| | |
18.11.2011 14:52 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
2425861
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Zdar vsichni tak jsem po precteni zde vsech rad vymenil ten dilek za 60 kc , nyni ventilator jde ale jen kdyz zapnu vnitrni okruh,jakmile zapnu treba ofuk na skla , klima , nebo primo ventilator tak se nedeje nic , pri nastartovani sice na displey naskoci vrtulku cerne jako zapnute ale po par vterinach zhasnou a slus ....Co ted ?
Zdar vsichni tak jsem po precteni zde vsech rad vymenil ten dilek za 60 kc , nyni ventilator jde ale jen kdyz zapnu vnitrni okruh,jakmile zapnu treba ofuk na skla , klima , nebo primo ventilator tak se nedeje nic , pri nastartovani sice na displey naskoci vrtulku cerne jako zapnute ale po par vterinach zhasnou a slus ....Co ted ?
|
|
18.11.2011 16:47 -
|
2425869
|
|
Mamlas
|
|
|
Vymenit cely regulator.
Jeste mozna zkonrolovat jestli tam neni studenak nebo zkusit si pujcit od nekoho jiny regulator a overit funkcnost.
Vymenit cely regulator.
Jeste mozna zkonrolovat jestli tam neni studenak nebo zkusit si pujcit od nekoho jiny regulator a overit funkcnost.
|
|
18.11.2011 20:57 -
|
2425904
|
|
jumep
|
|
|
nemusi odist len tranzistor, ale aj nejaka cast na tom module, nejaky sikovny elektroopravar to mozno bude vediet, dalsia vec byvaju ak konektory opalene, cize rozobrat a ocistit, pokontrolovat (takisto studenaky na konektoroch plosaku) alebo teda dat novy modul
nemusi odist len tranzistor, ale aj nejaka cast na tom module, nejaky sikovny elektroopravar to mozno bude vediet, dalsia vec byvaju ak konektory opalene, cize rozobrat a ocistit, pokontrolovat (takisto studenaky na konektoroch plosaku) alebo teda dat novy modul
|
|
10.12.2011 16:07 -
|
2431858
|
|
Mamlas
|
|
|
Po necelem roce a opet v zime se ukazal problem se regulatorem. Posledne jsem menil tranzistor, stejne se potom obcas stalo, ze se nerozbehl. Nakonec jsem vymenil regulator za jiny (ne novy) nekdy v unoru. No a dneska se ventilator opet neroztocil. Zkontroloval jsem pojistku, konektory, ventilator, kabely a i samotny regulator. Po slozeni zase funguje.
Zitra jeste proletuju pro jistotu regulator a uvidim co to bude delat.
Zajimavy je, ze je to zase v zime, asi to dela naschval.
Po necelem roce a opet v zime se ukazal problem se regulatorem. Posledne jsem menil tranzistor, stejne se potom obcas stalo, ze se nerozbehl. Nakonec jsem vymenil regulator za jiny (ne novy) nekdy v unoru. No a dneska se ventilator opet neroztocil. Zkontroloval jsem pojistku, konektory, ventilator, kabely a i samotny regulator. Po slozeni zase funguje. :nevim
Zitra jeste proletuju pro jistotu regulator a uvidim co to bude delat.
Zajimavy je, ze je to zase v zime, asi to dela naschval. :-p
|
|
11.12.2011 13:28 -
|
2432001
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
u mě to byly stuďáky na jednotce s tranzistorem, ten byl v pořádku, stuďáky byly na vývodech vletovaného konektoru.
u mě to byly stuďáky na jednotce s tranzistorem, ten byl v pořádku, stuďáky byly na vývodech vletovaného konektoru.
|
|
26.02.2012 11:06 -
|
2453959
|
|
slotr
|
Město: Liberec 30, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím vechny! Chci se zeptat, zda ji někdo z vás neřeil stejný problém? Ihned po nastartování jede ventilátor topení na plné otáčky, nejde regulovat. Na displeji sice ukazuje symbol poloviční rychlost ale ta po chvíli zhasne a tváří se jako vypnutá. Potom ji nejde přepnout klima ani do "econom" módu. Vechny reimy ofuku (klapky) fungují a topení reaguje na nastavenou teplotu...
Zdravím vechny! Chci se zeptat, zda ji někdo z vás neřeil stejný problém? Ihned po nastartování jede ventilátor topení na plné otáčky, nejde regulovat. Na displeji sice ukazuje symbol poloviční rychlost ale ta po chvíli zhasne a tváří se jako vypnutá. Potom ji nejde přepnout klima ani do "econom" módu. Vechny reimy ofuku (klapky) fungují a topení reaguje na nastavenou teplotu...
|
|
26.02.2012 11:18 -
|
2453965
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Mrkni tady .link.
