| | |
04.09.2009 20:32 -
Ventilátor chladiče (Sahara)
|
1105358
|
|
ladinbin
|
|
|
Dnes jsem byl doplnit klimu.Mehanik doplnil a pověděl mi, abych el za elektrikářem, e kdy nastartuje auto a zapne klimu, musí se okamitě rozběhnout Sahara. Vím, e kdyby lo o Xantii, měl by určitě pravdu. Je tomu tak i u C5? Pokud ano, čím to můe být? Pravdou je, e jsem popojíděl nedávno ve vedru v koloně a klima nechladila. Kdy jsem pak normálně jel, ve bylo opět O.K. Jako první krok jsem dnes nechal doplnit klimu.Zná někdo odpověď?
Dnes jsem byl doplnit klimu.Mehanik doplnil a pověděl mi, abych el za elektrikářem, e kdy nastartuje auto a zapne klimu, musí se okamitě rozběhnout Sahara. Vím, e kdyby lo o Xantii, měl by určitě pravdu. Je tomu tak i u C5? Pokud ano, čím to můe být? Pravdou je, e jsem popojíděl nedávno ve vedru v koloně a klima nechladila. Kdy jsem pak normálně jel, ve bylo opět O.K. Jako první krok jsem dnes nechal doplnit klimu.Zná někdo odpověď?
|
|
31.07.2009 14:16 -
Re: Ventilátor chladiče (Sahara)
|
874148
|
|
Mamlas
|
|
|
Zdravim,
na diagnostice se ukazalo, ze mi nebezi vetrak chladice na nizkou rychlost. Vysoka rychlost funguje spravne. Tusim ze tam bude nejaky rele, ktere to ma spinat a nespina nebo zoxidovany kontakty.
Mate nekdo zkusenosti s timhle problemem? Diky
Zdravim,
na diagnostice se ukazalo, ze mi nebezi vetrak chladice na nizkou rychlost. Vysoka rychlost funguje spravne. Tusim ze tam bude nejaky rele, ktere to ma spinat a nespina nebo zoxidovany kontakty.
Mate nekdo zkusenosti s timhle problemem? Diky
|
|
03.08.2009 10:44 -
|
874195
|
|
frape
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Ahoj,
vcera mi pri popojídění v koloně (fakt bylo horko) stoupla teplota vody tak, e mi vyskočila stopka. Kdy jsem vypnul motor, neběel ventilátor na chladiči. Nestalo se to uz nekomu z vas a pripadne kde byl problem.
Dik
Ahoj,
vcera mi pri popojídění v koloně (fakt bylo horko) stoupla teplota vody tak, e mi vyskočila stopka. Kdy jsem vypnul motor, neběel ventilátor na chladiči. Nestalo se to uz nekomu z vas a pripadne kde byl problem.
Dik
|
|
03.08.2009 15:36 -
|
874197
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Stalo sa mi podobne ked som pomaly isiel do kopca na lyzovacku. Tiez bola voda prehriata, vyskocila STOP a hlaska "Engine coolant temperature high". U mna to bol pokazeny spinac ventilatora. Uz si ale nepametam, kolko stala oprava a ako dlho trvala.
Stalo sa mi podobne ked som pomaly isiel do kopca na lyzovacku. Tiez bola voda prehriata, vyskocila STOP a hlaska "Engine coolant temperature high". U mna to bol pokazeny spinac ventilatora. Uz si ale nepametam, kolko stala oprava a ako dlho trvala.
|
|
04.09.2009 21:05 -
|
1105365
|
|
jumep
|
|
|
teplomer vody ti ukazuje stale normalnu teplotu?
mne to vypne klimu az ked teplota vody presiahne nejaku hranicu
teplomer vody ti ukazuje stale normalnu teplotu?
mne to vypne klimu az ked teplota vody presiahne nejaku hranicu
|
|
04.09.2009 21:47 -
|
1105370
|
|
ladinbin
|
|
|
teploměr ukazuje normální teplotu. Zeptám se jednodue: Kdy nastartujete studený motor a zapnete klimu - rozběhne se vám hned Sahara (ventilátor chladiče)??
teploměr ukazuje normální teplotu. Zeptám se jednodue: Kdy nastartujete studený motor a zapnete klimu - rozběhne se vám hned Sahara (ventilátor chladiče)??
|
|
05.09.2009 06:56 -
|
1105380
|
|
tomc
|
|
|
zdravím stav se zamnou do pneuservisu v tesle. Tom
zdravím stav se zamnou do pneuservisu v tesle. Tom
|
|
05.09.2009 12:26 -
|
1105386
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
ladinbin napsal(a): Zeptám se jednodue: Kdy nastartujete studený motor a zapnete klimu - rozběhne se vám hned Sahara (ventilátor chladiče)??
