| | |
28.09.2015 18:15 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
2867356
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Tak jsem dalí, komu odela Sahara. Nejvíc příjemné je, kdy to zjistíte v italském horském městečku, kdy máte před i za sebou 30km serpentin, kde se jede tak 20km/h...
Podle návodu od Jruze (dík moc za rady) jsem to na těch 30km opravil pomocí "poklepání" kombinačkama na střed ventilátoru. Take to vypadá na uhlíky v háji.
Koukal jsem, e u dost lidí dokázalo motor rozebrat. Má někdo zkuenost s výměnou jen uhlíků? Protoe jinak mi dost vyděsila cena nový Sahary (11k). Koukal jsem i na automedika (AM183152) a autokelly (16.45.570) a tam mají kdytak sahary za 2700 respektive 3600. Ale co to je vlastně zač, kdy je tam takovej cenovej rozdíl?
Tak jsem dalí, komu odela Sahara. Nejvíc příjemné je, kdy to zjistíte v italském horském městečku, kdy máte před i za sebou 30km serpentin, kde se jede tak 20km/h...
Podle návodu od Jruze (dík moc za rady) jsem to na těch 30km opravil pomocí "poklepání" kombinačkama na střed ventilátoru. Take to vypadá na uhlíky v háji.
Koukal jsem, e u dost lidí dokázalo motor rozebrat. Má někdo zkuenost s výměnou jen uhlíků? Protoe jinak mi dost vyděsila cena nový Sahary (11k). Koukal jsem i na automedika (AM183152) a autokelly (16.45.570) a tam mají kdytak sahary za 2700 respektive 3600. Ale co to je vlastně zač, kdy je tam takovej cenovej rozdíl?
|
|
28.09.2015 18:30 -
|
2867379
|
|
jumep
|
|
|
ano, menil som ich a zatial to chodi, len kup poriadne silove uhliky, inak sa zoderu moc rychlo
ano, menil som ich a zatial to chodi, len kup poriadne silove uhliky, inak sa zoderu moc rychlo
|
|
28.09.2015 18:49 -
|
2867411
|
|
jruze
|
|
|
Ty z Kelly označené na C5 jsou ale ve skutečnosti na C3(mení vrtule,jiný spodek) ale jsou pouitelné - nejde přehodit vrtule - jiný průměr uloení!!! a je to ,,půlměsíc" musí se podívat jakou elektroniku tam má jinak by jsi musel sehnat jiný spodek..
Uhlíky se dají ale také to není jen tak je naletovat - origo jsou bodované.
Ty z Kelly označené na C5 jsou ale ve skutečnosti na C3(mení vrtule,jiný spodek) ale jsou pouitelné - nejde přehodit vrtule - jiný průměr uloení!!! a je to ,,půlměsíc" musí se podívat jakou elektroniku tam má jinak by jsi musel sehnat jiný spodek.;-).
Uhlíky se dají ale také to není jen tak je naletovat - origo jsou bodované.
|
|
28.09.2015 18:50 -
|
2867413
|
|
jumep
|
|
|
su bodovane ale pekne sa tie medene draty daju zletovat
su bodovane ale pekne sa tie medene draty daju zletovat
|
|
29.09.2015 00:26 -
|
2868034
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Ok, tak já a bude čas, zkusim sundat saharu a kouknout na to. Nemáte někdo návod, jak nejlépe to udělat? Hádam, e budu asi muset sundat přední nárazník atd...
Jestli je někde popis, co vechno (a jak) sundat, byl bych moc vděčen.
Ok, tak já a bude čas, zkusim sundat saharu a kouknout na to. Nemáte někdo návod, jak nejlépe to udělat? Hádam, e budu asi muset sundat přední nárazník atd...
Jestli je někde popis, co vechno (a jak) sundat, byl bych moc vděčen.
|
|
29.09.2015 15:06 -
|
2868427
|
|
jumep
|
|
|
optimalne je dat dole naraznik (to tu je popisane niekolkokrat aj s fotonavodom)
ostatne je uz lahke, 4 sroby a konektory
optimalne je dat dole naraznik (to tu je popisane niekolkokrat aj s fotonavodom)
ostatne je uz lahke, 4 sroby a konektory
|
|
29.09.2015 23:17 -
|
2868779
|
|
jumep
|
|
|
a myslis ze je to vhodne pre cloveka ktory netusi co a ako?
a myslis ze je to vhodne pre cloveka ktory netusi co a ako?
|
|
30.09.2015 16:16 -
|
2868931
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano. Například já. Já jsem tak ikovnej, e umím dojet do Prahy i do Piean.
