| | |
03.05.2010 11:51 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
2343899
|
|
jumep
|
|
|
tak si daj pozor aby nebol pridrety a nezacali horek kable a nezhorelo ti auto
tak si daj pozor aby nebol pridrety a nezacali horek kable a nezhorelo ti auto
|
|
03.05.2010 13:39 -
|
2343906
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
V poslednich dnech jsem take resil ventilator chladice. Zjistil jsem, ze nejde ve ctvrtek odpoledne, kdyz mi auto zahlasilo, ze teplota motoru je prilis velka a rozsvitila se stopka.
Ventilator jsem tedy vyndal, sundal vrtuli, odmontoval samotny motor a vzal jej domu, abych se na nej v klidu mohl podivat. Na stole jsem ho zapojil a tocil se, i kdyz ponekud nepravidelne. Dale jsem zjistil, ze je nerozebiratelne smontovan, avsak me se ho rozebrat podarilo
Po rozdelani jsem zjistil, ze jeden ze ctyr uhliku je zadreny a nehybe se. Vycistil jsem a rozhybal jej. Nasledne se chod ventilatoru zlepsil, takze jsem v dobre nalade sel do auta ho namontovat. Problem vsak nebyl ve ventilatoru, ale zjevne nekde jinde, protoze ventilator se porad netocil ....
Nakonec problem byl na privodnim kabelu, kde je konektor a uvnitr byly kontakty zoxidovane a nepouzitelne. Takze jsem konektor odstranil, pripojil natvrdo (bez toho konektoru) a je vystarano, vsechny rychlosti funguji jak maji
Z toho plyne, zkontroluj vsechny kontakty a spoje, problem muze byt i ve vyhratem rele. Hodne zdaru
V poslednich dnech jsem take resil ventilator chladice. Zjistil jsem, ze nejde ve ctvrtek odpoledne, kdyz mi auto zahlasilo, ze teplota motoru je prilis velka a rozsvitila se stopka.
Ventilator jsem tedy vyndal, sundal vrtuli, odmontoval samotny motor a vzal jej domu, abych se na nej v klidu mohl podivat. Na stole jsem ho zapojil a tocil se, i kdyz ponekud nepravidelne. Dale jsem zjistil, ze je nerozebiratelne smontovan, avsak me se ho rozebrat podarilo :-))))
Po rozdelani jsem zjistil, ze jeden ze ctyr uhliku je zadreny a nehybe se. Vycistil jsem a rozhybal jej. Nasledne se chod ventilatoru zlepsil, takze jsem v dobre nalade sel do auta ho namontovat. Problem vsak nebyl ve ventilatoru, ale zjevne nekde jinde, protoze ventilator se porad netocil ....
Nakonec problem byl na privodnim kabelu, kde je konektor a uvnitr byly kontakty zoxidovane a nepouzitelne. Takze jsem konektor odstranil, pripojil natvrdo (bez toho konektoru) a je vystarano, vsechny rychlosti funguji jak maji :)
Z toho plyne, zkontroluj vsechny kontakty a spoje, problem muze byt i ve vyhratem rele. Hodne zdaru :palec
|
|
03.05.2010 15:03 -
|
2343912
|
|
jruze
|
|
|
No umne je to tak,e pomalej chod nerozeběhnu ani diagnostikou(rele dovedu dig.sepnout-proud přes něj jde , odpor jsem vymněnil víc jsem neřeil(nemněl jsem čas)A se k tomu dostanu a jestli na to příjdu tak dám vědět co to bylo u mne.(mně rychlej jde normál)