Mrkni tady http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/1104949-ventilator-topeni-klimatizace/
|
|
11.03.2012 11:14 -
|
2457765
|
|
jumep
|
|
|
tranzistor v regulatore ako je to tu uz x krat popisane
tranzistor v regulatore ako je to tu uz x krat popisane
|
|
08.04.2012 13:41 -
|
2467237
|
|
karliny
|
Město: Monov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Mám také problém.Vyčistil jsem klimu a přestal fungovat ventilátor.Po proschnutí ventilace,asi 2 hodiny se roztočil.Na druhý den ráno jsem nastartoval a nic.Asi po hodině jízdy s pootevřeným oknem se rozhýbal a fungoval.Ale po nastartování se automaticky spustil vnitřní okruh a teplotní čidlo ukazovalo na venku teplotu
41°C i kdy venku bylo kolem 6°C.Co s tím?U tři dny pročítám diskuzi a nevím co s tím.Regulátor jsem vytáhl a vyčistil v benzínu(byl zamarasený od toho čističe) a ani uk.Tak nevím,koupit celý modul,a nebo jen tranzistor?Nejde mi do hlavy ta teplota.Ventilátor jsem páčil 2 hodiny a ne ho dostat ven,abych ho testnul.
Mám také problém.Vyčistil jsem klimu a přestal fungovat ventilátor.Po proschnutí ventilace,asi 2 hodiny se roztočil.Na druhý den ráno jsem nastartoval a nic.Asi po hodině jízdy s pootevřeným oknem se rozhýbal a fungoval.Ale po nastartování se automaticky spustil vnitřní okruh a teplotní čidlo ukazovalo na venku teplotu
41°C i kdy venku bylo kolem 6°C.Co s tím?U tři dny pročítám diskuzi a nevím co s tím.Regulátor jsem vytáhl a vyčistil v benzínu(byl zamarasený od toho čističe) a ani uk.Tak nevím,koupit celý modul,a nebo jen tranzistor?Nejde mi do hlavy ta teplota.Ventilátor jsem páčil 2 hodiny a ne ho dostat ven,abych ho testnul.
|
|
09.04.2012 07:28 -
|
2467641
|
|
karliny
|
|
|
Čistil jsem to ,,Climadoctor".Polský výrobek.Zůstala tam lepivá vrstvička a bylo to zatečené a na tiáku,tak jsem to omyl.Tak to čidlo nemá nic společného s regulátorem,abych to zbytečně nekupoval,moná obojí.
Čistil jsem to ,,Climadoctor".Polský výrobek.Zůstala tam lepivá vrstvička a bylo to zatečené a na tiáku,tak jsem to omyl.Tak to čidlo nemá nic společného s regulátorem,abych to zbytečně nekupoval,moná obojí.
|
|
09.04.2012 08:16 -
|
2467657
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nejlepe co muzes udelat je vymenit motor i regulator a mas na dalsich 10 let pokoj
nejlepe co muzes udelat je vymenit motor i regulator a mas na dalsich 10 let pokoj
|
|
09.04.2012 12:58 -
|
2467888
|
|
karliny
|
|
|
Po obědě jsem to vyzkouel nastartovat a ve funguje jak by se nic s tím nestalo,jen to venkovní teplotní čidlo
neustále ukazuje 41°C,svítí na to sluníčko(13°C),asi je v háji!
Po obědě jsem to vyzkouel nastartovat a ve funguje jak by se nic s tím nestalo,jen to venkovní teplotní čidlo
neustále ukazuje 41°C,svítí na to sluníčko(13°C),asi je v háji!
|
|
02.05.2012 21:25 -
|
2473866
|
|
assasin
|
|
|
No tak dnes u sa aj u mňa objavil tento problém s regulátorom. Ako to tu čítam, môem by rád, e je to prvý krát za celý čas čo auto vlastním. Toto vlákno je rozsiahle, je tu niekde návod ako sa k tomu regulátoru dostanem a kde kúpim nový regulátor? Eventuálne kde kúpim tranzistor na výmenu?
No tak dnes u sa aj u mňa objavil tento problém s regulátorom. Ako to tu čítam, môem by rád, e je to prvý krát za celý čas čo auto vlastním. Toto vlákno je rozsiahle, je tu niekde návod ako sa k tomu regulátoru dostanem a kde kúpim nový regulátor? Eventuálne kde kúpim tranzistor na výmenu?
|
|
02.05.2012 21:29 -
|
2473880
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Hledej, hledal by to i ten, kdo by ti nějak radil.