Ano. Například já. Já jsem tak ikovnej, e umím dojet do Prahy i do Piean. :-))
|
|
06.02.2016 10:24 -
|
2916249
|
|
stenly38
|
|
|
Ahoj zase mě nejde větrák sahary,koupil jsem jětě jeden elektromotor ve velmi sluném stavu z vrakovitě a taky nejde.Při zapnutí klimy se vrtule ani nehne,má na to vliv okolní teplota?U nás bylo +2stupně.Na tom tom hlavním tekru(černá zásuvka-červený a černý silný kabel)jsem naměřil pouze 6,7V to je asi patně co?Jedná se o citroen C5 2.0hdi facelift 2006
Ahoj zase mě nejde větrák sahary,koupil jsem jětě jeden elektromotor ve velmi sluném stavu z vrakovitě a taky nejde.Při zapnutí klimy se vrtule ani nehne,má na to vliv okolní teplota?U nás bylo +2stupně.Na tom tom hlavním tekru(černá zásuvka-červený a černý silný kabel)jsem naměřil pouze 6,7V to je asi patně co?Jedná se o citroen C5 2.0hdi facelift 2006
|
|
06.02.2016 10:47 -
|
2916254
|
|
jumep
|
|
|
ano, sahara sa rozbehne az ked sa zvysi tlak v klime a potom sa vypne ked zasa klesne az kym sa to cele viac neprehreje
Jo a pri +2 myslim klimu nespusta
ano, sahara sa rozbehne az ked sa zvysi tlak v klime a potom sa vypne ked zasa klesne az kym sa to cele viac neprehreje
Jo a pri +2 myslim klimu nespusta
|
|
07.02.2016 00:48 -
|
2916606
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Mám ford z roku 2009, jedna funkce je klima, kdy se kompresor sepne nad 14 stupňů venkovní teploty, pokud je nií teplota venku, klima nefunguje, nejde spustit kompresor.
Tlačítko odmlení a vysuení vnitřku funguje tak, e přerozdělí vstup vzduchu přez filtr klimatizace, který je filtrován jinak a jemněji a jde dovnitř do kabiny suchý vzduch, odmlí se okna rychle a i na nohy lze pustit jakoby čistý suchý vzduch. Ale toto je jen forma průchodu vzduchu, nikoliv ve vztahu ke klimatizaci. Klima jako taková pouze ochlazuje vstupní vzduch pod určitou teplotu. Poté u to nejde. Přiznám se, e jsem dnes hledal jakou nejnií teplotu sepne kompresor u C55, ale ono to vůbec nikde není ani v technických popisech co mám jetě ze salonu.
A větrák sahary by podle mne měl sepnout ve chvíli, kdy medium dosáhne určité teploty. Jinak si myslím, e nemá proč se sputět a chladit. Jedná se o průtok vzduchu ve chvíli kdy auto nejede a není chlazeno náporovým vzduchem, pak se spoutí ventilátor. Tedy se dá i říci, e kdy je venku pod 10 stupňů, pak se nesepne kompresor a tím nedojde k ohřevu média a ventilátor nemá proč spínat. (tu spodní hodnotu sepnutí kompresoru jsem nenael nikde).
Mám ford z roku 2009, jedna funkce je klima, kdy se kompresor sepne nad 14 stupňů venkovní teploty, pokud je nií teplota venku, klima nefunguje, nejde spustit kompresor.
Tlačítko odmlení a vysuení vnitřku funguje tak, e přerozdělí vstup vzduchu přez filtr klimatizace, který je filtrován jinak a jemněji a jde dovnitř do kabiny suchý vzduch, odmlí se okna rychle a i na nohy lze pustit jakoby čistý suchý vzduch. Ale toto je jen forma průchodu vzduchu, nikoliv ve vztahu ke klimatizaci. Klima jako taková pouze ochlazuje vstupní vzduch pod určitou teplotu. Poté u to nejde. Přiznám se, e jsem dnes hledal jakou nejnií teplotu sepne kompresor u C55, ale ono to vůbec nikde není ani v technických popisech co mám jetě ze salonu.
A větrák sahary by podle mne měl sepnout ve chvíli, kdy medium dosáhne určité teploty. Jinak si myslím, e nemá proč se sputět a chladit. Jedná se o průtok vzduchu ve chvíli kdy auto nejede a není chlazeno náporovým vzduchem, pak se spoutí ventilátor. Tedy se dá i říci, e kdy je venku pod 10 stupňů, pak se nesepne kompresor a tím nedojde k ohřevu média a ventilátor nemá proč spínat. (tu spodní hodnotu sepnutí kompresoru jsem nenael nikde).
|
|
07.02.2016 01:10 -
|
2916624
|
|
jruze
|
|
|
Omlouvám se neznám funkce klimatizace neumím ovládat a jsem blb Ale nechápu návod (bohuel je k dispozici jen na X7(předcházející mám na jiném disku přehazovat ho k vůli tomu nebudu) to asi abych dodrel doporučení musím do tepla.Poručíme větru deti a teplotě aby byla jeden den v měsíci nad +2.stupně abycom dodrřeli doporučení výrobce - jinak to nejde - výrobce počítá s tím e mají vichni teplou gará a splní podmínky dle návodu tam.
Omlouvám se neznám funkce klimatizace neumím ovládat a jsem blb:-d Ale nechápu návod (bohuel je k dispozici jen na X7(předcházející mám na jiném disku přehazovat ho k vůli tomu nebudu) to asi abych dodrel doporučení musím do tepla.Poručíme větru deti a teplotě aby byla jeden den v měsíci nad +2.stupně abycom dodrřeli doporučení výrobce - jinak to nejde - výrobce počítá s tím e mají vichni teplou gará a splní podmínky dle návodu tam.
Přílohy: klima.xps ( 624258b ) - |
|
| |
|
|