| | |
12.07.2015 11:55 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
2839673
|
|
stenly38
|
|
|
Ahoj mám problém,kdy byli teď ty vedra tak jsem s karavanem málem uvařil auto,po kontrole jsem zjistil e mi nejde větrák,ale klima jde.kdy nastartuju tak se vrtule v pravidelných intervalech vdy pootočí na cca 2sekundy dělá to stejně i kdy vypnu klimu,ale jinak se větrák prostě neroztočí kdy je auto přehřáté
dík za rady
Ahoj mám problém,kdy byli teď ty vedra tak jsem s karavanem málem uvařil auto,po kontrole jsem zjistil e mi nejde větrák,ale klima jde.kdy nastartuju tak se vrtule v pravidelných intervalech vdy pootočí na cca 2sekundy dělá to stejně i kdy vypnu klimu,ale jinak se větrák prostě neroztočí kdy je auto přehřáté:nevim
dík za rady
|
|
12.07.2015 12:37 -
|
2839691
|
|
jumep
|
|
|
pri zapnutom kluci rozpoj ovladaci konektor (ten tusim 3pin sedy) co do toho ide, vrtula by sa mala rozbehnut na max
ak nie, tak skontrolovat uhliky
pri zapnutom kluci rozpoj ovladaci konektor (ten tusim 3pin sedy) co do toho ide, vrtula by sa mala rozbehnut na max
ak nie, tak skontrolovat uhliky
|
|
14.07.2015 17:40 -
|
2840888
|
|
stenly38
|
|
|
tak jsem dnes jsem rozebral i elektromotor a vyčistil,uhlíky v pořádku,i kdy rozpojím při zapnutém klíčku jakýkoliv tekr motor se nerozeběhne.Klimatizace běí super,při nastartování se vrtule rozeběhne na dvě sekundy pak se zastaví na cca deset sekund a pak zase na dvě sekundy zapne pořád dokola,elektroniku jestli myslíte tu krabičku co jsou v ní ty tekry a asi nějaké relátko je obdélníková plastová krabička.Tak e asi diagnostika
tak jsem dnes jsem rozebral i elektromotor a vyčistil,uhlíky v pořádku,i kdy rozpojím při zapnutém klíčku jakýkoliv tekr motor se nerozeběhne.Klimatizace běí super,při nastartování se vrtule rozeběhne na dvě sekundy pak se zastaví na cca deset sekund a pak zase na dvě sekundy zapne pořád dokola,elektroniku jestli myslíte tu krabičku co jsou v ní ty tekry a asi nějaké relátko je obdélníková plastová krabička.Tak e asi diagnostika:nevim
|
|
20.07.2015 18:11 -
Spoutění ventilátoru klimatizace
|
2842954
|
|
Laddiss
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny příznivce C5, mám dotaz ohledně větráku klimatizace. Vezmu to více ze iroka. Po přečtení několika příspěvku zde na fóru jsem se něco dozvěděl, ale můj problém to neřeí. Rozumím tomu dobře, pokud zapnu klimatizaci (např na "auto") měl by se správně rozeběhnout ihned větrák? U mě se takto neděje, proto jsem rozebral motor větráku a zjistil krátké uhlíky, které se tedy vyměnili za nové. Po namontování do auta a sputění klimy se větrák rozeběhl na plnou rychlost. Jene pár hodin na to pouze udělá několik obrátek a zastaví se na chvíli, poté zase několik obrátek a takto se to opakuje. Po ujetí pár kilometrů a kontrole větráku jede naplno, dalí den cca 10 km jízdy a větrák opět několik obrátek. Za jízdy klima chladí krásně (nápor větru), ale při stojícím vozidle nikoliv. Můe mi někdo prosím poradit monou příčinu?
Zdravím vechny příznivce C5, mám dotaz ohledně větráku klimatizace. Vezmu to více ze iroka. Po přečtení několika příspěvku zde na fóru jsem se něco dozvěděl, ale můj problém to neřeí. Rozumím tomu dobře, pokud zapnu klimatizaci (např na "auto") měl by se správně rozeběhnout ihned větrák? U mě se takto neděje, proto jsem rozebral motor větráku a zjistil krátké uhlíky, které se tedy vyměnili za nové. Po namontování do auta a sputění klimy se větrák rozeběhl na plnou rychlost. Jene pár hodin na to pouze udělá několik obrátek a zastaví se na chvíli, poté zase několik obrátek a takto se to opakuje. Po ujetí pár kilometrů a kontrole větráku jede naplno, dalí den cca 10 km jízdy a větrák opět několik obrátek. Za jízdy klima chladí krásně (nápor větru), ale při stojícím vozidle nikoliv. Můe mi někdo prosím poradit monou příčinu?
|
|
20.07.2015 18:50 -
Re: Spoutění ventilátoru klimatizace
|
2842970
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Pokud vim dobre tak ventilator by mel jet na pomalou rychlost stale a jen kdyz se zacne zahrivat melo by to prejit na vysokou rychlost. Kdyz je novy tak by to tak melo fungovat. Vetsina starsich ventilatoru ale jede jen na maximalni rychlost. Toto jde krasne otestovat na diagnostice v akcnich clenech. Pomala i rychla rychlost. Jinak vrtule na facelift to je bolest a nova stoji 10 tis.
