| | |
15.08.2023 14:39 -
Re: Po opravě nestartuje / C5 II 1.6HDi
|
3366365
|
|
Venouch
|
Město: Liberec 30, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
autodiag napsal(a): neni to vec nazoru ani nahledu,je to vec ciste reality
delej jak myslis,radu jsi dostal,jsou to tve penize i tve auto ..
PS: jak vypada pootocena vacka na valci ?
Jsem myslel e odborník pochopí co ve zkratce znamená na jednom válci, myslím e není potřeba rozepisovat více. Téma není zaloeno na dohadování. Jen mě zajímá proč a co se stalo e to přestalo jet ale ve bylo popsané u dříve. Některé díly jsem vyměnil protoe kdy u to bylo rozdělané a byly velké vůle na rolničkách na nadzdvihátkách tak proč bych je nevyměnil, bylo podezření na prasklý řetěz, dobře nepotvrzeno ale proč by se nedal nový kdy je to rozdělané a mělo to něco najeto a tak to beru se vím. Na ve diagnostika neodpoví.
:palec Jsem myslel e odborník pochopí co ve zkratce znamená na jednom válci, myslím e není potřeba rozepisovat více. Téma není zaloeno na dohadování. Jen mě zajímá proč a co se stalo e to přestalo jet ale ve bylo popsané u dříve. Některé díly jsem vyměnil protoe kdy u to bylo rozdělané a byly velké vůle na rolničkách na nadzdvihátkách tak proč bych je nevyměnil, bylo podezření na prasklý řetěz, dobře nepotvrzeno ale proč by se nedal nový kdy je to rozdělané a mělo to něco najeto a tak to beru se vím. Na ve diagnostika neodpoví.
|
|
15.08.2023 16:31 -
|
3366366
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
asi nejsem odbornik,za me je vacka potocena nebo ne,nic mezitim a to znamena ze pro kazdy valec ,pojem otocena vacka na valci neznam,resp ano ale to uz je ta zminema vacka na nekolik casti,to pak dava smysl
kdyz s diagnostikou umis rekne ti spoustu veci
je pekne ze te neco zajima ale uvedom si ze diskuzni skupina ani facebook ci podobne nenahradi fyzickou kontrolu
nikdo nevidi jak jsi vymenil jednotlive dily ktere popisujes,nikdo nevi jestli je spravne rozvod ,nikdo nevidi spravnost zapojeni kabelaze,nejsou zname zadne dynamicke merene hodnoty,nejsou zname zadne relevantni mereni a to az ze seriove ci paraelni diagnostiky tak tu muzem pokracovat do pristi petiletky...
jak jsem psal tve penize,tve auto
asi nejsem odbornik,za me je vacka potocena nebo ne,nic mezitim a to znamena ze pro kazdy valec ,pojem otocena vacka na valci neznam,resp ano ale to uz je ta zminema vacka na nekolik casti,to pak dava smysl
je pekne ze te neco zajima ale uvedom si ze diskuzni skupina ani facebook ci podobne nenahradi fyzickou kontrolu
nikdo nevidi jak jsi vymenil jednotlive dily ktere popisujes,nikdo nevi jestli je spravne rozvod ,nikdo nevidi spravnost zapojeni kabelaze,nejsou zname zadne dynamicke merene hodnoty,nejsou zname zadne relevantni mereni a to az ze seriove ci paraelni diagnostiky tak tu muzem pokracovat do pristi petiletky...
jak jsem psal tve penize,tve auto :palec
|
|
15.08.2023 20:30 -
|
3366379
|
|
Venouch
|
Město: Liberec 30, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
autodiag napsal(a): asi nejsem odbornik,za me je vacka potocena nebo ne,nic mezitim a to znamena ze pro kazdy valec ,pojem otocena vacka na valci neznam,resp ano ale to uz je ta zminema vacka na nekolik casti,to pak dava smysl
V pohodě, na CX,BX, C15 jsem diagnostiku nepotřeboval, třeba něco změřit umím a nemusím mít jen krejčovský metr, jezdit čím mám, Berlinga (mnoné číslo ne překlep) Nebo hodl saxo na nouzi ale ve vedrech pluriel, z C5 rozčarovaný nejsem (tedy u ne jak zpívá Zmoek u mi není, 25 abla bla ani 50) take se mi lépe leze z Pluriela a Berlinga. C 5 no bylo to dobrý kdy ve funguje. Na C6 no nemám a ikdy to byl sen nechci, nenáházím si do toho tolik nářadí či věcí to je podobné jako CX tedy jen karoserií. O čem to je? Raději jsem si auta dělal sám. Dal jsem auto do servisu po 250Km upadlo kolo, vyskočilo z čepu (pro znalce přední kolo u BX které je naroubované do spodního ramena přední nápravy) Dalích několik málo patných zkueností a ta poslední v České Lípě jsem si u nejmenovaného pána (máme demokracii take p. Tomá Růička fa. Výfuky CL podle jeho slov oprava na jeden týden srovnání sloupku a výměna prahu na leve straně Berlinga ano první generace počkal rok s tím e jsem se soudil a hodnotu vozidla mi vyplatila jeho maminka protoe pán jen sliboval a nebyl k zastiení a do tolo k soudu) Ano do této diskuze to není vhodné dát ovem jsem souzen tak ...... Myslím e jsem vinnen tím e podobné motory máme v Berlingách (jsem si jist e) Tak jsem chtěl i o tom dále něco vědět. Ale pravda, na dálku nic léčit nejde a ukázaná platí s tím souhlasím. Jinak o rozvodech atd je ve v předelém. Ano souhlasím s tím e bych na té C5 u jednou chtěl vidět nějakou diagnostiku co na ní bude platit a něco na ní práskne. Ale asi u k tomu nedojde, nějak po debatách tohle a tohle. Take dííííky.
