| | |
19.08.2011 18:57 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
2408135
|
|
milanko
|
Město: Mlada boleslav, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Ahoj rozobral som ovladanie na tuneli a zas to funguje zeby to bolo prachom?
Ahoj rozobral som ovladanie na tuneli a zas to funguje zeby to bolo prachom?:palec
|
|
19.08.2011 19:09 -
|
2408138
|
|
jumep
|
|
|
nie, studeny spoj v konektore alebo na plosaku
funguje len docasne
nie, studeny spoj v konektore alebo na plosaku
funguje len docasne
|
|
21.08.2011 12:03 -
|
2408244
|
|
písař
|
Město: Cheznovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Tak jsem si tu pročetl vlákno a včera jsem vymontoval regulaci.Byly tam vyhřáté kontakty na napájení ventilátoru.Přeletoval jsem je,vyměnil tranzistor,namontoval a funguje bezvadně!
Práce tak cca 30min.!Jetě v týdnu vyměním kabinovej filtr a hotovka!
Díky vem za rady
Tak jsem si tu pročetl vlákno a včera jsem vymontoval regulaci.Byly tam vyhřáté kontakty na napájení ventilátoru.Přeletoval jsem je,vyměnil tranzistor,namontoval a funguje bezvadně!:palec
Práce tak cca 30min.!Jetě v týdnu vyměním kabinovej filtr a hotovka!:palec
Díky vem za rady:palec:palec:palec
|
|
25.08.2011 15:01 -
|
2409405
|
|
TOPCARD
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Tak jsem se dodnes trápil s nefunkčním venilátorem,/ svítil je obrys vrtulky / správně řečeno regulací, nejdříve jsem vyměnil tranzistor a stále stejný, pak proletoval vechny spoje a vystříkal kontaky a stále nic. Dnes jsem koupil novou regulaci a ji vechno funguje jak má.
Tak jsem se dodnes trápil s nefunkčním venilátorem,/ svítil je obrys vrtulky / správně řečeno regulací, nejdříve jsem vyměnil tranzistor a stále stejný, pak proletoval vechny spoje a vystříkal kontaky a stále nic. Dnes jsem koupil novou regulaci a ji vechno funguje jak má. :palec
|
|
27.08.2011 08:58 -
|
2409610
|
|
písař
|
|
|
TOPCARD napsal(a): Tak jsem se dodnes trápil s nefunkčním venilátorem,/ svítil je obrys vrtulky / správně řečeno regulací, nejdříve jsem vyměnil tranzistor a stále stejný, pak proletoval vechny spoje a vystříkal kontaky a stále nic. Dnes jsem koupil novou regulaci a ji vechno funguje jak má.
A přeletoval jsi u té nové klima kontakty napájení ventiltoru?Mám takové podezření,jestli to neodejde znova,kdy prý je to od výroby chycený na studeňáku?!...
A hlavně taky vyměnit kabiňák,páč malej průtok vzduchu prý k tomu taky dost přispěje.
A přeletoval jsi u té nové klima kontakty napájení ventiltoru?Mám takové podezření,jestli to neodejde znova,kdy prý je to od výroby chycený na studeňáku?!...:nevim
A hlavně taky vyměnit kabiňák,páč malej průtok vzduchu prý k tomu taky dost přispěje.;-)
|
|
28.08.2011 11:28 -
|
2410074
|
|
TOPCARD
|
|
|
Nepřeletoval, a u to zase nefunguje , je to to samý co to dělalo předtím , zpočátku jsem 2x odpojil akumulátor a lo to chvilku. Dnes jsem to zkouel znovu a nic. Který kontakty myslí proletovat? Filtr jsem měnil.
Co myslí dál co s tím? Dík za radu vem.
Nepřeletoval, a u to zase nefunguje , je to to samý co to dělalo předtím , zpočátku jsem 2x odpojil akumulátor a lo to chvilku. Dnes jsem to zkouel znovu a nic. Který kontakty myslí proletovat? Filtr jsem měnil.
|
|
28.08.2011 13:44 -
|
2410083
|
|
jumep
|
|
|
skontroluj konektory co idu na ten regulator a potom na samotnom ventilatore
skontroluj konektory co idu na ten regulator a potom na samotnom ventilatore
|
|
28.08.2011 14:15 -
|
2410092
|
|
písař
|
|
|
TOPCARD napsal(a): Nepřeletoval, a u to zase nefunguje , je to to samý co to dělalo předtím , zpočátku jsem 2x odpojil akumulátor a lo to chvilku. Dnes jsem to zkouel znovu a nic. Který kontakty myslí proletovat? Filtr jsem měnil.
