| | |
15.07.2018 22:36 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
3170922
|
|
Terezka
|
|
|
Lidí poraďte mi. Mám citroen C5 break, rv 2001, 82 kw. Pokud je studená, chytne hned, ale jakmile je zahrata tak ji nenatocim. Baterka je nová, kapaliny neutikaji. Vdy musím počkat cca 30 minut nez chytne. Kdy nemůe chytnout tak max skočí na 2 válce a vypne se. Podavači čerpadlo to není. Prosím poradte
Lidí poraďte mi. Mám citroen C5 break, rv 2001, 82 kw. Pokud je studená, chytne hned, ale jakmile je zahrata tak ji nenatocim. Baterka je nová, kapaliny neutikaji. Vdy musím počkat cca 30 minut nez chytne. Kdy nemůe chytnout tak max skočí na 2 válce a vypne se. Podavači čerpadlo to není. Prosím poradte
|
|
14.08.2018 19:16 -
|
3175668
|
|
gurney
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj, taky mám trochu problém s nastartováním. Auto jezdilo a startovalo bez problémů a v pátek, jdu z práce a točím a točím pokadé cca 7s a a napotřetí motor chytl. Přes víkend se to opakovalo u kadého startu, tedy jednou chytl při prvním dlouhém startování. No a dnes u jsem jej nenatočil vůbec. Baterka je nabitá ok. Podávací čerpadlo protlačí okruh a do nádre. Zkusil jsem vyměnit Tlakové čidlo na vstřikovací litě, snímač teploty nafty na vratce. I jsem proměřil haviče a obeel havící relé a před starten jsem nahavil ale nic. Kdy povolím matici na vysokotlakém potrubí na vstřiku a zapne podávací čerpadlo tak z potrubí teče nafta. Je to ok? před chvílí jsem ze zoufalství vyndal regulátor tlaku paliva a ten o krouek je natrhlej i ten bílej plast nebo prstýnek nebo jak to zazvat pod ním nemůe to být tím?
Ahoj, taky mám trochu problém s nastartováním. Auto jezdilo a startovalo bez problémů a v pátek, jdu z práce a točím a točím pokadé cca 7s a a napotřetí motor chytl. Přes víkend se to opakovalo u kadého startu, tedy jednou chytl při prvním dlouhém startování. No a dnes u jsem jej nenatočil vůbec. Baterka je nabitá ok. Podávací čerpadlo protlačí okruh a do nádre. Zkusil jsem vyměnit Tlakové čidlo na vstřikovací litě, snímač teploty nafty na vratce. I jsem proměřil haviče a obeel havící relé a před starten jsem nahavil ale nic. Kdy povolím matici na vysokotlakém potrubí na vstřiku a zapne podávací čerpadlo tak z potrubí teče nafta. Je to ok? před chvílí jsem ze zoufalství vyndal regulátor tlaku paliva a ten o krouek je natrhlej i ten bílej plast nebo prstýnek nebo jak to zazvat pod ním nemůe to být tím?
|
|
14.08.2018 19:30 -
|
3175669
|
|
jumep
|
|
|
tak si vymenil a robil vsetko co nebolo treba
a) je treba si diagnostikou pozret problem
b) prve co v tomto je treba pozret je regulator tlaku (snimac som mal snad raz pripad ked to bolo v nom a to tiez len piny na konektore)
tak si vymenil a robil vsetko co nebolo treba
a) je treba si diagnostikou pozret problem
b) prve co v tomto je treba pozret je regulator tlaku (snimac som mal snad raz pripad ked to bolo v nom a to tiez len piny na konektore)
|
|
14.08.2018 19:35 -
|
3175670
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Zkuste se podivat zdali neutika moc nafty pres prepady.
Mel jsem tenhle pripad a u dvou vstriku utikalo moc nafty.
Pak si startoval nepretrzite i 10 sekund nez to nastartovalo.
Zkuste se podivat zdali neutika moc nafty pres prepady.
Mel jsem tenhle pripad a u dvou vstriku utikalo moc nafty.
