| | |
02.10.2023 14:21 -
Re: Engine management system faulty
|
3368754
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jardo, ta tvoje potřeba mít prostě za kadou cenu pravdu, to je mazec... Hele i mistr tesař se někdy utne, ale přizná to...
A koukal jsem, e ti to fakt nedalo spát, viď
Jinak vichni ostatní mimo PSA asi pouívají jiný systém ovládání pomocí podtlaku,no...
A ta poznámka o tom, kdo kde nakupuje byla taková dost hloupá...
No nevím ale kdy se bavíme o citroenu tak vycházím z origo názvu na jejichstránkách ( a opět co dělá ten měnič ? Pouze ovládá podtlakem dalí komponenty například lopatky turba a to potom zvýí nebo sníí plnící tlak turba nikoli ten měnič) uzavřete nékdo tuto nesmysnou bebatu 🙏
No nevím ale kdy se bavíme o citroenu tak vycházím z origo názvu na jejichstránkách ( a opět co dělá ten měnič ? Pouze ovládá podtlakem dalí komponenty například lopatky turba a to potom zvýí nebo sníí plnící tlak turba nikoli ten měnič) uzavřete nékdo tuto nesmysnou bebatu 🙏
|
|
02.10.2023 17:38 -
|
3368780
|
|
jruze
|
|
|
dělám auta +- 40 let a c5 +- 20 let , přístup na stránky citroen servisu mám +- 20 let a tam se tato součástka vdy jmenovala tak jak se jmenuje dodnes - jestli si to jakákoli druhovýroba přejmenovala mne je v podstatě jedno - já vycházím z názvu toho dotyčného výrobce auta (a v jeho katalogu vyhledávám podle jeho katalogového čísla díly) zkuste si zadat vá název do vyhledávače servis boxu co vám to schválně najde ( a nevím kdo je mystr a kdo se utne a jestli musím mít pravdu ? nemusím a nebo si zavolej do zn. servisu - řekni jim ten tvůj název a budou čumět jak péro z gauče co to po nich chce) = toto je můj přízpěvěk k tomuto . A jestli má někdo potřebu ze mne udělat blbce nebo nevím co mi začíná být jedno
dělám auta +- 40 let a c5 +- 20 let , přístup na stránky citroen servisu mám +- 20 let a tam se tato součástka vdy jmenovala tak jak se jmenuje dodnes - jestli si to jakákoli druhovýroba přejmenovala mne je v podstatě jedno - já vycházím z názvu toho dotyčného výrobce auta (a v jeho katalogu vyhledávám podle jeho katalogového čísla díly) zkuste si zadat vá název do vyhledávače servis boxu co vám to schválně najde ( a nevím kdo je mystr a kdo se utne a jestli musím mít pravdu ? nemusím ;-) a nebo si zavolej do zn. servisu - řekni jim ten tvůj název a budou čumět jak péro z gauče co to po nich chce) = toto je můj přízpěvěk k tomuto . A jestli má někdo potřebu ze mne udělat blbce nebo nevím co mi začíná být jedno :palec
|
|
02.10.2023 19:07 -
|
3368803
|
|
Hanz 397
|
|
|
Milý Jardo, nikdo z tebe blbce nedělá, to tady svou hysterií zvládá sám. Naopak, ty, místo toho, abys na Pevana zareagoval (kdy kolikrát reaguje i na to, co u je zbytečné) tak jsi začal blbce dělat z nás. Ví, to, e něco nezná, neznamená, e to neexistuje. Já jsem si do tebe rýpnul (a myslím, e mě zná natolik dobře, abys věděl, e jsem to myslel opravdu jen z legrace) a celou věc jsem povaoval za uzavřenou. No, mýlil jsem se (vidí, uznám, e jsem se mýlil - v odhadu tvé schopnosti poznat rýpnutí) a ty místo, abys to hodil za hlavu a zasmál se tomu, jsi tady začal zahazovat výučák, mávat osmdesáti lety praxe a miliony spokojených zákazníků s miliardami vyřeených peků. Proč? Vichni to vědí, e umí. To bych se zase klidně naopak já mohl cítit tak, e ze mě dělá neschopnýho nýmanda. No, necítím. Popravdě je mi úplně jedno, co si o mě myslí. I proto jsem na ty tvoje dalí příspěvky u nereagoval a ani reagovat nechtěl. Ale prostě mi to nedalo, protoe tu nejsou a nečtou to jen "staří členové", kteří nás oba znají, ale hlavně proto, e tu jsou i noví, kteří, kdy si tohle vlákno přečtou, tak si budou myslet, co to tady je za trotly, kteří se hádají o takovou marginalitu, jakou je název součástky... Take, se prosím tě prober, přestaň hysterčit a dělej to, co umí nejlíp - opravovat Citroeny, aby jich jetě hodně a dlouho jezdilo.
