| | |
25.08.2009 00:01 -
Ventilátor topení / C5 I / II
|
1104949
|
|
citrous
|
Město: Kaplice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
U se vám to stalo?? Mám v autíku asi otka.
Loni v létě mi přestal fungovat ventilátor . Kontrolka ventilátoru taková ta vrtulka na panelu ukazovala vypnutý ventilátor a nic (tlačítka) na panelu topení - klima nefungovali. V servisu mi tvrdili, e odeel modul ovládání ventilátoru. Taková ta malá krabička ze strany u spolujezdce. Tak jsem jí koupil namontoval a ono to fungovalo. Měl jsem radost , e to nebylo nic větího. Vyměnil jsem i pylový filtr, aby se chladič na tom modulu dobře chladil.
Letos v létě asi před měsícem úplně ten stejný problém . Tak jsem tu krabičku jen vymontoval, e jí pujdu reklamovat, ale musel jsem hned narychlo odjet take jsem jí vrátil zase zpátky a ejhle zase to fungovalo . Dnes se opět ventilátor zastavil. Tak jsem ten modul vyndal a zandal a zase to jde. Myslel jsem jestli není nějaký patný kontakt, ale zdá se, e tam kablíky drí pevně. Jetě mně napadl jestli není nějaký studený spoj v tom modulu regulátoru, ale nechci do něj ahat kdy je v záruce.
Má někdo nějaký tip čím to můe být?? Ukázala by tu chybu diagnostika??
U se vám to stalo?? Mám v autíku asi otka. :nevim
Loni v létě mi přestal fungovat ventilátor :-((((. Kontrolka ventilátoru taková ta vrtulka na panelu ukazovala vypnutý ventilátor a nic (tlačítka) na panelu topení - klima nefungovali. V servisu mi tvrdili, e odeel modul ovládání ventilátoru. Taková ta malá krabička ze strany u spolujezdce. Tak jsem jí koupil namontoval a ono to fungovalo. Měl jsem radost :-), e to nebylo nic větího. Vyměnil jsem i pylový filtr, aby se chladič na tom modulu dobře chladil.
Letos v létě asi před měsícem úplně ten stejný problém :-( . Tak jsem tu krabičku jen vymontoval, e jí pujdu reklamovat, ale musel jsem hned narychlo odjet take jsem jí vrátil zase zpátky a ejhle zase to fungovalo :-). Dnes se opět ventilátor zastavil. Tak jsem ten modul vyndal a zandal a zase to jde. Myslel jsem jestli není nějaký patný kontakt, ale zdá se, e tam kablíky drí pevně. Jetě mně napadl jestli není nějaký studený spoj v tom modulu regulátoru, ale nechci do něj ahat kdy je v záruce. :nevim :nevim
Má někdo nějaký tip čím to můe být?? Ukázala by tu chybu diagnostika??
|
|
28.12.2008 15:44 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
168242
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
Přestal mi fungovat ventilátor do kabiny. Při eko reimu mi na displeji ventilátoru naskakují černé políčka, ale ventilátor se netočí. Vyndal jsem schránku spolujezdce a dále u jenom hledím, ve zapozdřeno v plastu, take jsem bezradný. Nechci nic dále dělat bez rady jak na to. Prosím o radu. Děkuji jaromir.pinkava@seznam.cz
Přestal mi fungovat ventilátor do kabiny. Při eko reimu mi na displeji ventilátoru naskakují černé políčka, ale ventilátor se netočí. Vyndal jsem schránku spolujezdce a dále u jenom hledím, ve zapozdřeno v plastu, take jsem bezradný. Nechci nic dále dělat bez rady jak na to. Prosím o radu. Děkuji jaromir.pinkava@seznam.cz
|
|
28.12.2008 16:41 -
|
168243
|
|
jumep
|
|
|
.link.
vid strana 4. IRFP064N má sluné parametry - v GM Electronics je za 60,-Kč..
http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=3192&highlight=topen%ED
vid strana 4. IRFP064N má sluné parametry - v GM Electronics je za 60,-Kč..
|
|
28.12.2008 17:51 -
|
168244
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
Podle vaích návodů jsem vyndal udávaný díl, a proměřil konektory, ani v jednom není napětí/taky zapnutý klíček zapalování, nastartován motor/, mám za to, e by na některém konektoru přívodní napětí být mělo, ale jistý si nejsem/elektronika/. Vyfotil jsem zabudovaný díl a pokusím se to dát tady do diskuse.
