| | |
18.07.2008 08:48 -
Sputění směrových světel při prudkém brzdění
|
168030
|
|
Macc
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím Vás, mám C5 I. 2,2 HDi Exclusive.Chtěl bych Vás poprosit o radu. Slyel jsem, e kdy člověk prudce zabrzdí, tak se mu aktivují směrová světla. Zkouel jsem to několikrát, ale mě to asi nefunguje. Musí se to aktivovat, přes diagnostiku nebo to je a ve C5.II? Díky moc
Zdravím Vás, mám C5 I. 2,2 HDi Exclusive.Chtěl bych Vás poprosit o radu. Slyel jsem, e kdy člověk prudce zabrzdí, tak se mu aktivují směrová světla. Zkouel jsem to několikrát, ale mě to asi nefunguje. Musí se to aktivovat, přes diagnostiku nebo to je a ve C5.II? Díky moc
|
|
18.07.2008 09:38 -
Re: Sputění směrových světel při prudkém brzdění
|
168031
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Rozhodne to je i v "jednickove" verzi, tu mam i ja (C5 I 2,2 HDi) a me to funguje.
Je mozne ze je potreba to pres diagnostiku aktivovat (na to ti odpovi asi jini), ale podle meho nazoru tato funkce, jelikoz je spojena s bezpecnosti, funguje bez moznosti aktivace/deaktivace, proste porad.
Jak jsi to testoval? podle meho to reaguje ruzne, v ruznych rychlostech a pri ruznem nahlem zabrzdeni. Mozna jsi nedosahl mezni hodnoty?
Ja osobne jsem to netestoval cilene, u me se to spustilo v okamzik, kdy to opravdu bylo potreba a bylo nutne dupnout na brzdu, ten okamzik vse co je na sedackach zpravidla pote lovis na zemi pod nimy
Rozhodne to je i v "jednickove" verzi, tu mam i ja (C5 I 2,2 HDi) a me to funguje.
Je mozne ze je potreba to pres diagnostiku aktivovat (na to ti odpovi asi jini), ale podle meho nazoru tato funkce, jelikoz je spojena s bezpecnosti, funguje bez moznosti aktivace/deaktivace, proste porad.
Jak jsi to testoval? podle meho to reaguje ruzne, v ruznych rychlostech a pri ruznem nahlem zabrzdeni. Mozna jsi nedosahl mezni hodnoty?
Ja osobne jsem to netestoval cilene, u me se to spustilo v okamzik, kdy to opravdu bylo potreba a bylo nutne dupnout na brzdu, ten okamzik vse co je na sedackach zpravidla pote lovis na zemi pod nimy :)
|
|
18.07.2008 10:17 -
|
168032
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
jj na tydle zkouky já nemám náturu, prostě to jen tak zalápnout nafest. Ale zas Macco aby ti to blikalo při kadým intenzivnějím přibrdění to asi ne.....
jj na tydle zkouky já nemám náturu, prostě to jen tak zalápnout nafest. Ale zas Macco aby ti to blikalo při kadým intenzivnějím přibrdění to asi ne.....
|
|
18.07.2008 10:19 -
|
168033
|
|
tief
|
|
|
Ano, musi sa to zadupnut nafest a natvrdo aby sa aktivovala funkce brzdovy asistent, vtedy sa to rozblika. Alx to hezky definoval "ten okamzik vse co je na sedackach zpravidla pote lovis na zemi pod nimy "
Ano, musi sa to zadupnut nafest a natvrdo aby sa aktivovala funkce brzdovy asistent, vtedy sa to rozblika. Alx to hezky definoval "ten okamzik vse co je na sedackach zpravidla pote lovis na zemi pod nimy :)" :-D :-D
|
|
22.07.2008 08:52 -
|
168034
|
|
Macc
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Díky Vám Vem za rady. Vyzkouím to Já to zkouel při malé rychlosti tak 50 km/h a myslím jak říkal alx, tak se mi neaktivoval brzdobý asistent a mj. věci jsem ze sedadel lovil na podlaze V tom bude to jádro pudlaDíky moc.
Díky Vám Vem za rady. Vyzkouím to:) Já to zkouel při malé rychlosti tak 50 km/h a myslím jak říkal alx, tak se mi neaktivoval brzdobý asistent a mj. věci jsem ze sedadel lovil na podlaze:) V tom bude to jádro pudla:)Díky moc.
|
|
31.07.2008 21:11 -
|
168035
|
|
Nyo
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Me se to uz vyzkouset podarilo a funguje.Byl jsem na normalni vozovce,tedy ciste 25 stupnu celsia.Z 90km/h na nulu.Brzdeni doprovazel i znamy zvuk ABS,tedy i cukani v brzdach.Navic se opravdu ozval i brzdovy asistent,tzn.ze ma clovek pocit,ze auto brzdi za nej a jakoby samo.Ale v realu to tak samoze neni,jen je promenlivy brdny ucinek v akci.Muj subjektivni dojem a tim to nepausalizuji,mel jsem pocit naproste jistoty,ze to dobrzdim.Prijemne.
Me se to uz vyzkouset podarilo a funguje.Byl jsem na normalni vozovce,tedy ciste 25 stupnu celsia.Z 90km/h na nulu.Brzdeni doprovazel i znamy zvuk ABS,tedy i cukani v brzdach.Navic se opravdu ozval i brzdovy asistent,tzn.ze ma clovek pocit,ze auto brzdi za nej a jakoby samo.Ale v realu to tak samoze neni,jen je promenlivy brdny ucinek v akci.Muj subjektivni dojem a tim to nepausalizuji,mel jsem pocit naproste jistoty,ze to dobrzdim.Prijemne.
|
|
23.02.2009 13:04 -
|
387643
|
|
zico
|
|
|
No, tuto signalizaciu by som najradsej odpojil. Pri krizovom brzdeni to potom blika este niekolko sekund, co je pekne trapne napr. v krizovatke a pod.
