| | |
08.09.2023 09:56 -
Zadek auta poskakuje
|
3367522
|
|
kedaro
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím,
chtěl bych se vás zkuených zeptat. Mám Citroen C5 Break 2.0 HDi rok výroby 2003 (bez Sportu). Zadek auta mi začal přes překáky straně skákat a řekl bych, e se to zhoruje. Napadlo mě přirovnání, které u jsem tady taky četl "skáče jako koza" - krátké rychlé poskakování. Je to fakt o záda.
Říkal jsem si, e to je vyteklým olejem předními přepadovými hadičkami. Několikrát mi vypadly, jak byly zpuchřelé, tak se mi vdy o kousek zkrátily a nasadil jsem je znovu a kolikrát jsem to třeba zjistil a za delí dobu. Pak jsem tam dolil celý litr, co mě docela překvapilo. Jinak auto jde nastavit normálně do vech poloh bez problémů. A hadičky u jsem dal nové.
Myslíte, e to poskakování je patnými koulemi? To u by se mi asi nevyplatilo je měnit. Mohlo by třeba pomoct vyměnit vechen olej? Teď, kdy jsem ho znovu doléval, tak jsem to za prvé asi trochu přehnal, je trochu nad sítkem a pak mi připadá takový jako zpěněný. Díky moc.
Zdravím,
chtěl bych se vás zkuených zeptat. Mám Citroen C5 Break 2.0 HDi rok výroby 2003 (bez Sportu). Zadek auta mi začal přes překáky straně skákat a řekl bych, e se to zhoruje. Napadlo mě přirovnání, které u jsem tady taky četl "skáče jako koza" - krátké rychlé poskakování. Je to fakt o záda.
Říkal jsem si, e to je vyteklým olejem předními přepadovými hadičkami. Několikrát mi vypadly, jak byly zpuchřelé, tak se mi vdy o kousek zkrátily a nasadil jsem je znovu a kolikrát jsem to třeba zjistil a za delí dobu. Pak jsem tam dolil celý litr, co mě docela překvapilo. Jinak auto jde nastavit normálně do vech poloh bez problémů. A hadičky u jsem dal nové.
Myslíte, e to poskakování je patnými koulemi? To u by se mi asi nevyplatilo je měnit. Mohlo by třeba pomoct vyměnit vechen olej? Teď, kdy jsem ho znovu doléval, tak jsem to za prvé asi trochu přehnal, je trochu nad sítkem a pak mi připadá takový jako zpěněný. Díky moc.
Přílohy: 20230907_212729.jpg ( 2228843b ) - Takhle teď vypadá ve spodní poloze nádr. Je to foceno za tmy s bleskem, přes den stojím v kopci. :) |
|
09.09.2023 13:41 -
Re: Zadek auta poskakuje
|
3367579
|
|
jruze
|
|
|
kedaro napsal(a): Zdravím,
V jaaké poloze je zadní část ( jak v provozní tak ve spodní poloze ?) od kdy to dělá ? Změny polohy fungují ?
V jaaké poloze je zadní část ( jak v provozní tak ve spodní poloze ?) od kdy to dělá ? Změny polohy fungují ?
|
|
10.09.2023 08:24 -
Re: Zadek auta poskakuje
|
3367608
|
|
kedaro
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zadní část je myslím v normální poloze a nastavování poloh funguje, řekl bych taky dobře. Sjede to do té servisní polohy i to vyjede do té nejvyí polohy bez problémů. No začalo to dělat u tak před rokem, jene jsem s tím asi tři čtvrtě roku nejezdil, vlastně jen kromě přeparkování. Mělo to bohuel jetě na třmenech zaseklé ty zobáčky od ručních brzd. Ty jsem nedávno rozhýbal pomocí kladiva a WD. Přitom jsem brzdiče měnil za nové tak třeba před dvěma lety. Ale teď po té době, co jsem s tím jel trochu delí cestu, mi to odpruení přijde jetě horí. Je tedy fakt, e kdovíkdy a jestli vůbec se tam měnilo to LDS.
Zadní část je myslím v normální poloze a nastavování poloh funguje, řekl bych taky dobře. Sjede to do té servisní polohy i to vyjede do té nejvyí polohy bez problémů. No začalo to dělat u tak před rokem, jene jsem s tím asi tři čtvrtě roku nejezdil, vlastně jen kromě přeparkování. Mělo to bohuel jetě na třmenech zaseklé ty zobáčky od ručních brzd. Ty jsem nedávno rozhýbal pomocí kladiva a WD. :-) Přitom jsem brzdiče měnil za nové tak třeba před dvěma lety. Ale teď po té době, co jsem s tím jel trochu delí cestu, mi to odpruení přijde jetě horí. Je tedy fakt, e kdovíkdy a jestli vůbec se tam měnilo to LDS.
|
|
| |
|
|