Odpovím taky jednodue: Ano, mě se rozběhne.
Zeptám se jednodue: Kdy nastartujete studený motor a zapnete klimu - rozběhne se vám hned Sahara (ventilátor chladiče)??
Odpovím taky jednodue: Ano, mě se rozběhne.
|
|
18.04.2010 16:26 -
|
2342704
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
A já se zeptám taky jednodue, důvod proč se nerozběhne je jaký? Včera jsem táhl vlek s koněm a málem jsem auto zapekl, v koloně během pár sekund, to nepřeháním, mně vylítla teplota na max a rozsvítila se stop. Za jízdy jsem to jak tak uchladil, ale kopec a konečná.Začínám se s citrónem dost trápit, přece nebudu měnit tak pohodlný auto za nějaký kostitřas
A já se zeptám taky jednodue, důvod proč se nerozběhne je jaký? :-)) Včera jsem táhl vlek s koněm a málem jsem auto zapekl, v koloně během pár sekund, to nepřeháním, mně vylítla teplota na max a rozsvítila se stop. Za jízdy jsem to jak tak uchladil, ale kopec a konečná.Začínám se s citrónem dost trápit, přece nebudu měnit tak pohodlný auto za nějaký kostitřas :-d
|
|
18.04.2010 16:54 -
|
2342705
|
|
Mamlas
|
|
|
Zkontrolovat relatka u vetraku jestli nejsou zoxidovany kontakty coz byva casty problem a pripadne na diagnostiku.
Zkontrolovat relatka u vetraku jestli nejsou zoxidovany kontakty coz byva casty problem a pripadne na diagnostiku.
|
|
18.04.2010 17:56 -
|
2342712
|
|
jruze
|
|
|
No ono to není a tak jednoduché.Já mám relátka OK, odpory OK,Relátko cvaká (mluvím o pomalém chodu) rychlí chod OK.Diagnostika vypíe chybu ,,trvale seplé relé v BSM a mimo jiné hlásí teplota chladící kapaliny nesouhlasí(nebo něco takového) take kdy zapnu klima tak se neustále zapíná na krátkou dobu rychlí chod. Přivyplé klima spíná rychlí chod místo pomalého a na delí-normální dobu.Zatím jsem nemněl čas to hledat,ale co jsem zatím zjistil tak horní relé by mnělo být pomalí chod-sepne-pustí proud do prostředního relé a na víc jsem nemněl u čas hledat-čidla,kostra
No ono to není a tak jednoduché.Já mám relátka OK, odpory OK,Relátko cvaká (mluvím o pomalém chodu) rychlí chod OK.Diagnostika vypíe chybu ,,trvale seplé relé v BSM a mimo jiné hlásí teplota chladící kapaliny nesouhlasí(nebo něco takového) take kdy zapnu klima tak se neustále zapíná na krátkou dobu rychlí chod. Přivyplé klima spíná rychlí chod místo pomalého a na delí-normální dobu.Zatím jsem nemněl čas to hledat,ale co jsem zatím zjistil tak horní relé by mnělo být pomalí chod-sepne-pustí proud do prostředního relé a na víc jsem nemněl u čas hledat-čidla,kostra:nevim
|
|
18.04.2010 18:40 -
|
2342720
|
|
Mamlas
|
|
|
Me taky pomaly chod nefunguje. Zatim to neresim protoze rychly uchladi vsechno.
Me taky pomaly chod nefunguje. Zatim to neresim protoze rychly uchladi vsechno.
|
|
18.04.2010 22:38 -
|
2342755
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
No mně nesepne ani jeden. Zeptám se jako blb, vypnutá klima je jak? V eco reimu? Bo jinak nevím jak ji vypnout Take diagnostika to jistí, to se zase osypu, co to vechno poví.