Podle vaích návodů jsem vyndal udávaný díl, a proměřil konektory, ani v jednom není napětí/taky zapnutý klíček zapalování, nastartován motor/, mám za to, e by na některém konektoru přívodní napětí být mělo, ale jistý si nejsem/elektronika/. Vyfotil jsem zabudovaný díl a pokusím se to dát tady do diskuse.
|
|
28.12.2008 18:29 -
|
168245
|
|
krocan
|
|
|
ipka na obrázku znázorňuje uloení řidící jednotka ventilátoru. Upevnění dva roubky. Je nutno vyndat kaslík spolujezdce cca 7ks vrutu. Konektory mají pojistky. Obrázek pro staení zde .link.
ipka na obrázku znázorňuje uloení řidící jednotka ventilátoru. Upevnění dva roubky. Je nutno vyndat kaslík spolujezdce cca 7ks vrutu. Konektory mají pojistky. Obrázek pro staení zde http://uloz.to/1097405/citroen-ventil..jpg
|
|
06.01.2009 21:28 -
|
169289
|
|
krocan
|
|
|
Tak jsem dnes obdrel tranzistor do regulace ventilátoru, provedl výměnu vloil do auta a nic, ani nkatne. Odpojil jsem baterii, zapojil, nastartoval znovu nic. Tak prosím o radu, kde je moná dali chyba?
Tak jsem dnes obdrel tranzistor do regulace ventilátoru, provedl výměnu vloil do auta a nic, ani nkatne. Odpojil jsem baterii, zapojil, nastartoval znovu nic. Tak prosím o radu, kde je moná dali chyba?
|
|
06.01.2009 21:42 -
|
169290
|
|
jumep
|
|
|
co ti robi display klimi? ak ako pises ze sa zobrazuju otacky a mozes to regulovat a stale sa to netoci, moze to byt este privodny kabel k motoru, opaleny konektor alebo samotny ventilator. To uz by som skor videl na diagnostiku, ale si prvy co vidim ze mas iny prob ako tranzistor
co ti robi display klimi? ak ako pises ze sa zobrazuju otacky a mozes to regulovat a stale sa to netoci, moze to byt este privodny kabel k motoru, opaleny konektor alebo samotny ventilator. To uz by som skor videl na diagnostiku, ale si prvy co vidim ze mas iny prob ako tranzistor
|
|
07.01.2009 08:58 -
|
169295
|
|
krocan
|
|
|
ahoj, není někde pojistka, přísluná ovládání? Silovou pojistku pro ventilátor jsem nael v motorové části, ale napětí na přívodním konektoru regulátoru není. Ventilátor je mono vyzkouet, přímým připojením na baterii, nebo raději neriskovat? To zobrazovaní otáček po nějaké chvíli zmizí, ale dokud jsou černá políčka na displeji, mohu je i regulovat-ovem bez efektu. Vodiče i konektory jsou jako nové, v tom asi problém není. Nezná někoho, kdo by regulátor zkontroloval Díky
ahoj, není někde pojistka, přísluná ovládání? Silovou pojistku pro ventilátor jsem nael v motorové části, ale napětí na přívodním konektoru regulátoru není. Ventilátor je mono vyzkouet, přímým připojením na baterii, nebo raději neriskovat? To zobrazovaní otáček po nějaké chvíli zmizí, ale dokud jsou černá políčka na displeji, mohu je i regulovat-ovem bez efektu. Vodiče i konektory jsou jako nové, v tom asi problém není. Nezná někoho, kdo by regulátor zkontroloval Díky
|
|
16.04.2009 10:51 -
|
660101
|
|
Zdenál
|
|
|
Vybarvení políček ventilátoru na panelu zmizí, kdy BSI nemá odezvu z regulátoru. Ventilátor se dá vyzkouet propojením obou konektorů - 2 měděné (nebo i hliník) dráty, trochu sklepnout a propojit odpovídají zdířky obou konektorů - ty silnějí a podle barvy. Ventilátor by měl jít naplno. Při zjiování napětí na konektorech je potřeba změřit oba (u nevím, který je od pojistky).
Při výměně tranzistoru se můe stát, e se přeruí ploný spoj (ovládání řídící elektrody tranzistoru). Pak nezbývá, ne koupit regulátor nový (cca 1900,-)
Vybarvení políček ventilátoru na panelu zmizí, kdy BSI nemá odezvu z regulátoru. Ventilátor se dá vyzkouet propojením obou konektorů - 2 měděné (nebo i hliník) dráty, trochu sklepnout a propojit odpovídají zdířky obou konektorů - ty silnějí a podle barvy. Ventilátor by měl jít naplno. Při zjiování napětí na konektorech je potřeba změřit oba (u nevím, který je od pojistky).