Milý Jardo, nikdo z tebe blbce nedělá, to tady svou hysterií zvládá sám. Naopak, ty, místo toho, abys na Pevana zareagoval (kdy kolikrát reaguje i na to, co u je zbytečné) tak jsi začal blbce dělat z nás. Ví, to, e něco nezná, neznamená, e to neexistuje. Já jsem si do tebe rýpnul (a myslím, e mě zná natolik dobře, abys věděl, e jsem to myslel opravdu jen z legrace) a celou věc jsem povaoval za uzavřenou. No, mýlil jsem se (vidí, uznám, e jsem se mýlil - v odhadu tvé schopnosti poznat rýpnutí) a ty místo, abys to hodil za hlavu a zasmál se tomu, jsi tady začal zahazovat výučák, mávat osmdesáti lety praxe a miliony spokojených zákazníků s miliardami vyřeených peků. Proč? Vichni to vědí, e umí. To bych se zase klidně naopak já mohl cítit tak, e ze mě dělá neschopnýho nýmanda. No, necítím. Popravdě je mi úplně jedno, co si o mě myslí. I proto jsem na ty tvoje dalí příspěvky u nereagoval a ani reagovat nechtěl. Ale prostě mi to nedalo, protoe tu nejsou a nečtou to jen "staří členové", kteří nás oba znají, ale hlavně proto, e tu jsou i noví, kteří, kdy si tohle vlákno přečtou, tak si budou myslet, co to tady je za trotly, kteří se hádají o takovou marginalitu, jakou je název součástky... Take, se prosím tě prober, přestaň hysterčit a dělej to, co umí nejlíp - opravovat Citroeny, aby jich jetě hodně a dlouho jezdilo.
|
|
06.10.2023 19:16 -
|
3369090
|
|
Pevan
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Já se omlouvám, e jsem nevědomky rozpoutal takovou debatu. Pouil jsem název dílu, který jsem nael na více obchodech a opravdu netuil, co se bude dít. Výměna dílu zdá se pomohla, od té doby u chyba nevyskočila, jen bych měl dalí dvě otázky, tentokrát u snad politicky korektní Tu chybu jsem musel vymazat diagnostikou, jinak pořát svítila kontrolka, i kdy u se chyba neprojevovala. Je to normální, nebo se mám chystat jetě na něco dalího? A dalí dotaz, který mi vlastně vnuknul Hanz 397: Hadice podtlaku sice teď těsní, ale co a přestanou? Sehnat to jako díl v podstatě nejde, jediné, co jsem objevil, je nějaká podtlaková univerzální hadička asi tak správného průměru jako metrá. Ale ta se musí spojovat, stejně jako originál, kousky gumové hadičky a tu tedy opravdu nevím, kde sehnat, jediné, co jsem nael v podobném vnitřním průměru je palivová hadička opět v metrái, ale ta je opletená a navíc si nejsem jistý, jestli udrí tvar při podtlaku. Tedy otázka zní: Jak se na tohle připravit a co nakoupit? Tohle by měla být tak triviální oprava, e bych se styděl s tím někoho v servisu vůbec obtěovat, to je na půl hodinky komplet.
