| | |
02.07.2012 22:35 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
2489606
|
|
DrMarvin
|
|
|
ahoj..jedna technicka...v patek po ceste domu z nemecka(240km a 36stupnu celsia) jsem zastavil pred autorizakem na 20miut na slunicku....a po tom pri startu mi prestal jit vetrak....tranzistor jsem menil cca pred dvema mesici....vsechny spoje jsem pro jistotu proletoval a poradne podmazal tanzistor pastou....a klimacka mi nechladi,vubec..nemam tam kapalinu.....je mozny ze se prehral?nebo to bude jinde?dikes
ahoj..jedna technicka...v patek po ceste domu z nemecka(240km a 36stupnu celsia) jsem zastavil pred autorizakem na 20miut na slunicku....a po tom pri startu mi prestal jit vetrak....tranzistor jsem menil cca pred dvema mesici....vsechny spoje jsem pro jistotu proletoval a poradne podmazal tanzistor pastou....a klimacka mi nechladi,vubec..nemam tam kapalinu.....je mozny ze se prehral?nebo to bude jinde?dikes
|
|
06.07.2012 11:30 -
|
2490259
|
|
Divous
|
|
|
Provizorně opraveno očitěním kontaktů, zatím funguje. Ale vzhledem k jejich vypálení mě určitě čeká výměna konektoru a modulu nael jsem toto: .link. Pro dalí co tápou přikládám foto. Při vyndavání je lepí odpojit konektor od modulu ( vytaením červeného plastu o cca 2 cm rozpojí se samo). Já to netuil tak to trvalo trochu déle. Kontakty na modulu jsem po očitění malinko vytočil do vrtulky.
Provizorně opraveno očitěním kontaktů, zatím funguje. Ale vzhledem k jejich vypálení mě určitě čeká výměna konektoru a modulu nael jsem toto: http://www.aci.cz/4000b300-odpor-vnitrniho-ventilatoru_d85482.html. Pro dalí co tápou přikládám foto. Při vyndavání je lepí odpojit konektor od modulu ( vytaením červeného plastu o cca 2 cm rozpojí se samo). Já to netuil tak to trvalo trochu déle. Kontakty na modulu jsem po očitění malinko vytočil do vrtulky.
Přílohy: 21062012566.jpg ( 771947b ) - Modul i s konektorem 21062012567.jpg ( 650560b ) - Kontakty modulu 21062012569.jpg ( 697009b ) - Kontakty konektoru |
|
08.07.2012 17:36 -
|
2490777
|
|
macko253
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Nazdar majstri.Nevie mi niekto poradi, prečo mi prestala fungova klíma u trojročného auta?Som laik
Nazdar majstri.Nevie mi niekto poradi, prečo mi prestala fungova klíma u trojročného auta?Som laik :-)
|
|
08.07.2012 20:11 -
|
2490825
|
|
macko253
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jumper.Popíem to takto.Včera ila a dnes nejde.Nechladí.Mal som nedávno problém s elektronikou, tak mono to ma nejaký súvis.Pýtam sa preto,lebo tam, kde momentálne som, by mi vymenili pol auta a kadá návteva týchto meničov ma stojí 300 a viac.
jumper.Popíem to takto.Včera ila a dnes nejde.Nechladí.Mal som nedávno problém s elektronikou, tak mono to ma nejaký súvis.Pýtam sa preto,lebo tam, kde momentálne som, by mi vymenili pol auta a kadá návteva týchto meničov ma stojí 300 a viac.;-)
|
|
08.07.2012 20:18 -
|
2490826
|
|
jumep
|
|
|
chladivo, chladic, kompresor, ventil ....
neexistuje univerzalna odpoved
chladivo, chladic, kompresor, ventil ....
neexistuje univerzalna odpoved
|
|
08.07.2012 20:24 -
|
2490827
|
|
macko253
|
|
|
jumper dík.Dám to pozrie na SK, tak dúfam e sa do augusta ochladí
jumper dík.Dám to pozrie na SK, tak dúfam e sa do augusta ochladí :-(
|
|
28.11.2012 10:04 -
|
2526293
|
|
Janek
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím vetkých.Nevie mi niekto poradi?Prestal mi fungova ventilátor.V nedežu ho vyplo, ale potom zas naskočil a fungoval dodnes.Keď vypnem a zapnem motor slabučko, ide a po pár sekundách ho vypne.Keď stlačím ECO, tak sa nerozsvieti.Nereaguje.Píem preto, lebo som v zahraničí a kadý prt v aute tu stojí moc penez a nech zhruba viem, čo tomu asi môe by.Dík
Zdravím vetkých.Nevie mi niekto poradi?Prestal mi fungova ventilátor.V nedežu ho vyplo, ale potom zas naskočil a fungoval dodnes.Keď vypnem a zapnem motor slabučko, ide a po pár sekundách ho vypne.Keď stlačím ECO, tak sa nerozsvieti.Nereaguje.Píem preto, lebo som v zahraničí a kadý prt v aute tu stojí moc penez a nech zhruba viem, čo tomu asi môe by.Dík
|
|
28.11.2012 10:22 -
|
2526294
|
|
jumep
|
|
|
v tomto vlakne mas jasne na 16 stranach napisane co to je - regulator (tranzistor / studenak) ...