No, tuto signalizaciu by som najradsej odpojil. Pri krizovom brzdeni to potom blika este niekolko sekund, co je pekne trapne napr. v krizovatke a pod. :-o
|
|
23.02.2009 16:14 -
|
387647
|
|
Darja
|
|
|
zico napsal(a): No, tuto signalizaciu by som najradsej odpojil. Pri krizovom brzdeni to potom blika este niekolko sekund, co je pekne trapne napr. v krizovatke a pod.
No toto nechápu... nejezdi jako čuník, chlape. Kdy krizově brzdí, NECH ostatní ví, e krizově brzdí. Aby ti v kufru nezaparkoval někdo jinej, od pojiovny dostane nějakou směnou částku a pak bude plakat.
No toto nechápu... nejezdi jako čuník, chlape. Kdy krizově brzdí, NECH ostatní ví, e krizově brzdí. Aby ti v kufru nezaparkoval někdo jinej, od pojiovny dostane nějakou směnou částku a pak bude plakat.
:nevim
|
|
23.02.2009 20:55 -
|
387660
|
|
zico
|
|
|
lidičky, ako píem: mne nevadí, e to bliká, ale e to potom bliká ete niekolko sekúnd. predtým bez BAS som bol zvyknutý pri núdzovom brzdení bliknú zodvakrát, to stačí.
a kufor si stráim to je v poho. jedno oko stále do zrkadla
lidičky, ako píem: mne nevadí, e to bliká, ale e to potom bliká ete niekolko sekúnd. predtým bez BAS som bol zvyknutý pri núdzovom brzdení bliknú zodvakrát, to stačí.
a kufor si stráim :palec to je v poho. jedno oko stále do zrkadla :-d
|
|
23.02.2009 21:17 -
|
387661
|
|
Darja
|
|
|
zico napsal(a): lidičky, ako píem: mne nevadí, e to bliká, ale e to potom bliká ete niekolko sekúnd. predtým bez BAS som bol zvyknutý pri núdzovom brzdení bliknú zodvakrát, to stačí.
Je to sikovna ficura. Taky jsem blikala jednou na krizovatce, kdyz jsem prehledla cervenou. joj, zadek stazenej, oci vyvaleny a blikajici auto )
Je to sikovna ficura. Taky jsem blikala jednou na krizovatce, kdyz jsem prehledla cervenou. joj, zadek stazenej, oci vyvaleny a blikajici auto :-)))
|
|
23.02.2009 21:46 -
|
387664
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Tak mně se směrová světla aktivovala párkrát bez mého přičinění při úplně jiných situacích, ne bylo krizové brzdění, ale moná to souviselo s ekonomickým reimem, který byl v tu dobu aktivní...?
Tak mně se směrová světla aktivovala párkrát bez mého přičinění při úplně jiných situacích, ne bylo krizové brzdění, ale moná to souviselo s ekonomickým reimem, který byl v tu dobu aktivní...?
|
|
23.02.2009 22:01 -
|
387668
|
|
tief
|
|
|
zico napsal(a): lidičky, ako píem: mne nevadí, e to bliká, ale e to potom bliká ete niekolko sekúnd. predtým bez BAS som bol zvyknutý pri núdzovom brzdení bliknú zodvakrát, to stačí.
To je prave naschval, predstav si nudzovu situaciu, brzdis aj ocami, zastanes, zdochne motor ... kym stihnes zareagovat tak to do teba niekto napare, takto tych par sekund kym zareagujes tak aspon auto blika.
Herulinka: ekonomicky rezim je len ked je motor vypnuty ...
To je prave naschval, predstav si nudzovu situaciu, brzdis aj ocami, zastanes, zdochne motor ... kym stihnes zareagovat tak to do teba niekto napare, takto tych par sekund kym zareagujes tak aspon auto blika.
|
|
23.02.2009 22:13 -
|
387669
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Myslim,e je to jen plus,parkrát jsem taky brzdil očima a jak dát honem vědět těm za mnou,e se něco děje,e?Těko bych stihnul jetě hledat výstraný,stačí srna na cestě
Myslim,e je to jen plus,parkrát jsem taky brzdil očima a jak dát honem vědět těm za mnou,e se něco děje,e?Těko bych stihnul jetě hledat výstraný,stačí srna na cestě:-d
|
|
23.02.2009 22:18 -
|
387670
|
|
jumep
|
|
|
aspon vieme ze nam funguje akcelerometer
aspon vieme ze nam funguje akcelerometer
|
|
24.02.2009 10:54 -
|
387689
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Herulinka napsal(a): Herulinka: ekonomicky rezim je len ked je motor vypnuty ...
No vida, dalí novinka pro mě ale je fakt, e se mi auto občas rozblikalo, kdy právě před jízdou psal, e je eko reim aktivní. Teď, co to nepsal, tak zatím neblikal...
No vida, dalí novinka pro mě :-) ale je fakt, e se mi auto občas rozblikalo, kdy právě před jízdou psal, e je eko reim aktivní. Teď, co to nepsal, tak zatím neblikal...
|
|
| |
|
|