Já se omlouvám, e jsem nevědomky rozpoutal takovou debatu. Pouil jsem název dílu, který jsem nael na více obchodech a opravdu netuil, co se bude dít. Výměna dílu zdá se pomohla, od té doby u chyba nevyskočila, jen bych měl dalí dvě otázky, tentokrát u snad politicky korektní :-) Tu chybu jsem musel vymazat diagnostikou, jinak pořát svítila kontrolka, i kdy u se chyba neprojevovala. Je to normální, nebo se mám chystat jetě na něco dalího? A dalí dotaz, který mi vlastně vnuknul Hanz 397: Hadice podtlaku sice teď těsní, ale co a přestanou? Sehnat to jako díl v podstatě nejde, jediné, co jsem objevil, je nějaká podtlaková univerzální hadička asi tak správného průměru jako metrá. Ale ta se musí spojovat, stejně jako originál, kousky gumové hadičky a tu tedy opravdu nevím, kde sehnat, jediné, co jsem nael v podobném vnitřním průměru je palivová hadička opět v metrái, ale ta je opletená a navíc si nejsem jistý, jestli udrí tvar při podtlaku. Tedy otázka zní: Jak se na tohle připravit a co nakoupit? Tohle by měla být tak triviální oprava, e bych se styděl s tím někoho v servisu vůbec obtěovat, to je na půl hodinky komplet.
|
|
06.10.2023 21:15 -
|
3369100
|
|
Hanz 397
|
|
|
V pohodě, Jarda je asi v přechodu a já tu výměnu názorů určitě přeiju... 🤣🤣
Hele, já podtlaky řeím něčím podobným: .link. akorát to kupuju tady v jednom takovým krámku...
Buď se to dá pouít místo těch gumových koncovek na ty plastové trubičky, nebo na jejich spojení, kdy prasknou a nebo, pokud by sis s tím chtěl hrát, tak vyměnit celé. Ale tam je problém, e si musí hlídat ohyby, aby sis ji nepřivřel a hlavně nedrí tvar, jako ty plastový, take přemýlet, jak je uloíş, aby se časem neprodřela...
V pohodě, Jarda je asi v přechodu a já tu výměnu názorů určitě přeiju... 🤣🤣
Hele, já podtlaky řeím něčím podobným: https://race-shop.cz/podtlakove-hadice/161572-silikonova-podtlakova-hadice-3mm-cerna.html?gclid=CjwKCAjw4P6oBhBsEiwAKYVkq6QWQf4IZpOffo_qcgCeXbr0PdzdlqShDuE0E4ic37blDHBhl5fBZxoCPsMQAvD_BwE akorát to kupuju tady v jednom takovým krámku...
Buď se to dá pouít místo těch gumových koncovek na ty plastové trubičky, nebo na jejich spojení, kdy prasknou a nebo, pokud by sis s tím chtěl hrát, tak vyměnit celé. Ale tam je problém, e si musí hlídat ohyby, aby sis ji nepřivřel a hlavně nedrí tvar, jako ty plastový, take přemýlet, jak je uloíş, aby se časem neprodřela...
|
|
21.10.2023 23:18 -
|
3369842
|
|
Pevan
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Objednáno, u to přilo. Děkuji za pomoc. Koukal jsem, e vývěva a posilovač jsou spojené nějakou speciální hadicí, ta se dá někde sehnat, nebo přetěsnit? Vypadá to, e ádné těsnění tam na koncích není, ale co kdy to začne utíkat tam? Ty koncovky nevypadají jako něco běného, co se dá sehnat na kadém rohu.
Objednáno, u to přilo. Děkuji za pomoc. Koukal jsem, e vývěva a posilovač jsou spojené nějakou speciální hadicí, ta se dá někde sehnat, nebo přetěsnit? Vypadá to, e ádné těsnění tam na koncích není, ale co kdy to začne utíkat tam? Ty koncovky nevypadají jako něco běného, co se dá sehnat na kadém rohu.
|
|
| |
|
|