No umne je to tak,e pomalej chod nerozeběhnu ani diagnostikou(rele dovedu dig.sepnout-proud přes něj jde , odpor jsem vymněnil víc jsem neřeil(nemněl jsem čas)A se k tomu dostanu a jestli na to příjdu tak dám vědět co to bylo u mne.(mně rychlej jde normál)
|
|
19.05.2010 21:52 -
|
2345634
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak jsem se konečně dostal na to, vyndat ventilátor. Jeliko jsem na elektriku jouda, zkouečka mi dávala na těch silných kabelech co jsou k motůrku pořád proud i při vypnutém klíčku, ale kdy jsem dal motůrek přímo na baterku tak ani uk, normálně rukou se točí lechce. Měl jsem trochu zoxidovanou druhou spojku těch tlustých kabelů ta co je druhá v pořadí od motůrku, vyčistil, ale pořád nic. Tak se do toho strojku zkusím taky podívat, víc zničit to u nemůu
Tak jsem se konečně dostal na to, vyndat ventilátor. Jeliko jsem na elektriku jouda, zkouečka mi dávala na těch silných kabelech co jsou k motůrku pořád proud i při vypnutém klíčku, ale kdy jsem dal motůrek přímo na baterku tak ani uk, normálně rukou se točí lechce. Měl jsem trochu zoxidovanou druhou spojku těch tlustých kabelů :-)) ta co je druhá v pořadí od motůrku, vyčistil, ale pořád nic. Tak se do toho strojku zkusím taky podívat, víc zničit to u nemůu :-p
|
|
19.05.2010 22:05 -
|
2345642
|
|
jumep
|
|
|
na tych hrubych je trvale + viacmenej priamo z baterky, ide cez megapoistku
na tych hrubych je trvale + viacmenej priamo z baterky, ide cez megapoistku
|
|
19.05.2010 22:40 -
|
2345654
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak to bych i chápal, ale kdy se netočí motůrek, tak je asi v háji, ne? Nebo je to jetě zase nějaká francouzská specialita? No zítra to dostane záhul, jedu pro koně do D Tak snad to přeije.
Tak to bych i chápal, ale kdy se netočí motůrek, tak je asi v háji, ne? Nebo je to jetě zase nějaká francouzská specialita? No zítra to dostane záhul, jedu pro koně do D :-)))) Tak snad to přeije.
|
|
19.05.2010 22:42 -
|
2345656
|
|
jumep
|
|
|
eh, teraz si ma zakocil, c5 2 ma elektroniku, c5 1 relatka a odpori cez ktore sa ovlada rychlost ...
eh, teraz si ma zakocil, c5 2 ma elektroniku, c5 1 relatka a odpori cez ktore sa ovlada rychlost ...
|
|
21.05.2010 19:17 -
|
2345873
|
|
mirasa
|
|
|
Na mně musí pomalu a polopatě Ale Citrón zvládl cestu do D se dvěma koňmi úplně v pohodě a ani se nehřál, tak se vrhnu na ten motůrek. Jetě k tomu zaskočení, mám c5 1 to jako, e by tam ten proud neměl být?
Na mně musí pomalu a polopatě :-)))) Ale Citrón zvládl cestu do D se dvěma koňmi úplně v pohodě a ani se nehřál, tak se vrhnu na ten motůrek. Jetě k tomu zaskočení, mám c5 1 to jako, e by tam ten proud neměl být?