Hledej, hledal by to i ten, kdo by ti nějak radil.
|
|
02.05.2012 21:36 -
|
2473899
|
|
assasin
|
|
|
hm ďakujem... návody ktoré tam dal jumep cez linky na iné stránky sú u nefunkčné, tak mňa iba napadlo, e ak to tu niekto nedávno rieil, bude to ma ete relevantné... tak či tak prechádzam jednu stranu za druhou a skúam linky.
hm ďakujem... návody ktoré tam dal jumep cez linky na iné stránky sú u nefunkčné, tak mňa iba napadlo, e ak to tu niekto nedávno rieil, bude to ma ete relevantné... tak či tak prechádzam jednu stranu za druhou a skúam linky.
|
|
02.05.2012 22:51 -
|
2473931
|
|
assasin
|
|
|
Take som preiel celé vlákno a zhrniem to asi nasl. Radíte ís od najjednoduchieho pracovného postupu:
1. Vybra regulátor, skontrolova spoje, skontrolova tranzistor, ak je vadný vymeni (originál u nie je skladom, tak náhradu).
2. Skontrolova poistky, spoje na BSI (to je prosím čo a kde?)
3. Skontrolova chod ventilátora (prosím návod pre mňa laika)
4. Vymeni celý regulátor za nový, cca 70
5. Ak to stále nejde, je na rade ventilátor, vybra vyčisti (viem e by sa malo zača tým, ale je to pre mňa najzloitejie).
Hm?
Take som preiel celé vlákno a zhrniem to asi nasl. Radíte ís od najjednoduchieho pracovného postupu:
1. Vybra regulátor, skontrolova spoje, skontrolova tranzistor, ak je vadný vymeni (originál u nie je skladom, tak náhradu).
2. Skontrolova poistky, spoje na BSI (to je prosím čo a kde?)
3. Skontrolova chod ventilátora (prosím návod pre mňa laika)
4. Vymeni celý regulátor za nový, cca 70
5. Ak to stále nejde, je na rade ventilátor, vybra vyčisti (viem e by sa malo zača tým, ale je to pre mňa najzloitejie).
Hm?
|
|
02.05.2012 22:56 -
|
2473932
|
|
jumep
|
|
|
sprav bod 1, ak to zhori, prejdi na bod 5
bod 5 znamena povolit stlpik riadenia, niekto to vybera bez toho, ale osobne, povolit a prisrobovat 3 sroby je lahsie ako rezat si ruky a rozmyslat kade s nim von
kde je regulator predpokladam uz vies, ak budes potrebovat veci k tomu stlpiku, napis
sprav bod 1, ak to zhori, prejdi na bod 5
bod 5 znamena povolit stlpik riadenia, niekto to vybera bez toho, ale osobne, povolit a prisrobovat 3 sroby je lahsie ako rezat si ruky a rozmyslat kade s nim von
kde je regulator predpokladam uz vies, ak budes potrebovat veci k tomu stlpiku, napis
|
|
03.05.2012 06:29 -
|
2473992
|
|
Mamlas
|
|
|
S tim vyndanim ventilatoru - mel jsem ho venku pred par dny a prisel jsem na postup jak ho vyndat asi za 3 minuty. Vyndal jsem ten bocni plast na stredovem tunelu co drzi tu izolaci se svetlem pod nohy. Je na jednom sroubku a z nej tam trci drzak, na ktery se ta izolace nasune. Ten plast drzi na jednom sroubku a je pod zacatkem stredoveho tunelu - staci ho trochu odehnout a sroubek je videt. Pak staci si tam trochu usporadat kabelaz a ventilator vicemene sam vypadne.
Porad je to ale jezek v kleci. I tak se muze ventilator spatne natocit a nekde zaseknout. Hlavni je nepospichat.
S tim vyndanim ventilatoru - mel jsem ho venku pred par dny a prisel jsem na postup jak ho vyndat asi za 3 minuty. Vyndal jsem ten bocni plast na stredovem tunelu co drzi tu izolaci se svetlem pod nohy. Je na jednom sroubku a z nej tam trci drzak, na ktery se ta izolace nasune. Ten plast drzi na jednom sroubku a je pod zacatkem stredoveho tunelu - staci ho trochu odehnout a sroubek je videt. Pak staci si tam trochu usporadat kabelaz a ventilator vicemene sam vypadne. :palec
Porad je to ale jezek v kleci. I tak se muze ventilator spatne natocit a nekde zaseknout. Hlavni je nepospichat.
Přílohy: IMG_20120421_114719.jpg ( 190678b ) - Odsroubovany plast. |
|
| |
|
|