Při výměně tranzistoru se můe stát, e se přeruí ploný spoj (ovládání řídící elektrody tranzistoru). Pak nezbývá, ne koupit regulátor nový (cca 1900,-)
|
|
16.04.2009 18:11 -
|
660112
|
|
Tomi2002
|
|
|
Niečo podobne som mal pri Xsare, tie to prestalo fungova naraz. Vymenil som tranzistory, potom so kúpil pre istotu celý ten origo ploák, ktorý je pri motore ventilátora a stále nič. Tak som iiel na diagnostiku, kde som bol pri tom, ako sevismen ovládal otáčky ventilátora v aute, na diagnostike to riadne ukazovalo, keď pridal, alebo ubral, vetko ako má by, len ventilátor netočil. Potom som dal ten môj ventilátor do inej Xsary a tam vetko fungovalo. No a jediné, čo ete bolo pri ventilátore alebo pri vykurovacej sústave auta, bola centrálna jednotka klimatizácie (tak to nazvali v servise, cena 16.000,- Sk) a tá vraj mala by zlá. No nevedeli to celkom presne, lebo na diagnostike závadu tejto jednotky neukazovalo. Tak som zohnal za 4.000,- Sk z búranej, vymenil a fachčí doteraz a dúfam, e ete 100 rokov bude.
Niečo podobne som mal pri Xsare, tie to prestalo fungova naraz. Vymenil som tranzistory, potom so kúpil pre istotu celý ten origo ploák, ktorý je pri motore ventilátora a stále nič. Tak som iiel na diagnostiku, kde som bol pri tom, ako sevismen ovládal otáčky ventilátora v aute, na diagnostike to riadne ukazovalo, keď pridal, alebo ubral, vetko ako má by, len ventilátor netočil. Potom som dal ten môj ventilátor do inej Xsary a tam vetko fungovalo. No a jediné, čo ete bolo pri ventilátore alebo pri vykurovacej sústave auta, bola centrálna jednotka klimatizácie (tak to nazvali v servise, cena 16.000,- Sk) a tá vraj mala by zlá. No nevedeli to celkom presne, lebo na diagnostike závadu tejto jednotky neukazovalo. Tak som zohnal za 4.000,- Sk z búranej, vymenil a fachčí doteraz a dúfam, e ete 100 rokov bude.
|
|
16.04.2009 18:12 -
|
660113
|
|
Tomi2002
|
|
|
autodiag: taká otázka na Teba, čo je to PCB?
autodiag: taká otázka na Teba, čo je to PCB?
|
|
23.05.2009 12:38 -
|
660977
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
I mě přetal fungovat ventilátor topení. Díky těmto stránkám jsem "odborně demontoval" koncový modu, a vyměnil tranzistor za IRFP 064N. Přes mojí manualní zručnost mi celá oprava trvala (Přesně měřeno) 58minu. Ventilátor topení funguje ji tři týdny bez poruch - najeto cca 2876 km. Ale je tu taková maličkost která mě mate: Pokud startuji auto a mám ventilátor zapnutý v reimu ECO nebo na ofuk přef¨dního okna, přestane po cca 30vteřinách fungovat. Stačí přepnout na autom. klim. a vypnout klíček. po nastartování funguje normálně, mono přefínat do jakékoliv funkce. Má někdo nápad čím to je? Díky
I mě přetal fungovat ventilátor topení. Díky těmto stránkám jsem "odborně demontoval" koncový modu, a vyměnil tranzistor za IRFP 064N. Přes mojí manualní zručnost mi celá oprava trvala (Přesně měřeno) 58minu. Ventilátor topení funguje ji tři týdny bez poruch - najeto cca 2876 km. Ale je tu taková maličkost která mě mate: Pokud startuji auto a mám ventilátor zapnutý v reimu ECO nebo na ofuk přef¨dního okna, přestane po cca 30vteřinách fungovat. Stačí přepnout na autom. klim. a vypnout klíček. po nastartování funguje normálně, mono přefínat do jakékoliv funkce. Má někdo nápad čím to je? Díky
|
|
15.06.2009 21:19 -
|
661471
|
|
Zdenál
|
|
|
já jsem u tranzistor vyměnil 2x a po třetí celý regulátor. Teď mi blbne jetě trochu víc, ne tobě - chvilku jede, chvilku ne. asi to bude souviset s "inteligencí" řídícího počítače. Z důvodu ochrany klimy před zamrznutím má nastaveny podmínky - chod motoru a ventilátoru topení. Taky kontroluje čidla a motorky klapek. Při zkratu nebo odpojení vypíná klimu. Take se obávám, e nae problémy souvisí s taky řeenou klapkou "horko/zima" - kde se protočí motorek ve výřezech klapky a začne se chovat nestandardně. Jak píe, e ti to blbne při ofuku předního skla, kdy ventilátor běí naplno, odpovídá to klapce. V max. proudu vzduchu se toti při pokození propojení motorku s klapkou tato nepohne a motorek začne "řvát" a ho počítač vypne a odpojí klimu. Tuhle teorii si teď ověřuju, ne se pustím do demontáe klapek..