v tomto vlakne mas jasne na 16 stranach napisane co to je - regulator (tranzistor / studenak) ...
|
|
26.12.2012 15:34 -
Ventilátor topení / C5 II
|
2533671
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Zdravím, pročetl jsem celou diskusi o ventilátoru topení a bohuel nenael nic, čeho se přidret v mém případě. Po nastartování se mi nezapne ventilátor topení. Kdy přepnu z automatiky na manuální ovládání otáček a ventilátor vypnu, chvilku počkám a zapnu, tak se někde v přístrojovce ozve cvaknutí, ale ventilátor neběí. Stalo se mi to ji 2x, vypnul jsem tedy ventilátor a občas za jízdy zkouel otočit a zapnout - po cca půl hodině jízdy se v obou případech chytnul a začal normálně fungovat. Dnes jsem se ponořil pod volant a celý ventilátor vyndal. Vypadá úplně jinak je ne C5 I - má na sobě destičku s integrovaným obvodem a velkým kondenzátorem, tu se mi podařilo sundat (je nacvaknutá na 4 kontaktech, které jdou z těla ventilátoru, ale nikde jsem nenael ádné uhlíky - asi jiná konstrukce motoru). Můete mi prosím někdo poradit, kde dál pátrat? Díky moc...
Zdravím, pročetl jsem celou diskusi o ventilátoru topení a bohuel nenael nic, čeho se přidret v mém případě. Po nastartování se mi nezapne ventilátor topení. Kdy přepnu z automatiky na manuální ovládání otáček a ventilátor vypnu, chvilku počkám a zapnu, tak se někde v přístrojovce ozve cvaknutí, ale ventilátor neběí. Stalo se mi to ji 2x, vypnul jsem tedy ventilátor a občas za jízdy zkouel otočit a zapnout - po cca půl hodině jízdy se v obou případech chytnul a začal normálně fungovat. Dnes jsem se ponořil pod volant a celý ventilátor vyndal. Vypadá úplně jinak je ne C5 I - má na sobě destičku s integrovaným obvodem a velkým kondenzátorem, tu se mi podařilo sundat (je nacvaknutá na 4 kontaktech, které jdou z těla ventilátoru, ale nikde jsem nenael ádné uhlíky - asi jiná konstrukce motoru). Můete mi prosím někdo poradit, kde dál pátrat? Díky moc...
|
|
26.12.2012 19:40 -
Re: Ventilátor topení / C5 II
|
2533722
|
|
flyteSVK
|
|
|
Napriek tomu nabuduce prosim pokracuj v starej teme, nech je ventilator pri ventilatoroch
.link.
Napriek tomu nabuduce prosim pokracuj v starej teme, nech je ventilator pri ventilatoroch :)
http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/1104949-ventilator-topeni-klimatizace/16/#.UNtDgGKBpZo
|
|
26.12.2012 20:01 -
|
2533731
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Sry, je tam 16 nepřehledných stránek pořád jeden a ten samý problém a stejné odpovědi, tak jsem to pro přehlednost dal sem, přijde mi, e to C5 II má úplně jinak, ani regulátor asi mít nebude (jde o dvouzónovou automatickou klimu, která IMHO komunikuje po CANBUSu)...
Sry, je tam 16 nepřehledných stránek pořád jeden a ten samý problém a stejné odpovědi, tak jsem to pro přehlednost dal sem, přijde mi, e to C5 II má úplně jinak, ani regulátor asi mít nebude (jde o dvouzónovou automatickou klimu, která IMHO komunikuje po CANBUSu)...
|
|
26.12.2012 20:20 -
|
2533737
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
zkus to hodit na diagnostiku. klima u faceliftu je uplne jina a rekl bych o dost slozitejsi.
zkus to hodit na diagnostiku. klima u faceliftu je uplne jina a rekl bych o dost slozitejsi.
