| | |
11.10.2013 15:14 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
2626064
|
|
jruze
|
|
|
zelvicek napsal(a): Tak u i mě přestal točit ventilátor - klasickým způsobem - po nastartování se zobrazí vrtulky, ale za chviličku zmizí, ventilátor se ani nehne... Na regulátoru byly ty konektory troku vyhřáte - tak jsem je přeletoval a vyměníl tranzistor. Bohuel nepomohlo. Dneska jsem tedy jel na vrakáč, kde jsme vymontovali regulátor ze scénica 2008, zapojili a takté nic. Mohl být jiný? (vzhledově zvenku byl totoný, nekuchal jsem ho). Jinak ventilátor zapojený na silu točí, ale s odběrem něco přes 20A, co se mi zdá hodně. Nicméně jsem ho měl venku a vypadá zdravě - uhlíky v pohodě, ádná vůle v loisku, ádne dření... Tak co myslíte, kde mám pokračovat? ( téma jsem celé přečetl ...)
Můe ýt KO regulátor(jestli je ten druhý stejný nevín)
Můe ýt KO regulátor(jestli je ten druhý stejný nevín)
|
|
11.10.2013 15:55 -
|
2626068
|
|
zelvicek
|
|
|
A co říkáte na ten odběr? Příkon 1/4 kilowattu ten ventilátor asi nemá... Kdosi tu psal, e se mu to ustálilo na 7A, to u je pořádný rozdíl. Vyměnit ho radi?
A co říkáte na ten odběr? Příkon 1/4 kilowattu ten ventilátor asi nemá... Kdosi tu psal, e se mu to ustálilo na 7A, to u je pořádný rozdíl. Vyměnit ho radi?
|
|
11.10.2013 20:28 -
|
2626158
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
zkontroluj pojistky v motorové části, taky mě to potkalo a pak jsem třískal hlavou o futra v garái, je tam a to pojistka
zkontroluj pojistky v motorové části, taky mě to potkalo a pak jsem třískal hlavou o futra v garái, je tam a to pojistka
|
|
11.10.2013 21:14 -
|
2626180
|
|
zelvicek
|
|
|
No je tam ta č.18 tuím, 40A a ta je v pořádku. Konektor v bsm, o kterém tu u byla řeč, vypadá taky ok...
No je tam ta č.18 tuím, 40A a ta je v pořádku. Konektor v bsm, o kterém tu u byla řeč, vypadá taky ok...
|
|
14.10.2013 11:17 -
|
2626924
|
|
zelvicek
|
|
|
Tak u začínám být zoufalý... Dneska jsme na vrakáči zapojili origo regulátor z C5 a ventilátor pořád nic. Přitom propojením konektorů u regulátoru napřímo ho roztočím... U mě nenapadá, kde by ten otek mohl být...
Tak u začínám být zoufalý... Dneska jsme na vrakáči zapojili origo regulátor z C5 a ventilátor pořád nic. Přitom propojením konektorů u regulátoru napřímo ho roztočím... U mě nenapadá, kde by ten otek mohl být...
|
|
14.10.2013 12:20 -
|
2626930
|
|
jumep
|
|
|
a neskusal si druhy ventilator nahodou?
inak osobne si myslim ze mas niekde studenak
a neskusal si druhy ventilator nahodou?
inak osobne si myslim ze mas niekde studenak
|
|
14.10.2013 13:51 -
|
2626949
|
|
zelvicek
|
|
|
V BSM jsou pojistky i konektory vpořádku. Kromě svého jsem u vyzkouel dalí 2 regulátory, take tam bych taky chybu nehledal... Ventilátor jsem druhý nezkouel - jumep, je normální, e kdy ho drim v ruce napichlý přímo na baterku, tak vezme 20,5 A?