Vytáhni ven znovu regulaci.Rozdělej ten černej kryt.Ta mení zásuvka je k napájení ventilátoru.Ty dva kontakty znova přeletuj,prohlídni i protistranu.Potom si kup novej tranzistor(číslo najde v tomhle vlákně),to je ten,co je přichycenej pod tou kovovou sponkou na chladiči.To odpájej a dej novej.Nezapomeň,e mezi chladičem a tranzistorem musí být teplovodivá pasta.Oprava tě vyjde i s pastou na stovku.Kdy si projede tohle vlákno,tak najde i fotky.
Já to takhle udělal a neměl nejmení problém.Nechtěl jsem dávat ty ílený peníze za novou regulaci,kdy to neuměj ve výrobě přiletovat.
P.s.:Kdy bude kupovat ten tranzistor,kup si rovnou dva,a má do zásoby.Hodně úspěchův pájení a do 1/2hod. má opraveno!;- a
Vytáhni ven znovu regulaci.Rozdělej ten černej kryt.Ta mení zásuvka je k napájení ventilátoru.Ty dva kontakty znova přeletuj,prohlídni i protistranu.Potom si kup novej tranzistor(číslo najde v tomhle vlákně),to je ten,co je přichycenej pod tou kovovou sponkou na chladiči.To odpájej a dej novej.Nezapomeň,e mezi chladičem a tranzistorem musí být teplovodivá pasta.Oprava tě vyjde i s pastou na stovku.Kdy si projede tohle vlákno,tak najde i fotky.
Já to takhle udělal a neměl nejmení problém.Nechtěl jsem dávat ty ílený peníze za novou regulaci,kdy to neuměj ve výrobě přiletovat.
P.s.:Kdy bude kupovat ten tranzistor,kup si rovnou dva,a má do zásoby.Hodně úspěchův pájení a do 1/2hod. má opraveno!;- a
|
|
28.08.2011 14:54 -
|
2410098
|
|
TOPCARD
|
|
|
Díky za rady, já to popíu ve jetě jednou. Nejprve jsem vyměnil u starého modulu jen transistor/stále se nic nedělo vrtulka se neprobarvila/ pak jsem jetě proletoval vechny velké spoje Trans. a konektoryy. Stále nic.
Tak jsem koupil novou regulaci a vyvěnil kabiňák / okamitě fungovala / náhle přestala. Po restartu aku začala vdy fungovat.
Vrtulka byla vdy probarvena a ventilátor naskočil. A včera se nerosvítila vrtuka po startu , nechce se mi na novém modulu letovat, kvůli př. reklamaci , tak nevím co dál. díky za rady
Díky za rady, já to popíu ve jetě jednou. Nejprve jsem vyměnil u starého modulu jen transistor/stále se nic nedělo vrtulka se neprobarvila/ pak jsem jetě proletoval vechny velké spoje Trans. a konektoryy. Stále nic.
Tak jsem koupil novou regulaci a vyvěnil kabiňák / okamitě fungovala / náhle přestala. Po restartu aku začala vdy fungovat.
Vrtulka byla vdy probarvena a ventilátor naskočil. A včera se nerosvítila vrtuka po startu , nechce se mi na novém modulu letovat, kvůli př. reklamaci , tak nevím co dál. díky za rady
|
|
28.08.2011 15:14 -
|
2410099
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Tak teď bych se nejdříve zaměřil na ventilátor, je moné, e je přidřený a přetěuje regulátor. Za zkouku by to asi stálo. Někde tu je popsáno, jak jej s teleskopickou a ikovnou rukou vyndat.
Tak teď bych se nejdříve zaměřil na ventilátor, je moné, e je přidřený a přetěuje regulátor. Za zkouku by to asi stálo. Někde tu je popsáno, jak jej s teleskopickou a ikovnou rukou vyndat.
|
|
28.08.2011 15:17 -
|
2410100
|
|
písař
|
|
|
TOPCARD napsal(a): Díky za rady, já to popíu ve jetě jednou. Nejprve jsem vyměnil u starého modulu jen transistor/stále se nic nedělo vrtulka se neprobarvila/ pak jsem jetě proletoval vechny velké spoje Trans. a konektoryy. Stále nic.
No nevím,ale je moné,e na tý nový to taky odelo.Na tý starý mohlo odejít něco na tiáku.Holt to zkusit proletovat.
Já měl původně,kdy jsem byl neznalý věci,taky jen vyměněnou za starí,a asi měsíc se drela,ale potom se vyhřála a bylo to.Myslím,e to bude tentí problém.Zpočátku to drí,ale potom to dojede na ty studeňáky
No nevím,ale je moné,e na tý nový to taky odelo.Na tý starý mohlo odejít něco na tiáku.Holt to zkusit proletovat.