|
|
21.05.2010 20:18 -
|
2345888
|
|
jumep
|
|
|
pozrem to a dam vedet
pozrem to a dam vedet
|
|
04.07.2010 12:05 -
|
2349620
|
|
mirasa
|
|
|
Tak motorek opraven, dal jsem to jednomu ikovnému kamarádovi, rozebral motorek a zjistil ,e je tam vypálený nějaký spoj. Říkal to o dost chytřeji, ale u jsem zapoměl jak se to přesně jmenuje. Tak opraveno a funguje. Cca 500kč
Tak motorek opraven, dal jsem to jednomu ikovnému kamarádovi, rozebral motorek a zjistil ,e je tam vypálený nějaký spoj. Říkal to o dost chytřeji, ale u jsem zapoměl jak se to přesně jmenuje. Tak opraveno a funguje. Cca 500kč :palec
|
|
04.07.2010 13:04 -
|
2349622
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..mno vzledem k tomu ze motorky jsou nerozebiratelne, a stahnout vrtuli u nekterych typu zrovna taky neni mozne by me docela zajimalo co na nem opravil
..mno vzledem k tomu ze motorky jsou nerozebiratelne, a stahnout vrtuli u nekterych typu zrovna taky neni mozne by me docela zajimalo co na nem opravil
|
|
04.07.2010 20:27 -
|
2349656
|
|
mirasa
|
|
|
No nerozumím tomu, odborník nejsem, ale sundat nárazník sundám za pár minut před bytovkou, ventilátor na čtyřech roubech jsem taky měl za chvíli dole, vrtuli jsem sundal taky sám a motorek rozebral tak, e odborně řečeno takové ty ohnuté konce , co vypadají jako závlačky, narovnal a sundal víčko a pak se v tom rochal , ale a s ním budu mluvit, tak se zeptám co přesně opravil Pro mně to vak nic nemění, hlavní je, e nefungoval a teď jo Myslím, e tu u někdo psal, e ho taky rozebral
No nerozumím tomu, odborník nejsem, ale sundat nárazník sundám za pár minut před bytovkou, ventilátor na čtyřech roubech jsem taky měl za chvíli dole, vrtuli jsem sundal taky sám a motorek rozebral tak, e odborně řečeno :-) takové ty ohnuté konce , co vypadají jako závlačky, narovnal a sundal víčko a pak se v tom rochal :-)))), ale a s ním budu mluvit, tak se zeptám co přesně opravil :palec Pro mně to vak nic nemění, hlavní je, e nefungoval a teď jo :-d Myslím, e tu u někdo psal, e ho taky rozebral :nevim
|
|
04.07.2010 21:10 -
|
2349665
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
mohu potvrdit, ze se mi take podarilo ventilator rozebrat a vycistit, viz: .link.
mohu potvrdit, ze se mi take podarilo ventilator rozebrat a vycistit, viz: http://www.c5club.cz/profiles/alx.html?kod=32&ids=alx&gal=37628683#pc
|
|
05.07.2010 08:04 -
|
2349690
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
motorky se dodavaji GATES,VALEO jeden z nich ,uz si nepamatuji ktery,nejde ani rozebrat vubec (lisovane a zavarene) ani sundat vrtule...pokud mas druhy typ tak bud rad ze se to povedlo...nicmene nerozebiratelne jsou oba,teda rozebrat se da vzdy skoro vse,ale jen jednou ...
to ALX:
tak tohle bych do auta u nedal
motorky se dodavaji GATES,VALEO jeden z nich ,uz si nepamatuji ktery,nejde ani rozebrat vubec (lisovane a zavarene) ani sundat vrtule...pokud mas druhy typ tak bud rad ze se to povedlo...nicmene nerozebiratelne jsou oba,teda rozebrat se da vzdy skoro vse,ale jen jednou ;) ...
to ALX:
tak tohle bych do auta u nedal :)
|
|
05.07.2010 16:54 -
|
2349716
|
|
mirasa
|
|
|
Tak alespoň vzhledově mám stejný jako Alx, akorát bez koroze a bylo vypálené něco na té desce, jestli nějaký spoj
Tak alespoň vzhledově mám stejný jako Alx, akorát bez koroze a bylo vypálené něco na té desce, jestli nějaký spoj :nevim
|
|
05.07.2010 17:12 -
|
2349719
|
|
Mamlas
|
|
|
Ahoj, ktery odpor dela pomalou rychlost? Jaky hodnoty tepelnych pojistek jsou pouzity?
Diky
Ahoj, ktery odpor dela pomalou rychlost? Jaky hodnoty tepelnych pojistek jsou pouzity?
Diky
|
|
05.07.2010 19:05 -
|
2349726
|
|
tomc
|
|
|
já dávám 110°c který odpor dělá jakou rychlost nevím,pokud jde táva do konektoru hned u sahary a tam se dál nedostane kvuli oxidaci tak lupnou pojistky u obou odporu.
já dávám 110°c který odpor dělá jakou rychlost nevím,pokud jde táva do konektoru hned u sahary a tam se dál nedostane kvuli oxidaci tak lupnou pojistky u obou odporu.
|
|
| |
|
|