|
|
27.12.2012 12:28 -
|
2533927
|
|
dpadevet
|
|
|
Taky jsem k tomuhle závěru dospěl Mrknul jsem do schématu a do řízení ventilátoru kecají snad dva počítače a několik čidel a bůhví co jetě. Zatím nemám čas tam s tím dojet, ale mám jeden poznatek - moná se to opraví samo, doufám Ráno jsem sednul do auta a zjistil jsem, e baterka odela na věčnost. Take jsem startoval přes kabely z jiné (ventilátor okamitě naskočil), koupil novou akku a vyměnil. Ventilátor zatím chodí bez problémů, snad mu to vydrí. Modlím se, aby moje tuení, e počítač je natolik chytrý, e dokud nemá nabitou baterii, tak ventilátor vůbec nespustí, bylo správné. Kadopádně dám vědět, jak to dopadlo. A díky za radu
Taky jsem k tomuhle závěru dospěl :-) Mrknul jsem do schématu a do řízení ventilátoru kecají snad dva počítače a několik čidel a bůhví co jetě. Zatím nemám čas tam s tím dojet, ale mám jeden poznatek - moná se to opraví samo, doufám:-) Ráno jsem sednul do auta a zjistil jsem, e baterka odela na věčnost. Take jsem startoval přes kabely z jiné (ventilátor okamitě naskočil), koupil novou akku a vyměnil. Ventilátor zatím chodí bez problémů, snad mu to vydrí. Modlím se, aby moje tuení, e počítač je natolik chytrý, e dokud nemá nabitou baterii, tak ventilátor vůbec nespustí, bylo správné. Kadopádně dám vědět, jak to dopadlo. A díky za radu:-)
|
|
27.12.2012 20:55 -
|
2534168
|
|
jruze
|
|
|
dpadevet napsal(a): Taky jsem k tomuhle závěru dospěl Mrknul jsem do schématu a do řízení ventilátoru kecají snad dva počítače a několik čidel a bůhví co jetě. Zatím nemám čas tam s tím dojet, ale mám jeden poznatek - moná se to opraví samo, doufám Ráno jsem sednul do auta a zjistil jsem, e baterka odela na věčnost. Take jsem startoval přes kabely z jiné (ventilátor okamitě naskočil), koupil novou akku a vyměnil. Ventilátor zatím chodí bez problémů, snad mu to vydrí. Modlím se, aby moje tuení, e počítač je natolik chytrý, e dokud nemá nabitou baterii, tak ventilátor vůbec nespustí, bylo správné. Kadopádně dám vědět, jak to dopadlo. A díky za radu
Vechno jsou počítače - pokles napětí dovede nadělat v autě pěknej bordel.
Vechno jsou počítače - pokles napětí dovede nadělat v autě pěknej bordel.
|
|
30.12.2012 10:16 -
|
2535131
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Tak je to tu, uz jednou (cca pres 3/4 roky) vymeneny mosfet a asi zase zdechnul. No po svatcich jdu do GMka koupit novy. Nastesti !!! to zustalo v poloze, kdy ventilator fuci naplno, jinak by se v tom aute nedalo ted v zime jezdit. Std. grafika ventilatoru neukazuje nic. Co me ale trosku zarazi a zarazelo i predtim, ze neregulujou ten ventilator PWM, ale linearne. No co uz.
Tak je to tu, uz jednou (cca pres 3/4 roky) vymeneny mosfet a asi zase zdechnul. No po svatcich jdu do GMka koupit novy. Nastesti !!! to zustalo v poloze, kdy ventilator fuci naplno, jinak by se v tom aute nedalo ted v zime jezdit. Std. grafika ventilatoru neukazuje nic. Co me ale trosku zarazi a zarazelo i predtim, ze neregulujou ten ventilator PWM, ale linearne. No co uz.
|
|
30.12.2012 11:25 -
|
2535149
|
|
jumep
|
|
|
musi byt este nieco ked to prdlo tak rychlo ... skus pokontrolovat potom odber, studenaky (aj na konektore) a pripadne ho vytiahni
musi byt este nieco ked to prdlo tak rychlo ... skus pokontrolovat potom odber, studenaky (aj na konektore) a pripadne ho vytiahni
|
|
30.12.2012 11:30 -
|
2535155
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Kouknu, prdlo to normalne za jizdy, ventilator jel na cca polovinu vykonu, zacal najednou foukat plny a zmizela grafika ventilatoru na displeji. Je mozne, ze se prehral, i kdyz zase v zime s venkovnim vzduchem jde na ventilator precejenom studny vzduch. No az to rozeberu, kouknu na kontakty. Snad to bude v poho, delat tedka dyl neco na aute sem mi venku nechce, je to za trest.
Kouknu, prdlo to normalne za jizdy, ventilator jel na cca polovinu vykonu, zacal najednou foukat plny a zmizela grafika ventilatoru na displeji. Je mozne, ze se prehral, i kdyz zase v zime s venkovnim vzduchem jde na ventilator precejenom studny vzduch. No az to rozeberu, kouknu na kontakty. Snad to bude v poho, delat tedka dyl neco na aute sem mi venku nechce, je to za trest.
|
|
30.12.2012 11:34 -
|
2535157
|
|
jumep
|
|
|
no zjavne ho prerazilo a ostal pre tvoje stastie v zopnutom stave
kludne moze mat nacate loziska a pri chlade sa tazko toci / velky odber .....
no zjavne ho prerazilo a ostal pre tvoje stastie v zopnutom stave
kludne moze mat nacate loziska a pri chlade sa tazko toci / velky odber .....
|
|
| |
|
|