Pak si startoval nepretrzite i 10 sekund nez to nastartovalo.
|
|
14.08.2018 19:42 -
|
3175673
|
|
gurney
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
na diagnostiku se nedostanu
k těm přepadům. Mám tedy odpojit hadičky na vstřicích a kontrolovat kolik z nich teče. Kolik je v normě?
na diagnostiku se nedostanu
k těm přepadům. Mám tedy odpojit hadičky na vstřicích a kontrolovat kolik z nich teče. Kolik je v normě?
|
|
14.08.2018 19:48 -
|
3175675
|
|
jumep
|
|
|
ja by som najpr riesil ten regulator
inak ak chces testovat prepady, tak si musis zastuplovat ten zo systemu lebo cerpadlo z nadrze to tlaci po celom systeme (ako si uz zistil)
ja by som najpr riesil ten regulator
inak ak chces testovat prepady, tak si musis zastuplovat ten zo systemu lebo cerpadlo z nadrze to tlaci po celom systeme (ako si uz zistil)
|
|
14.08.2018 21:04 -
|
3175684
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Ja měl přepad kadého vstřiku pripojen k samostatné lahvičce a po nastartování bylo poměrně brzo jasné který vstřik je vadný.. Ale musí alespoň troku chápat zapojení vratneho systému paliva aby ti po nastartovani netekla vude moně nafta. Neřeknu ti jaké mnoství je normální ale mělo by vytékat
ze vech vstřiku zhruba stejné mnoství paliva.
Ale u mne závada probíhala tak e po obtíném nastartování motor běel ok. Pak jsem ho vypnul a do pár minut znova nastartoval v pohodě. Ovem po delí době stání u zase startoval obtíně. První věc co jsem řeil byla diagnostika pak regulátor a nakonac vstřiky.
Ja měl přepad kadého vstřiku pripojen k samostatné lahvičce a po nastartování bylo poměrně brzo jasné který vstřik je vadný.. Ale musí alespoň troku chápat zapojení vratneho systému paliva aby ti po nastartovani netekla vude moně nafta. Neřeknu ti jaké mnoství je normální ale mělo by vytékat
ze vech vstřiku zhruba stejné mnoství paliva.
Ale u mne závada probíhala tak e po obtíném nastartování motor běel ok. Pak jsem ho vypnul a do pár minut znova nastartoval v pohodě. Ovem po delí době stání u zase startoval obtíně. První věc co jsem řeil byla diagnostika pak regulátor a nakonac vstřiky.
|
|
14.08.2018 21:49 -
|
3175686
|
|
gurney
|
|
|
u se mi to povedlo nastartovat problém je na hřídelce regulátoru paliva naprasklý O krouek a plastový prstýnek obě praskliny se kryly tak jsem O krouek otočil kolem osy o 180 aby obě pokození byla co nejdále od sebe a funguje to. Doufám e to vydrí ne seenu nový regulátor. Ten prstýnek s O kroukem se asi nedají sehnat samostatně e?
Edit: fotku dodám později. Nějak se mi ji nedaří natáhnout do pc
u se mi to povedlo nastartovat problém je na hřídelce regulátoru paliva naprasklý O krouek a plastový prstýnek obě praskliny se kryly tak jsem O krouek otočil kolem osy o 180 aby obě pokození byla co nejdále od sebe a funguje to. Doufám e to vydrí ne seenu nový regulátor. Ten prstýnek s O kroukem se asi nedají sehnat samostatně e?