:palec V pohodě, na CX,BX, C15 jsem diagnostiku nepotřeboval, třeba něco změřit umím a nemusím mít jen krejčovský metr:-)))), jezdit čím mám, Berlinga (mnoné číslo ne překlep) Nebo hodl saxo na nouzi ale ve vedrech pluriel, z C5 rozčarovaný nejsem (tedy u ne jak zpívá Zmoek u mi není, 25 abla bla ani 50) take se mi lépe leze z Pluriela a Berlinga. C 5 no bylo to dobrý kdy ve funguje. Na C6 no nemám a ikdy to byl sen nechci, nenáházím si do toho tolik nářadí či věcí to je podobné jako CX tedy jen karoserií. O čem to je? Raději jsem si auta dělal sám. Dal jsem auto do servisu po 250Km upadlo kolo, vyskočilo z čepu (pro znalce přední kolo u BX které je naroubované do spodního ramena přední nápravy) Dalích několik málo patných zkueností a ta poslední v České Lípě jsem si u nejmenovaného pána (máme demokracii take p. Tomá Růička fa. Výfuky CL podle jeho slov oprava na jeden týden srovnání sloupku a výměna prahu na leve straně Berlinga ano první generace počkal rok s tím e jsem se soudil a hodnotu vozidla mi vyplatila jeho maminka protoe pán jen sliboval a nebyl k zastiení a do tolo k soudu) Ano do této diskuze to není vhodné dát ovem jsem souzen tak ...... Myslím e jsem vinnen tím e podobné motory máme v Berlingách (jsem si jist e) Tak jsem chtěl i o tom dále něco vědět. Ale pravda, na dálku nic léčit nejde a ukázaná platí s tím souhlasím. Jinak o rozvodech atd je ve v předelém. Ano souhlasím s tím e bych na té C5 u jednou chtěl vidět nějakou diagnostiku co na ní bude platit a něco na ní práskne. Ale asi u k tomu nedojde, nějak po debatách tohle a tohle. Take dííííky.
|
|
15.08.2023 20:39 -
|
3366380
|
|
Venouch
|
|
|
autodiag napsal(a): asi nejsem odbornik,za me je vacka potocena nebo ne,nic mezitim a to znamena ze pro kazdy valec ,pojem otocena vacka na valci neznam,resp ano ale to uz je ta zminema vacka na nekolik casti,to pak dava smysl
A jen k té vačce, hřídel nebyla prasklá a opravdu byla hřídel tedy vačková hřídel na výfuku nad výfukovými ventily u 4tého válce pootočená na vysvětlenou první válec z leva kdy stojím před autem, tedy ten nejvzálenějí válec od spojky, e by to byl tedy válec u rozvodových kol?? tedy ne u mé C5 ale u někoho s motorem 1,6Hdi 66 KW.
:palec
A jen k té vačce, hřídel nebyla prasklá a opravdu byla hřídel tedy vačková hřídel na výfuku nad výfukovými ventily u 4tého válce pootočená na vysvětlenou první válec z leva kdy stojím před autem, tedy ten nejvzálenějí válec od spojky, e by to byl tedy válec u rozvodových kol:nevim??:-d tedy ne u mé C5 ale u někoho s motorem 1,6Hdi 66 KW.
|
|
16.08.2023 07:33 -
|
3366382
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Venouch napsal(a):
A jen k té vačce, hřídel nebyla prasklá a opravdu byla hřídel tedy vačková hřídel na výfuku nad výfukovými ventily u 4tého válce pootočená na vysvětlenou první válec z leva kdy stojím před autem, tedy ten nejvzálenějí válec od spojky, e by to byl tedy válec u rozvodových kol ?? tedy ne u mé C5 ale u někoho s motorem 1,6Hdi 66 KW.