No k tomu studeňáku, kdy spojím konektory u regulátoru, ventilátor točí. Na regulátoru to na studeňák nevypadá / resp. tím proly u 3 kousky, take tam ne. A ty dalí 2 ovládací drátky co jdou k panelu jsem taky propískal... No ale stává se to tak - čím neřeitelnějí problém, tím větí blbost to ve výsledku bude
V BSM jsou pojistky i konektory vpořádku. Kromě svého jsem u vyzkouel dalí 2 regulátory, take tam bych taky chybu nehledal... Ventilátor jsem druhý nezkouel - jumep, je normální, e kdy ho drim v ruce napichlý přímo na baterku, tak vezme 20,5 A? :nevim
No k tomu studeňáku, kdy spojím konektory u regulátoru, ventilátor točí. Na regulátoru to na studeňák nevypadá / resp. tím proly u 3 kousky, take tam ne. A ty dalí 2 ovládací drátky co jdou k panelu jsem taky propískal... No ale stává se to tak - čím neřeitelnějí problém, tím větí blbost to ve výsledku bude:-)
|
|
14.10.2013 14:53 -
|
2626970
|
|
zelvicek
|
|
|
Ten jsem kontroloval, kdysi jsi tu měl fotky, jak je vypálený
Tak jak říkal jumep - studeňák Nedokáu si to vysvětlit, ale byl někde v tom 6pin konektoru u regulátoru (v samečkoví). Take díky za rady a omlouvám se za "spamování" Jdu smontovat tu půlku auta, a zase můu jezdit jako člověk
Ten jsem kontroloval, kdysi jsi tu měl fotky, jak je vypálený :)
Tak jak říkal jumep - studeňák:-)))) Nedokáu si to vysvětlit, ale byl někde v tom 6pin konektoru u regulátoru (v samečkoví). Take díky za rady a omlouvám se za "spamování":-) Jdu smontovat tu půlku auta, a zase můu jezdit jako člověk :-)
|
|
22.04.2014 18:38 -
|
2689394
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Naměřené údaje pro kontrolu: Proudový odběr ventilátoru při 50% = 7A, 100% = 15A. U auta s horím ventilátorem 100%=20A.
Studené spoje v regulátoru=pískající ventilátor na střední rychlosti. Potom mi ventilátor přestal fungovat. Proletoval jsem spoje, pískání zmizelo, ale ventilátor fungoval jen týden.
Naměřené údaje pro kontrolu: Proudový odběr ventilátoru při 50% = 7A, 100% = 15A. U auta s horím ventilátorem 100%=20A.
Studené spoje v regulátoru=pískající ventilátor na střední rychlosti. Potom mi ventilátor přestal fungovat. Proletoval jsem spoje, pískání zmizelo, ale ventilátor fungoval jen týden.
|
|
11.05.2014 15:44 -
|
2694860
|
|
snow
|
Město: Roztoky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
drobec napsal(a): Valeo predava druhovyrobu (698539) ale vyzera ze mnohych obchodoch je drahsia ako original v citroene
Tak jsem koupil 698539 a po demontái jsem zjisti, e do mého C5 I 2004 s automatickou klimou nejde!
Pro C5 I je potřeba koupit ventilátor Valeo VA 698538 (např. zde .link.
Tak jsem koupil 698539 a po demontái jsem zjisti, e do mého C5 I 2004 s automatickou klimou nejde!