Pokud vim dobre tak ventilator by mel jet na pomalou rychlost stale a jen kdyz se zacne zahrivat melo by to prejit na vysokou rychlost. Kdyz je novy tak by to tak melo fungovat. Vetsina starsich ventilatoru ale jede jen na maximalni rychlost. Toto jde krasne otestovat na diagnostice v akcnich clenech. Pomala i rychla rychlost. Jinak vrtule na facelift to je bolest a nova stoji 10 tis. :-(
|
|
20.07.2015 22:00 -
|
2843066
|
|
Laddiss
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jruze napsal(a): Některé auta(elektroniky) nesepnou okamitě,ale a po chvilce- zřejmě a na příkaz zvýeného tlaku klimy
Také mě to napadlo, je moné e klima není plná a nedosáhne takového tlaku, ale to vyvrací, e kdy jsem ji chtel doplnit tak po připojení té mainy mi bylo oznámeno, e je v systému velký tlak a musím si nejdříve nechat opravit saharu pak bude moné doplnění. (mohl by to prý doplnit, ale lhalo by mu kolik toho doplnil)
Také mě to napadlo, je moné e klima není plná a nedosáhne takového tlaku, ale to vyvrací, e kdy jsem ji chtel doplnit tak po připojení té mainy mi bylo oznámeno, e je v systému velký tlak a musím si nejdříve nechat opravit saharu pak bude moné doplnění. (mohl by to prý doplnit, ale lhalo by mu kolik toho doplnil)
|
|
20.07.2015 22:45 -
|
2843080
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
On to bude plnit do sahary? Co má sahara společného s tlakem v systému, respektive s mnostvím media?
:-o
On to bude plnit do sahary? Co má sahara společného s tlakem v systému, respektive s mnostvím media?
|
|
20.07.2015 23:23 -
|
2843105
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Netuil jsem, e se klima plní za běhu kompresoru a sahary.
Netuil jsem, e se klima plní za běhu kompresoru a sahary.
|
|
21.07.2015 09:39 -
|
2843152
|
|
jumep
|
|
|
vetrak moze mat opozdenie na spusteni, ale urcite ma zostat uz potom bezat
tlak chladiva je len nasledok, ked sa nestiha v kondenzatore (chladici) kondenzovat tak prirodzene stupne
vetrak moze mat opozdenie na spusteni, ale urcite ma zostat uz potom bezat
tlak chladiva je len nasledok, ked sa nestiha v kondenzatore (chladici) kondenzovat tak prirodzene stupne
|
|
30.07.2015 16:01 -
|
2846144
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
zdravím nemue někdo poradit kdy nastartuji a po ujetí cca 300 metru auto pípne napíe e je vysoka teplota a rosvítí se STOP a ručička teploměru vyběhne nahoru. Kdy auto chcípnu a znovu nastartuji auto jede normálně, včem je tedy problém?? kdy auto není zahřáté ??
zdravím nemue někdo poradit kdy nastartuji a po ujetí cca 300 metru auto pípne napíe e je vysoka teplota a rosvítí se STOP a ručička teploměru vyběhne nahoru. Kdy auto chcípnu a znovu nastartuji auto jede normálně, včem je tedy problém?? kdy auto není zahřáté ??
|
|
30.07.2015 17:52 -
|
2846152
|
|
ivanivan
|
|
|
Co voda? Bubliny?
Co voda? Bubliny?
|
|
30.07.2015 20:25 -
|
2846210
|
|
zilovi.km
|
|
|
vody plno, bubliny nevím ( odvzdunuje se to někde, nebo taky mě to napadlo)
vody plno, bubliny nevím ( odvzdunuje se to někde, nebo taky mě to napadlo)
|
|
30.07.2015 22:48 -
|
2846277
|
|
jumep
|
|
|
cidlo teplotne si menil
cidlo teplotne si menil
|
|
31.07.2015 01:13 -
|
2846292
|
|
zilovi.km
|
|
|
ne neměnil
ne neměnil
|
|
04.08.2015 11:03 -
|
2847830
|
|
Laddiss
|
|
|
Děkuji za rady, nevíte jen na co se zaměřit, kdy motor ventilátoru je ok a při zkouce běí. Delí dobu jsem neslyel jet větrák na vyí rychlost a to jsou dost parna. Klima jede jen kdy je auto v pohybu. Větrák i při tomto počasí spustí malou rychlostí tak na 3 sec pak 10 sec stojí a to se stále opakuje. Díky za tipy; Jetě jsem se chtěl pozeptat, zda-li nemáte někdo schéma zapojení, e bych si ve nechal v práci proměřit.
Děkuji za rady, nevíte jen na co se zaměřit, kdy motor ventilátoru je ok a při zkouce běí. Delí dobu jsem neslyel jet větrák na vyí rychlost a to jsou dost parna. Klima jede jen kdy je auto v pohybu. Větrák i při tomto počasí spustí malou rychlostí tak na 3 sec pak 10 sec stojí a to se stále opakuje. Díky za tipy; Jetě jsem se chtěl pozeptat, zda-li nemáte někdo schéma zapojení, e bych si ve nechal v práci proměřit.
|
|
| |
|
|