymi pojistkami pod/za baterii. Uz opraveno. Zbytek byl v poradku.
|
|
13.07.2011 11:33 -
|
2401472
|
|
Kovín
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Po bliím prozkoumání jseme rozebrali nerozebiratelný kryt motorku a zjistili jsme,e jsou v háji uhlíky - měli patný kontakt s konutátorem. Bohuel součástí motoru je i regulátor nelze vyměnit jen motorek. Celý ventilátor byl dost zoxidovaný a chladič také, ale jen za motorkem.Doufám e po určité době nepoteče. Jemné lamely se rozpadaly při dotyku na práek. Uvidím jak to bude chladit po vyčitění a vysátí nečistot.Ventilátor jsem dal nový běná cena 9600 kč. Nechci riskovat montá univerzálních uhlíků a pájení bodovaných přívodů - chlazení je důleité.
Po bliím prozkoumání jseme rozebrali nerozebiratelný kryt motorku a zjistili jsme,e jsou v háji uhlíky - měli patný kontakt s konutátorem. Bohuel součástí motoru je i regulátor nelze vyměnit jen motorek. Celý ventilátor byl dost zoxidovaný a chladič také, ale jen za motorkem.Doufám e po určité době nepoteče. Jemné lamely se rozpadaly při dotyku na práek. Uvidím jak to bude chladit po vyčitění a vysátí nečistot.Ventilátor jsem dal nový běná cena 9600 kč. Nechci riskovat montá univerzálních uhlíků a pájení bodovaných přívodů - chlazení je důleité.
|
|
13.07.2011 15:03 -
|
2401481
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
K tomu chladiči klimy - mě tekl. Zdá se mi e ventilátor byl moc blízko u chladiče a dotýkal se ho. Vibracema od ventilátoru se pak chladič přesně za motorem rozpadl. Přesně jak píe, úplně se drolil. Jenom v místě za motorem, tak to asi bylo tím. Po výměně chladiče jsem ventilátor vypodloil pár podlokama, aby byl dál od chladiče, snad to pomůe
K tomu chladiči klimy - mě tekl. Zdá se mi e ventilátor byl moc blízko u chladiče a dotýkal se ho. Vibracema od ventilátoru se pak chladič přesně za motorem rozpadl. Přesně jak píe, úplně se drolil. Jenom v místě za motorem, tak to asi bylo tím. Po výměně chladiče jsem ventilátor vypodloil pár podlokama, aby byl dál od chladiče, snad to pomůe
|
|
27.08.2011 18:36 -
|
2409908
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Zdravím,
nevíte kde můe být problém, kdy mi pořád běí sahara na plný výkon i kdy je motor studený. Pak se jetě zapíná na 5 vteřin, kdy otevřu bebo zavřu dveře při vyplém zapalování.
Zdravím,
nevíte kde můe být problém, kdy mi pořád běí sahara na plný výkon i kdy je motor studený. Pak se jetě zapíná na 5 vteřin, kdy otevřu bebo zavřu dveře při vyplém zapalování.
|
|
27.08.2011 18:54 -
|
2409916
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
První monost je, e má zapnutou klimu. Pokud je klima zapnutá, sahara běí.
To dochlazování po zastavení a vypnutí motoru můe být problém, který já mám u několik měsíců a nemůu na nic přijít. Diagnostika nic neukázala. Plánuju servis. Zatím to ale ničemu nevadí a u jsem si zvykl, e se se mnou auto takhle loučí. Někdy jen foukne, někdy si zafuní a 20 vteřin a několikrát to sepnulo dokonce i 2 a 3x za sebou.
První monost je, e má zapnutou klimu. Pokud je klima zapnutá, sahara běí. :-)
To dochlazování po zastavení a vypnutí motoru můe být problém, který já mám u několik měsíců a nemůu na nic přijít. Diagnostika nic neukázala. Plánuju servis. Zatím to ale ničemu nevadí a u jsem si zvykl, e se se mnou auto takhle loučí. Někdy jen foukne, někdy si zafuní a 20 vteřin a několikrát to sepnulo dokonce i 2 a 3x za sebou. :-)
|
|
28.08.2011 00:35 -
|
2410050
|
|
DanV
|
|
|
Tak dalí pokrok, asi cca hodinu na to co jsem psal příspěvek mi začalo něco hořet v místě sahary. Tak jsem nael pojistku 50A a vyndal jsem ji a dojel jsem bez větráku.
Tak dalí pokrok, asi cca hodinu na to co jsem psal příspěvek mi začalo něco hořet v místě sahary. Tak jsem nael pojistku 50A a vyndal jsem ji a dojel jsem bez větráku.
|
|
28.08.2011 10:40 -
|
2410073
|
|
jumep
|
|
|
tak aspon mas co kontrolovat, komplet kabelaz a motor
tak aspon mas co kontrolovat, komplet kabelaz a motor
|
|
28.08.2011 17:52 -
|
2410106
|
|
DanV
|
|
|
Tak se mi odporoučel věntilátor. Vyhořel měnič. Vechno je to součást ventilátoru. Oprava nemoná. A cena nového mě dostala. 12300kč za nový je docela síla. Jdu si to hodit.
Tak se mi odporoučel věntilátor. Vyhořel měnič. Vechno je to součást ventilátoru. Oprava nemoná. A cena nového mě dostala. 12300kč za nový je docela síla. Jdu si to hodit.
|
|
28.08.2011 18:10 -
|
2410109
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
DanV napsal(a): Tak se mi odporoučel věntilátor. Vyhořel měnič. Vechno je to součást ventilátoru. Oprava nemoná. A cena nového mě dostala. 12300kč za nový je docela síla. Jdu si to hodit.
poptej se na vrakovitích.
|
|
28.08.2011 18:25 -
|
2410121
|
|
DanV
|
|
|
TheOne napsal(a): DanV napsal(a): Tak se mi odporoučel věntilátor. Vyhořel měnič. Vechno je to součást ventilátoru. Oprava nemoná. A cena nového mě dostala. 12300kč za nový je docela síla. Jdu si to hodit.
Já to z vrakáče nechci, teda pokud ho seenu za lepí peníz. Jinak asi budu muset.
Já to z vrakáče nechci, teda pokud ho seenu za lepí peníz. Jinak asi budu muset.
|
|
| |
|
|