Pro C5 I je potřeba koupit ventilátor Valeo VA 698538 (např. zde http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-dily/valeo-vnitrni-ventilator-698538)
|
|
11.05.2014 20:10 -
|
2694996
|
|
jumep
|
|
|
su len 3 druhy tych ventilatorov do c5 1
bez klimatizacie 6441 N5
mechanicka klima 6441 N6 = VA698538
automaticka klima 6441 N7 = VA698539
su len 3 druhy tych ventilatorov do c5 1
bez klimatizacie 6441 N5
mechanicka klima 6441 N6 = VA698538
automaticka klima 6441 N7 = VA698539
|
|
21.05.2014 18:57 -
|
2698344
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
po pročtení diskuze o moc chytřejí nejsem. Take, na manelčině 406-ce jsem asi před měsícem dělal jako kadoročně dezinfekci klimatizace. Jeliko jsem sehnal jen jeden VALEO Clim Pur, který normálně pouívám a ten jsem pouil letos na X7, hledal jsem náhradu. Koupil jsem KLIMA DOKTOR, jakýsi levný polský sprej na klimačky, ale oproti Clim Puru byl PĚNOVÝ. Návod na pouití jsem ignoroval (stříkat pouze do ventilačních otvorů v přístrojovce) a pouil tak, jako pouívám Clim Pur (podle návodu, v podstatě tak jak popisuje Darja v rozcestníku). Účinek parádní, klima dříve po vypnutí smrděla "jako po deti" i po desinfekci Clim Purem, nyní ji ne. Po desinfekci přestal ovem po chvíli fungovat ventilátor. Díval jsem se na pojistky, ale ty byly OK. Asi po půl hodině a po chvilkové manipulaci s ovladačem ventilátoru, se záhadně rozběhl a fungoval asi dva týdny. Dnes mne manelka vezla, tak jsem si říkal, e ta klima moc nechladí. Omyl. Klima chladila dobře, ale otáčky ventilátoru i při otočení ovladače na max nic moc. Pak začaly kolísat a za chvíli klesly na minimum. Za cca 4 h po nastartování ve OK, otáčky ventilátoru na max a foukalo to fest, za asi 5 minut opět začaly kolísat a klesat a se ventilátor přestal točit úplně.
Jeliko je vás tady dost ex Xantiáků, tam by ten systém mohl být podobný, ne-li stejný. Tak jestli se s tím třeba někdo u nesetkal, abych věděl, kde hledat příčinu.
po pročtení diskuze o moc chytřejí nejsem. Take, na manelčině 406-ce jsem asi před měsícem dělal jako kadoročně dezinfekci klimatizace. Jeliko jsem sehnal jen jeden VALEO Clim Pur, který normálně pouívám a ten jsem pouil letos na X7, hledal jsem náhradu. Koupil jsem KLIMA DOKTOR, jakýsi levný polský sprej na klimačky, ale oproti Clim Puru byl PĚNOVÝ. Návod na pouití jsem ignoroval (stříkat pouze do ventilačních otvorů v přístrojovce) a pouil tak, jako pouívám Clim Pur (podle návodu, v podstatě tak jak popisuje Darja v rozcestníku). Účinek parádní, klima dříve po vypnutí smrděla "jako po deti" i po desinfekci Clim Purem, nyní ji ne. Po desinfekci přestal ovem po chvíli fungovat ventilátor:-(. Díval jsem se na pojistky, ale ty byly OK. Asi po půl hodině a po chvilkové manipulaci s ovladačem ventilátoru, se záhadně rozběhl a fungoval asi dva týdny. Dnes mne manelka vezla, tak jsem si říkal, e ta klima moc nechladí. Omyl. Klima chladila dobře, ale otáčky ventilátoru i při otočení ovladače na max nic moc. Pak začaly kolísat a za chvíli klesly na minimum. Za cca 4 h po nastartování ve OK, otáčky ventilátoru na max a foukalo to fest, za asi 5 minut opět začaly kolísat a klesat a se ventilátor přestal točit úplně.
Jeliko je vás tady dost ex Xantiáků, tam by ten systém mohl být podobný, ne-li stejný. Tak jestli se s tím třeba někdo u nesetkal, abych věděl, kde hledat příčinu.
|
|
21.05.2014 23:29 -
|
2698407
|
|
jruze
|
|
|
Ladman napsal(a): po pročtení diskuze o moc chytřejí nejsem. Take, na manelčině 406-ce jsem asi před měsícem dělal jako kadoročně dezinfekci klimatizace. Jeliko jsem sehnal jen jeden VALEO Clim Pur, který normálně pouívám a ten jsem pouil letos na X7, hledal jsem náhradu. Koupil jsem KLIMA DOKTOR, jakýsi levný polský sprej na klimačky, ale oproti Clim Puru byl PĚNOVÝ. Návod na pouití jsem ignoroval (stříkat pouze do ventilačních otvorů v přístrojovce) a pouil tak, jako pouívám Clim Pur (podle návodu, v podstatě tak jak popisuje Darja v rozcestníku). Účinek parádní, klima dříve po vypnutí smrděla "jako po deti" i po desinfekci Clim Purem, nyní ji ne. Po desinfekci přestal ovem po chvíli fungovat ventilátor . Díval jsem se na pojistky, ale ty byly OK. Asi po půl hodině a po chvilkové manipulaci s ovladačem ventilátoru, se záhadně rozběhl a fungoval asi dva týdny. Dnes mne manelka vezla, tak jsem si říkal, e ta klima moc nechladí. Omyl. Klima chladila dobře, ale otáčky ventilátoru i při otočení ovladače na max nic moc. Pak začaly kolísat a za chvíli klesly na minimum. Za cca 4 h po nastartování ve OK, otáčky ventilátoru na max a foukalo to fest, za asi 5 minut opět začaly kolísat a klesat a se ventilátor přestal točit úplně.