Já měl původně,kdy jsem byl neznalý věci,taky jen vyměněnou za starí,a asi měsíc se drela,ale potom se vyhřála a bylo to.Myslím,e to bude tentí problém.Zpočátku to drí,ale potom to dojede na ty studeňáky:nevim
|
|
28.08.2011 15:19 -
|
2410101
|
|
písař
|
|
|
j oten ventilátor by taky mohl bejt příčina.
j oten ventilátor by taky mohl bejt příčina.:nevim
|
|
06.09.2011 15:38 -
|
2412161
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak jsem opět vyměnil u nováho kusu transistor , ve opět proletoval a NIC?????
U fakt nevím co mám dělat. Vrtulka se při nastartování rozsvítí /2 lopatky / okamitě zhasne a hotovo!!!
Tak jsem opět vyměnil u nováho kusu transistor , ve opět proletoval a NIC?????
U fakt nevím co mám dělat. Vrtulka se při nastartování rozsvítí /2 lopatky / okamitě zhasne a hotovo!!!:nevim
|
|
06.09.2011 16:49 -
|
2412176
|
|
jumep
|
|
|
ked napojis ventilator napriamo ide?
aky ma odber?
ked napojis ventilator napriamo ide?
aky ma odber?
|
|
06.09.2011 18:27 -
|
2412184
|
|
TOPCARD
|
|
|
Změřim odběr a napíu. Dík
Změřim odběr a napíu. Dík
|
|
06.09.2011 18:43 -
|
2412186
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Cím viac km a starie auto, tým väčia pravdepodobnos, ze je aj BSM off.
Cím viac km a starie auto, tým väčia pravdepodobnos, ze je aj BSM off.
|
|
28.09.2011 08:59 -
|
2416010
|
|
jarda 68
|
|
|
nezlobte se ale nikde jsem to tu nenael proto zakládám nové téma měl někdo ten problém přestala chladit klima ale to dolo asi chladivo u dlouho nebylo doplňované ale zároveň mi nejde zapnout tlačítko eco a ventilátor topení jede ve svých otáčkách a nejde ani ztlumit a ani přidat při zapnutí klíčku se zobrazí na kolik je zaplý černě ty lopatičky a po chvilce nastartování je zobrazení pryč ventilátor je prázdný ale stále jede ve svých otáčkách můe to být tím e klima je prázdná dík
nezlobte se ale nikde jsem to tu nenael proto zakládám nové téma měl někdo ten problém přestala chladit klima ale to dolo asi chladivo u dlouho nebylo doplňované ale zároveň mi nejde zapnout tlačítko eco a ventilátor topení jede ve svých otáčkách a nejde ani ztlumit a ani přidat při zapnutí klíčku se zobrazí na kolik je zaplý černě ty lopatičky a po chvilce nastartování je zobrazení pryč ventilátor je prázdný ale stále jede ve svých otáčkách můe to být tím e klima je prázdná dík
|
|
28.09.2011 09:27 -
|
2416011
|
|
jumep
|
|
|
to ze je prazdna klima akurat sposobi ze nechladi a ani sa nespusti kompresor, preto sa ani eco nejako nemoze dat zapat
a regulacia ventialatora - zle hladas, je to klasicka chyba tranzistoru
to ze je prazdna klima akurat sposobi ze nechladi a ani sa nespusti kompresor, preto sa ani eco nejako nemoze dat zapat
a regulacia ventialatora - zle hladas, je to klasicka chyba tranzistoru
|
|
15.10.2011 13:12 -
|
2419034
|
|
TOPCARD
|
|
|
Tak u mám ve opraveno. Nebyl to modul ventilátoru oba dva co mám fungují , ale neel proud na relátko na pojistkové desce co je ploňák , to je spínáno z alternátoru a někde toto spojení nefungovalo. Tak jsem natahl z pojistek přes relé proud a je ve vpořádku . U to funguje bez problémů 3 týdny. Take mám volný jeden modul kdyby někdo potřeboval. Díky vem za rady. V.K:
Tak u mám ve opraveno. Nebyl to modul ventilátoru oba dva co mám fungují , ale neel proud na relátko na pojistkové desce co je ploňák , to je spínáno z alternátoru a někde toto spojení nefungovalo. Tak jsem natahl z pojistek přes relé proud a je ve vpořádku . U to funguje bez problémů 3 týdny. Take mám volný jeden modul kdyby někdo potřeboval. Díky vem za rady. V.K::palec
|
|
| |
|
|