Edit: fotku dodám později. Nějak se mi ji nedaří natáhnout do pc
|
|
14.08.2018 22:12 -
|
3175689
|
|
jumep
|
|
|
v citroene je na to objednacie cislo
1933 18 je myslim gumicka
1933 20 by mal byt ten teflonovy bieli kruzok
1933 19 tesniaca gumicka (tu tam mozno ani nemas)
v citroene je na to objednacie cislo
1933 18 je myslim gumicka
1933 20 by mal byt ten teflonovy bieli kruzok
1933 19 tesniaca gumicka (tu tam mozno ani nemas)
|
|
08.10.2018 18:31 -
|
3183706
|
|
Vláda
|
Město: Tanvald, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den,
mám takový problém se startováním při teplotě +4 a ní, ve zkratce, auto točí jak blázen ale nechytne, musím otáčet klíček max poloha 2 tak dlouho, dokud mě to necvakne ve předu u motoru a pak jetě vzadu to musí udělat taky jakoby cvak, ale je to jiní zvuk.A nad +4 to chytne na poprvé,omlouvám se e je to takhle napsané, ale nejsem mechanik neznám správné výrazy
Dobrý den,
mám takový problém se startováním při teplotě +4 a ní, ve zkratce, auto točí jak blázen ale nechytne, musím otáčet klíček max poloha 2 tak dlouho, dokud mě to necvakne ve předu u motoru a pak jetě vzadu to musí udělat taky jakoby cvak, ale je to jiní zvuk.A nad +4 to chytne na poprvé,omlouvám se e je to takhle napsané, ale nejsem mechanik neznám správné výrazy :-(
|
|
15.10.2018 23:53 -
|
3184872
|
|
Vláda
|
Město: Tanvald, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den,
mám takový problém se startováním při teplotě +4 a ní, ve zkratce, auto točí jak blázen ale nechytne, musím otáčet klíček max poloha 2 tak dlouho, dokud mě to necvakne ve předu u motoru a pak jetě vzadu to musí udělat taky jakoby cvak, ale je to jiní zvuk.A nad +4 to chytne na poprvé,omlouvám se e je to takhle napsané, ale nejsem mechanik neznám správné výrazy
Dobrý den,
|
|
25.12.2018 11:19 -
|
3198346
|
|
Petrol3883
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Dobrý den , pánové měl bych na vás prosbu. Se svojí C5 2,0 hdi 80kw jsem spokojen ale trápí mě startování. Jádro problému je kdy po 24 hod. startuji tak se motor otočí 8 a 10 krát ne naskočí . Asi po 2-3 hod. stání a chci znovu nastartovat tak v pohodě na 2 a 3 otočky motoru neví někdo na co se mám zaměřit. Děkuji vem kdo napíí nějakou moudrost a hezké svátky.
Dobrý den , pánové měl bych na vás prosbu. Se svojí C5 2,0 hdi 80kw jsem spokojen ale trápí mě startování. Jádro problému je kdy po 24 hod. startuji tak se motor otočí 8 a 10 krát ne naskočí . Asi po 2-3 hod. stání a chci znovu nastartovat tak v pohodě na 2 a 3 otočky motoru neví někdo na co se mám zaměřit. Děkuji vem kdo napíí nějakou moudrost a hezké svátky.:-d
|
|
26.12.2018 18:40 -
|
3198536
|
|
DOUFAK
|
|
|
Babská rada: otoč kličem a rozsvit palubku a chvíli počkej (10 vteřin), nestartuj hned.Čerpadlo v nádri ti natlačí naftu do filtru atd a pak startuj.Moná ti padá zpátky nafta do nádre a čerpadlo ji honí u za současného startování motoru,kde nafta není.Po těch 10vt by mohl chytit na pár otočení.Kdy ne,tak je to něco jiného,někde jinde.
Babská rada: otoč kličem a rozsvit palubku a chvíli počkej (10 vteřin), nestartuj hned.Čerpadlo v nádri ti natlačí naftu do filtru atd a pak startuj.Moná ti padá zpátky nafta do nádre a čerpadlo ji honí u za současného startování motoru,kde nafta není.Po těch 10vt by mohl chytit na pár otočení.Kdy ne,tak je to něco jiného,někde jinde.:palec :-d
|
|
26.12.2018 20:51 -
|
3198541
|
|
jumep
|
|
|
ak by to bolo tak,tak pocuje ako natlaca vzduch do nadrze a chce to 3 zapnutia klucu na uplne odvzdusnenie filtra
ak by to bolo tak,tak pocuje ako natlaca vzduch do nadrze a chce to 3 zapnutia klucu na uplne odvzdusnenie filtra
|
|
30.08.2023 20:17 -
|
3367136
|
|
Knize
|
Město: Hovorany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím ve spolek, dnes přijela moja z práce ,e auto nechtělo nastartovat podařilo se a na potřetí. Teď u nastartovat nejde vůbec. Startér točí. Před 14dny dělané rozvody, auto normálně jezdilo a do teď. Na diagnostiku připojeno nehlásí to ádnou závadu. Nenapadá Vás něco? Předem dík
Zdravím ve spolek, dnes přijela moja z práce ,e auto nechtělo nastartovat podařilo se a na potřetí. Teď u nastartovat nejde vůbec. Startér točí. Před 14dny dělané rozvody, auto normálně jezdilo a do teď. Na diagnostiku připojeno nehlásí to ádnou závadu. Nenapadá Vás něco? Předem dík
|
|
| |
|
|