tak znovu:
vacka se protoci CELA a to v lisovanem retezovem kole ,ne jen nad jednim valcem
tak znovu:
vacka se protoci CELA a to v lisovanem retezovem kole ,ne jen nad jednim valcem
|
|
16.08.2023 19:50 -
|
3366530
|
|
Venouch
|
|
|
Nemyslím. Rozvody tak značky byly tak jak mají být jak na kolech tak na řetězu. Dnes jsem to natočil a opět jako e to jde na tři. Co je zajimavé, ucpal jsem tomu vzduch je jedno jestli před turbem nebo za turbem a motor běí normálně na volnoběh po nějakou dobu. Ano hadice se smrtí podtlakem ale ne tomu dojde vzduch jako úplně běí normál, no neověřím e by el do otáček nejsem z dvojčat abych byl vude. Je pravda e nejvíce času jsem trávil čitěním zanesených kanálů vzduchu v hlavě a toho rozdělovacího krytu co jde do vstupů vzduchu do hlavy motoru, tam byly opravdu malé otvory, take lidská diagnostika říká, e ten motor není zvyklej na kyslík a můe jezdit jen asi v okolí Ustí nad Labem či Mostu před rozebráním ve ucpané karbonem váně natolik e netuím kde do té doby ten motor bral vzduch aby běel. Respektuji vae názory a třeba někdy jednou uvěří někdo anomálii která se stane. Viz vačka tedy vačková hřídel Srovnáno podle nové vačkové hřídele nová a stará. Tím neříkám e nemáte v něčem vichni pravdu ale o tom to asi i ta debata je. Dík
:-))))Nemyslím. Rozvody tak značky byly tak jak mají být jak na kolech tak na řetězu. Dnes jsem to natočil a opět jako e to jde na tři. Co je zajimavé, ucpal jsem tomu vzduch je jedno jestli před turbem nebo za turbem a motor běí normálně na volnoběh po nějakou dobu. Ano hadice se smrtí podtlakem ale ne tomu dojde vzduch jako úplně běí normál, no neověřím e by el do otáček nejsem z dvojčat abych byl vude. Je pravda e nejvíce času jsem trávil čitěním zanesených kanálů vzduchu v hlavě a toho rozdělovacího krytu co jde do vstupů vzduchu do hlavy motoru, tam byly opravdu malé otvory, take lidská diagnostika říká, e ten motor není zvyklej na kyslík a můe jezdit jen asi v okolí Ustí nad Labem či Mostu:-)))) před rozebráním ve ucpané karbonem váně natolik e netuím kde do té doby ten motor bral vzduch aby běel. Respektuji vae názory a třeba někdy jednou uvěří někdo anomálii která se stane. Viz vačka tedy vačková hřídel :-) Srovnáno podle nové vačkové hřídele nová a stará. Tím neříkám e nemáte v něčem vichni pravdu ale o tom to asi i ta debata je. Dík
|
|
17.08.2023 19:09 -
|
3366560
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tys jetě neviděl moc THP /VTi, viď ?
Tam jsou lisované vačky na trubce a stane se, e praskne a pomalinku se pootáčí. Jedna vačka. No a kdy se trefí zrovna na sací straně na ventil, kterej se otevírá při volnoběhu a nízkých otáčkách, tak rozebírá a hledá a nenachází, proč ten motor běí v nízkých na tři, ale od cca 1800 běí na vechny, proč jeden válec nemá kompresi, a proč, kdy odpojí třeba snímač polohy vačky, tak se srovná a běí i na ten volnoběh, jak má...
Ne, to byla sranda, tady se bavíme o 1,6HDi... Tam je vačka dělaná jinak...
:-d:-d
Tys jetě neviděl moc THP /VTi, viď ;-):-)?
Tam jsou lisované vačky na trubce a stane se, e praskne a pomalinku se pootáčí. Jedna vačka. No a kdy se trefí zrovna na sací straně na ventil, kterej se otevírá při volnoběhu a nízkých otáčkách, tak rozebírá a hledá a nenachází, proč ten motor běí v nízkých na tři, ale od cca 1800 běí na vechny, proč jeden válec nemá kompresi, a proč, kdy odpojí třeba snímač polohy vačky, tak se srovná a běí i na ten volnoběh, jak má...
|
|
17.08.2023 20:15 -
|
3366568
|
|
autodiag
|
|
|
Hanz 397 napsal(a):
Tys jetě neviděl moc THP /VTi, viď ?
jasne ze videl,tak to poznas snad i okem ,ale musis si vzpomenout
jak pises 1.6Hdi je fakt kus poctiveho zeleza ...
jasne ze videl,tak to poznas snad i okem ;) ,ale musis si vzpomenout :D
jak pises 1.6Hdi je fakt kus poctiveho zeleza ...
|
|
17.08.2023 20:50 -
|
3366569
|
|
Hanz 397
|
|
|
No, kdy se cvakne o zoubek (ta trubka je vroubkovaná), tak vidí prd. Musí fáááákt hodně prohlíet... A věř, e je ten zoubek v reimu minimálního zdvihu znát...
No, kdy se cvakne o zoubek (ta trubka je vroubkovaná), tak vidí prd. Musí fáááákt hodně prohlíet... A věř, e je ten zoubek v reimu minimálního zdvihu znát...
|
|
18.08.2023 08:20 -
|
3366579
|
|
autodiag
|
|
|
u VTi a THP ze znat i smer vetru ..
u VTi a THP ze znat i smer vetru ;) :D ..
|
|
18.08.2023 23:10 -
|
3366619
|
|
Hanz 397
|
|
|
To by mě docela zajímalo, jak donutili čryřtakt běet obráceně...
To by mě docela zajímalo, jak donutili čryřtakt běet obráceně... :nevim
|
|
| |
|
|