Řekl bych v tom sajrajtu co jsi tam nastříkal - podle mne se to dostalo na osu motoru a jak se zahřeje tak se začne kousat(přidírá se motorek větráku) - mi pouíváme buď ozonové patrony,nebo takovou krabičku - oboje na podobném principu(prostě to nastartuje a pustí klimu naplno a vnitřní okruh - 20.min to nechá běhat a je to (tu patronu nebo tu krabičku poloí na podlahu u spolujezdce) po 20.minutách jen vyvětrá a hotovo.
Řekl bych v tom sajrajtu co jsi tam nastříkal - podle mne se to dostalo na osu motoru a jak se zahřeje tak se začne kousat(přidírá se motorek větráku) - mi pouíváme buď ozonové patrony,nebo takovou krabičku - oboje na podobném principu(prostě to nastartuje a pustí klimu naplno a vnitřní okruh - 20.min to nechá běhat a je to (tu patronu nebo tu krabičku poloí na podlahu u spolujezdce) po 20.minutách jen vyvětrá a hotovo.;-)
|
|
22.05.2014 08:19 -
|
2698417
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já mám u dost dlouho problém na Xantii. Ventilátor pro změnu běí stále na max. Nejde vypnout ani sníit otáčky. U jsem zkouel na ventilátoru měnit ty kondenzátory a nic stále stejné. Dal jsem i nové relé pořád to hučí jako kráva...
Já mám u dost dlouho problém na Xantii. Ventilátor pro změnu běí stále na max. Nejde vypnout ani sníit otáčky. U jsem zkouel na ventilátoru měnit ty kondenzátory a nic stále stejné. Dal jsem i nové relé pořád to hučí jako kráva...:-(
|
|
22.05.2014 19:17 -
|
2698562
|
|
stano1
|
|
|
Ahoj, Mám na predaj ventilátor z C5 I. kúpil som ho lebo mi starý evelil,ale auto sa predalo tak mi zostal.
Cena 20 - 30
Ahoj, Mám na predaj ventilátor z C5 I. kúpil som ho lebo mi starý evelil,ale auto sa predalo tak mi zostal.
Cena 20 - 30
|
|
22.05.2014 19:53 -
|
2698568
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
jruze měl pravdu. Dnes jsem na vrakáči koupil "nový" a ten jde dobře
jruze měl pravdu. Dnes jsem na vrakáči koupil "nový" a ten jde dobře:palec
|
|
23.05.2014 14:15 -
|
2698694
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mají to teď v AutoKelly v akci.
Ale rozhodně je lepí umýt kondenzátor ne jen prohnat klimu plynem. Ta pěna se správně stříká přímo na kondenzátor a můře se i do vzduchovýho potrubí, ale musí se nechat rozplynout, odtéct a teprve potom poutět ventilátor. Samozřejmě nejdřív vyndat filtr a potom dát nový.
Mají to teď v AutoKelly v akci.
Ale rozhodně je lepí umýt kondenzátor ne jen prohnat klimu plynem. Ta pěna se správně stříká přímo na kondenzátor a můře se i do vzduchovýho potrubí, ale musí se nechat rozplynout, odtéct a teprve potom poutět ventilátor. Samozřejmě nejdřív vyndat filtr a potom dát nový.
|
|
| |
|
|