No mně nesepne ani jeden. Zeptám se jako blb, vypnutá klima je jak? V eco reimu? Bo jinak nevím jak ji vypnout :-)))) Take diagnostika to jistí, to se zase osypu, co to vechno poví.
|
|
19.04.2010 05:44 -
|
2342761
|
|
tomc
|
|
|
pokud jsou relatka a spoje u poho a nejde proud k ventilátoru tak budou luplé tepelné pojistky u dratěných odporu které zajitují dva rychlostní stupně.
pokud jsou relatka a spoje u poho a nejde proud k ventilátoru tak budou luplé tepelné pojistky u dratěných odporu které zajitují dva rychlostní stupně.
|
|
19.04.2010 08:10 -
|
2342766
|
|
mirasa
|
|
|
Odjídím na sluební cestu, pak se na to mrknu.Při solo jízdě nic nepoznám, teplota v pohodě, i při jízdě v koloně ve městě, ale 900kg vlek, 600kg kůň a u to bylo znát
Odjídím na sluební cestu, pak se na to mrknu.Při solo jízdě nic nepoznám, teplota v pohodě, i při jízdě v koloně ve městě, ale 900kg vlek, 600kg kůň a u to bylo znát :-d
|
|
19.04.2010 08:14 -
|
2342767
|
|
jruze
|
|
|
Ten horní odpor by mněl být na pomalí chod a ten jsem vymněnil a je to stejné.Potřeboval bych schema zapojení-jestli nemá kadý chod svou pojistku a kde(pojistky v BSI dobré)-kde je to připojené v BSM(kdy to hlásí relé v BSM tak které?)nebo mněnit a se trefím,ale spí si myslím e třeba čidlo nebo někde v BSM není dotek na pinech.Dokud není potřeba klima není to a tak akutní,ale potom není to pro klima dobré-kdy nejde větrák tak se klima přehřívá a vzniká v něm velký tlak(info od človíčka co dělá klima,,Kolín")a ten rychlí chod to sice srovná,ale kolísá tlak a to asi nebude moc OK.
Ten horní odpor by mněl být na pomalí chod a ten jsem vymněnil a je to stejné.Potřeboval bych schema zapojení-jestli nemá kadý chod svou pojistku a kde(pojistky v BSI dobré)-kde je to připojené v BSM(kdy to hlásí relé v BSM tak které?)nebo mněnit a se trefím,ale spí si myslím e třeba čidlo nebo někde v BSM není dotek na pinech.Dokud není potřeba klima není to a tak akutní,ale potom není to pro klima dobré-kdy nejde větrák tak se klima přehřívá a vzniká v něm velký tlak(info od človíčka co dělá klima,,Kolín")a ten rychlí chod to sice srovná,ale kolísá tlak a to asi nebude moc OK.
|
|
19.04.2010 08:22 -
|
2342768
|
|
jruze
|
|
|
mirasa napsal(a): Odjídím na sluební cestu, pak se na to mrknu.Při solo jízdě nic nepoznám, teplota v pohodě, i při jízdě v koloně ve městě, ale 900kg vlek, 600kg kůň a u to bylo znát
Tonení teoreticky moné abyse to uchladilo v kolonách - musí některý spínat-náporem to uchladí,ale jen za větí rychlosti-tak bych to typoval e v tvém případě jde pomalí-ten v autě neslyí a při zatíení to neuchladí a nejde rychlí chod.
Odjídím na sluební cestu, pak se na to mrknu.Při solo jízdě nic nepoznám, teplota v pohodě, i při jízdě v koloně ve městě, ale 900kg vlek, 600kg kůň a u to bylo znát :-d
Tonení teoreticky moné abyse to uchladilo v kolonách - musí některý spínat-náporem to uchladí,ale jen za větí rychlosti-tak bych to typoval e v tvém případě jde pomalí-ten v autě neslyí a při zatíení to neuchladí a nejde rychlí chod.
|
|
19.04.2010 11:57 -
|
2342803
|
|
tomc
|
|
|
ty pojistky jsou takové valečky s draty na konci mají určitou hodnotu a pri ohřatí lupnou,jsou schované pod dirovaným plechem u odporu.já davám 110stupnu +/- 16kč celý bazmek stojí kolem 2tkč
ty pojistky jsou takové valečky s draty na konci mají určitou hodnotu a pri ohřatí lupnou,jsou schované pod dirovaným plechem u odporu.já davám 110stupnu +/- 16kč celý bazmek stojí kolem 2tkč:-(
|
|
03.05.2010 10:04 -
|
2343889
|
|
indigos
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|