Holt počítač v autě = něco jako vokna v PC..
já jsem u tranzistor vyměnil 2x a po třetí celý regulátor. Teď mi blbne jetě trochu víc, ne tobě - chvilku jede, chvilku ne. asi to bude souviset s "inteligencí" řídícího počítače. Z důvodu ochrany klimy před zamrznutím má nastaveny podmínky - chod motoru a ventilátoru topení. Taky kontroluje čidla a motorky klapek. Při zkratu nebo odpojení vypíná klimu. Take se obávám, e nae problémy souvisí s taky řeenou klapkou "horko/zima" - kde se protočí motorek ve výřezech klapky a začne se chovat nestandardně. Jak píe, e ti to blbne při ofuku předního skla, kdy ventilátor běí naplno, odpovídá to klapce. V max. proudu vzduchu se toti při pokození propojení motorku s klapkou tato nepohne a motorek začne "řvát" a ho počítač vypne a odpojí klimu. Tuhle teorii si teď ověřuju, ne se pustím do demontáe klapek.. :-))
Holt počítač v autě = něco jako vokna v PC..
|
|
15.06.2009 21:21 -
|
661472
|
|
jumep
|
|
|
tos, chod na diagnostiku, tam tieto testy su
tos, chod na diagnostiku, tam tieto testy su
|
|
15.06.2009 21:31 -
|
661474
|
|
jumep
|
|
|
u koho si bol?
inak klapky vyskusas lahko, ja uz som to niekolkokrat pisal
nastavis fukanie vzduchu naplno a potom pretocis z najteplejsieho do najstudenejsieho, ak je klapka nacata tak ju nepresune a ostane fukat teply vzduch, aj ju presune ale dlho to bude trvat je nacata, skusenost je ze ju nepresune a tutiz fuka stale teply / horuci vzduch ....
osobne, mal som to zle - opravoval som to (uz aj inym) - ale nikdy mi to neblblo v ramci ventilatora, akurat na lavej strane mi bolo horko ...
problem zo stale odchadzajucim tranzistorom by som skor videl v pridretom ventilatore, pripadne skus dat pelovy filter von a nechat to fucat bez neho ako - 90% vzduchu pojde dierou po pelovom filtry von a nebudes mat odpor v systeme, ak ti to vtedy zblbne, skor by som si myslel ze je nieco s ventilatorom .... (vraj sa da vymenit bez demontaze palubovky - tak ci onak - uprimnu sustrast )
u koho si bol?
inak klapky vyskusas lahko, ja uz som to niekolkokrat pisal
nastavis fukanie vzduchu naplno a potom pretocis z najteplejsieho do najstudenejsieho, ak je klapka nacata tak ju nepresune a ostane fukat teply vzduch, aj ju presune ale dlho to bude trvat je nacata, skusenost je ze ju nepresune a tutiz fuka stale teply / horuci vzduch ....
osobne, mal som to zle - opravoval som to (uz aj inym) - ale nikdy mi to neblblo v ramci ventilatora, akurat na lavej strane mi bolo horko ... :)
problem zo stale odchadzajucim tranzistorom by som skor videl v pridretom ventilatore, pripadne skus dat pelovy filter von a nechat to fucat bez neho ako - 90% vzduchu pojde dierou po pelovom filtry von a nebudes mat odpor v systeme, ak ti to vtedy zblbne, skor by som si myslel ze je nieco s ventilatorom .... (vraj sa da vymenit bez demontaze palubovky - tak ci onak - uprimnu sustrast :) )
|
|
16.06.2009 19:36 -
|
661484
|
|
číslo 5
|
|
|
Já se chystám e ventilátor vyndám protoe začal lehce pískat při polovyčních otáčkách, ale nevím kudy do toho. Chci ho vyčistit, promazat nebo něco aby to přestalo pískat. Myslel jsem e to bude větí problém, ale potřebuji poradit kudy se ma něj dostat. Předem děkuji autodiagnostikovi za pomoc.
Já se chystám e ventilátor vyndám protoe začal lehce pískat při polovyčních otáčkách, ale nevím kudy do toho. Chci ho vyčistit, promazat nebo něco aby to přestalo pískat. Myslel jsem e to bude větí problém, ale potřebuji poradit kudy se ma něj dostat. Předem děkuji autodiagnostikovi za pomoc.:palec
|
|
| |
|
|